Dodaj do ulubionych

do tani75, już po IUI

22.06.04, 16:47
no hej, jestem już po. Poszło gładko, ale chyba to było bezsensu. Tzn. raczej
na pewno było za późno (16dc). Pęcherzyki już pękły, został tylko jeden, z
którego, jak powiedział doc., nic nie będzie, bo jakiś płaski i w ogóle. Endo
było owulacyjne, tzn. trójdzielne (nie bardzo wiem co to znaczy, ale lekarz
tak powiedział). Śluzik płodny jeszcze był. Ale wydaje mi się, że powinnam
była robić IUI 14 dc. rano wtedy pojawił się śluz bardzo ładny
(wykorzystaliśmy wtedy konwencjonalne metody smile. No cóż, zobaczymy, dziślekoo
pobolewało mnie podbrzusze, ale to raczej stres. W każdym razie jestem
zadowolona, nastawiam się na kilka takich prób i zobaczymy (w sumie
zapłaciłam 150 (zabieg + USG) + 50 (podrasowanie chłopaczków) + 30 (za tą
rurkę co się nią podaje plemniczki). Więc jak tak patrzę na inne koszty to
nie było aż tak źle. Napisz, jak się czujesz i kiedy będziesz testować
Obserwuj wątek
    • tania75 Re: do tani75, już po IUI 22.06.04, 20:04
      Witaj Ewka!
      Ja też po IUI już jestem i teraz oczywiście wsłuchuję sie w sygnały z
      organizmu, bo przecież nie tak dawno bo w marcu zaszłam w ciąże po IUI i
      wszystko jeszcze dokładnie pamiętam....
      Wtedy to też miałam IUI po pęknięciu (USG w piątek-był pęcherzyk, następne w
      poniedziałek-już go nie było wiec IUI ok 18.00 robiłam)więc absolutnie nie
      przejmuj sie że IUI było po owulacji.

U mnie też teraz było niby super bo ładny pęcherzyk który pomalutku dorastał,
      endo 8 mm, owulacja. Niestety nie miałam śluzu płodnego i to mnie martwi
      najbardziej..sad((
      Wcześniej miałam jakiegoś grzybka i lekarz kazał mi aplikować do pochwy jakąś
      maść - wydaje mi się ze przez to nie miałam śluzu.
      Ale zobaczę narazie spokojnie czekam..
      Mocno pozdrawiam i pisz co dalej!

• ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 23.06.04, 09:20
        no hej,
        pocieszyłaś mnie trochę z tym IUI po pęknięciu, ale w sumie to jestem wyjątkowo
        spokojna. Co będzie to będzie zobaczymy. Miałam jeszcze jeden niepęknięty
        pęcherzyk, ale jakiś taki płaski i pan doktor powiedział, że nic z tego nie
        będzie. Teraz wyraźnie czuję jajnik lewy więc może to ten pęcherzyk pęka, poza
        tym tak trochę podbrzusze mnie pobolewa jak na @.
        jade jutro do Berlina więc trzy dni wolengo przede mną!!! dlatego też jestem
        pozytywnie nastawiona i nie za dużo myślę. pozdrawiam
      • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 23.06.04, 12:43
        kurcze, mój ból podbrzusza minął. To chyba nie za dobrze, póki tam sie coś
        działo to jakoś wydawało mi się, że może jednak a teraz nic. Wiem, że to w
        sumie mogłoby być za wcześnie na bóle, ale jakoś straciłam resztki nadziei. A w
        dodatku mam temperature - teraz 37,4 - ale to raczej na 100% ze względu na
        stres w pracy.
        trzymaj się i pisz jak się czujesz
        • tania75 Re: do tani75, już po IUI 25.06.04, 00:57
          Przepraszam ewka że tak długo ale byłam na wycieczce.
          A tak w ogóle to niestety ja jestem załamana bo mam cholernie niski
          estradiol....W trzecim dniu po owulacji zrobiłam i wyszło 48!! A powinno ok
          150. Więc nie nastawiam sie niestety na ciążę bo z tym wynikiem to sobie mogę
          zajść ale gdzieś na piechotę ewentualnie...
          Teraz muszę sie skupić nad wszukaniem przyczyny, może poprostu to był zbyt
          wczesny początek ten mój 2 cykl po łyżeczkowaniu???? Sama nie wiem - jeżeli
          znasz coś na podniesienie estradiolu to pisz mi szybciutko!!
          I czekam na wieści od Ciebie..... Ja żadnych objawów nie mam, niestety.
          Mocno pozdrawiam!!!!!!
          • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 26.06.04, 00:39
            no hej, mysl pozytywnie!!!!! Widzisz, ja nawet nie wiedzialam, ze mozna sobie
            zrobic badanie estradiolu. A moze robilas za wczesnie. No a nawet gdyby, to
            bedyiemy probowac znowu. Ja tez nie mam zadnzch objawow. Bole podbrzusza sie
            skonczly a stresy w pracy raczej nie pomagaj. Ale teraz pisze z Berlina gdzie
            swietnie wypoczywam (trudno sie pisze bo niemiecka klawiatura). Badz dobrej
            mysli i napisz ktory masz teraz dzien cyklu. Ja dopiero 20. trzym sie
            • tania75 Re: do tani75, już po IUI 27.06.04, 20:29
              Cześć Ewka! Ja też miałam udany weekend i nawet przestałam mysleć o moich
              strapieniach...
              Mam dzis 27 d.c.ale cylke długie ok 36 dniowe, wiec jeszcze czas.
              IUI miałam w 19 d.c.
              Dalej objawów zero.
              Pozdrawiam mocno. papaap
              • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 28.06.04, 08:53
                no cześć, niestety trzeba było wrócić do pracy. Ja mam dziś 23 dc, a cykle
                gdzieś 32 dniowe więc godzinę zero bedziemy miały w podobnym czasie - u mnie
                tez zero objawów i praktycznie pewność, że się nie udało. No ale turdno, może
                następnym razem. Chciałam zapytać, czy używałaś testów owulacyjnych, bo ja
                zastanawiam się, czy by w następnym cyklu nie kupic sobie.
                Pozdrawiam
                • tania75 Re: do tani75, już po IUI 28.06.04, 19:49
                  Ja nie używam bo i tak robiąc IUI monitorowałam cykl.
                  Poza tym lekko przybiło mnie to że nie mam objawów, nie mam jakoś siły wymyślać
                  nowych metod wspomagających. Ale to wszystko nudne - znów wszystko od nowa....
                  • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 29.06.04, 14:05
                    Nie załamuj się, moja mam mówi, że jak była w ciąży to w ogóle miała zero
                    objawów dopiero w 5 tygodniu zaczęła coś podejrzewać, al enie na podstawie
                    objawów tylko tak w ogóle. Pocieszam cię, ale sama czuje się dokładnie tak
                    samo. Nie mam ochoty na żadne testy owulacyjne, na myślenie, zastanawianie się
                    itd. Na domiar złego stłukłam dziś rano termometr. Bosko! Teraz nie wiem, czy
                    jest sens mierzyć przez reszte cyklu innym termometrem. Dzisiaj mam nastrój
                    negacji i mam to wszysko gdzieś. Pozdrawiam
                    • tania75 Re: do tani75, już po IUI 30.06.04, 21:59
                      Cześć Ewka! u mnie dalej nic nowego, nie testuje nic pomimo że to mój 30 dc.
                      Mam w nosie i tak czuję się nie zapłodniona...
                      Dzięki wielkie za pocieszenia, ale pewnie wmawiałabym sobie ciążę gdybym nie
                      znała swoich wcześniejszych objawów..
                      Ale dziś nawet optymizm wszedł w moje serce bo poczytałam na forum że
                      dziewczyny przyjmowały estradiol i pozachodziły zaraz potemsmile))
                      Więc następny cykl będę brała clo, Menogon i estradiol!A na końcu progesteron!!

Zjem tego pełno , przytyje 12 kg i będzie ok.
                      A jak się wtedy nie uda to ....nie wiem.
                      Będą wakacje, musi sie udać!
                      Kiedy testujesz???
                      • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 01.07.04, 17:09
                        no hej, u mnie też nic nowego, dopiero 26 dc a ostatnio było 32 więc nawet
                        jeszcze nie myślę o testowaniu. A w ogóle nie nastawiam się na testowanie.
                        Kupie test tylko jeśli @ nie przyjdzie do daty wizyty u lekarza, a nawet juz
                        nie pamiętam kiedy to ma być. Prawdę mówiąc mam tyle roboty, że nawet
                        nieszczególe o tym myślę, za to piję duzo kawy i koli. a po powrocie do domu
                        idę spać. Tak ekstra wygląda właśnie moje życie! i dokładnie tak jak ty w ogóle
                        nie czuję się zapłodniona. No trudno. A co ty sama sobie dawkujesz te leki, że
                        tak piszesz, że więcej Estradiolu?? Ja teraz się tylko martwię czy torbiel mi
                        się nie zrobił, bo w 16dc był jaszcze jeden niepęknięty pęcherzyk. Pozdrawiam
                      • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 04.07.04, 14:04
                        no cóż, niestety nie udało się. Trudno, może następnym razem, wierzę, że kiedyś
                        musi się udać! Tym razem spróbuję się lepeij przygotować. Napisz co u ciebie.
                        Pozdrawiam
                        • tania75 Re: do tani75, już po IUI 04.07.04, 22:15
                          Cześć Ewka! U mnie też obfita @ od soboty..Więc od soboty nowy cykl.

Ale mam plany :
                          3 dc - badam FSH, LH, PROLAKTYNĘ.
                          Wizyta u lekarza - recepta i zaczynam wsuwać clo, menogon i może lekarz
                          przepisze mi tez estradiol, poproszę go.
                          Cały czas mierzenie temp, zajadanie foliku i wiesiołka, bo po łyzeczkowaniu mam
                          bardzo suche cykle.
                          I może coś jeszcze z ziółek wymyślę..
                          A teraz ty napisz mi co będziesz robić aby lepiej się przygotować..
                          ciumaski Ewka!!!! Wcale sie nie załamałamsmile)))))
                          • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 05.07.04, 09:18
                            no hej, cieszę się, że się jest o.k. U mnie też, trzeba się uzbroić w
                            cierpliwość. Jeśli chodzi o moje plany to dziś spróbuje się dostać do mojego
                            docka. Byłam zapiasana na czwartek, ale kazał mi przyjść na początku @ więc mam
                            nadzieję, że gdzieś się wcisnę. Chciałabym mieć monitoring częściej - tzn. np.
                            w 10 dc , potem w 12, a wydaje mi się że IUI najlepiej byłoby w 14 dc. Także,
                            częściej monitoring + testy owu + mierzenie tempki + leki + dobre chęci i może
                            jakoś to będzie. Nawet jeśli w danym cyklu się nie udaje, to nie jest to cykl
                            stracony, bo zawsze czegoś sie uczę nowego. Teraz najważniejsze, to zrobic USg
                            i sprawdzić, czy pęcherzyk (jeden co jeszcze został) pękł i czy nie zrobił się
                            torbiel. Jeśli pękł, to znów clo, a jeśli ie pękł no to nie wiem, naturalnymi
                            siłami.
                            A napisz mi po co robisz te badania i na co ten estradiol? Na pęknięcie
                            pęcherzyka?
                            Ja tez folik, witamina B6 i wiesiołek cały czas.
                            No to pozdrowiania, napisze jutro co powiedział lekarz.
                            • tania75 Re: do tani75, już po IUI 05.07.04, 21:04
                              Cześć Ewka!
                              Byłam dziś u mojego gina, przepisał mi od 5 do 10 dc clo, potem 3x Menogon i
                              wizyta. Nie będę latać często na usg bo juz kilka razy to robiłam i wiem jak
                              przyrasta i kiedy pęka. U mnie od 16-19 dnia muszę uważać, bo pęka.
                              W tym cyklu miałam niski estradiol, więc myślałam że lekarz przepisze mi
                              dodatkowy. Ale niestety powiedział że nie należy przyjmować estradiolu samego
                              bo powoduje wady u dziecka (nie wiem skąd gino to wymyślił, ale powiedział że
                              to udowodnione..)Więc zrezygnowałam z estradiolu będę go podnosić w inny sposób.
                              Z badań hormonów zrezygnowałam (lekarz mi nie kazał, że niepotrzebnie bo i tak
                              będziemy stymulować), jutro zrobię jedynie prolaktynę przed i po obciążeniu.

Pytasz po co estradiol. Lekarz mi powiedział że po owu jeżeli E2 będzie poniżej
                              100 to napewno nie zajdę, lub ciąża obumrze. A ja miałam tylko 47.

teraz pisz Ty.papapapa
                              • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 06.07.04, 12:29
                                kurcze, ale ty dużo wiesz. Ja w ogóle nie jestem na tym etapie, głównie w
                                sensie hormonów, no ale powoli człowiek się uczy róznychc rzeczy. No więc u
                                mnie sytuacja wygląda tak, że wczoraj zadzwoniłam do gina, bo okazało się, że
                                cos mu wypadło i nie przyjmował pacjentem. Ponieważ, stymulację w moim
                                przypadku zaczynamy 2 dc (czyli wczoraj), to lekarz stwierdził, że ponieważ nie
                                powinnam jeść clo bez usg, to ten cykl robimy na naturalnym biegu, znaczy bez
                                clo. Powiedział mi że mam przyjśc do niego koło 12 dc. Ja przezornie zapisałam
                                się na wizytę 12 i 15 dc. To chyba wystarczy. najpierw zobaczymy, czy o
                                własnych siłach jakieś pęcherzyki urosły no i zobaczymy czy znów IUI czy co. W
                                sumie niewiele się wyjaśniło, ale tak naprawdę się cieszę, że mam cykl bez
                                stymulacji, bo przynajmniej zobaczę jak działam bez dopalaczy. Zgłoszę się po
                                wizycie. pa
                                A czy ty bierzesz wiesiołek?
                                • tania75 Re: do tani75, już po IUI 06.07.04, 21:52
                                  Ewka!! Pytaj o co będziesz chciała, dużo wiem bo strasznie dużo czytałam i
                                  interesowałam się tym. Wielu koleżankom juz dobrze doradziłam...
                                  A u mnie niestety jak zrobiłam kiedys monitoring cyklu naturalnego po 2
                                  stymulowanych to wyszło że hormony mam strasznie niskie i nie miałam owulacji.
                                  Po tym cyklu dowaliłam naturalne hormony - Menogon (nie clo - bo to jest
                                  preparat który pomaga w wytwarzaniu naturalnych hormonów), który wspaniale mnie
                                  przygotował i odrazu zaszłam w ciążę!
                                  Teraz tez zdaję sie głównie na Menogon.
                                  Wiesiołek łykam oczywiście ale dopiero od poprzedniego cyklu. Ostatnio nie
                                  zadziałał, ale mam nadzieję że teraz zadziałasmile)))
                                  Ale mam dzisiaj powera! Jutro zaczynam łykać clo.
                                  pozdrawiam papapapapapap!!!!!!!!!!!!!1
                                  • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 07.07.04, 10:54
                                    super, dzieki. A może bys mi poleciła jakąś fajna książkę, czy kształciłaś się
                                    z netu? No ja zobaczę, co to będzie u mnie bez stymulacji. Ogólnie to mam PCO,
                                    rozwiane ostatnio laparoskopią (przekłuciem pecherzyków w lewym jajniczku i
                                    resekcja klinową prawego). Przez 3 cykle byłam stymulowana clo a potem
                                    duphaston. To mówisz, że zaszłaś po tym Menogonie? Ale, to co poprosiłaś
                                    lekarza, żeby ci przepisał czy jak? A ile wiesiołka łykasz dziennie? Kurcze,
                                    tak bardzo chciałabym mieć moją małą fasolkę!!! Czasem myślę, że jestem zbyt
                                    niecierpliwa, bo przeciez to dopiero 3 cykle starań i dopiero się tego
                                    wszystkiego uczę. Ale jak ma sie PCO to każda @ budzi ten strach, co to będzie
                                    i czy w ogóle się uda. No ale jestem dobrej myśli, w poniedziałek idę do gina!!
                                    pozdrawiam
    • tania75 Re: do tani75, już po IUI 10.07.04, 10:51
      Cześć Ewka, nie było mnie kilka dni..
      I co tam słychać jak przygotowania ??
      Ja zajadam clo, czuję się dobrze i wyczytałam (w poscie z Twoim udziałem) o tym
      winie na endo. Swietny pomysł, będę walic teraz ostrosmile)))))))))
      napisz jak się czujesz.
      Pozdrawiam pa
      • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 12.07.04, 09:47
        super!!! widzę, że humor ci dopisuje! Tak trzymać. U mnie podobnie, ja też
        przez weekend stosowałam dietę winną! Takie przygotowania do ciązy bardzo mi
        sie podobają! Dziś wreszcie idę do lekarza oglądać czy bez leków zdołałam coś
        wyhodować. Zobaczymy, chyba naturalnie nie działam tak jak na clo,ale moze coś
        tam urosło. Wczoraj zadzwonił do mnie kumpel z gratulacjami, że niby jestem w
        ciąży. Nie wiem kto mu tak nagadał, ale może to dobry znak! A w tym miesiącu
        też masz mieć IUI nie nie? pozdrawiam
        • tania75 Re: do tani75, już po IUI 12.07.04, 18:31
          Cześć Ewka! I co tam po wizycie??
          ja do swojego idę w środę, do niedzieli łykałam clo, a teraz co 2 dzień
          menogon, który oczywiście przepisuje mi lekarz. A wiesiołek łykam ok 4-5
          dziennie. I folik i wit B6, aby dzidzi nie miał wad rozwojowych..
          Spróbuję znów IUI, jakoś pewniejsza będę, i natury oczywiście...
          Pisz co powiedział Ci lekarz i pozdrowionka!!
          • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 13.07.04, 14:42
            no cześć, ja też łykam B6 i folik w takiej samej dawce co ty. No więc, wczoraj
            byłam u gina no i nie jest chyba tak źle, tzn. bez tabletek wyrosły dwa
            pęcherzyki 13 i 15 mm, oprócz nich sa jeszcze jakieś mniejsze, albo niedobitek
            z popredniego cyklu, ale w kazdym razie jeden w lewym jeden w prawym jajniku. Z
            tego się najbardziej cieszę, bo bałam sie, że bez wspomagania nic nie urośnie.
            Na czwartek (czyli 12 dc) zaplanowana inseminacja, także do czwartku
            absytnecja, no a potem się jeszcze naturalnie psotaramy. Zapytam jeszcze innych
            dziewczyn na forum o radę, ale czy myślisz że z 13 mm i 15mm w 9dc urośnie do
            12 dc pecherzyk gotowy do pęknięcia? Mam nadzieję, że ta inseminacja nie będzie
            za wcześnie, w tamtym miesiącu prawdopodobnie owulacje miałam 12 dc, więc może
            i teraz bedzie podobnie. Obserwuję tempkę i robię testy owu (dzis pierszwy ale
            miałam troche problem z interpretacją wyniku). Także wszystko nie wygląda aż
            tak źle, byleby żołnierzyki tez dopisały, no i śluzik. Ale wiesz, czasami sie
            martwię, że może przekombinowuję, że próbuję do cudu doprowadzić drogami wcale
            nie cudownymi i że może to nie o to chodzi i że to tak nie zadziała. Ale z
            drugiej strony sobie myślę, że pan Bóg po to mi dał rozum żeby go wykorzystać.
            Nie żebym miała jakieś obiekcje co do IUI, absolutnie, tylko tak w ogóle, to
            mierzenie, liczenie, badanie - może nie tędy droga? Ale gdybym nie weszła na tą
            drogę, to pewnie dalej miałabym bezowulacyjne cykle. Więc to chyba jest jednak
            dobra droga. Ufff, sorki rozpisałam się strasznie. pozdrawiam, Nppisz kiedy
            masz IUI
            • tania75 Re: do tani75, już po IUI 15.07.04, 23:30
              Witaj kochana.. Ja byłam dzis u mojego lekarza 13dc. i mam 3 pęcherzyki 8 mm
              ale endo tylko 6mm. Nie biorę juz nic do bardzo szybko mi to wszystko urosło....
              czekam rówmież na płodny śluzik...i zobaczymy dalej.
              Napewno zrobię IUI - wstępnie jestem umówimonoa na niedzielę/poniedziałek.
              Całuję Cię mocno i gorąco pozdrawiam!!!!!!!!!!
              Upiłam się dziś winem.............
              • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 16.07.04, 08:37
                no cześć,
                Ja już po drugiej IUI. Kurcze już sama nie wiem. Przede wszystkim się cieszę,
                że lekarz idzie w sierpniu na urlop wieć robię sobie 2 miesiące starań
                naturalnych, bez monitoringu, bez testów itd., tylko tempka, witaminki i
                spontaniczny seksik. Mam to gdzieś.
                Wczoraj miałam IUI, nasienie chyba takie średnie (nie znam dokładnie
                stardnardowych parametrów). Były dwa ładne pęcherzyki 18 i 20 mm, endo 8mm,
                typowo owulacyjne - lekarz powiedział, że o kształcie łezkowym czy coś takiego.
                Śluzik bardzo się poprawił - ładny, wylewający się. Także niby wszystko
                względnie ok. Jedynie nie za fajnie, że testy owu wychodzą negatywne, a dziś to
                właściwie nawet ta kontrolna kreska była bardzo blada. NIe wiem, mam nadzieję,
                że po prostu te testy na mnie nie działają i że może żołnierzyki poczekają
                sobie spokojnie na jajeczko. No zobaczymy, dziś na szczęście piątek i mozna w
                weekend naturalnie się postarać. Trzymam kciuki i pisz!!
                • tania75 Re: do tani75, już po IUI 16.07.04, 18:52
                  No to ładnie zaszalałaś...bez stymulowania dwa ładne pęcherzyki to pięknie!!
                  A nie chciałaś czekać aż Ci pęknie chociaż jeden i wtedy IUI ???
                  Ja teraz czekam na pęknięcie.
                  Boję się tylko o ten przeklęty śluz, że znów go nie będziesad(
                  Narazie nieciekawie to wygląda..
                  No to teraz musisz zaszaleć na weekendzie tylko nie za często bo nie zdążą sie
                  naprodukować...
                  A na tych testach to ja się nie znam i nie robiłam ich nigdy.
                  Pa pappapapappa!!
                  • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 18.07.04, 14:03
                    no niby tak. Fajnie że bez leków dwa ładne pęcherzyki urosły. Ale teraz się
                    troche martwie, bo testy owu w ogóle mi nie wychodzą - znaczy cały czas
                    negatywne, a temperatura skacze codziennie o 1 kreskę tylko, więc właśnie nie
                    wiem czy pękły te pecherzyki czy nie. Trochę mnie denerwuje, bo mam wrażenie,
                    że lekarz mój bierze pod uwagę robienie insem. tylko w te dni w które
                    przyjmuje, a przecież moja owu nie będzie czekać na jego wizytę. Jutro rano ide
                    na USG, żeby zobaczyc czy pękły. Kurcze, kto by pomyślał, że tak trudno jest
                    zaciązyć. Kiedyś mi się wydawało, że wystarczy po prostu na maksa się kochać i
                    będzie dobrze. Jutro sprawdzę dla pewności jak tam pęcherzyki a następny cykl -
                    bez leków, bez wizyt bez IUI, po prostu pełny luz, bo lekarz idzie na urlop,
                    więc i my sobie robimy urlop od zastanawiania się nad tym kiedy owulacja.
                    Pozdrawiam i trzymam kciuki. Ewa
                  • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 19.07.04, 10:22
                    No i tak jestem lekko załamana - byłam dzis na usg - 16dc. Jeden pęcherzyk
                    prawdopodobnie pękła a drugi siedzi sobie bezczynnie - nie pękł i nic już z
                    niego nie bedzie bo ma 33 mm. Kurcze. Czułam, wiedziałam, że coś jest nie tak.
                    Mam to gdzieś. Mam fajnego kota.
                    • tania75 Re: do tani75, już po IUI 19.07.04, 19:45
                      Nie przejmuj się kochanie - ja tez pewnie będę mieć podobny problem. Dziś na
                      usg miałam 3 pęcherzyki 22mm, i nie wierzę aby wszystkie pękły. Dostałam
                      pregnyl i jutro znów usg. Boję się aby z nich nie utworzyły mi się torbiele,
                      jeśli nie pękną.
                      A wiesz ja tez mam superowego kota który zawsze mnie pociesza jak płaczę....
                      Kotka - biało ruda, perska, spłaszczona.... uwielbiam ją.
                      Kiedys kumpela powiedziała mi, że jak sie ma kota to nie mozna zajść w ciążę.
                      O mało jej nie udusiłam.....
                      Wracając: Ja zawsze czekam na pęknięcie i wtedy IUI, bo tak udało mi się zajść.
                      Może Ty też tak spróbuj, jeśli teraz nie wyjdzie.
                      • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 19.07.04, 21:05
                        dzięki za pocieszenie, ale fajnie z tymi oktami - ja mam brytyjskiego
                        niebieskiego - kochana kuleczka. Ja tez musiałam walczyć z zabobonami na temat
                        kot a ciąża smile
                        No to super że miałaś 3 pęcherzyki! Nawet jeśli jeden nie pęknie to są jeszcze
                        dwa. Będzie dobrze. Muszę zrobić z tym IUI tak jak mówisz, muszę pod tym kątem
                        chyba zmienić lekarza, bo ten do którego chodzę jest bardzo fajny, ale
                        przyjmuje dwa razy w tygodniu i mam wrażenie, że nie bierze pod uwagę tego,
                        żeby inseminacja mogła byc w inny dzień niż jego dni przyjęć. Nie pisałam ci
                        chyba, że byłam u bioenergoterapeuty - niezłe. W sumie jestem dość sceptycznie
                        nastawiona, ale powiem ci, że mam głębokie przekonanie, że ta wizyta byla
                        konieczna. Bez niczego od razu powiedział mi, że mam przestawioną polaryzację
                        pola energetycznego i że dlatego nie zachodzę. A wcale nie wiedział, że z tym
                        do niego przychodzę. NIeźle, nie? Postawiłam sobie jego ulotkę koło kompa w
                        pracy, więc telepatycznie (ze zdjęcia) mnie energoterapeutyzuje smile Jakto mówią,
                        kazda terapia jest dobra byleby była skuteczna!! pozdrawiam i trzymam kciuki za
                        pękające pęcherzyki
                        • tania75 Re: do tani75, już po IUI 20.07.04, 11:12
                          ja Ewka mam lekarza do którego mogę iść w każdym dniu tyg - prywatnie lub do
                          szpitala (tam też oczywiście płacę). Alem to jest dobre że mam non stop opiekę.

A co do bioenergoterapeuty to ja też kiedyś byłam i było super. Miałam potem
                          chyba odrazu jajeczkowania mimo iż byłam po @, bo tak mnie bolały jajniki że
                          szok. I mówił że czasem wystarczy właśnie to pole zmienić i będzie ok.
                          Dobrze że mi przypomniałaś to też pojadę do niego znów, bo wtedy miałam cykle
                          ok, a teraz jestem rozregulowana.
                          A kiedy Ty byłaś???
                          • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 20.07.04, 21:27
                            u bioenergoterapety byłam dzień przez IUI czyli w 12 dniu cyklu. Powiedział, że
                            jeśli się nie uda, to mam znów przyjśc do to pole trzeba czasami kilka razy
                            przestawiać, żeby było dobrze. Kurcze, niepokoją mnie moje tempki. Nawet
                            zalożyłam wątek, żeby dziewczyny pomogły w interpretacji, ale na razie bez
                            szczególnego odzewu.

a co ty myślisz, myślisz, że 13 dc mogła być owu (z tego jednego pęcherzyka co
                            pękł)?
                            www.fertilityfriend.com/home/4bdc3
                            No a co tam z twoimi ???
                            • tania75 Re: do tani75, już po IUI 20.07.04, 23:59
                              Cześć Ewka, ja niestety nie pomogę Ci w interpretacji tego wykresu bo nigdy
                              przedtem tego nie robiłam. Przykro mi.
                              Ale powiedz mi co to za programik masz do tej tempki, przydłby mi się taki.

A co do mnie to koszmar jakiś... Bałam się ze mam niski E2, a tu wyszło 1024!!!!
                              jestem super hiper przestymulowana!!! Absolutnie odpadła IUI, lekarz się
                              przeraził. Pęcherzyki nie pękły wciąż, są 3 po ponad 20 mm.
                              Biorę już duphaston aby wszystko wróciło do normy.
                              Ale to wszystko beznadziejne, no nie???
                              A skąd Ty jesteś??
                              Ja z Rzeszowa.
                              papapapap
                              • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 21.07.04, 08:19
                                ja z Chorzowa.
                                Nie bardzo rozumiem po co duphaston bierzesz? To znaczy, że jeszcze pękna te
                                pecherzyki czy nie? I czemu nie można robic IUI? Och, człowiek na każdym kroku
                                czegoś nowego się uczy. Ja znowu mam problem z dufastonem. Lekarz dał mi trochę
                                sprzeczne informacje. Najpierw powiedział mi, żeby brać duphaston 3 x 1. A
                                potem powiedział, że na przyszły cykl, ponieważ będzie clo, mam brać 2 x 1. No
                                a przeciez w tym cyklu tez nie brałam clo no i nie wiem czy brać 3 czy 2?
                                Kurcze, chyba zmieniam lekarza.
                              • apearl Re: do tani75, już po IUI 21.07.04, 08:24
                                Czesc dziewczyny. Przepraszam bardzo, ze Wam wchodze w Wasze ploteczki, ale
                                wlasnie sie szykuje do 3 IUI i jakos sie bardzo boje kolejnego rozczarowania i
                                szukam wszystkiego na forum co pisze o IUI.
                                Ucieszylo mnie bardzo, jak zobaczylam ze Tania jest z Rzeszowa. I mam male
                                pytanko. Wprawdzie dokladnie czytalam Wasze posty, ale do konca nie jestem
                                pewna jednej rzeczy. Napisze po kolei. Wczoraj mialam pecherzyk na 17 mm,
                                wzielam 1 Menogon, dzisiaj ide do kontroli i pewnie dostane podwójny Pregnyl no
                                i IUI... Tylko nie wiem kiedy lepiej IUI. Jutro wieczorem czy w piatek rano ?
                                Boje sie, ze w piatek rano moze bnyc za pozno. Do tej pory obydwie mialam
                                robione dokladnie po 31 godzinach wieczorem, rano jak bylam na kontroli
                                pecherzyków juz nie bylo. Doradzcie Kochane dziewczynki.....
                                Ania

p.s. chodze w Rz do Dorskeigo, a Wy ... ?
                                • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 21.07.04, 08:53
                                  witamy! może tania ci lepeij doradzi, bo te moje IUI to takie migane chyba
                                  troche były, bo ja w ogóle nie brałam pregnylu, tylko samo clo (a w tym cyklu
                                  w ogóle nic) i inseminacja była robiona trochę na oko tzn. według wielkości
                                  pęcherzyka i objawów śluzowych. więc jedynie tania moze ci cos doradzić.
                                  pozdrawiam
                                  • apearl Re: do tani75, już po IUI 21.07.04, 09:01
                                    Czesc Ewa, Dzieki za odp. Z tego co ja wiem na temat duphastonu to lekarza
                                    daja, zeby sie zagniezdzilo, utrzymalo itd itp, tez mialam zmieniana dawke,
                                    daja pewnie wieksza zeby sie udalo ? Ja teraz stosuje luteine dopochwowo. Ponoc
                                    w ten sposob lepiej sie wchlania progesteron no i nie niszcze brzucha.
    • tania75 Re: do tani75, już po IUI 21.07.04, 18:34
      Witaj rzeszowianko!!
      Ja chodzę do Parkota, jest ok chociaż czasem mam wrażenie jakby mu się wszystko
      myliło. W tym cyklu tak mnie przestymulował że szok estradiol aż 1024 !!
      A Dorski też jest taki pazerny na kasę?? Za każde 5 minut Usg kasuje 50 zł????
      To mnie najbardziej wkurza. Nawet za wypisanie recepty wziął 30zł.

Teraz po kolei: Napewno zrób po pęknięciu, a po pregnylu ok 35 godz. Mnie się
      wydaję że lepiej w czwartek wieczorem, bo komórka też nie żyje za długo. Ona
      tam może jest ale zdolna do zapłodnienia jest tylko ok 10 godz.
      Napisz jak było - oni raczej termin wyliczaja super.

Aha i podobno w dzień IUI trzeba się przytulać i mieć orgazm!!Podobno to
      b.pomaga a u mnie się sprawdziło w lutym!

Ewka - ze mna jest pokręcone, mam za wysoki estradiol więc dlatego nie wolno
      robić dzidzi bo mogą wyjść torbiele, cysty, a nawet jakies wodobrzusze!!
      Mam wystopować, a duphaston po to aby mnie przygotować na następny cykl
      odpowiednio i jak najlepiej. A progesteron w tej dawce to zrobi podobno.
      A Ty kochanie to zmień tego lekarza, bo te IUI na siłe uzależnione od jego
      wizyt to jakies nieporozumienie!!
      Koniecznie znajdź takiego co przyjmuje prawie codziennie i pracuje w szpitalu.
      Załóż posta z zapytaniem o lekarza z Chorzowa na niepłodności - dziewczyny Ci
      napewno doradzą.
      no to narazie tyle, pozdrawiam Was papapapa
      • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 21.07.04, 21:00
        dzięki! właśnie jestem na etapie przemyśleń, czy nie zmienić lekarza. ogólnie
        to jestem z niego zadowolona, jest komunikatywny i jeśli pytam, zawsze odpowie.
        W sumie to on pracuje w klinice leczenia niepłodności w Bytomiu, nawet ostanio
        jak powiedziałam, że chcę usg w 16 dc, żeby sprawdzić czy pecherzyki pękły, ale
        że nie mogę przyjść wieczorem, bo nie wyrwię się z pracy, sam zaproponował mi,
        żebym przyjechała do niego do szpitala. Także, myślę, że przy troszkę
        zwiększonym pozomie wumagań z mojej strony i artykułowaniu tych wymagań, byłby
        dość elastyczny. Zobaczę, na razie i tak idzie na urlop, więc w następnym cyklu
        pójde do innego bardzo polecanego lekarza i zobaczę. Czyli wy w tym cyklu nie
        działacie?
        • tania75 Re: do tani75, już po IUI 22.07.04, 20:20
          Ewcia! Musisz to sobie przemysleć i przedewszystkim wypróbować innego jeżeli
          ktoś Ci poleca.
          czasami naprawdę warto a myslę że juz po pierwszej wizycie podejmiesz decyzję.
          Po tych Twoich IUI sama nie wiem czy ten jest ok.
          A co do mnie to ja w lipcu nic nie działam bo się boję tylko czekam na @. Oby
          jak najszybciej!!
          Cium!!
      • apearl Re: do tani75, już po IUI 23.07.04, 08:09
        Czesc dziewczynki. Sorki, ze dopiero dzisiaj odpisuje, ale wczoraj mialam jeden
        dzien urlopu. Troche sie pozmienialo z ta IUI. Dorski kazal mi wziasc w
        czwartek rano podwojna dawke Pregnylu i dzisiaj na 16 ide na wizyte a ok 18
        bedzie inseminacja, jezeli bedzie wszystko ok. Ja nie mam wrazenia, zeby mojemu
        Dorskiemu cos sie mieszalosmile A co do kasy..... Jak bylam w piatek tydzien temu
        na wizycie skasowal 70 albo 80 zl (oprocz USG badal mnie ginekologicznie i
        jeszcze jakies wymazy) i powiedzial, że to juz za nastepne (przewaznie co druga
        wizyte tak bral). We wtorek nie wzial, w srode nie wzial.... Generalnie wydaje
        mi sie ok pod wzgledem kasy jest ok. Moj byly lekarz co wizyta 50 lub 60 zl.
        Reasumujac Dorski wychodzi mnie tyle co poprzedni pomimo, że do tamtego
        chodzilam raz do przychodni raz prywatnie, ale to i tak wszystko drogo sad((
        Czytalam, że IUI jest refundowana, ale nie znam szczegółów. Musze sie chyba
        dopytac, bo juz niedlugo zacznie mi brakowac linii kredytowej.
        Takze Slonka Moje Drogie, prosze mocno za mnie trzymac kciuki dzisiaj
        popołudniu!!! M<nie juz sama brzuch boli. W sumie to ja mam nikle szanse chyba,
        w lewym jajniki cisza od 3 cykli, a w prawym tylko jeden biedny pecherzyk. Na
        szczescie chociaz ten jeden urosl. Buziaki dla Was Obu
        • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 23.07.04, 08:54
          cześć wam!

apearl, bedzie dobrze!!! bede myśleć o tobie i trzymać kciukasy! Ja tez jestem
          po IUI z jednym pękniętym pęcherzykiem (był tez drugi ale nie pękł). Prawde
          mówiąc już predzej liczę na cud naturalny, ale ogólnie w tym cyklu nie byłam na
          tabletkach i tempki całkiem zwariowały więc wszystko to takie jakieś niewydolne
          bez clo. no to trzymacie się!!! naszczęście jutro weekend
        • tania75 Re: do tani75, już po IUI 23.07.04, 23:12
          Cześć apearl! (a co to właściwie znaczy apearl ???) mam nadzieję ze Tereska sie
          popisała i przygotowała Ci super żołnierzyki! Wszystko będzie dobrze ale nie
          możesz za bardzo myśleć o ciąży bo to tylko pogorszy sprawę.

Powiem Ci że troche mnie zszokowałaś tym że Dorski nie bierze za każdym razem.
          Parkot to kasuje ile się da, w tamtym cyklu byłam 7 razy na monitoringu
          przyrastania i za każdym razem kazał mi płacić!!! Ale .....!!!
          Nie mam słów.
          Jak się dowiesz coś o IUI to pisz szybciutko!!
          Ile masz latek ??
          • apearl Re: do tani75, już po IUI 26.07.04, 08:23
            Czesc Taniu i czesc Ewo. Odpowiadam po kolei.
            apearl - nick, ktorego uzywalam podczas gry w brydza w Necie. A - od pierwszej
            litery imienia Anna, pearl - perla z angielskiego. Tak jakos wyszlo i tak mi
            zostalosmile
            Tereska sie starala mocno, nawet mi dala potrzymac próbówki z zolnierzykami
            starego, a poza tym to widzialam je pod lupa!!!!! Ile ich tam bylo! A jak sie
            ruszaly ! Szoksmile))) Usmialam sie na calego. Jak bedziecie mogly to poproscie
            zeby Wam Panie pokazaly plemniczki pod mikroskopem. naprawde super uczucie.
            Dlaczego nie wolno myslec o ciazy ? Ja w sumie zyje normlanie po tych
            inseminacjach. Pracuje i w pracy smile i na budowie, i w domu. Nie leze z nogami
            do gory bo bym zwariowalasmile Ale zawsze jak ide spac, to sie poglaszcze po
            brzuszku... Zeby dobrze bylosmile
            Po piatkowej wizycie malo sie nie zakochalam w Dorskim smile)))))))))) Nie wiem
            czy do kazdej taki jest, a moze to moja zasluga bo ja z Nim zartuje jakbym go
            znala 100 lat? Jak sie dowiedzialam, ze mieszka w Budziwoju to odrazu sie
            zapytalam czy byl w "klubie" Bara Barasmile Usmialismy sie bardzo. Ale do czego
            zmierzam. Na wizycie wtorkowej i czwartkowej, jak pytalam ile place, to On do
            mnie, ze przy inseminacji Pani zapłaci. Wiec jak w portfel 500 zl, bo sama
            inseminacji 350, zeby mi nie brakoo, bo glupio. Pytam o rachunek a On 300
            zł !!! Bardzo sie ucieszylam. Az go mialam ochote ucalowac.
            Testowac bede sie ok 7 sierpnia.
            W sierpniu robie przerwe. Tzn wezme leki i pewnie pare menogonków jak sie nie
            uda, ale zdecydowanie bez inseminacji. Kasy brak.... ale i odpoczac tez chce.
            Mysle zrobic sobie jakies badania w sierpniu, np LH TSH prolaktyne, ale na
            razie mysle smile
            Latek mam 30.... W listopadzie 31 urodzinki smile A dzisiaj mam
            imieniny !!!!!!!!! smile w czwartek mialam 9 rocznice slubu. Praktycznie moj
            miesiac. Moze wiec i poczecie bedzie ?smile
            Buziaki
            Narka
            p.s. ale sie rozpisalam
            • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 26.07.04, 13:09
              no to wszystkiego naj naj!!! ja też sierpień będę miała bez IUI, mój gin jedzie
              na urlop, też chcę zrobić jakieś badania, no i wolałabym brać clo, bo widzę, po
              tym cyklu, że bez clo moje tempki wariują całkiem. ty, apearl baw się dziś i
              świętuj!
              • apearl Re: do tani75, już po IUI 28.07.04, 13:10
                gdzie ta Tania sie zapodziala ?smile pojechala na wakacje i nie powiedziala ? No
                ładnie smile Ewa dzieki za zyczeniasmile Imieninki w domu robie 7 sierpnia. Wtedy tez
                zrobie test, aczkolwiek nie wiem czy powinnam, bo mi sie impreza spsuje sad Ale
                przynajmniej bym wiedziala czy sie upic z rozpaczy czy nie
                Buziaki dla Was obu
                • tania75 Re: do tani75, już po IUI 30.07.04, 18:13
                  Oj oj kochane dziewczynki!!! Ale mnie długo nie było!!! Ale to przez tą
                  przeprowadzkę!!! Ta zakichana telekomunikacja nie może nam przenieść numeru
                  telefonu i tak czekamy odłączeni od świata!! A musimy miec ten sam numer ze
                  wzgl. na firmę.
                  Tak więc w sobotę się przeprowadziłam, a w poniedziałek w bloku naprzeciw
                  zamordowali inwalidę. Nieżle się zaczyna...
                  A potem ukradli bańki świąteczne - 2 pudła - z korytarza (wszystkie!!!)a jak
                  napisałam kartkę żeby oddali to o dziwo oddali!!! Dziwne to osiedle...

Ale nic, cieszę się Apearl że jestes taka szczęsliwiutka w tym miesiącu - tyle
                  imprez że napewno wszystko zakończy się sukcesem...
                  Mnie za IUI zawsze kasują 300zł.
                  A plemniki tez zawsze oglądałam i zawsze pędziły przed siebie....
                  Ewka a co tam u Ciebie - kiedy będziesz sprawdzać??? Bo ja na dniach spodziewam
                  się @.
                  A potem menogonik i dalej w drogę. Mam nadzieje ze na nowym mieszkaniu szybko
                  zaciążę....
                  Narazie Was mocno pozdrawiam i całuję
                  Tania
                • tania75 Re: do tani75, już po IUI 30.07.04, 18:14
                  Aha Apearl gdzie się budujesz???
                  • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 01.08.04, 20:11
                    no cóż, dziewczynki, dziś u mnie już drugi dzień nowego cyklu. Znaczy nie udało
                    się. Ale w sumie ani nie jestem smutna, ani załamana ani nic z tych rzeczy.
                    Jestem zadowolona, że @ przyszła regularnie, bo bałam się, że bez wspomagania w
                    ogóle nie przyjdzie (choć w sumie brałam dufaston, więc właściwie było
                    wspomaganie). W każdym razie cieszę się, że już troche nauczyłam sie swojego
                    własnego organizmu, to fajne. Na sierpień jeszcze do końca nie wiem jaki jest
                    plan. Wybieram się na badania podstawowych hormonów, żeby zobaczyć jak się
                    sytuacja ma i jak już będę miała wyniki to zobaczę czy iść do lekarza czy nie.
                    Ogólnie wrzucam na luz. W tym miesiącu raczej mam ochotę na inwestycje w ciuchy
                    i w kosmetyki niż w monitoring !! No i z chęcią zrobię sobie cykl całkiem bez
                    tabletek, chyba że wyniki wskażą że jest koszmarnie. A jakie są wasze plany?
                    napiszcie, jeśli wiecie jakie hormonki zbadac i kiedy? pozdrawiam
                    • tania75 Re: do tani75, już po IUI 01.08.04, 20:53
                      Cześć Ewunia!!
                      Masz racje z tymi ciuszkami i kosmetykami - nam się od życia też coś pzreciez
                      należy a nie tylko te cykle i monitoringi!
                      U mnie chwile wahania. Miałam nowy cykl lecicec na samym Menogonie ale się
                      zastanawiam.
                      Bolą mnie własnie cycki przed @ więc cieszę się bo hormony wróciły do pracy i
                      swoich obowiązków. To pierwszy raz po stracie ciąży, czyli od kwietnia.
                      Boję się cholernie że przestymuluje znów i wszystko pójdzie na marne.

A druga rzacz brzmi tak:
                      moja bliska koleżanka była u pewnej zielarki i ta powiedziała jej aby
                      absolutnie nie brałą hormonów jeśli chce mieć zdrowe dziecko!!
                      I takie tam inne rzeczy - chyba też pojadę do tej zielarki.

A co do hormonów to robi się w 3 dc:
                      LH
                      FSH
                      PROLAKTYNA zwykła i po obciążeniu.
                      A potem w czasie owu - ESTRADIOL
                      I na końcu PROGESTERON.
                      Mozna jeszcze hormony tarczycy i testosteron.
                      ja tarczycę robiłam kiedys - była w normie więc juz teraz nie robię.
                      A @ się nie ma co przejmować - jest wredna i tyle...
                      • apearl Re: do tani75, już po IUI 02.08.04, 08:35
                        Czesc Dziewczynki smile Ja w sobote kupilam sobie buty sportowe, bluzeczke i miske
                        na salatke biala, przezroczysta, bo robie w sobote imieniny a chce zrobic
                        salatke warstwowa, a ma same brazowe smile)) Dzisiaj jest moj 10 dzien po ins. Od
                        5-6 dni mierze sobie tempke, wczesniej mi sie nie chcialosmile dzisiaj mialam rano
                        37,1 i mam nadzieje, ze juz nie spadnie !!!!! smile W czwratek robie rano test,
                        zeby wiedziec czy mam kupowac Menogon na weekend... Oby nie. Jak nie wyjdzie to
                        sie upije na luzie w sobote.
                        Taniu - co do zielarki.... ja mysle ze chyba trzeba brac hormonki. Ja osobiscie
                        chyba bym sie nie bawila w ziola, ale jutro moge zmienic zdanie smile)
                        Buduje sie niedaleko Łancuta.
                        Mnie piersi caly czas bola odkad stosuje Luteine. Tzn tylko w tej drugie fazie,
                        a jak przestaja bolec to za 2 dni dostaje okres. Wrrrrrr
                        Spadam do pracki, ale bede tu kukac smile
                        Buziaki
                      • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 02.08.04, 08:38
                        dzięki ci taniu za info o hormonkach. Chyba jak zrobię w 4 dc to też bedzie ok?
                        Wiadomo, że z tymi hormonami to różne są opinie, ale znam dziewczyny co brały i
                        maja zdrowiusieńkie dzieciaczki. A hormony tarczycy i testosteron kiedy robić?
                        pozdrowionka.
                        • apearl Re: do tani75, już po IUI 04.08.04, 07:44
                          Czesc dziewczynki. Zrobilam dzisiaj test i nic z tego sad(( Wprawdze planowo @
                          bedzie dopiero ok 11-12 bo wtedy koncze luteine, ale IUI mialam 23 lipca, wiec
                          juz cos powinno wykryc. Chce mi sie wycsad(( Nie mam pojecia jak powiem o tym
                          mezowi ze znowu nic z tego......
                          • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 04.08.04, 08:33
                            nie martw się apearl, będzie dobrze, na pewno w końcu się uda, a mąż na pewno
                            zrozumie. Może za wcześnie testowałaś, wiesz, że róznie to bywa. Ja jestem już
                            w 5 dc. Wczoraj robiłam badania hormonalne, zobaczymy co wyjdzie. W każdym
                            razie wyszedł mi bardzo niski poziom białych krwinek, nie wiem z czego to moze
                            wynikać i jak poprawić ten poziom. Dziś mamy 3 rocznicę ślubu. Mam nadzieję, że
                            4 będziemy spędzać już w trójkę nawet jesli ten trzeci miałby byc jeszcze
                            bardzo malutki i siedzieć w brzuszku. pozdrawiam
                            • tania75 Re: do tani75, już po IUI 10.08.04, 17:33
                              Kochane dziewczynki!!!!!!
                              Napiszcie jeszcze coś do mnie!!!
                              Wreszcie po tej przeokropnej przeprowadzce mam od dziś zainstalowany internet -
                              kablówkę więc będę na sieci non stop!!!!
                              Piszcie szybciutko co u Was - Ewka jak tam hormony???
                              Jeszcze nie czytałam innych postów , może tam coś piszecie to się dowiem więcej.
                              Poza tym jak starania??
                              Ja w czwartek ide do gina sprawdzic czy nie został jakis pęcherzyk po tamtym
                              cyklu, i zaczynam ładowac menogon, a co tam będzie co ma być..
                              Ale się stęskniłam za Wami - tyle dni bez internetu to jakiś koszmar..
                              • apearl Re: do tani75, już po IUI 11.08.04, 08:11
                                Czesc Dziewczynki. Ja tez mniej pisze, ale coraz uciekam na urlop. Niestety
                                pracuje w dziale jednoosobowym i nikt nic za mnie nie zrobisad wiec jeden dzien
                                zasuwam a na drugi relaksuje sie na dzialce z mezem smile Niestety moja 3 IUI
                                nieudana. Szkoda. Wczoraj zrobilam sobie badania hormonow, dzis maja byc
                                popoludniu wyniki. Napisze Wam. Kupilam Castagnus, wiesiolek. A poza tym w
                                sierpniu troche odpuszczam. Tzn biore tabletki i menogon, ale IUI odpuszcze.
                                Mowilam lekarzowi ze jestem zestresowana (bo tak jest), kasa to pryszcz. Zawsze
                                mozna zwiekszyc linie kredytowa, ale psyche siadasad Jutro i w piatek chyba mnie
                                nie bedzie, wiec najpredzej wpadne do Was w poniedzialek chyba ze znajde czas i
                                checi to z domu do Was nastukam, ale staram sie nie wlaczac w domu kompa, i tak
                                juz slepa jestem smile))))))))))
                                Buziaki
                                Ania
                                • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 11.08.04, 08:19
                                  no hej!! myślałam, że gdzies powyjeżdzałyście. U mnie starania w toku, dziś 12
                                  dc. Humorek dopisuje. Wiesiołek b. dobrze działa. Idę dziś do
                                  bioenergoterapeuty. W czwartek do gina na USG, no i może mi coś powie na temat
                                  hormonków. Wyniki są chyba niezbyt dobre - prolaktyna 510 przy normie do 530
                                  więc chyba za wysoka, LH też powyżej normy. No, ale nie przejmuję się. Myślę,
                                  że można zaciążyć mimo to. Zobaczymy. Mam teraz wyjątkowo spokojny czas w pracy
                                  i widać to moich tempkach, są bardzo ładne, byleby owu się pokazała na tych
                                  tempkach!! Pozdrawiam i biorę się do roboty.
    • tania75 Re: do tani75, już po IUI 11.08.04, 18:10
      Witajcie!!

Ewka masz rację, nie przejmuj się hormonami to zawsze da się wyregulować. Mi
      tez prolaktyna wyszła spora - 19 przy normie do 24. a podobno najlepiej dla
      ciąży to 10-12, więc zajadam również bromergon.
      A na regulacje hormonów łykam zioła w kapsułkach - mają przywrócić równowagę
      hormonalną.
      dzisiaj mam stresa bo boli mnie noga - odrazu wydaje mi się że mam raka i mi ja
      amputują.... Ale mam mysli...
      Pisz co tam u gina było.

Apearl a miałaś robione USG juz na tej nowej aparaturze u nas??
      Ja jutro idę ale pielegniarka mówiła mi że jest super nowoczesna i następna
      taka jest dopiero w Warszawie. szkoda że dzieci robic nie potrafi...
      Zobaczę co tam jutro wyjdzie na tym usg - może znajdą mi nową chorobe??

Napiszę jutro po wizycie jak będę działać dalej.
      Narazie łykam na prolaktyne, wiesiołek, zioła, folik i B6.

Pozdrawiam tania!
      • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 12.08.04, 13:00
        no hej, dziś dopiero ide do gina, więc jutro napisze co powiedział. Wczoraj
        byłam znowu u bioenergoterapeuty. Naładował mnie dużą dawką pozytywnej energii.
        POwiedział, żeby się nic nie martwić, że wszyskto będzie dobrze. Polaryzacja
        jest już prawidłowa, więc to dobrze. Dał mi całą reklamówę ziół, wieczorem
        bawiałam się w czarownice i mieszałam je i w ogóle. Teraz muszę pić, a
        mężulkowi dał taki lek homeopatyczny na wzmocnienie żołnierzyków. Ogólnie
        bardzo pozytywnie sie poczułam po tej wizycie, robił mi też taką
        elektroakupunkturę na uchu. A dziś znów trochę zaczęłam sie martwić, bo w tym
        cyklu tempki mam po prostu niesamowicie regularne, znaczy ładne, ale boję się,
        że one takie ładne są bo w ogóle nie bedzie owu. No, ale nic dziś u lekarza
        może się coś dowiem. Jutro jadę na weekend do Wisły także jest fajnie!! taniu a
        jakie ty kapsułki ziołowe bierzesz?? O nogę się martw, na pewno będzie ok.
        Kurcze, jak ja zawsze się rozpiszę. Pozdrowionka dla was!!
        • tania75 Re: do tani75, już po IUI 12.08.04, 22:06
          cześć !!!
          Noga mnie dziś na szczęscie nie boli.
          Byłam u doktora na usg. Wyszło wszystko ok. To mój 7dc, endo mam na 6 mm, a
          pęcherzyki ok 7-9mm. Więc jest dobrze pewnie ziólka działają...
          Ziółka biorę takie w kapsułkach kiedys ktos bardzo polecał na wyregulowanie
          hormonów. To są ziółka w kapsułkach które się połyka nawet do 6 dziennie.
          Bucha mi po nich gorąco jakbym miała menopauzę, więc napewno działają.
          Nazywają się Dong Quai- Angelica sinensis.100szt/ok 50zł
          Może to własnie dzięki nim miałam taki wysoki estradiol, bo wiesz ziółka, clo
          i menogon to niezła mieszanka.
          A od dziś zaczełam brac menogon, zastrzyk co drugi dzień.
          mam nadzieję że w tym cyklu przygotuje się cudownie , bo juz zaczynam być lekko
          napalona..
          pozdrawiam

A Ty który masz dc???
          • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 13.08.04, 10:06
            no to cieszę się, że z twoją nogą ok. Ciekawa jestem jaki masz skład tych
            tabletek. Poszukam sobie w necie. Trzymam kciuki za przygotowania i starania!!
            Ja dostałam całą reklamówę ziół i teraz parzę i piję. Nie są zbyt samczne, ale
            mogłoby byc gorzej smile Ogólnie nigdy nie potrafiłam się zmusić do ziółek, ale
            teraz cel jest tak szczytny, że nawet mi smakują smile
            Wyobraź sobie, że byłam wczoraj u gina, dr. Gretki, specjalisty od
            niepłodności. Trochę wysmiał mój przypadek i poweidział, że on nie widzi
            żadnego problemu, powiedział że hormony w normie, wczoraj był 13 dc, był
            śliczny pecherzy 23 mm, endo 8,5, elegancki śluzik. POwiedział, że on uważa że
            dla dziewczyn z PCO laparoskopia jest świetnym zabiegiem, i że po laparoskopii
            przez trzy miesiące trzeba starać się naturalnie i jeśli cykle są regularne i
            owu występuje to wszystko powinno byc ok. Jeśli po 3 -4 miesiącach się nie uda,
            to bada sie żołnierzyki. Jednym słowem całkiem inne podejści niż mój gin, który
            zaraz po laparoskopii dał mi clomifen. Trochę mam mętlik w głowie, ale jakoś
            bardziej się skłaniam do picia ziółek, wiesiołka i witaminek i niefaszerowania
            się tabletkami, jesli nie jest to konieczne. Już sama nie wiem. Ale intuicja
            podpowiada mi że będzie dobrze. W tym cyklu nie biorę też dufastonu więc
            zobacze czy tak całkiem naturalnie dobrze zadziałam smile (w sensie regularności)
            Chociaz oczywiści o wiele bardziej bym chciała, żeby cykl nie był regularny i
            przedłużył sie o 9 miesięcy!! Dzis jedziemy na weekendzik do Wisły, pogoda dziś
            wpardzie okropna, ale tam, bedzie fajnie! Jak zwykle się rozpisałam.
            Pozdrowienia
            • tania75 Re: do tani75, już po IUI 13.08.04, 17:24
              Spisałam się jak szalona i mi wszystko zjadło do cholery!
              A od nowa klepać mi się nie chce.
              Ewka może zaufaj nowemu lekarzowi. Kiedy Ty miałaś HSG??
              Jakie Ty masz objawy tego PCO ??Bo właściwie niebardzo się na tym znam.
              Napisz mi czy Ty w ogóle nie badałaś żołnierzyków??
              To niezbyt byłoby dobrze.

Oj Ewka jak chciałabym juz zaciązyć razem z Tobą i innymi kobitkami z forum.
              Wtedy byśmy tak przez 9 miesięcy albo i dłużej debatowały o swoich brzuszkach...
              Ale byłoby wspaniale!
              Ja w lutym zaszłam w ciążę z kumpelą z Poznania w tym samym czasie, aleśmy
              przeżywały - o ludzie!! ale niestety ja w 7 tyg musiałam sie wycofać..
              No nic mam nadzieję że teraz będzie wszystko ok.
              Wiesz dopiero w tym cyklu wiesiołek zaczął działac - jest juz teraz 7 dc super
              śluz. a pęcherzyki jeszcze malutkie.
              Wreszcie wróciłam do normy
              Pozdrawiam cię gorąco!!!!!!!!!!!
              Masz nr gg???
              • apearl Re: do tani75, już po IUI 16.08.04, 09:19
                Czesc Dziewczynki smile
                Taniu nie mialam chyba na tym nowoczesny jeszcze sprzecie robionego USG...
                Ostatnio bylam 23 lipca, wiec chyba jeszcze nie mieli.
                Robilam hormonki w 3 dc I tak: LH 1,470 (0,4-4,0), FSH 5,8 (2,8-11,3) i LH 7,2
                (1,1-11,6) Chyba ladne ? Jeszcze sobie zrobie tylko progesteron i prolaktyne po
                owu. Teraz pytanie Ewo (bo Ty tez masz hormony ok) dlaczego sie nie udaje ???
                ja nie wiemsad Satry mi mowi ze chyba przez stres....... A wiecie.. moj maz robi
                mi zastrzyki z Menogono, bo moja pielegniarka wyjechala smile Nic a nic nie boli.
                Rewelacja. Juz nie bede musiala wieczorami biegac i prosic kogos o zastrzyk. W
                srode ide do lekarza, ciekawe co mi powie. Tak mi sie marzy juz baby. Tym
                bardziej, ze jak patrze na ten dom co budujemy to mysle: komu ja go buduje ?? :
                ( No nic. Biore sie za prace, bo wzielam 2 dni urlopu i mam zaleglosci.
                Jakby co to moj numer gg to 1979741, ale tu chyba nams razem fajniej ?smile
                Buziaki
              • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 16.08.04, 12:44
                cześć!!!fajnie dziwczynki, że jesteście. Ja nie miałam HSG, miałam
                laparoskopię, ponakuwali jajniki na jednym zrobili resekcję klinową. Objawy PCO
                miałam (przed laparo) takie, że cykle 50 - 60 dni, prawdopodobnie
                bezowulacyjne. Sądziłam że organizm wraca do siebie po pigułach. No a teraz
                własciwie mam pierwszy po laparo całkiem naturalny cykl i zobaczymy. Jestem
                dobrej myśli, i faktycznie chyba zaufam temu nowemu lekarzowi. Zołnierzyki były
                badane, tylko takie podstawowe badanie, niestety nie pamiętam dokładnie
                wyników, a zostały w mojej karcie u gina. W każdym razie raczej średnio.
                No super by było zaciązyć razem, albo blisko siebie, albo w ogóle!!!! Tyleby
                juz niedługo!!!Ale będzie dobrze, zobaczysz. Dziś się trochę zmartwiłam, bo
                przez cały cykl super tempki, owu była 13-14 dc. dziś 17 dc. i tempka spadła o
                jedną kreskę. Chyba panikuje, taki spadek nie może jeszcze znaczyć, że się nie
                udało, nie? A poza tym to gdyby miało sie idać, to jeszzce pewnie nie bylo
                implantacji. No cóż staram się jak najmniej o tym myśleć. Zaczynam już żyć
                myślą o uroplie - za 3 tygodnie, jakoś muszę dotrwać, ale jedziemy tylko na
                tydzień. pozdrawiam!!!
                • tania75 Re: do tani75, już po IUI 16.08.04, 19:59
                  Ewka ja tez mam tygodniowe wakacje - wyjeżdżam 28.08. Jedziemy na Rodos do
                  Grecji. A Ty gdzie??
                  • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 17.08.04, 15:13
                    no widzisz, jak fajnie, ale ja niestety tydzien po tobie, gdzies tak koło 8
                    września. Jeszcze nie wiem dokładnie gdzie pojedziemy, bo chcemy na jakiś all
                    inclusive ale lat minute, żeby nie było tak drogo, Myślę, że najprawdopodobniej
                    Turcja! pozrdawiam
                    • tania75 Re: do tani75, już po IUI 17.08.04, 20:52
                      Byłam w Turcji w tamtym roku , jakbys potrzebowała porady to pisz!

Byłam dzis u gina, pęcherzyk jeden urósł na 15x13mm, Endo 7,5mm.
                      Więc jest ok, IUI robie w piątek.
                      A Ty co porabiasz??
                      • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 18.08.04, 09:25
                        ja się w Turcji z moim mężulkiem poznałam smile więc mam fajne wspomnienie (ale on
                        jest Polakiem dla jasności smile
                        Ja mam dziś 20 dc, 7 dpo - tempki w tym miesiącu wyjątkowo piękne, myślę, że to
                        skutek niebrania leków. Tak będę trzymać, a najbardziej bym chciała gdzieś za
                        10 dni dwie krechy. Robię wszystko, żeby za dużo o tym nie myśleć i nawet się
                        do udaje, bo dziś musiałam nawet sprawdzic który to dzien cyklu, żeby ci
                        napisać. Ogólnie, jestem wyluzowana, choć wakacje mogłuby już przyjść. Trzymam
                        za twoją IUI, o której będziesz miała?
    • lusia4 Re: do tani75, już po IUI 18.08.04, 10:37
      przepraszam bo to jest troche prywatny temacik. ale prosze jesli mozecie
      wytłumaczcie mi co to jest IUI. Jestem chyba ciemna w tej sprawie, a bardzo
      czesto to słysze - ten krót a nie wiem co to znaczy. Bede wdzieczna jesli mnie
      uswiadomicie. Z góry dziekuje.
      • tania75 Re: do tani75, już po IUI 19.08.04, 10:55
        DO LUSI4:
        IUI to inseminacja, czyli podanie nasienia partnera bezposrednio do macicy za
        pomocą rureczki. Przeskakuje sie wtedy barierą sluzu szyjkowego i plemniczki
        mają pole do popisu....prosto do jajowodów!

Do Ewki:
        Ewka jeszcze nie wiemo której dziś po 15 idę na usg mamy sprawdzać czy
        odpowiednio urósł i może pregnyl.
        Pewno w piatek popołudniu - juz sie nie moge doczekać...
        Wiesiołek w tym cyklu zrobił dobra robotę, mogłabym obdarowac inne potrzebujące
        i to juz od ok 10 dnia. Więc jestem pełna nadzieji i nie wiem jak ja przezyję
        to oczekiwanie, tak bez emocji. Dobrze ze wyjeżdzamy..
        Jak kupisz wczasy to napisz mi gdzie sie wybieracie.
        A Ty trzymaj tak dalej - oby Ci sie udało!!!!!!a potem ja dołacze do Ciebie!!
        całuję pa pa
        • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 19.08.04, 18:14
          dzięki taniu, trzymam za ciebie kciuki!!! u mnie wiesiołek też działa
          ponadczasowo smile Napisz jutro jak pęcherzyk urósł.

Do Lusi: o inseminacji jest sporo wątków. pozdrowienia
          • tania75 Re: do tani75, już po IUI 20.08.04, 11:21
            Wczoraj byłam na usg- pęherzyk był na srednio 18-19mm, zdecydowalismy dac
            jeszcze jeden menogon aby podrósł i jutro znów usg.
            jak będzie pękniety to świetnie, jak nie to pregnyl i i tak robie IUI!!
            Ale sie boję.... oby wszystko bylo ok!!!
            • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 20.08.04, 13:06
              No to elegancko, będzie dobrze zobaczysz!! Pisz w poniedziałek jak tam.
              • tania75 Re: do tani75, już po IUI 20.08.04, 18:50
                Byłam i pęcherzyk urósł do 20 ale nie pękł, więc podalismy podwójny pregnyl i
                IUI robię w sobotę ok 11. Juz na pewno!
                Pozdrawiam papapapapap

Czy to może byc znak????
                Znalazłam wczorajkoło drzwi swojego autka malutkie białe skarpeteczki na
                dziecko takie kilku miesięczne!!
                Ojejku aby to był znak że mi sie uda!!!!!
                • apearl Re: do tani75, już po IUI 23.08.04, 07:50
                  DO EWY: Musimy trzymac za Tanie smile

DO TANI: Oby te skarpeteczki to byl znak smile

DO WAS OBUsmile U mnie na dachu na budowie przez cale wakacje bociany siadają i
                  (przepraszam za slowo) sraja po nimsad Ale ja im to wybaczam, bo tez licze ze to
                  znak, ale stary ich sciga bo sie boi, ze blacha zardzewieje smile)))

Po piatkowej wizycie u D mam wrazenie, ze zaczynam wszystko od nowasad Mezusia
                  mi zbadali na wszelki wypadek, ale jest super ok. Mi postanowiono zrobic
                  posiew, bo mozliwe ze IUI nie wychodzi przez jakies wredne bakterie sad Ponoc
                  jakiejs lasce robili (nie wiem ile razy) i okazalo sie, ze ma bakterie coli,
                  ktore stoja na przeszkodzie. Ja mialam badania (na szkielku, podstawowe) za
                  kazdym razem i bylo ok, no ale one nie wykrywaja bakterii ktore mamy w szyjce
                  macicy, wiec teraz czekam co dalej. Jesli zle to leczenie antybiotykami, a jak
                  ok, to najprawdopodobniej w przyszlym cyklu dostane Gonal, bo Menogon slabiutko
                  teraz zadzialal, a doktorek chce chyba dac "kopa" moim pecherzykom, bo coraz
                  jest ich duzo a jeden biedak tylko wiodacy. Te liczne maja chyba urosnac i
                  popekac, zeby ich nie bylo tak duzo i nie zabieraly energii tym ktore maja byc
                  wiodace. tak to zrozumialam. A jesli Gonal nie pomoze, to wtedy na HCG lub HSG
                  (nie wiem czy sie pisze przez C czy S) do szpitala, a dalej..... juz nie
                  wiem.Na dodoatek cos wspomnial o policystycznych jajnikachsad Mam wiec wrazenie,
                  ze zaczynam wszystko od nowa, ale moze mi sie zle zdaje.
                  Pozdrawiam Was gorąco.
                  Ania
                  • tania75 Re: do tani75, już po IUI 23.08.04, 10:07
                    Dziewczynki robiłam IUI w sobotę!! Boże jak ja sie boję !!
                    Chłopczyki były super, tylko pęcherzyka nie sprawdzałam juz ale po piątkowym
                    podwójnym pregnylu chyba pękł. A jeśli nie to będzie przed pęknięciem na
                    dziewczynkę..
                    Wszystko było ok , i nie śmiejcie sie ale powiedziałam że skoro plemniczki
                    takie dobre to ma mi lekarz zaaplikować tyle ile mozna do macicy a reszte koło
                    szyjki do pochwy!! i tak zrobił - najpierw podajnikiem do macicy aq potem
                    strzykawką wlał resztę.....
                    Aleśmy sie śmiali...Ale zrobili co kazałam!
                    teraz ooczekiwanie..stae=ram sie nie myślec choc to baaardzoooo trudne!

Aniu Ty sie nie przejmuj jajnikami - słuchaj doktora on sobie poradzi! Bierz
                    ten gonal i koniecznie zrób posiew. To moim znajomym wyszła eszerichia coli a
                    potem inna jeszcze gorsza, najważniejsze że twój małżonek zdrowy bo u faceta
                    gorzej sie leczy.

A Hsg to ci polecam , mi wyszło w tamtym roku że mam mikrozrosty i dlatego IUI
                    się nie udawały.. Ale strasznie mnie bolało!!
                    pozdrawiam papapap
                    • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 24.08.04, 12:57
                      cześć, dziewczyny, Taniu trzymam za ciebie jak najbardziej, a z tymi
                      skarpeteczkami to mnie totalnie rozłozyło. Super! To na pewno znak! U mnie 25
                      dc bolące piersi, wczoraj miałam jakieś takie lekkie skurcze, już myśłałam, że
                      to @ tak wcześnie idzie, na razie naszczęście nie przyszła, ale wkurzam się
                      trochę, bo przez cały cykl byłam wyluzowana, co będzie to będzie, a teraz całe
                      wyluzowanie zniknęło a zaczęło sie odliczanie do @, na rozum to nie udało się,
                      bo dwa pryszcze na plecach mam a w weekend potwoerny stres przedmiesiączkowy,
                      ale co tam rozum, na rozum licze najmniej! Trzymajcie się!
                      • apearl Re: do tani75, już po IUI 25.08.04, 08:47
                        Czesc dziewczynki. Jutro mam wolnesmile W przyszlym tygodniu mam nadzieje ze beda
                        moje wyniki badan. Przy okazji zrobie sobie prolaktyne, bo za duzo o niej
                        ostatnio czytam. Ogolnie to na razie wiec u mnie bez zmiansmile Goraco pozdrawiam.
                        Buziaki
                      • tania75 Re: do tani75, już po IUI 25.08.04, 20:24
                        WITAJCIE!!!
                        Dzisiaj 5 dzień po IUI. Narazie wszystko super, codziennie wieczorem czuje
                        nabrzmiałe jajniki a dzisiaj czułam ból w dole brzucha ok 1 godz tak jakby dziś
                        była implantacja!!!
                        czuje się znakomicie i stawiam na 50% ze sie udało!
                        Podczas ostatniej IUI dwa miechy temu stawiałam na 10%, bo nic nie czułam.
                        A teraz jest podobnie jak w lutym kiedy zaszłam. W najblizesze dni muszą mnie
                        tylko zacząć boleć piersi to będzie super znak!!
                        Ale jestem szczęśliwa! już teraz!
                        A w piątek w nocy wyjeżdzamy!!!!!! bosko.
                        Piszcie duzo, Ewka prosze Cie pisz wszystko mam przeczucie że obie
                        zaciążymy!!!!!
                        • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 25.08.04, 23:23
                          jejku, taniu dzięki ci za to przeczucie, aż mi się płakać zachciało serio (może
                          to ciążowy nastrój skłaniający do wzruszeń ? smile ale prawdę mówiąc ja jakoś nie
                          wierzę - miałam wszystkie objawy przed @ no może jedynie bez szczególnego
                          wysypu pryszczy. Zmiana w stosunku do poprzednich cykli polega na tym, że w
                          zasadzie od 15 dc mam wrażliwe piersi, ale ani nie bolą szczególnie ani nic
                          takiego, po prostu normlanie mam wrażliwe dopiero przed @, no i tempki wciąż
                          rosną. Ale sama nie wiem, wczoraj i przedwczoraj miałam jakies takie skurcze,
                          ale to chyba strest, bo te ustne tłumaczenia mnie wykańczają psychicznie.
                          Ja też tak miałam po jedej IUI, że czułam jajniki i wyraźny ból w dole brzucha,
                          oczywiście nic z tego nie wyszło, ale powiem ci, że wydaje mi się, że tam chyba
                          coś pozytywnego się działo, ale po prostu się nie do końca stało więc to chyba
                          u ciebie dobry znak! Życzę ci bolących piersi, najlepiej od razu wymiotów i
                          zmian anstroju smile Na długo wyjeżdzacie?? My jesteśmy bliscy decyzji o wakacjach
                          w Turcji, wylot 8 września, no zobaczymy. Pozdrawiam was dziewczynki!!!

apearl, a gdzie ty tak czytasz o tych hormonach??
                          • tania75 Re: do tani75, już po IUI 26.08.04, 12:00
                            Te Twoje cycuszki to naprawdę super objaw!!!!
                            Ja załuje troszkę że nie mierze temperaturki, ale codziennie sobie obiecuje i
                            nic nie robie w związku z tym..
                            ale to chyba nie miałoby sensu bo jak zmieniamy klimat to moga mi sie i tempki
                            rozregulować, no nie??
                            My wyjeżdżamy tylko na tydzień czyli w nastepną niedziele juz będę z powrotem!
                            • tania75 Re: do tani75, już po IUI 26.08.04, 18:45
                              POCZYTAJCIE DZIEWCZYNKI JAKI FAJNY PROGRAMIK!!
                              Na przyszłość - proszę to dodać do ulubionych!!!

www.babyboom.pl/wyswietl.asp?id=E41
                              • apearl Re: do tani75, już po IUI 27.08.04, 08:48
                                czesc dziewczynki smile
                                O hormonach czytam po prostu na forum gazety. Caly czas sie przewija ten
                                tematsmile Skoro odpuscilam w tym miesiac IUI i troche kasy mi zostalo smile to
                                postanowilam glowne hormony chociaz pobadac.
                                Babyboom dodalam do ulubionych, na pewno sie przydasmile Spadam do pracki. U mnie
                                nic sie na razie ciekawego nie dzieje, a za Was mocno trzymam smile Buziaki
                                • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 27.08.04, 09:04
                                  cześć dziewczynki! dzięki za baby booma! mam nadzieję że przyda się nam w
                                  trójkę już wkrótce. Ja nerwowo obesrwuję mój organizm, robię wszystko, żeby jak
                                  najmniej o tym myśleć. Piątek - więc u nas jak zwykle pogoda do kitu, ale
                                  cieszę się, że znowu blisko do weekendu!! pozdrawiam
                                  • tania75 Re: do tani75, już po IUI 27.08.04, 12:08
                                    JA TEŻ OBSERWUJE ALE AŻ DO PRZESADY-WYOBRAŻCIE SOBIE ŻE JAK WCZORAJ
                                    PRZECZYTAŁAM O CZĘSTYM SIUSIANIU TO W NOCY BYŁAM AZ 4 RAZY - TAK MI SIĘ
                                    CHCIAŁO!!!
                                    JESTEM PEWNA JEDNAK ŻE TO TYLKO WINA PSYCHIKI MOJEJ(....)NIE CIĄŻY.
                                    Cholerka włączył mi się caps lock..
                                    chciałam się myszki kochane pozegnac z wami na tydzień bo dziś wieczorem
                                    wyjeżdżam.
                                    mam nadzieję ze mnie nie zapomnicie - odezwe się napewno w przyszłą niiedziele
                                    wieczorem.
                                    I juz będę wiedzieć.............
                                    Proszę was wpisujcie sie tu regularnie to potem sobie poczytam co porabiałyście
                                    i jak wasze cykle się rozwinęły....
                                    jeszcze raz pozdrawaim mocno i całuje
                                    tania!!!
                                    • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 28.08.04, 13:35
                                      no to Aniu. zostałysmy same na cały tydzień. Kurcze, u mnie chyba nie za
                                      fajnie. Dziś 29 dc tempka 37,1 utrzymuje się na tym samym poziomie co
                                      wcześniej, ale jak rano poszłam do ubikacji, to zauważyłam plamienie na
                                      papierze (sorki za szczegóły, ale inaczej się nie da). Teraz jest 13.30 - na
                                      wkładce nic nie ma ale jak idę siku to na papierze jest troszkę takiego czegoś
                                      brązowego. Zwykle przed okresem zawsze mam ból w dole brzucha teraz nie. Już
                                      sama nie wiem, trzymam się jeszcze ostatniej nadziei, ale obawiam się, że to
                                      plamienie to pewnie wolno rozkręcająca się @. Kurcze, dlaczego? Dlaczego? Rano,
                                      jak zobaczyłam to plamienie, to wróciłam do łóżka i łzy mi same płynęły. Mój
                                      małżonek raczej też nie jest dla mnie w tej kwestii szczególnym wsparciem. W
                                      sumie no to powinnam się cieszyć nawet jeśli to @, bo to był mój pierwszy cykl
                                      całkiem bez leków i oznaczałoby że jest regularny, wiem, że trzeba być
                                      cierpliwym, ale łzy płyną same wcale ich o to nie proszę. Trzymaj się.
                                • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 29.08.04, 21:43
                                  Aniu,
                                  z tobą dzielę się tym jako pierwszą (oprócz męża oczywiście). Dziś na dwóch
                                  testach zobaczyłam po dwie piękne kreski!!!!! Jeszcze nie mogę w to uwierzyć i
                                  tylko modlę się, żeby wszystko było dobrze. Jestem w ciąży!!! Wreszcie mogę to
                                  powiedzieć a mój mąż, który wydawał się dość sceptycznie nastawiony powatrza to
                                  dziś przez cały dzień. Wiem, że potrafisz sobie wyobrazić, jak jestem
                                  szcześliwa. Szkoda, że tani nie ma. Zaraz napiszę do wszystkich dziewczyn!
                                  Trzymam za ciebie a ty trzymaj za moją fasolkę!!!
                                  • apearl Re: do tani75, już po IUI 02.09.04, 10:15
                                    Witaj Ewo! Kurcze gratuluje Ci bardzo, bardzo Ci zazdroszcze, bardzo bede
                                    trzymac kciuki i bardzo mi przykro, ze dopiero dzisiaj tu zaglądnełam.
                                    Rozumiem, że jak do dzisiaj nie doszly tu zadne smutne wiesci tzn ze jednak
                                    jest ciaza. Bede sie codziennie modlic za Twoja fasolke smile) Tania na pewno tez
                                    sie ucieszy. Miala testowac na wczasach i wyslac sms, nic na razie nie pisze.
                                    Az sie boje myslec... Ale moze zapomniala komórki ?smile U mnie niestety chwilowa
                                    przerwa w leczeniu, bo wykryli u mnie bakterie e. coli sad((((( mam tylko
                                    nadzieje, ze byla to glowna przyczyna ze nie moglam zajsc w ciaze, no bo w
                                    koncu juz raz bylam. Wiec jak wylecze to paskudztwo to mam nadzieje ze sie uda.
                                    Goraco Caluje i pozdrawiam
                                    Ania
                                    • ewazygmunt Re: do tani75, już po IUI 02.09.04, 11:01
                                      no cześć, ciąża jest!! byłam na HCG w poniedziałek wyszło 485 więc ciąża,
                                      wczoraj byłam u bioenergoterapeuty - też potwierdziła a dziś idę nareszcie do
                                      gina!!! Juz nie moge się doczekać. Drżę cała o moje maleństwo, ale wierzę, że
                                      wszystko bedzie dobrze! Dzięki ci bardzo za wsparcie i za modlitwy! Ja też
                                      modlę się o wasze fasolki i czekam z niecierpliwością!!! Tez jestem ciekawa co
                                      tam u Tani. Kiedy ona wraca?
                                      • apearl Re: do tani75, już po IUI 02.09.04, 12:42
                                        W niedziele 5 wrzesnia wieczorkiem juz powinna cos do Nas naskrobac smile
    • tania75 WRÓCIŁAM !!!!!!!! 05.09.04, 15:30
      EWKA JESTES WIELKA!!!!!!!
      Mówiłam, mówiłam, mówiłam że mam przeczucie!!!!!
      Ale się cieszę - cudownie!!!!

A teraz ja -TEŻ JESTEM W CIĄŻY!!!!!!!!!!
      Nie pisałam Aniu smsa bo nie byłam na 100% pewna, zrobiłam w sumie 4 testy..smile)
      Bałam się że pregnyl fałszuje mi wynik..
      Ale od początku!

Rodos - cudowna wyspa!!! zapomniałam się tam na całego , nie uważałam na
      siebie, opalałam sie , szalelismy z mężem na motorze do 2 w nocy, podpijałam
      słabe drinki i w ogóle absolutny luz!!
      Pierwszy test zrobiłam 9 dni po IUI i nic.
      Drugi 11 dni- cień kreski widoczny pod lupą smile)))
      Trzeci 14 dni - 3 września w dzień moich urodzin!!! i wyszła lekka ale wyraźna
      kreseczka!!!! co to był za cudowny poranek - przedemną morze, dzika przyroda,
      urodziny i ja w ręku z tym testem! Poryczałam się ze szczęścia jak
      głupia.........
      Ale aby byc 100% pewna zrobiłam jeszcze dziś, juz w Polsce i jest już piekna
      gruba krecha!!!! (16 dzien po owu)

Ewka więc tak jak ci pisałam będziemy - jeżeli wszystko pójdzie dobrze -
      mamusiami pod koniec maja w 2005 roku!!!!!
      O rany ale pysznie!!!
      A Ty Aniu dołączysz do nas niedługo tylko definitywnie rozpraw sie z tą ochydną
      e. coli!!! moja koleżanka pije na to ziołowe herbatki od bardzo uznanej pani z
      Sącza.

Ewka całuje cię mocno - pisz co dalej...
      Ja do lekarza sie nie śpieszę.

Tania!
      • apearl Re: WRÓCIŁAM !!!!!!!! 06.09.04, 07:44
        Witajcie dziewczynki. Gratuluje Ci Taniu smile Mam nadzieje, ze niedlugo do Was
        dołacze. Ja na razie rozpoczelam leczenie. Nie wiem od czego, czy to od tych
        antybiotyków moze, ale wczoraj mialam dostac okres, ale nie dostalam, ale za to
        tak strasznie mnie "spód" bolał, ze praktycznie nie moglam siedziec. dzisiaj
        juz jest ok, ale wczoraj umieralam. Biore sie za prace, bo na czwartek mam cos
        zrobic, a konca nie widac. Buziaki
        Ania
        • biedronkab1 Re: WRÓCIŁAM !!!!!!!! 18.11.04, 20:15
          I co u Ciebie ??
          Jak leczenie u dr Dorskiego ??
      • ewazygmunt Re: WRÓCIŁAM !!!!!!!! 06.09.04, 12:54
        TANIU!!!! NIE MOGĘ!!! To jakiś cud!!! Totalny! Super! Gratuluje ci i ściskam
        mocno!! Nie no nie moge w to uwierzyć, choć powiem ci, że w pewiem sposób
        czułam to i bylam pewna, trochę przez te skarpeteczki a trochę przez to że
        czułam, że zaciązymy razem. Nie, no super. NIe wiem co powiedzieć. Po porstu
        ekstra. Z chęcią wysłałabym ci smsa gratulacyjnego. Jeśli byś chciała napisz mi
        jakies dane na mejla: ewazygmunt@o2.pl
        Super, całuje cię mocno, no i pisz, co tam, czy robisz betę, kiedy idziesz do
        gina.
        U mnie sytacja jest taka, że miałam w środę jechac na urlop, ale w ostatni
        czwartek poszłam do gina, no i niestety nie widział jeszcze fasolki na USG.
        POwiedział, że widocznie jeszcze za wcześnie, ale powiedział że, wolałby mnie
        nie puszczać na urlop zanim nie zobaczy fasolki w macicy (by w 100%
        wyeliminować zagrożenie ciąży pozamacicznej). Także urlop o tydzień
        przesunięty, idę do niego w czwartek i modlę się, żeby już cos było widać.
        Kurcze, jestem taka szczęśliwa!! Dla siebie i dla ciebie!! Czekamy teraz tylko
        na Anię! A z taką dawką ciązowych fluidków, na pewno pójdzie szybko!!!
        Tak oprócz tego to czuje się dobrze, choć cała drżę czasami o mojego Zygmuncika
        (tak na niego mówimy z mężem). Dobra nie rozpisuję się już. Napisz proszę jak
        najszybciej jak się czujesz!

Aniu, a ty, tak jak wyżej napisałam - lecz się, bo czekamy na wieści od
        ciebie!!!

Ewa
        • tania75 Re: WRÓCIŁAM !!!!!!!! 07.09.04, 09:51
          Ewcia !!!!

Założyłam nowy watek: Nasza ciąża...
          Chciałabym abysmy teraz tam wpisywały nasze przeżycia zwiazane z
          oczekiwaniem....Od samego początku. Mysle, ze będzie więcej dziewcząt
          zainteresowanych tym tematem!
          Czekam na Ciebie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się