lisiczka24 20.02.05, 23:25 cześć dziewczynki!!! staram sie pierwszy cykl przyłaczcie sie do mnie bedzie razniej dotrzec do konca miesiaca i mam nadzieje nie doczekac wstretnej @ pozdrawiam wszystkie starajace sie kobitki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miaa26 Re: Nie jesteś sama!!! 21.02.05, 05:17 Witaj!! Ja staram się 8 cykl Do końca miesiąca zostało jeszcze trochę dni, a ja już zaczynam nadsłuchiwać swojego organizmu. Życzę Ci abyś ujrzała na teście dwie piękne kreseczki!!! Pozdrawiam wszystkie starające się Panie )) Odpowiedz Link
lisiczka24 Re: Nie jesteś sama!!! 21.02.05, 09:37 W koncu sie uda zobaczysz!Ja staram sie nie nastawiac ze musze miec fasolke teraz albo nigdy poniewaz dopiero zaczynam a niestety wiem ze nie jest to takie proste Nie ukrywam jednak ze mam nadzieje na dwie krechy i obserwuje sie jak nigdy.Test robisz dokladnie 28? pozdrawiam! Odpowiedz Link
miaa26 Re: Nie jesteś sama!!! 21.02.05, 19:56 Witajcie!!! Czy w tym miesiącu będę testować ? Nie wiem ... W ostatnim cyklu jak robiłam test ( @ się spóżniała 3 dni) prawie dostałam zawału z nerwów.Bardzo chciałam zobaczyć dwie kreseczki, niestety była jedna... Po teście minęła godzina i zjawiła się ....ONA @ Żadnych szczególnych objawów nie mam , tylko bolące i nabrzmiałe piersi oraz świbrowanie w podbrzuszu. Żadnych przeczuć nie mam i na nic się nie nastawiam, ale bardzo bym chciała.... A co u Was kobiety??? Odpowiedz Link
maria70 Re: kto testuje 28.02 ????????? 21.02.05, 10:35 witam, ja zatestuje 27 - chyba, ze wczesniej dostane @. Przez chwile miałam nadziej, ze sie udało ale teraz wydaje mi się, że nie. Jestem po poronieniu wiec chciałabym juz poniwnie miec nadzieje. Odpowiedz Link
lisiczka24 Re: kto testuje 28.02 ????????? 21.02.05, 15:50 ja narazie nie robie sobie zbytniej nadziei ale oczywiscie pocichu licze ze moze jednak...@ powinnam mieć 2.03 cały czas sie zastanawiam czy czekac czy testować 28.02 Odpowiedz Link
ania239 Re: kto testuje 28.02 ????????? 21.02.05, 16:55 cześc ja tez staram się pierwszy cykl i tez testuję 28.02. To jest mój pierwszy cykl po odstawieniu tabletek, więc jakoś specjalnie się nie nastawiam, chociaż nie ukrywam że strassssznie bym chciała juz mieć fasolkę ) ania Odpowiedz Link
slonkowa ja też testuje 28.02 !!! 21.02.05, 17:38 Czesc, ja tez testuje dokladnie 28.02. Strasznie sie denerwuje! Jestem po niezłych przejsciach. Nie wiem jak wytrzymam jeszcze caly tydzien. Boli mnie brzuch i piersi coraz badrziej baloniaste. Jajniki kluja, etc. Mam przeczucie, ze to ciaza. Ale boje sie bardzo, bo mam za soba juz pozamaciczne. Pozdrawiam i trzymam kciukasy! slonkowa Odpowiedz Link
maria70 Re: ja też testuje 28.02 !!! 21.02.05, 18:09 Witaj, czy moge mieć do Ciebie pytanie dotyczące twoich nieszczęśliwych ciąz poza macicznych? z tego co wiem takie ciąże nie mają szans 9są zagrożeniem też dla matki) w jaki sposób miałaś robiony zabieg - jesli miałaś? ja 02.12.2004 miałam zabieg ale to było obumarcie ciązy Odpowiedz Link
maszamasza Re: ja też testuje 28.02 !!! 21.02.05, 18:17 Cześć dziewczyny, jeśli wytrzymam to 28 , a jesli nie to parę dni wcześniej ) Wybieram się na bete, bo na zwykły test na pewno nie doczekam... . Dowiedziałam się, że beta powinna już coś pokazać ok. 10 dnia po owu, a że miałam monitoring na USG, to wiem dokładnie kiedy to było. To czekanie jest straszne, ale z Wami jakoś mi raźniej. Odpowiedz Link
matorato Re: kto testuje 28.02 ????????? 21.02.05, 18:34 Witam U nas 4 cykl starań. Tym razem odpuściłam liczenie, który to dzień cyklu, mierzenie tempki, obserwację śluzu i szyjki macicy. Pierwsza połowa cyklu przeszła oki ale w drugiej już nie jest tak lekko. Organizm się odzywa, daje jakieś znaki, pytanie tylko czy prawdziwe? W poprzednich cyklach bardzo wczuwałam się w to co się ze mną dzieje, myślę, że po części wmawiałm sobie pewne objawy, które wydawały mi się takie oczywiste ale przychodziła @@@ i rozczarowanie. Teraz nie szukam objawów na siłę, dopiero w momencie kiedy coś poczuję naturalnie, to zwracam uwagę na dany objawy. Oby w tym cyklu okazały się prawdziwe ) Tego życzę sobie i Wam wszystkim, z całego serducha!!! ) Jeśli @@@ nie przyjdzie wcześniej, to teścik zrobię 28 lutego. Ściskam mocno kciukasy za nas Wszystkie!!!! Pozdrawiam cipelutko Odpowiedz Link
slonkowa do maria70 21.02.05, 19:36 Ciaza pozamaciczna jest bezposrednim zagrozeniem zycia. Mnie wykonano łyzeczkowanie i nastepnego dnia w trybie natychmastowym laparoskopie. W laparoskopii nie odnaleziono zarodka i poddano mnie leczeniu methotrexatem. N aszczescie zachowalam oba jajowody. W drugiej ciazy nacieto w laparoskopii jajowod i wyciagnieto ciaze a jajowod poddano "plastyce" aby w miare mozliwosci zachowac jego funkcje..... No i teraz dlatego mam pietra...moje szanse na pozamaciczna (kolejna) sa ogromniaste...Al e dla maluszka jestem sklonna zaryzykowac... Uff..... Odpowiedz Link
maria70 Re: do maria70 22.02.05, 08:31 dzięki bardzo za odpowiedź, ja miałam łyżeczkowanie, gdzies na forum przeczytałam, ze Dziewczyna miała usuniety jajnik - ciąża poza maciczna dlatego boje się i ja. Jeśli mogę Ci cos podpowiedzieć to słyszałam , iż ciąże poza maciczne sa spowodowanae miedzy innymi jakimis przeciewciałami, które to własnie zwiększają ryzyko ciąży poza macicznej. W Łodzi jest profesor, któy wykonuje badania i ew ocenia w jakim stopniu jest ryzyko ponownej ciązy poza macicznej. Trzymaj się i bąź dobrej mysli, napewno będzie dobrze Odpowiedz Link
patka05 Re: kto testuje 28.02 ????????? 21.02.05, 21:24 28 II to własnie moj termin @, ale ja zamierzam testować pierwszy raz już w piątek lub sobotę, wtedy jak wyjdzie negatywny to odstawię luteinkę do poniedziałku i ewentualnie zatestuję jeszcze raz- jeśli @ mnie nie uprzedzi. A jakie macie objawy?? Mnie od kilku dni pobolewa dół brzucha, jak na @, więc trochę trudno mi zachować optymizm :] choć wiem, że ciąża daje takie same objawy A co u Was? pozdrawiam, patka WaitingFor The Miracle Odpowiedz Link
lisiczka24 Re: kto testuje 28.02 ????????? 21.02.05, 21:59 cześć!!! Ja nie czuje nic specjalnego.Troszke jajnik mnie pobolewa ale to nic nadzwyczajnego.Piersi mnie nie bolą i nic sie nie dzieje.Pocieszam się ze jeszcze czas @ spodziewam sie 2.03 lub 3.03 co ja mówię- spodziewam sie ale dwóch pięknych kreseczek!!! Odpowiedz Link
miaa26 Re: kto testuje 28.02 ????????? 22.02.05, 06:44 Cześć !!! Przed Nami kolejny dzień czekania. Wstałam rano ,zjadłam śniadanie i nic, żadnych mdłości ,czuję się całkiem dobrze.Czyż by znowu się nie udało. (( Całkiem sporo Nas będzie testować 28.02 Pozdrwiam Was dziewczyny ! Miłego dnia )) Odpowiedz Link
maria70 Re: kto testuje 28.02 ????????? 22.02.05, 08:33 nie wytrzymałam i wczoraj zrobiłam test - z moczu i oczywiście głupol myslałam ,z ę coś wyjdzie, objawy jak najbardziej ciążowe, tylko test nie wyszedł. Wiem, ze za wcześnie ale miałam nadzieje, tak więc czekam do soboty/niedzieli chyba, ze @@@ będzie szybsza Odpowiedz Link
patka05 Re: kto testuje 28.02 ????????? 22.02.05, 10:01 To przecież normalne Gdybym miała pewność którego dnia w tym cyklu była owu, to też pewnie byłabym już po teście- wg tempki było to 12 dc, a wiec 12 dni temu- już test mógłby wyjść; ale wg śluzu było to 16 dc- wiec na test za wczesnie tak więc zagryzam zęby i czekam do piątku. Dziś rano dziwny objaw- tempka mi znowu skoczyła o 2,5 stopnia w górę. Dziwne, bo od wzrostu po owu wahała się tylko o ok pół stopnia w gorę lub dół. Nie bardzo to rozumiem- spałam tyle co zwykle, mierzyłam o tej samej porze. No, ale nie dajmy się zwariować pozdrawiam, patka Odpowiedz Link
izunia1 Re: kto testuje 28.02 ????????? 22.02.05, 11:54 ja testuję 27.02 ale juz kolejny raz. Nie wytrzymała i zrobiłam test w 8dpo i wyszedł pozytywny! Zrobiłam ponownie w 10dpo i ...nic, nawet ceinia.. Tearz zrobie raz jeszcze w dniu @ czyli 27.02. Myślicie ze jest jeszcze szansa??? Odpowiedz Link
patka05 Re: kto testuje 28.02 ????????? 22.02.05, 14:41 hmmm... A robiłaś tym samym testem- tzn. tej samej firmy? Nie chce Cie martwić, ale to może być ciąża biohemiczna Ale coś mi się też kojarzy, że gdzieś na forum czytałam, że beta może "pojawiać się i znikać", ale nic wiecej ci nie powiem, bo nie pamietam wątku. Więc może jest jeszcze szansa? Proponuję zapytać na forum, poza tym wątkiem (szersze grono czytelników) albo uzbroić się w cierpliwość i czekać do dnia @ pozdrawiam, patka Odpowiedz Link
izunia1 Re: kto testuje 28.02 ????????? 22.02.05, 15:06 tak tym samym testem (pre testem).Chyba jednak poczekam na dzien @ juz nie zostało dużo.Chociaż z drugiej strony to cała wieczność. Ty też czekasz na koniec lutego? Jak dotychczasowe starania? pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
patka05 Re: kto testuje 28.02 ????????? 22.02.05, 15:50 Raczej nie czekam do terminu @ i zatestuję w piątek- z ciekawości i ze względu na to, że zażywam luteinę. Trzy miesiące temu poroniłam w 8 tc. Poprzednio zaszłam w pierwszym cyklu starań; zdaniem lekarza- jestem całkowicie zdrowa, więc i tym razem liczę na to, że nie będę długo na ciążę czekać. Jeśli nie uda się tym razem, to może za miesiąc pozdrawiam, patka Odpowiedz Link
lisiczka24 Re: kto testuje 28.02 ????????? 22.02.05, 13:50 cześć Co tam u was kochane starajace sie?U mnie nadal nic zero objawów Mąż mnie ciagle pyta czy cos juz sie dzieje czy jeszcze nic.Na wszelki wypadek tłumacze mu ze moze sie teraz nie udac bo bidulek tak sie nastawil na fasolke ze ciagle o niej mówi.Bardzo bym chciala zeby do nas przyszedl nasz Olafek(fasolka) Odpowiedz Link
maria70 Re: kto testuje 28.02 ????????? 23.02.05, 08:31 u nas nic, oczywiście chyba nakręciłam się , bo wg. mnie mam objawy, tj. od czasu do czasu pobolewa mnie podbrzusze a poza tym nic, zobaczymy, ew poprosze swojego gin o skierowanie na monitoring Odpowiedz Link
maszamasza Re: kto testuje 28.02 ????????? 23.02.05, 10:03 Cześć dziewczyny, jednak poczekam z tym testem do 28... ) To mój 25 dc, czyli 10 dni po owu. Jak na razie od czasu do czasu (od owu) czuję lekkie kłucia w jajnikach, a wczoraj bolał mnie trochę brzuch jak na @, ale tempka nadal podwyższona, więc mam cały czas nadzieję. Cykle mam 25 - 33, więc nie wiem czy w 30 dc coś wyjdzie. Jak sądzicie? Dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam i trzymam kciuki za Was wszystkie. m. Odpowiedz Link
lisiczka24 Re: kto testuje 28.02 ????????? 23.02.05, 11:17 czesc ja dzis zaobserwowalam u siebie dosc duzo gestego sluzu (nie wiem czy to dobrze czy zle)prosze o odpowiedz jesli któras z was wie o co chodzi Troszke pobolewa mnie brzuch i nic wiecej.tempka prawie 37 ale wczesniej nie obserwowalam to nie mam porównania.PA Odpowiedz Link
maszamasza do Lisiczki :) 23.02.05, 12:41 Cześć, z tego co przeczytałam kiedyś na forum, taki gęsty śluź może pojawić się po owulacji. Nie napisałaś który to twój dzień cyklu, bo może to coś innego. Ja zawsze myślałam, że taki gęsty pojawia się przed owu i jest niepłodny, a po nim taki przezroczysty jak kurze białko - płodny. No ale płodnego śluzu może nie być widać, bo jest w okolicy szyjki macicy i wtedy obserwacja jest utrudniona. Pozdrawiam. m. Odpowiedz Link
lisiczka24 Re: do Lisiczki :) 23.02.05, 12:48 Dzieki za odpowiedz!!!Mam dzis 20 dzien cyklu Odpowiedz Link
patka05 Re: do Lisiczki :) 23.02.05, 14:50 Z tego co wiem, to białawy śluz jest efektem działania progesteronu, pojawia się po owulacji. U mnie 25 dc, wczoraj brzuch paskudnie bolał, więc powoli przestaję się łudzić. pozdrawiam, patka Odpowiedz Link
maszamasza znowu się niecierpliwię... 23.02.05, 15:56 Cześć dziewczyny, jak samopoczucie? U mnie lekkie kłucia w dole brzucha. Po przeczytaniu jednego listu z wątku "II krechy", albo "Udało się", nie wiem czy wytrzymam z tym testem do 28 lutego ). Jedna z dziewczyn napisała, że test wyszedł w 24dc, 8 dni po owu!!! Ja jestem w 25dc, 10 dni po owu. Może przynajmniej wytrwam do niedzieli żeby zatestować na spokojnie, a nie w poniedziałek, gdy spieszę się do pracy. Chyba kupię Quick view, bo po ostatnim kłuciu mam dość... . ( trafiłam na sadystkę jakąś). No to trzymajcie się i dajcie znać jak się macie! m. Odpowiedz Link
lisiczka24 :( 23.02.05, 16:20 Właśnie bylam u mojej kuzynki ma pięknego 3 tygodniowego synusia poprosila mnie zebym byla jego matką chrzestną.Bardzo sie ucieszylam i wzruszylam ale patrząc na to małe cudo tak mnie wzieło że chyba nie wytrzymam tej niepewności.Dodatkowo mój mąż chyba nie przyjmuje do wiadomości ze mogło sie nie udać czeka na tą kruszynke tak bardzo jak ja Odpowiedz Link
miaa26 Re: czekamy na II kreski :))) 23.02.05, 17:56 Cześć dziewczyny!!! Też jak Wy nie wiem czy wytrzymam do poniedziałku z testowaniem . Objawy mam na dwie kerski , stale utrzymująca się wysoka tempka (37,5),takie dziwne ciepełko w podbrzuszu a co najważniejsze nie miałam złego dnia(nagłe zmiany humorku).Ale lepiej się nie nakręcać , bo potem znowu może być płacz... Lisiczka, u mnie wszystkie koleżanki mają śliczne bobaski ,tylko mi nie wychodzi . A wszyscy ciągle się dopytują: -A kiedy wy ? Co mam im powidzieć,że próbuję od dawna i się nie udaje. Poprostu kłamię ,że my dzieci na razie nie chcemy.... Oj znowu zaczęłam smucić . Trzymam za wszystkie dziewczyny kciuki! Pozdrawiam Odpowiedz Link
maszamasza Re: czekamy na II kreski :))) 23.02.05, 18:16 Witajcie, widzę, że jest nas coraz więcej ). Mnie znowu bolał brzuch jak na @,no a na piersiach pojawiły się lekko widoczne fioletowe żyłki (nigdy wcześniej tego nie zauważyłam).A poza tym "gdzie indziej" też zrobiłam się fioletowo - czerwona ( z każdym dniem coraz bardziej). Może sobie wmawiam, ale jeszcze nigdy nie widziałam tego u siebie. A jakie macie objawy? Czasem brak objawów to też objaw )) Pozdrawiam cieplutko - masza. Odpowiedz Link
miaa26 Re: do Masza 23.02.05, 18:22 Te żyłki na piersiach to chyba dobrze. Na jakiejś stronce wyczytałam, że to objaw ciąży no i pojawia się na początku. Życzę II pięknych kresek ... Odpowiedz Link
maszamasza Re: do Mia 23.02.05, 18:36 Dziękuję Ci za słowa otuchy. To już prawie rok starań, a właściwie przytulania na luzie. W końcu jednak zrobiłam w tym cyklu monitoring owu i może będzie nareszcie nasza upragniona fasolka! )) Dziękuję i pozdrawiam - m. Odpowiedz Link
miaa26 Re: do Masza 23.02.05, 18:42 Na pewno teraz się uda. Miałaś monitoring, więc wszystko było pod kontrolą Trzymaj się ciepło i informuj nas co się dzieje. Odpowiedz Link
lisiczka24 Re: miaa26 23.02.05, 18:56 wiem wiem u mnie podobna sytuacja prawie wszyscy nasi znajomi maja dzidzie! Doczekamy sie dzidzi zobaczysz zycze ci tego z całego serca.Zemdliło mnie dziś ale nie nakrecam sie jeszcze bo obawiam sie rozczarowania. Odpowiedz Link
miaa26 Re:lisiczka 23.02.05, 19:04 Mnie dzisiaj mdli od rana,ale się nie nakręcam, jak ty. Jak tylko przeczytam o jakiś objawach ciąży, to zaczynam je mieć. Chyba sama sobie wkręcam te wszyskie objawy... Odpowiedz Link
maszamasza Re: DZIĘKUJĘ:))) 23.02.05, 19:05 Ale fajnie dziewczyny, że jesteście. Jakoś łatwiej wytrwać w tej niepewności.) A tak poza tym, to odkryłam coś w sam raz dla nas na forum ciąża i poród)) Wątek pt. lutowo - kwietniowe starania. Podobno przynosi szczęście!)) Ja już dołączyłam . Chyba dałam się zupełnie zwariować ... :0 m. Odpowiedz Link
slonkowa oszaleje.... 23.02.05, 20:50 Dziewczyny...dzis mam sadny dzien. straszne klopoty w pracy..nerwy okropne! Dzisiaj jak ten kretyn zrobilam sobie test z porannego moczu (24 d.c.) i raczej nic nie wykazal. Dopiero po jakims czasie cien kreseczki-ale prawde powiedziawszy chyba byl w zlym miejscu....poza tym (wstyd sie przyznac!) widac go bylo ledwie dopiero po tym jak rozparcelowalam test na czesci pierwsze....no żenada. Okopnie sie denerwuje.... Jak nie uda sie w tym cyklu-to zostaje mi tylko in vitro... Ja chyba osiwieje do tego poniedzialku! Przemknelo mi przez mysl, zeby zrobic b-hcg z krwi-ale potem pomyslalam, ze to bez sensu-jeszcze brardziej sie bede stresowac. Czuje sie ciazowo (bylam juz w ciazy...choc nie mam dzieci nieststy ( ). Piersi bola bardzo, sa obrzmiale, jajniki kluja, czasem tez czuje takie ukłucia pochwie. luz bialy i sporo. No i koszmarne zmeczenie! Straszne jest to czekanie. Im blizej tym gorzej!!!! Pozdrawiam slonkowa Odpowiedz Link
miaa26 Re: do slonkowa 23.02.05, 21:03 Witaj !!! Nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze. Z kolejnym testem wstrzymaj się do poniedziałku. Ja za Ciebie i Fasolkę trzymam kciuki! Jutro będzie lepszy dzień )) Odpowiedz Link
slonkowa Re: do miaa26 23.02.05, 21:22 Dziekuje Ci bardzo. Teraz juz będę czekać pokornie do poniedzialku. Mam takie wrazienie, ze im blizej do terminu @ tym wolniej poolynie czas.... Jeszcze raz dziekuje za cieple slowa!! Pozrdawiam serdecznie! slonkowa Odpowiedz Link
miaa26 Re: do slonkowa 23.02.05, 21:31 Odliczam dni tak samo jak Ty.Dni strasznie się dłużą ,czas w pracy płynie wolniej. Też mnie kusi aby zrobić test,ale postanowiłam- wytrzymam do terminu @. Nasze złe samopoczucie jest spowodowane pewnie tą koszmarną pogodą ( u mnie pada śnieg z deszczem i wieje zimny wiatr).Proponuję może jakąś dobrą herbatkę. Trzymaj się ciepło!!! Odpowiedz Link
ania239 :((( 23.02.05, 21:49 cześć Wam, no i chyba nic z tego w tym miesiącu, ale jeszcze tak bardzo się tym nie przejmuję bo to pierwszy cykl starań po odstawieniu tabletek, chociaz nie powiem bardzo liczyłam na to że wyjdzie. Własnie zaczęłam plamić i nie wiem czy to @ przyszła czy coś innego się dzieje. A jeszcze bardziej sie zdziwiłam że @ przyszła tak regularnie?? ( 28dni) w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek. Poczekam do jutra i zobaczę jak sprawa (@) się rozwinie. pozdrawiam ania i życze więcej szczęścia Odpowiedz Link
danik1 Re: kto testuje 28.02 ????????? 24.02.05, 15:52 Witajcie!!! Dzisiaj u mnie 36dc. Z moich obserwacji wynika, ze owulacja byla juz dawno temu, wiec i @ juz powinnam dostac, a tym czasem nic. Robilam juz dwa testy, niestety wyszly negatywne. Z objawow mialam niewielki bol sutkow, juz mina a teraz mam straszne mdlosci!!! Nie wiem juz sama czy sie nakrecam i sobie wmawiam, czy co??? W pierwszej ciazy do 7tc. w ogole nie mialam nudnosci. Dopiero pozniej zaczelam wymiotowac (dalej niz widzialam). Mam jeszcze jeden "objaw" ewentualnej ciazy, sluz. Nie jest to taki wlasciwy sluz, ale caly czas mam uczucie mokra i mysle, ze to juz @. Przed terminem @ pobolewal mnie brzuch a teraz to calkowicie ustalo, no moze minimalnie. Bede testowac w niedziele 27.02. Jezeli to nie ciaza to juz nie wiem. Nigdy mnie tak nie mdlilo a trwa to juz kilka dni. Raz mocniej raz slabiej. Pozdrawiam Was wszystkie i zycze cudownych II kreseczek na testach!!!!!!!!! Odpowiedz Link
lisiczka24 Re: kto testuje 28.02 ????????? 24.02.05, 16:19 czesc dziewczyny Co tam u Was?U mnie dzis jakies mdłosci ale przed @ tez mi sie to zdarzało.Wzrosła mi temp. do 37.7 a rano mialam 37.5 mam 21 dzien cyklu.Wczoraj pobolewal mnie brzuch a raczej miałam takie dziwne uczucie odretwienia i ciepla w podbrzuszu.Sama juz nie wiem co o tym myslec a na test zawcześnie Odpowiedz Link
lisiczka24 Re: kto testuje 28.02 ????????? 24.02.05, 16:21 a cykle mam 27/28 dniowe to jeszcze mam czas na testowanie a juz bym chciala wiedziec Odpowiedz Link
miaa26 Re: kto testuje 28.02 ????????? 24.02.05, 17:14 Cześć dziewczynki!!! Co tam u Was słychać ? U mnie nie za ciekawie, za mną bardzo ciężki dzień w pracy .Jestem podłamana ,tempka mi lekko spadła 37,4(a stale miałam 37,5). Czyżby znowu ((....... Lisiczka, a Tobie tempka rośnie Cykle mamy tak samo długie Pozdrawiam Odpowiedz Link
maszamasza temperatura...i zagnieżdżenie :))) 24.02.05, 17:34 Cześć dziewczyny! Posłuchajcie co wyczytałam na www.fertilityfriend.com Otóż w ok. 7 - 10 dniu po owu ( ale to na pewno wiecie) dochodzi / może dojść ) do zagnieżdżenia. Objawy jakie mogą temu towarzyszyć to jakaś niewielka zmiana w tempce / wachanie w dół lub w górę, pobolewanie podbrzusza jak na @ i / lub plamienie ( do tej pory słyszałam na forum tylko o plamieniu). Oczywiście piszą, że można nie mieć wcale tych objawów i być w ciąży, albo je mieć i nie być ((. No ale pomyślałam, że warto o tym wiedzieć. U mnie dziś 11 dzień po owu i wczoraj bolało mnie podbrzusze jakoś tak mocniej, a tempka najpierw spadła w 9 dniu po do 37,0 (już myślałam, że to ta wstrętna @), a dziś w górę do 37, 3. Staram się nie nakręcać, ale... nie udaje mi się to wcale. Trzymajcie się dziewczynki cieplutko, pozdrawiam - masza. Odpowiedz Link
slonkowa Re: kto testuje 28.02 ????????? 25.02.05, 09:38 Oj...wlasnie stracilam nadzieje...Dzis jest moj 26 d.c. i wczoraj wieczorem mialam takie @-owe bole brzucha i dreszcze a dzis rano duzo sluzu zabarwionego na taki rdzawy kolor z kikoma czerwonymiu"żyłkami". W poprzednich kilku cyklach zdarzaly mi sie plamienia przed @. No i chyba sie nie udalo...Totalna zalamka. Na implantacje to chyba byloby za pozno, prawda? Kurcze, a mialam taka nadzieje. Czulam sie totalnie ciazowo, tak jak wtedy, kiedy bylam w ciazy. Kurcze...załamie sie... Odpowiedz Link
maria70 Re: kto testuje 28.02 ????????? 25.02.05, 09:56 nie załamuj się, następnym razem sie uda, idzie wiosna a z wiosna nadzieje rosną Odpowiedz Link
slonkowa Re: kto testuje 28.02 ????????? 25.02.05, 10:24 lekarz powiedzial mi, ze najpewniej moja ostatnia proba a potem juz tylko in vitro.... ( Jestem juz strasznie zmeczona i dolowana tym czekaniem i nadzieja i jakos tak mnie to plamienie dobilo bo strasznie uczepilam sie mysli, ze ten ostratni raz wlasnie sie uda... Sorki ze tak marudze... Pozdrawiam i dziekuje Wam za wszystkie cieple slowa! Trzymam kciuki!! Odpowiedz Link
lisiczka24 Re: kto testuje 28.02 ????????? 25.02.05, 11:03 Ja juz sama nie wiem temp mam 37.5 rano pod wieczór 37.7 a wczoraj wieczorkiem troche bolał mnie brzuch jak na @ powinnam ja dostac 2.03 jak myslicie na test jeszcze zawczesnie?Juz nie moge wytrzymac ale pewnie nic nie wykryjeJest mi niedobrze ale jak juz pisałam wczesniej przed @ tez czasem miewam takie mdłosci.Co jest dziwne ze przed @ tak juz nawet tydzien przed nia bola mnie piersi a teraz troche mi spuchły ale nic mnie nie bolą.Mam dość tych domysłow!!! Odpowiedz Link
patka05 Re: kto testuje 28.02 ????????? 25.02.05, 11:32 Cześć dziewczyny, ja też nadal czekam. Jakieś 8 dni po owu zaczął mnie boleć bardzo brzuch, jak na @, trwało to kilka dni, wiec sie przestałam "nastawiać", natomiast od dwóch dni mnie już nie boli- co też nic nie znaczy, bo zawsze tuż przed @ przestawał mnie boleć Objawy ciążowe są wszystkie (mdłości, zmęczenie, tempka, i inne)- poza, dla mnie jedynym wiarygodnym- rozciąganiem się macicy- czułam je w pierwszej ciąży, poznałabym i teraz. Reszta objawów jest pewnie powodowana przez luteinę. Dziś biorę ją ostatni raz i czekam z testem do poniedziałku. Zobaczymy, ale przeczucie mi mówi, że tym razem w ciąży nie jestem... do poniedziałku już niewiele czasu zostalo, spotkamy się tu i pogratulujemy tym, którym się udało- a potem udamy się na wątek starań marcowych Wiosna idzie- optymizm jest najważniejszy pozdrawiam, patka Odpowiedz Link
maria70 Re: kto testuje 28.02 ????????? 25.02.05, 12:40 własnie wyszłam w czasie parcy do apteki, kupiłam test, zrobiłam i wyszła tylko jedna kreska, kurcze a miałam nadzieje, co prawda powinnam to zrobic z porannego moczu ale nie wytrzymałam, najwyżej w niedzile zrobie drugi raz, ale szkoda miałam nadzieje Odpowiedz Link
slonkowa Re: kto testuje 28.02 ????????? 25.02.05, 13:06 znam to...nic sie nie łam, to najczesciej jest za wczesnie. Wytrwaj do poniedzialku, dasz rade!Trzymam kciuki za 2 dkrechy!! Pozdrawiam slonkowa Odpowiedz Link
lisiczka24 Re: kto testuje 28.02 ????????? 25.02.05, 13:13 Witam w klubie!! Ja tez dzis zrobiłam test i jedna krecha.Jaka jestem głupia!!! Odpowiedz Link
lisiczka24 Re: kto testuje 28.02 ????????? 25.02.05, 13:15 Mam urlop więc już w domu dostaje totalnej korby!!! Odpowiedz Link
lisiczka24 Re: maria70 25.02.05, 13:44 czesc a kiedy masz miec @ oczywiscie zycze ci zeby jej nie bylo!ja zrobilam test 1 krecha jestem 5-6 dni przed @ powoli mam watpliwosci czy cos z tego wyszlo Odpowiedz Link
maria70 Re: maria70 25.02.05, 14:01 co do terminu to trudno mi tak w 100% określic. w grudniu niestyety miałam zabieg (ciążą obumarła w 10 tyg) ale o dziwo mimo różnych wieści o długim terminie oeczekiwania na @ przyszła po 4 tygodniach, cykle mam 29-29 dniowe. co prawda ostatni miałam pierwsze plamienia w sobote i w niedzile nic nie leciało (myslałam, ze to po zabiegu cos się rozregulowało ), potem na dobre przyszła w poniedziałek,i nie wiem czy mam liczyc od piatku czy od niedzilei? więc spodziewam się od soboty do poniedziałku. Troche bolą mnie cycochy, ale już sama nie wiem czy to od stanika? troche mi się przytyło no i urosły - a narazie nie chce kupować nowego - bo licze, ze będa rosły od ciążyno i tłumacze sobie, ze robiłam test z moczu z dnia a nie z nocy, bo przy ew tak wczesnej ciązy najlepiej robić rano. No nic zobacze do poniedziałku, a Ty kiedy robisz test? Odpowiedz Link
lisiczka24 Re: maria70 25.02.05, 14:45 @ mam miec 2.03 mam zamiar w poniedziałek ale jak wytrzymam to poczekam do 2.03.Ten mój dzisiejszy test to był kompletny spontan tez nie z moczu po nocy wiec moze jest nadziejaTempke mam ciagle wysoką bo 37.5/37.7 dzis mam takie dziwne uczucie w brzuchu zupełnie jakbym miala jajeczkowanie cos mnie ciągnie i kłuje.Kurcze tyle ludzi ma wpadki a tu człowiek sie stara i chce i tyle sie musi nagimnastykowac!Mnie juz nachodza rózne mysli niekoniecznie pozytywne ale staram sie je wyrzucic z głowy! Trzymaj sie cieplutko musi byc dobrze,dawaj znac co sie dzieje razem jakos przetrwamy w koncu wszystkie jedziemy na tym samym wózku!Upragnione 2 krechy w koncu sie nam objawiom Odpowiedz Link
maria70 Re: maria70 25.02.05, 15:07 co do bóli, to w mojej pierwszej ciązy też tak z 4-5 dni przezd @ pobolewal mnie brzuch, jeszcze mówiłam do kolezanki, ze pewnie zaraz dostane@, w sobote nie dostałam zrobiła test i był pozytwny, dalej to juz historia. Nic poczekamy zobaczymy Odpowiedz Link
miaa26 Re: :((( 25.02.05, 21:24 Cześć dziewczynki!!! U mnie tempka leci w dół 37,2, więc czekam na wstrętną @. Trochę znowu się podłamałam. Mam już dosyć brania kwasu foliowego, mierzenia tempki , obserwacji śluzu .... Trzeba się wybrać w końcu na te badania. pozdrawiam Was gorąco MASZA A CO U CIEBIE??? Odpowiedz Link
lisiczka24 Re: :((( 25.02.05, 22:09 A kiedy masz spodziewany termin @?temp masz ciągle spora! jaka mialas wczesniej? Ja juz nie wiem co o tym wszystkim myslec ja mam 37.5/37.7 a zaczyna mnie bolec brzuch jak na @ wprawdzie nie sa to silne bóle takie dziwne raz mam uczucie jak bym miala jajeczkowanie a innym razem na @Tez mam dosyc a dopiero zaczynam.Trzymaj sie!!! Odpowiedz Link
miaa26 Re: :((( 25.02.05, 22:29 Termin @ mam na 28.02. Moja tempka spada do dwóch dni, po owulacji miałam stale 37,5 . Wczoraj 37,4 no a dzisiaj rano 37,2. To, ,że jest wysoka to raczej nic nie znaczy,ale spada a to oznacza nadejście @!!! Te bóle brzucha są pewnie takie jak zawsze, tylko my jesteśmy bardziej wyczulone.Poczekamy razem na @ ,a za miesiąc znowu będziemy razem testować )) KEDYŚ MUSI SIĘ UDAĆ.... Odpowiedz Link
patka05 Re: :((( 25.02.05, 23:03 Dziewczyny, nie smućcie się, póki @ sie nie pojawi- zawsze jest nadzieja Ja w pierwszej ciąży miałam bóle jak na miesiączkę i byłam pewna, PEWNA, że ją dostanę... więc nawet testu nie robiłam. @ się spóźniała, 4 dni po terminie na teście dwie piękne krechy Dlatego teraz, mimo bólu podbrzusza- czekam z nadzieją na poniedziałek pozdrawiam, patka Odpowiedz Link
patka05 Zrobiłam test!!! :))) 26.02.05, 09:35 Dziś mój 28 dc, dwa dni do terminu miesiączki, ale nie wytrzymałam, kierowana dziwnym przeczuciem (ciągnęła mnie wczoraj macica) zrobiłam dziś rano test. I mam DWIE KRESKI!!!!! Tak się cieszę! Przesyłam ciążowe fluidki!!! Odpowiedz Link
lisiczka24 Re: Całuski dla Ciebie i fasolki!!!! 26.02.05, 10:02 Gratuluje!!!!!!!!Na mnie tez przyjdzie czas Odpowiedz Link
lisiczka24 Re:kto testuje 28.02 ????????? 26.02.05, 15:41 Dziewczynki co tam dzisiaj u Was?Tempka mi sie trzyma a brzuch boli na @ az mnie glowa boli Odpowiedz Link
miaa26 Re: :))) 26.02.05, 18:37 Witajcie ! Jakie miłe wiadomości- patka GRATULUJE !!!! Łapię fluidki )) U mnie tempka w górę 37,4 ,już sama nie wiem co myśleć..... Czekam na dalsze dobre wieści , musi być więcej II kreseczek!!! POZDRAWIAM Odpowiedz Link
slonkowa Re: kto testuje 28.02 ????????? 26.02.05, 18:51 patka, gratuluje i pozdrawiam!!! Trzymam tez kciukasy za reszte!!! ja juz wlasciwie stracilam nadzieje, brzych mnie boli okresowo (ale nie bardzo) i mam dalej takie rdzawo-różowe plamienia. Oj... a taka mialam nadzieje... pozdrawiam slonkowa Odpowiedz Link
magdallenka07 Re: kto testuje 28.02 ????????? 27.02.05, 10:09 Czuję ją w kościach ,jutro zjawi się u mnie Tempka znowu mi spadła 37,2. Czkam na dobre wieści od reszty dziewczyn. pozdrawiam Odpowiedz Link
magdallenka07 Re: kto testuje 28.02 ????????? 27.02.05, 10:28 A zapomniałam napisać coś o sobie Ten wątek podczytywałam od początku jak powstał.Jest to mój pierwszy cylk starań byłam pewna ,że się uda.Byłam na badaniach i lekarka twierdzi,że jest wszystko ok. Trzymam za resztę dziewczyn kciuki Odpowiedz Link
miaa26 Re: :) 27.02.05, 11:08 Witajcie dziewczynki! Nie ma to jak się wyspać .Dziś odpuściłam sobie wstawanie o 6 rano !!! i mierzenie tempki.Postanowiłam się wyspać po ciężkim tygodniu pracy. I od razu lepiej się czuję )) Jutro nie testuję , poczekam cierpilwie czy przyjdzie @ czy nie? A jak przyjdzie to znowu będziemy z M próbować do skutku!!! Nie poddamy się )) Miłej niedzieli Odpowiedz Link
lisiczka24 Re: :) 27.02.05, 11:56 czesc! U mnie tempka sie trzyma ale brzuszek boli na @ wczoraj normalnie myslalam ze juz dostane Szczerze mówiąc juz sie niełudze testu raczej tez juz nie bede robiła po piątkowym testowaniu odeszlam mi ochota za 3 dni powinnam miec @ więc wszystko sie wyjasni.Wczoraj bylismy z mezem u znajomych maja fajnego maluszka,kumpelka pocieszala mnie ze w obu ciązach miala uczucie ze dostanie @ nawet chodzila pare dni z podpaska ale jakos mnie to nie przekonuje.Pozdrawiam wszystkie testujace w poniedzialek! Odpowiedz Link
maria70 Re: :) 27.02.05, 13:25 Witam, dzis kupiłam kolejny test, zrobiłami nic, chciaz miałam nadzieje, no cóz pewnie jutro dostane @ a jak nie to na koniec tygodnia zapisuje sie do gin. No cóż widocznie nie ten czas Odpowiedz Link
lisiczka24 Re: kto testuje 28.02 ????????? 27.02.05, 21:41 Jestem roztrzesiona jak galareta nerwy siegaja zenitu a to wszystko za sprawa tej wstretnej @ która zaczyna mnie powoli dopadac i teraz bedzie mnie meczyc az w koncu przyjdzie na dobre wiec po marzeniach o fasolce przynajmniej w tym miesiacu! Odpowiedz Link
miaa26 Re: Lisiczka :) 27.02.05, 22:27 Lisiczka nie martw się, za mięsiąc znowu razem będziemy razem odliczać aż w końcu się uda. U mnie dzisiaj zero bóli brzucha, ogólne dobre samopoczucie. Tylko po 10 godzinach snu śpię na stojąco. Trzymaj się ciepło )) Odpowiedz Link
lisiczka24 Re: miaa26 27.02.05, 23:48 Dzięki za pocieszenie!To moj pierwszy cykl staran wiec nie trace nadziei chociaz wiadomo-liczylam ze moze jednak sie udalo.Zycze Ci wiecej szczescia Odpowiedz Link
patka05 Re: kto testuje 28.02 ????????? 28.02.05, 10:20 Dziś rano zrobiłam drugi test i tym razem druga kreseczka pojawiła się blyskawicznie, i to dużo wyraźniejsza niż w sobotę. Już chyba mogę zacząć wierzyć w to, że jestem w ciąży!!! )) A jak u Was, dziewczyny? Testowałyście dziś rano? pozdrawiam, patka & dzidzia 5tc Odpowiedz Link
lisiczka24 Re: kto testuje 28.02 ????????? 28.02.05, 11:39 No właśnie dziewczyny jak tam wasze testy?Odezwijcie sie!Patka jeszcze raz wszystkiego dobrego teraz jestes ich dwoje Odpowiedz Link
maszamasza Re: kto testuje 28.02 ????????? 28.02.05, 13:53 Kochane dziewczyny, postanowiłam wytrwać do 2 marca i dopiero wtedy zatestuję i dam Wam znać. Jak na razie tempka się utrzymuje, a brzuch pobolewa od czasu do czasu właściwie od owu... . A poza tym innych objawów brak, nie licząc większych piersi )), ale biorę luteinę, więc to może od tego. Trzymajcie się cieplutko, trzymam za Was strasznie mocno kciuki i cieszę się z Tymi którym się udało!!! Pozdrawiam - masza. Odpowiedz Link
slonkowa Re: kto testuje 28.02 ????????? 28.02.05, 16:11 Czesc dziewczyny, gratuluje jeszcze raz wszytki tym, ktorym sie udało!!! U mnie ostatecznie kicha....strasznie jest miz zle..nie wiem vo robic dalej... Ale milo bylo czekac tu z Wami. Pozdrawiam slonkowa Odpowiedz Link
lisiczka24 Re: kto testuje 28.02 ????????? "slonkowa" 28.02.05, 16:25 Ja mam bóle brzuszka małpowate i silne mdłosci bardzo silne ale na 99,9% to @ nawet nie robie testu bo szkoda kasy lepiej kupic nastepna pake foliku!Nie chce widziec 1 krechy bo juz mialam watpliwa przyjemnosc ogladac ja w piatek! Odpowiedz Link
miaa26 Re: OD MIA 28.02.05, 20:42 Kochane dziewczynki ! Ja już odpadam , ONA @ przyszła!!!! Może się uda następnym razem. Życzę powodzenia reszcie dziewczyn Trzymam kciuki )) Odpowiedz Link
maszamasza do niecierpliwych :)) 28.02.05, 21:21 Witajcie dziewczyny, kupiłam dzisiaj test i musiałam walczyć ze sobą żeby go nie zrobić. Ale wytrwałam i oby tak do środy! Pozdrawiam Was wszystkie b. serdecznie i nie martwcie się jeśli przyszła już ta niechciana @. Za chwilę znowu może się udać, zobaczycie! Trzymajcie się, Wasza masza )) Odpowiedz Link
maria70 Re: kto testuje 28.02 ????????? 01.03.05, 10:36 a ja nie jestem ani w ciązy ani nie mam@, już chyba w tej sytuacji wolę jak mam @ w terminie, bo teraz dodatkowy stres, pewnie dziś kupie test i znowu zatestuje Odpowiedz Link
maszamasza Jutro testuję!!! 01.03.05, 21:01 Cześć dziewczyny, co u Was? Ja jutro testuję i bardzo się denerwuję.Wiem, że nie powinnam się nastawiać, ale to nie takie proste, zwłaszcza, że miałam w tym cyklu monitoring owu i wszystko było w porządku. Tempka cały czas ok. 37.2 (trochę wyższa niż tuż po owu), a dzisiaj po raz pierwszy w życiu poczułam lekkie mdłości. Trzymajcie za mnie kciuki, dobrze? Pozdrawiam Was serdecznie i odezwę się jutro! masza. )) Odpowiedz Link
miaa26 Re: Kciuki 01.03.05, 21:30 Masza ! Trzymam za Ciebie mocno kciuki !!! Wierzę ,że Ci się uda))) Pozdrawiam Odpowiedz Link
marmon29 Re: kto testuje 28.02 ????????? 01.03.05, 22:25 hej to oczekiwanie na tą strętną @ to chyba najgorsza rzecz w całym cyklu!!1 Gratuluję Patce i innym którym się udało - szczęściary!!!!!!! ja czekam do czw - pt i trzymam za wszystkie kciuki!!!!!!! aby na święta móc podzielić się z bliskimi dobrymi wiadomościami!!! Marlena Odpowiedz Link
miaa26 :((( 02.03.05, 05:46 Witajcie dziewczynki! Wczoraj miałam koszmarny dzień.Moja @ rozkręciła się na dobre.Cały dzień powtarzałam sobie, to nic za miesiąc się, uda jak nie to za dwa.Byłam twarda mimo, że w środku .........a tego nie idzie opisać. Wieczorem nie wytrzymałam, pękłam i rozbuczałam jak małe dziecko (( Ale mi trochę pomogło. Gdyby któraś z Was miała doła i miała ochotę pogadać moje gg.3250332, będę wieczorem. Czekam na dalsze DOBRE wiadomości od Was!!!!!!!!! Odpowiedz Link
maszamasza Re: :((( 02.03.05, 07:20 Cześć Mia, jestem z Tobą. W dodatku u mnie też jedno wielkie rozczarowanie ... . Dziś rano zobaczyłam jedną wstrętną krechę i nie wiem co teraz. Myślałam, że się uda, zwłaszcza,że był ten monitoring. Myślałam, że oszczędzę stresu mojemu m. i nie będzie trzeba badać nasionek i całej reszty. Dużo myślałam, ale jak widać nic z tego nie wyszło. No i powracają pesymistyczne myśli związane z zapaleniem jajników, które miałam ok 10 lat temu. Lepiej będzie jak skończę już te smutki, bo całkiem się rozkleję. Dziewczyny, trzymajcie się jakoś. Mia nie daj się. Może następny cykl będzie nasz?! ) Pozdrawiam, m. Odpowiedz Link