Dodaj do ulubionych

27 dc widoczny pęcherzyk Graafa

09.09.12, 13:03
Witam, byłam ostatnio na usg dopochwowym- i będąc w 27 dniu cyklu na lewym jajniku pokazał się dość duży pęcherzyk Graafa. Lekarz powiedział,że widocznie jestem przed owulacją,na co ja zgłupiałam mówiąc,że jak to możliwe skoro za parę dni czuje,że przyjdzie miesiączka. Po tym jednak powiedział,że mogło nie dojść w tym cyklu do owulacji po prostu. Zaznaczę,że jestem po zabiegu łyżeczkowania z powodu obumarłej ciąży w 8 tyg. No i miałam już 2 miesiączki od zabiegu. Co sądzicie o tym pęcherzyku w 27 dc? Czy któraś z was też tak miała?
Obserwuj wątek
    • gosiablada Re: 27 dc widoczny pęcherzyk Graafa 09.09.12, 13:09
      ja miałam zabieg na początku czerwca (01.06), po 5 tyg dostalam @ , a później miałam 40-dniowy cykl!! może u Ciebie tez tak będzie? obecny cykl napewno będzie krotszy, myślę, że 28 dniowy.

Na kontroli kiedyś też lekarz mi powiedział, że owulacji nie będzie bo za późno by pękł pęcherzyk a jednak 4 dni po wizycie owu była (potwierdzona testami).
    • silvanana Re: 27 dc widoczny pęcherzyk Graafa 09.09.12, 13:59
      Ja już różne cuda miewałam - cykl chyba 18 dniowy owulacyjny i 42 dniowy, też owulacyjny. Tzn nie mam potwierdzenia od ginekologa, że owulacja była, ale z obserwacji śluzu, skoku temperatury, bólu owulacyjnego wnioskuję, że tak. Może ci się cykl wydłużył, i tyle?
      • rozka26 Re: 27 dc widoczny pęcherzyk Graafa 09.09.12, 19:51
        Cykl się raczej nie wydłużył, bo w 29dc wystąpiła miesiączka -a własnie w 27dc pojawił się dość duży pęcherzyk na usg
    • njut Re: 27 dc widoczny pęcherzyk Graafa 10.09.12, 08:16
      rozka26 ja bym to skonsultowała z innym gin. Ja po łyżeczkowaniu miałam 2 wzorowe cykle a potem zaczęło się psuć - nie miałam owu albo miałam ale ciałko żółte było za słabe.
      Nigdy nie miałam torbieli i nie wiem jak to wygląda ale tak sobie pomyślałam, że może gin pomylił pęcherzyk z torbielą. Zdarza się. Siostra koleżanki była umówiona na zabieg usunięcia torbieli ale poszła to skonsultować z innym gin i okazało się, że była w ciąży (i to podójnej) smile
      • misiu.stefan Re: 27 dc widoczny pęcherzyk Graafa 10.09.12, 09:33
        Również skonsultowałabym się z innym lekarzem.
        Od razu pomyślałam, że może to jakaś torbiel a nie pęcherzyk?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka