Dodaj do ulubionych

od jakiego poziomu beta hcg????

10.11.04, 08:06
Wychodzi ciaza na tescie???
Dzisiaj mam 23 dc i juz zrobilam test, niestety tylko 1 kreska, wiec ja nadal
sie nie poddaje i ludze sie ze moze to za wczesnie, wg norm w 3 tc beta jest
od 5 do 50.
Pozdrawiam i czekam niecierpliwie na wiadomoscsmile
Obserwuj wątek
    • kattrin1 Re: od jakiego poziomu beta hcg???? 10.11.04, 08:11
      a kiedy bedziesz miec wynik bety??
      • pea_74 Re: od jakiego poziomu beta hcg???? 10.11.04, 08:16
        Dzisiaj ide zrobic test z krwi i bede miala wyniki popoludniu, ale juz zrobilam
        test zwykly i mam tylko 1 kreskesad((
        • 78monika Re: od jakiego poziomu beta hcg???? 10.11.04, 08:30
          Hej, nic sie nie martw, ja robilam swoj pierwszy test rowniez w 23dc i jedna
          kreska, nastepny w 25 - jedna kreska w w dniu spodziewanej @ zamigotala druga,
          bladziutka ale byla. Po dwoch dniach byla juz bardziej wyrazna choc nie mialam
          dwoch "tlustych" kresek. Poczekaj jeszcze dwa dni a dzisjesza beta moze Ci cos
          wykazac (choc tak jak piszesz ona w bardzo wczesnej ciazy jest wciaz niska).
          Trzymam kciuki !!!
          • pea_74 Re: od jakiego poziomu beta hcg???? 10.11.04, 08:32
            Dzieki Moniczko!!!!
            ale mam usmiech WIELKI na twarzysmile)
            Ciesze sie ze masz 2 kreseczki! a od kiedy mialas piewrsze objawy ciazowe?
            mialas w ogole?
            Pozdrawiam
            • 78monika Re: od jakiego poziomu beta hcg???? 10.11.04, 08:45
              Piersi zaczely mnie bolec dokladnie w dniu spodziewanej @. Tak to zadnych
              innych objawow. am krotkie cykle, 25-26 dni, wiec do 30 dc to jeszcze sie
              denerwowalam czy przez urlop, ktory mialam w pazdzierniku cos mis ie nie
              poprzekrecalo, ale beta pokazala ze nie smile))
              Ta informacja, ze test sikany moze pokazac ciaze juz po 6 dniach to watpie,
              zeby komus sie sprawdzila. Ja robilam w 10 dni po i wciaz byla 1 (moja mina
              byla straszna sad((( ) a za 3 dni - szalenstwo radosci smile
              • pea_74 Re: od jakiego poziomu beta hcg???? 10.11.04, 08:58
                Moniczko!
                A bylas juz u lekarza? sledzac nasza liste zauwazylam ze nie chcialas sie
                przepisac do "ciezarowek" przed wizyta lekarza, a nie widze zebys napisala jak
                bylo po wizycie.
                tak wiec jestem jeszcze pelna nadzieji, dzisiaj beta wszystko wyjasni.
                • 78monika Re: od jakiego poziomu beta hcg???? 10.11.04, 09:05
                  Tak smile pobieglismy z mezem do lekarza zaraz nastepnego dnia jak wyszly dwie
                  kreseczki smile niestety bylo zdecydowanie za wczesnie na jakies badania, lekarz
                  zalecil mi brac materne i przyjsc okolo 15go listopada. W miedzy czasie
                  zrobilam sobie bete i teraz czekam do poniedzialku smile
                  Jestem bardzo ciekawa Twojej bety smile napewno bedzie OK smile
        • kattrin1 Re: od jakiego poziomu beta hcg???? 10.11.04, 08:32
          Peo, mysle ze na zwykły test sikany to jest duzo za wczesnie i mogła wyjsc I
          kreska, takze nic straconego, 10 dni po owulacji beta pozytywna, czyli jak
          piałas wczesniej, jezeli bedziesz miała ponad 3 jednostki, mozesz powoli zaczac
          sie cieszycsmile))Jednak najlepiej jest testy sikane robic w dniu spodziewanej @@,
          wtedy jest mozna powiedziec pewnosc ze dzidzia sobie zrobiła domek w Twoim
          ciałkusmile)))
    • magdulka26 Re: od jakiego poziomu beta hcg???? 10.11.04, 09:31
      Pea każde lab.ma swoje normy ,na wyniku będziesz miała jes podane.W niektórch
      ciąża jest od 3 a w niektórych od 5 kwestia labol.Ja trzymam kciuki żeby beta
      była dwu cyfrowa smile)
      Moniu a czy TY miałaś bóle brzucha takie @@ w tym cyklu,czy nie.Ja to chyba
      zeświruje do przyszłego tyg.albo mąż mnie do psychiatryka odwiezie smile).Już
      sobie powiedziałam ,jak się nie udało to trudno w łeb sobie nie strzelę .Tylko
      wkurza mnie to czekanie.Wieczorem było mi niedobrze czyli moja głowa już
      zaczyna szaleć ,ech ale sobie człowiek może duuuzo wmówić jak czeka na
      II.Nienawidze tego !!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • 78monika Re: od jakiego poziomu beta hcg???? 10.11.04, 09:40
        Magdus, ja mialam bradzo lekkie bole, jeszcze przed terminem @, malo inwazyjne,
        wogole bym ich nie zauwazyla i to mnie wtedy martiwlo, bo moja kolezanka, ktora
        ma sliczna coreczke mowila, ze ja bola brzuszek bardzo, jak przed @ wlasnie.
        Myslam, ze nic z tego. Madzik, kazda z nas jest inna, ja np procz bolocych
        piersi i braku @ nie mam zadnych dokuczliwych objawow (senna w tym okresie roku
        bylam zawsze, siusiam standardowo, brak nudnosci - moze mnie omina? ).
        Kolezanka miala np nudnosci tylko wieczorami (?). Wytrzymaj jeszcze chwilke, ja
        wiem ze to jest ciezke, sama swirowalam smile szczegolnie jak zobaczylam po raz
        peirwszy ta blada kreseczke - nie wiedzialam czy sama ja chce widziec czy tez
        ona faktycznie jest smile Trzyma kciuki! badz twarda i mysl pozytywnie! smile))))
    • gumecka Do 78Monika. 10.11.04, 10:03
      A juz myslalam ze tylko ja jestem inna,chodzi mi o objawy ciazy. Ja w zasadzie
      oprocz bolacych piersi i troche zmeczenia nic nie mam. Czy to jest normalne nie
      wiem,podobno kazda kobieta czuje sie inaczej. Fajnie ze odebralas fluidki
      ciazowe. Pozdrawiam jola
      • 78monika Re: do Joli 10.11.04, 10:11
        Flidki odebralm a teraz rozsylam innym dziewczynom smile
        Jola, a bierzesz jakies witaminy dla kobiet w ciazy? Troche sie martwie, bo sa
        rozne opinie na temat brania witamin w I trymestrze. Mnie lekarz zalecil branie
        materne juz w okresie staran (bylam u niego z wynikami krwi i hemoglobina byla
        w dolnej granicy normy). Teraz tez je jem, choc sie troche wczoraj zmartwilam
        bo przeczytalam ze nie wolno brac. Dzwonilam wczoraj do swojego lekarza ale on
        twierdzi, zebym brala dalej. Przewertowalam rozne strony na intrenecie, forum i
        sa skarajnie rozne opinie - jedne dziewczyny pisza, zeby brac, inne,ze tylko
        kwas foliowy. Juz sama nie wiem. DOdam tylko, ze mam "uboga" diete, bo
        wiekszosc czasu spedzam w pracy, jem wtedy jakies jogurty, czasem jablko,
        kanapka a porzadny obiad to dopiero okolo 18.
        Pozdrawiam cieplutko smile
    • magdulka26 Re: od jakiego poziomu beta hcg???? 10.11.04, 10:18
      Dziekuje Moniczko za słowa otuchy.Nie wiem co ta moja głowa sobie wyobraża że
      robi mi takie numery pt.mdłości w 19 dc smile) przeciez to jest śmiech na sali.Te
      urojenia sie skończą jak tylko przjdzie @@@ jestem pewna.Musze chyba
      term,schować bo codziennie mierzę temp.obsesja I-go stopnia.Boże miej mnie w
      swojej opiecie bo inaczej Święta spędzę w kaftanie bezpieczeństwa hihihih.
      • 78monika Re: od jakiego poziomu beta hcg???? 10.11.04, 10:27
        Magda, termometr schowaj gleboko! Zadna @ nie przyjdzie, masz myslec pozytywnie.
        Ja np mialam w okolicach 20 dc takie jazdy z nastrojem, ze az maz
        siestwierdzil, zeby chyba jestem zafasolkowana smile) A mdlosci w 19dc - wszytsko
        ma swoje wytlumaczenie - Madziula - moze juz sie maluszek zagniezdza??? Przede
        wszystkim daj sobie szanse, zadne myslenie, ze @ na pewno przyjdzie. Wypij
        wieczorem winko (poki jeszcze mozesz w nieswiadomosci) obejrzyjcie z mezem
        dobry film a za tydzien rob tescik smile
        • magdulka26 Re: od jakiego poziomu beta hcg???? 10.11.04, 10:39
          Tak od jutra nic nie mierzę !!!!!!!!!!!!!!!!!
          Musze być spokojna wrrr bo zaszkodze dzidzi hihihihi ale ja jestem
          świrnięta.Szkoda że mam tyle lat a zachowuje sie jak 16-latka.Od koniec
          narzekania ,czekam cierpliwie i koniec.POzdrawiam Magda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka