jolanta8 11.01.05, 14:29 mozesz kochana napisać jaką tempke miałas po owu do wykrytej ciązy?ja mierze rano o 8.00 i mam 37 w pochwie a pod pachą 36,7 dzięki pozdrowionka dla Was Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dazzle Re: magdulka26 11.01.05, 14:33 Jolanto, pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze. Ja miałam najwyżej 36,9, ale w porównaniu do przedowulacyjnej skok był o 5 kresek. To raz. Dwa - powiedziane jest w mojej madrej książce o NPR, że w okolicach 8 rano tempka skacze o ok 1 stopień. ALe jeśli mierzysz cały czas o tej samej porze, to nie powinno to zrobić różnicy, bo z wykresu poznasz kiedy skok i kiedy druga faza. Aha, podpachowe mierzenie jest raczej niewiarygodne. Odpowiedz Link
monia.ms Re: magdulka26 11.01.05, 14:38 Mam prośbę o cos więcej na temat tej madrej książki, i jeszcze pytanko: gdzie najlepiej mierzyć tempki, w pochwie, w ustach, pod pachą? Odpowiedz Link
dazzle gdzie mierzyć i inne detale 11.01.05, 14:48 Dziewczyny, za chińskiego boga sobie nie przypomnę tytułu tej książeczki, ale polecam strony Naturalnego Planowania Rodziny, tam eksperci odpowiedzą na Wasze pytania i dowiecie się praktycznie wszystkiego. Co do miejsca mierzenia - zasada jest taka, aby mierzyć tzw. temp. podstawową ciała, czyli taką od błony śluzowej - stąd oralne, rektalne lub waginalne pomiary - wszędzie tam, gdzie termometr mierzy temp. śluzówki. Dlatego właśnie pacha nie jest dobrym miejscem. Zasada druga - nie mniej ważna - cały cykl w tym samym miejscu, tym samym termometrem, o tej samej porze. I to by było na tyle. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: magdulka26 11.01.05, 14:50 Najlepiej mierzyć w pochwie tym samym term,o tej samej porze ,zaraz po przebudzeniu.Moja tempka po owulacji była 37.00 a potem skoczyła do 37,2 i taka sie utrzymuje.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
dazzle Do Magdulki26 11.01.05, 14:55 Przepraszam Cię bardzo, że Ci się wcięłam w Twoją właściwie korespondencję, ale to tylko dlatego, że Cię poszukuję, żeby zapytać o samopoczucie, objawy i ogólną kondycję. Pozdrawiam,d. Odpowiedz Link
jolanta8 do dazzle 11.01.05, 14:57 Kochana ja o takie rzeczy wogóle sie nie gniewam dziekuję ,że napisałas i to żadna prywatna korespondecja czuję się dobrze i tęsknię juz za maleństwem(((((( mam teścik 17tego w dniu@ dam znac co i jak całuski I pisz jeżeli będzie potrzeba każda rada w cenie Odpowiedz Link
jolanta8 Re: magdulka26 11.01.05, 14:55 no to troszku mnie pocieszyłaś ja mam taką temp od owu ale nie wiem czy to działanie progesteronu czy przypuszczalnej ciąży, @ mam dostać 17tego za 6 dni ale i tak to podtrzymanie na nadziei dziekuję Odpowiedz Link
magdulka26 Re: magdulka26 11.01.05, 14:58 Jolu nie chcę Ci podcinać skrzydeł bo wiem jak to jest jak człowiek czeka na ciąże.Ale musisz wiedzieć że podwyższona tempka po owulacji świadczy o tym że ona była.Mi tempka spadała na dzień przed spodziewaną @.Ale Tobie zyczę wysokiej tempki przez nastepne 100 dni. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: magdulka26 11.01.05, 15:01 Dazzle ja czuję się super,nie mam mdłości z czego się cieszę.Sikam co dwie godzinki i nawet w nocy wstaję.Mogę jeść wszystko ale nie mam wilczego apetytu.Widziałam juz na usg bijące seruszko i nawet słyszelismy jak głośno bije.Dzidzia miała już 11,5 mm )Następna wizytna 27 I.A co u Ciebie byłas na usg ? Odpowiedz Link