Dodaj do ulubionych

magdulka26

11.01.05, 14:29
mozesz kochana napisać jaką tempke miałas po owu do wykrytej ciązy?ja mierze
rano o 8.00 i mam 37 w pochwie a pod pachą 36,7
dzięki
pozdrowionka dla Was
Obserwuj wątek
    • dazzle Re: magdulka26 11.01.05, 14:33
      Jolanto, pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze. Ja miałam najwyżej 36,9, ale
      w porównaniu do przedowulacyjnej skok był o 5 kresek. To raz. Dwa - powiedziane
      jest w mojej madrej książce o NPR, że w okolicach 8 rano tempka skacze o ok 1
      stopień. ALe jeśli mierzysz cały czas o tej samej porze, to nie powinno to
      zrobić różnicy, bo z wykresu poznasz kiedy skok i kiedy druga faza. Aha,
      podpachowe mierzenie jest raczej niewiarygodne.
      • jolanta8 Re: magdulka26 11.01.05, 14:34
        dazzle dziękuję ślicznie!!!!!!!!!!!
      • monia.ms Re: magdulka26 11.01.05, 14:38
        Mam prośbę o cos więcej na temat tej madrej książki, i jeszcze pytanko: gdzie
        najlepiej mierzyć tempki, w pochwie, w ustach, pod pachą?
        • dazzle gdzie mierzyć i inne detale 11.01.05, 14:48
          Dziewczyny, za chińskiego boga sobie nie przypomnę tytułu tej książeczki, ale
          polecam strony Naturalnego Planowania Rodziny, tam eksperci odpowiedzą na Wasze
          pytania i dowiecie się praktycznie wszystkiego.

Co do miejsca mierzenia - zasada jest taka, aby mierzyć tzw. temp. podstawową
          ciała, czyli taką od błony śluzowej - stąd oralne, rektalne lub waginalne
          pomiary - wszędzie tam, gdzie termometr mierzy temp. śluzówki. Dlatego właśnie
          pacha nie jest dobrym miejscem. Zasada druga - nie mniej ważna - cały cykl w
          tym samym miejscu, tym samym termometrem, o tej samej porze. I to by było na
          tyle.
        • magdulka26 Re: magdulka26 11.01.05, 14:50
          Najlepiej mierzyć w pochwie tym samym term,o tej samej porze ,zaraz po
          przebudzeniu.Moja tempka po owulacji była 37.00 a potem skoczyła do 37,2 i taka
          sie utrzymuje.Pozdrawiam.
          • dazzle Do Magdulki26 11.01.05, 14:55
            Przepraszam Cię bardzo, że Ci się wcięłam w Twoją właściwie korespondencję, ale
            to tylko dlatego, że Cię poszukuję, żeby zapytać o samopoczucie, objawy i
            ogólną kondycję. Pozdrawiam,d.
            • jolanta8 do dazzle 11.01.05, 14:57
              Kochana ja o takie rzeczy wogóle sie nie gniewam dziekuję ,że napisałas i to
              żadna prywatna korespondecja
              czuję się dobrze i tęsknię juz za maleństwemsad((((((
              mam teścik 17tego w dniu@ dam znac co i jak
              całuski
              I pisz jeżeli będzie potrzeba każda rada w cenie
    • jolanta8 Re: magdulka26 11.01.05, 14:55
      no to troszku mnie pocieszyłaś ja mam taką temp od owu ale nie wiem czy to
      działanie progesteronu czy przypuszczalnej ciąży, @ mam dostać 17tego za 6 dni
      ale i tak to podtrzymanie na nadziei
      dziekuję
    • magdulka26 Re: magdulka26 11.01.05, 14:58
      Jolu nie chcę Ci podcinać skrzydeł bo wiem jak to jest jak człowiek czeka na
      ciąże.Ale musisz wiedzieć że podwyższona tempka po owulacji świadczy o tym że
      ona była.Mi tempka spadała na dzień przed spodziewaną @.Ale Tobie zyczę
      wysokiej tempki przez nastepne 100 dni.
    • magdulka26 Re: magdulka26 11.01.05, 15:01
      Dazzle ja czuję się super,nie mam mdłości z czego się cieszę.Sikam co dwie
      godzinki i nawet w nocy wstaję.Mogę jeść wszystko ale nie mam wilczego
      apetytu.Widziałam juz na usg bijące seruszko i nawet słyszelismy jak głośno
      bije.Dzidzia miała już 11,5 mm smile)Następna wizytna 27 I.A co u Ciebie byłas na
      usg ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka