roleczka11 14.10.04, 10:56 Dziewczynki!!! Jesteście aktualnie na forum? Pewnie wszystkie zapracowane, a ja nudzę się jak mops i przychodzą mi do głowy głupie myśli...Pogadałabym z kimś.... Jeżeli ktoś by miał ochotę, to będę wdzięczna. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tromysza Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 12:33 11 lat. Dlugo. Moi rodzice tez podobnie. mam nadzieje,ze to nie jest dziedziczne. Objawy wczesnej ciazy moga byc takie same jak przed @? Ech,nie bede sie ludzic Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 11:04 Witam Maretinko! Fajnie że się odezwałaś. Mnie właśnie zaczęły nachodzić złe myśli, że nigdy już nie zostanę mamą i nie potrafię ich odpędzić. Nie jestem najmłodsza (w lutym, skończę 30l.) i bardzo żałuję że nie zaczęłam myśleć o dzidzi wcześniej. W poprzednią ciążę zaszłam od razu jak tylko zaplanowałam, ale co z tego, skoro były to tylko puste jaja płodowe. Powiedz, czy to normalne że czasem nachodzą takie myśli, czy ja popadam w jakiś obłęd. O niczym innym nie jestem w stanie myśleć. Napisz mi też jak Ty się czujesz . Odpowiedz Link
maretina Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 11:07 kazdy ma takie chwile zwatpienia! ten strach jest irracjonalny. czasami nad stworzeniem drugiego czlowieka trzeba popracowac. jesli tak bardzo sie boisz, to moze zrob kilka badan? moze to Cie uspokoi? a wieku sie ie czepiaj, mloda jestes! Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 11:17 Już robiłam badania, na cytomegalię, toxoplazmozę, chlamydię. Wszystko jest ok.Zazdroszczę dziewczyną (wszystkim moim znajomym), które zaplanowały i bez żadnych problemów donosiły i urodziły zdrowe dzieci. Ja liczę w którym byłabym już tygodniu i to mnie dodatkowo dobija. Żeby o tym nie myśleć zapisałam się na kurs językowy, ale i tak o tym myślę. Odpowiedz Link
maretina Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 11:20 ja milam na mysli badania, ktore potwierdza plodnosc. po nich mozna odetchnac? czujesz owulacje? masz plodny sluz? starania ucza nas cierpliwosci roleczko Odpowiedz Link
oolga1 Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 11:24 Mogę się dołączyć. Też mi jest źleeeeeeeeeeeeeeeee! Odpowiedz Link
maretina Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 11:25 oolga1 napisała: > Mogę się dołączyć. Też mi jest źleeeeeeeeeeeeeeeee! laski! bedziecie mamami, ale nie mozecie zycia zawezic tylko do staran, liczenia dni cyklu! to najlepsza droga to wariatkowa))) Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 11:30 Lekarz mi mówił, że nie muszę robić badań na płodność, no bo przecież zaszłam w ciążę, więc jestem płodna i mój mąż też... Teraz jestem w drugim cyklu po zabiegu, w połowie cyklu bolały mnie jajniki i śluz też był. 2 @ się zbliża (czuję to), po niej w następnym cyklu będę badać owulację testami od Ewy, żeby określić dokładny dzień. Tak bardzo bym chciała żeby się udało... Przepraszam że marudzę, ale lżej mi z świadomością że mogę sobie na to pozwolić na tym forum, po to ono istnieje. Dziękuję, trochę mi przetłumaczyłaś do mojego pustego rozumku. Muszę się nauczyć cierpliwości. Odpowiedz Link
maretina Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 11:32 tym bardziej wyluzuj roleczko.moja mama nade mna pracowala z ojcem pol roku, nad bratem 2 miesiace wiecej. najgorsze to panikowanie kochanie sie tylko w te dni. dziecko ma byc owocem milosci a nie drogi przez meke Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 11:37 No wiem Maretinko, po prostu dzisiaj mam doła.... Jasne Olgo że możesz się dołączyć. Będzie nam raźniej, ale za namową Maretinki postarajmy już się nie dołować... Ile się starasz? Odpowiedz Link
malgonek Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 11:39 no to aj do was tez dolacze.Latwo tak mowic nie panikowac.Przeciez jezeli tak bardz sie czegos chce, to nie mozna o tym nie myslec. Dziewczyny my postanowilismy terz po tej @ co drugi dzien i juz. Bo tak chyba bedzie najpewniej. Tak sobie tlumacze ze jak mam juz 30lat to tez musze troche dluzej sie postarac.Roleczka ty tez jestes juz 30 latka prawda? Wiesz jak mysle o tych mlodych 20latkach to im teraz tego wieku zazrroszcze.Ale co tak my tez bedziemy, prawda? Odpowiedz Link
oolga1 Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 11:50 To mój pierwszy świadomy cykl starań i mam 6 dni do ew @, ale życie mi się troszkę pokomlikowało i albo zachodzę jaknajszybcziej, albo prawdopodobniebędę musiała odłożyćo jakieś 2-3 lata, a ja i mąż nie chcemy tyle czekać, teraz chyba jest nasz dobry czas i tak to jest, że nie mogę się doczekać i co głos to daje mi inny termin testowania, i jest mi ogólnie źle a ja ktoś tego nie rozumie to z całą pramedytacją życzę mu złego, tak naprwdę jednego dnia, a ja mam tak od 2-3 tygodni ciągle wszystko na nie więc tak się boję że i to będzie na nie. Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 11:53 Hej (Małgoniu?) No jasne że będziemy... Ja też uważam że plan z co drugim dniem jest ok., tylko męża muszę przekonać (bo on nie lubi na zawołanie), tylko jak ma ochotę.A ja jak bym na to patrzyła to bym mogła czekać jeszcze 2 lata. On nie jest w to tak zaangażowany jak ja i dlatego mi smutno. Wychodzi z założenia- będzie to będzie, nie to kiedy indziej. Może w jednakowym czasie będziemy się starać i informować się nawzajem o działaniach, coby nam było raźniej? Od kiedy planujesz staranka? Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 12:00 Olgo, a nie lepiej z dzidzią zdać się na los? On nieraz decydował sam za dziewczyny, i dobrze to wszystko wychodziło... Tak naprawdę to nigdy nie ma odpowiedniego momentu, zawsze coś jeszcze wyskakuje...A może jednak się uda? Bardzo Ci tego życzę, wszystko by się ułożyło samo. Bo to czekanie 2-3 lata to strasznie długo....... Ja mam dostać @ za 4 dni, ale już teraz czuję że nadchodzi, niestety.... Odpowiedz Link
maretina Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 12:01 dokladnie, za czy 3 lata tez cos moze wyskoczyc. nie ma tego super momentu. albo remont wypadnie, albo zmiana pracy itd. Odpowiedz Link
tromysza Ja tez chce sie dolaczyc! 14.10.04, 12:04 Tez mi zleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Czuje zblizajace sie @. I tak mnie to zalamuje, ze ... Odpowiedz Link
oolga1 Tromyszo! 14.10.04, 13:06 Nie poddawaj się złym myślom, ja sprawdziłam testy u mnie i 12 zł z promocją wyniki za 2 godz. Może i ty tak spróboj. Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 12:10 A może to nie @? Często czuje się na początku objawy @owe we wczesnej ciąży.. Odpowiedz Link
oolga1 Maretino 14.10.04, 12:22 Maretino może nie będę Cię zauważała, bo włącza mi się opcja zlośliwości, która jak widzę u Ciebie rozwinęła się na maksa Tak więc Pa Odpowiedz Link
maretina Re: Maretino 14.10.04, 12:30 oolga1 napisała: > Maretino może nie będę Cię zauważała, bo włącza mi się opcja zlośliwości, która > > jak widzę u Ciebie rozwinęła się na maksa Tak więc Pa a co zlosliwego powiedzialam?:o nie zauwazuylam i na pewno nic zlosliwego nie napisalam olgo? o co Ci chodzi? Odpowiedz Link
maretina oolgo odpisz prosze 14.10.04, 12:54 bo zle mnie zrozumialas. moze jestes dzis rozdrazniona, albo nie wiem.... ale w moim poscie nie bylo nic zlego! pisalam z wlasnych doswiadczen, pamietam jak z mezem usilowalismy zaplanowac bobasa, wybrac moment i co miesiac cos wyskaiwalo pilniejszego. Odpowiedz Link
nejka Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 12:22 Cześć dziewczęta Dołącza do Was kolejna trzydziestoletnia po jednej nieudanej ciąży. Może to was pocieszy - jestem jedynaczką, a moi rodzice starali sie o mnie 11 słownie: jedenaście LAT. Tak więc kilka nietrafionych cylki to chyba nic w porównaniu do tego. Odpowiedz Link
oolga1 Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 12:23 Roleczko rozumiem Cię ale spróbujmy razem olać różne objawy. I mieć nadzieję że będzie tak.......... Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 12:34 Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie tego... (długiego starania).Tym bardziej że ja chcę d dzieci, więc nie mam czasu na czekanie. Chyba bym ześwirowała.... Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 12:37 Ok dziewczęta, bierzemy się mocno w garść!!!! Może nam ktoś tu przyśle trochę ciążowych fluidków, to będzie troszkę szybciej....... Odpowiedz Link
maretina Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 12:39 roleczka11 napisała: > Ok dziewczęta, bierzemy się mocno w garść!!!! > Może nam ktoś tu przyśle trochę ciążowych fluidków, to będzie troszkę > szybciej....... kobiety sa niesamowite wystarczy nam pogadac a zla aura mija jak reka odjal faceci tak nie potrafia! Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 12:47 No jasne! Dlatego jesteśmy "lepszymi połowami" ! Odpowiedz Link
maretina Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 12:53 roleczka11 napisała: > No jasne! Dlatego jesteśmy "lepszymi połowami" ! niedawno w przekroju byl artykul "przychodzikobieta do ginekologa". bardzo zabawny, taktowny material. jeden z ginekologow powiedzial takie oto zdanie:" kobieta jest cykliczna. zawsze ma pod gorke albo z gorki , nigdy nie jest na prostej" hehehe bardzo misie to podoba i sadzac po dzisiejszych nastrojach w tym watku mysle, ze facet trafil w dziesiatke Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 13:08 SUPER tekst i SUPER to forum! Ono działa leczniczo - lepsze od psychologa!!! Odpowiedz Link
maretina Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 13:09 roleczka11 napisała: > SUPER tekst i SUPER to forum! Ono działa leczniczo - lepsze od psychologa!!! teraz wytrzymuje, ale w ciazy bede sie tak bala, ze chyba wtedy do psychologa pojde Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 13:16 Rozumiem Cię! Ja jak będę w ciąży, to najchętniej zainstalowałabym sobie w domu USG na te 9 miesięcy i sprawdzała codziennie czy wszystko ok. Ale właśnie wtedy będzie trzeba uzbroić się w cierpliwość i dać sobie na luz żeby się nasze zdenerwowanie nie udzielało kruszynkom!!!!!! Odpowiedz Link
maretina Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 13:17 juz zaanektowalam mezowi jeden stetoskop, od polowy ciazy bede sluchac Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 13:20 No to masz super! A mi pozostanie chodzić raz w tygodniu do gina. Chyba będzie mnie miał dosyć już po miesiącu! Odpowiedz Link
maretina Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 13:23 roleczka11 napisała: > No to masz super! > A mi pozostanie chodzić raz w tygodniu do gina. Chyba będzie mnie miał dosyć > już po miesiącu! pewnie takich panikar jak my maja codziennie na peczki Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 13:28 Lepiej dmuchać na zimne.... Odpowiedz Link
maretina Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 13:30 roleczka11 napisała: > Lepiej dmuchać na zimne.... generalnie tak.... tylko to tez ma dwie strony medalu i tez niesie stres ze soba. ja musze dmuchac na zimne i wiaze sie to z ciaglymi badaniami, lekami itd. kazde badanie to stres w oczekiwaniu na wyniki. na razie wszystko wyszlo ok,. zobaczymy co bedzie dzis Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 13:33 Ale jesteś tajemnicza.... Będzie wszystko dobrze, zobaczysz... Odpowiedz Link
maretina Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 13:36 roleczka11 napisała: > Ale jesteś tajemnicza.... Będzie wszystko dobrze, zobaczysz... zobaczymy, dam jutro znac. trzymaj dzis mocno kciuki! wszystko powiemjak na spowiedzi Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 13:40 Będę trzymać kciuki bardzo mooooooooooooooccccccccccnnnnnnnnnnnooooooooo!!!!!!!! Napewno będzie wszystko dobrze!!! Czekam z niecierpliwością na jutrzejsze wieści od Ciebie! Trzymaj się kochana! Odpowiedz Link
maretina Re: Jest ktoś na forum? Chcę pogadać. 14.10.04, 13:45 Ty tez dbaj o siebie. bedziesz mama jak amen w pacierzu. roznazanie to naturalna kolej rzeczy tylko cierpliwosci troszke wiecej i mniej czarnych mysli a wszystko sie ulozy pozdrawiam Odpowiedz Link