Dodaj do ulubionych

starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA

• izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 02.05.05, 16:37
      .. szkoda, ze Was nie ma.. i nikt nie zaglada.. bo ja chcialam powiedziec cos
      waznego...
      dzisiaj mam 9 lub 10dpo.. nie zrobilam bety, ale nie moglam sie powstrzymac od
      Quick Vue.. i wyszedl POZYTYWNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      jest jeszcze jasny, ale dobrze widoczny... teraz sie modle.. zeby wszystko sie
      zakonczylo dobrze.. w czwartek do gina (termin@) - musi mi zalecic co robic,
      czy musze cos brac.. bo takie sa zazwyczaj reguly... BOJE SIE CHOLERNIE
      BAAARDZO DZIEWCZYNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale mam jakas cichutka nadzieje
      w sercu... potrzymajcie kciuki plisss..
    • izutek no nie - gdzie Wy jstescie?! potrzebuje WAS!! 02.05.05, 16:52
      nikogo nie ma.. a ja sie boje... pocieszcie mnie.. co mam robic??
    • izutek no tak... 02.05.05, 17:15
      .. czlowiek tutaj cyba zafasolkowal.. i sam sie teraz musi myslami bic... bo
      kolezanki sie relaksuja.. wink
      • katka30-19 Re: no tak... 02.05.05, 17:28
        Izutku bardzo sie ciesze ze ci sie udalo!!!Nikt ie nie odzywa bo pewnie sa w
        lekkim szoku.BBBBBBBBBBBB.Ci gratuluje!!!!!!!Buzki.
      • katia13 Re: no tak... 02.05.05, 17:41
        Izutku!!!! Tak mnie zatkało, że nie wiem co napisać! Trzymam kciuki żeby to co
        jest już chyba tak blisko okazało się prawdą. Płakać mi się chce z radości.
        Wszystkiego wszystkiego naj...Pozdrawiam z nadzieją że to jest TO
        • emania29 Re: no tak... 02.05.05, 17:55
          Ja tu sobie zaglądam po długiej nieobecności gdyż jestem przykuta do łózka a tu
          Izutek znowu fasolkuje smile wspaniale!!!!!!! ogromnie się ciesze napewno tym
          razem wszystko będzie dobrze!!!!!!!!
      • diament79 Re: no tak... 02.05.05, 17:53
        ehhh i nie byłam pierwsza, wszystko przed to, że dopiski pojawiaja się po
        chwili smile I yak gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • diament79 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 02.05.05, 17:52
      Izutku!!!!!!!!!!!! Jak się cieszę!!!!!!!!!!!!! Gratuluję i nie zapeszam! Ciesze
      się, że jestem pierwsza, która Ci to mówi.

Od paru dni tylko tu zaglądam i czytam co sobie piszecie. Ja odpuściłam. Byłam
      w szpitalu, nie było miło, ale poszło. Nie mam już tych cholerych brodawek i
      dobrze. Zero seksu przez dwa tygodnie. Próbowalismy ale boli jeszcze. Poza tym
      sytuacja finasowa, kompletna klapa, zmusza nas do zaprzestania starań
      przynajmniej na jakis czas.

Tak, że starajcie się dziewczynki! Starajcie sie mocno! Obym przeczytała więcej
      takich wiadomości jak Twoja, Izutku!

Tak na marginesie - ja wiedziałam, że tak będzie! Widziałaś na monitoringu jak
      wszystko prawidłowo się rozwija, przytulanko w odpowiednim dniu było i dzidzia
      jest smile Cieszę się ogromnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kiss aneta
      • siuba79 Izutku :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 02.05.05, 18:56
        Izutku, ja wiem że to to. Mówiłam Ci od samego początku, że mam czuja, no i
        udało się, jestem pewna. Widzisz,niepotrzebnie się denerwowałaś. Gratuluję Ci z
        całego serca i cieszę się ogromnie (tak bardzo jakbym to ja zaszła w ciążę).
        Pozdrawiam Cię i sciskam mocno. Ale jolcia się zdziwi jak tu zajrzy i dowie się
        co i jak. GRATULUJĘ RAZ JESZCZE, smile))))))))))))))))))) A teraz to dbaj o
        siebie mocno. Mówiłam że Ty pierwsza będziesz przecierać nam szlaki w Maju,
        więc teraz na nas kolej. Tylko nas teraz nie zostawiaj, pisz o swoich objawach
        itp. Teraz ty i Jolcia musicie trzymać za kolejne mamuśki kciukasy.
        Cieszę się razem z Wami, wiem że to (*).
        • izutek Re: Izutku :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))) 02.05.05, 19:48
          dzieki dziewczynki.. ale ja jeszcze sie nie ciesze.. boj sie strasznie... test
          by mnie chyba nie oklamal.. ale ja sie boje, ze labo @ przyjdzie w terminie,
          albo cos innego sie stanie.. jeszcze nie.. moment.. przynajmniej do konca tyg
          czekam z ogloszeniem II.. bo teraz to takie niesmiale zawiadomienie o II
          tylko... stracha mam wielkiego.. w srode zrobie bete..
        • danik1 Re: Izutku :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))) 02.05.05, 20:03
          Izutku jeszcze raz Ci gratuluje!!! Nic sie nie martw. Wszystko bedzie
          dobrze!!!! Zalecam Ci spokuj chociaz wiem, ze w takiej sytuacji to bardzo
          trudne. Dbaj o siebie i kruszynke i czekaj na nas!!! smile))))
          • izutek Re: Izutku :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))) 02.05.05, 20:18
            iwem - dziekuje - stram sie byc spokojna i to bardzo.. nawet mi sie udaje wink a
            bedzie co ma byc..
        • jolanta8 Re:siuba79 02.05.05, 21:18
          Będziemy siuba79 tzrymać kciki za Wassmile))
      • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 02.05.05, 21:18
        Izutku - WIELGACHNE GRATULACJE!!!
        nie stresuj się niepotrzebnie za bardzo i dbaj o siebie, do lekarza jak
        najszybciej.
        SUPERsmile)))
        • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 02.05.05, 21:21
          oj trzymajcie ładne kciuki za nas wszystkie!!!

emania29 co u Ciebie, co się dzieje, czemu jesteś przykuta do łóżka???

Pozdrawiam Cię bardzo gorąco
    • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 02.05.05, 20:33
      szkoda, ze nie ma Joli i Pauliny...
      • jolanta8 Re: HIP HIP HURRAAAA!!!!!!!!!!!!!! 02.05.05, 21:10
        Qrcze Izuś ja wiedziałam ja to czułam ja w to wierzyłam ach....

bardzo się ciesze z Twojego szczęscia majowego ojj wiedziałaś kiedy zatestować
        czekałaś na ten MAJ!!!!smile))))

Wiem,że mimo to ,że się cieszysz ,że się udało to masz duże obawy -ja na Twoim
        miejscu nachodziłabym teraz lekarzy po planowanej @

Teraz musi się udać

Ja wiesz ,że mam słonko remont i siedzę cały czas u moich teściów wiec nie
        mogłam napisać ale zaraz jak przyjechałam pzreczytałam Twoje posty i aż mnie
        zatakałosmile)

Gratulacje i nie stresuj się nie myśl broń Boże o złych rzeczach bo....no
        dostaniesz klapsa w dupkę

uwazaj na siebie
        • izutek Re: HIP HIP HURRAAAA!!!!!!!!!!!!!! 02.05.05, 21:22
          Jola.. postaram sie nie stresowac.. ale mimo wszystko boje sie - no bo wiesz..
          ale do gina pojde w czwartek (bo moj wlasnie wtedy ma wizyte..) jezeli
          oczywiscie test bedzie wciaz pozytywny.. termin @ na piatek... jak nie
          oszaleje, to bedzie ok.. ale znowu sie ciesze tymi kreseczkami.. zaraz
          pojedziemy kupic jeszcze testy.. zatestuje jutro, pojutrze i chyba tak do
          piatku bede testowala... zreszta w srode postaram sie zrobic bete..
    • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 02.05.05, 21:32
      aha - Jola, tak pamietalam, ze jestes u siebie w mieszkanku ...
      • emania29 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 02.05.05, 22:07
        to jeszcze raz jasmile nie moge już leżeć w łużeczku bo mnie już wszystko boli
        pozatym strasznie się za wami stęskniłamsmile Izutek trzymam kciukasy mocno!!!!!!
        Goko1 leże dlatego że dzidzia daje mi troche powodów do zmartwień. Zaczęło się
        od lekkich brązowych plamieńsad póżniej zobaczyłam krew no i same się domyślacie
        panika strach płacz!!!! wylądowałam w szpitalu!!! a tam czeski film!!!!! na
        szczęście wszystko jest ok. Ostatnio okazało się że to rozwarstwienie kosmówki
        taka dziurka przez którą wydobywają się rożne takie brudy i zrobił się krwiak
        także leże już chyba miesiąc i mam nadzieje że krwiak się wchłonie i będe mogła
        normalnie chodzić bo narazie to mąż mi wszystko podaje nawet mnie myjesmile) no
        cóż to jego jedyna przyjemność o seksie nie ma mowy!!!!! a przytyłam chyba z
        6kg cały czas coś podjadam bo mnie mdli w nic się nie mieszcze jak w końcu
        wstane z wyrka i będe mogła wyjść na miasto to nie będe miała w czym!!!!
        No to się rozpisałam wybaczcie ale tak długo mnie tu nie było że nadrabiamsmile
        a co u reszty zgrai jak tam Katrin, Ne-monek, Danik, Goko, Portka......i reszta
        nie dam rady wszystkiego przeczytać więc napiszcie mi na jakim jesteście
        etapie?????? Pozdrawiam was mocno!!!!!!!!
        • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 02.05.05, 22:41
          Emania29 trzymam za Ciebie kciukasy, żeby było wszystko jak najlepiej.

Faktycznie ciężko tak ciągle leżeć w łóżku, ale jak trzeba to trzeba, dla
          dzidzi wszystko!!Ja dzisiaj mam 17 dc (wstawiam wykres to bedziesz wiedziała)

Poza tym posłuchałam Twoich rad, wiesiołek łykam, folik i salfazin (i ja i mąż)
          i macę meżowi daję raz dziennie.

Napisz mi koniecznie co i jak z Gujazylem, kupiłam mam, co dalej ile razy
          dziennie i czy wówczas brać nadal wiesiołek czy go odstawić???????????
          Ile dni przed owu ?????

Dzisiaj już widziałam efekt wiesiołka (oj jak dużo śluzu, ale jeszcze nie
          przezroczysty), chyba powoli sie zaczynasmile)) Owulacja ma przypaść, wg ff 10
          maja, wg innych kalkulatorów płodności 8 maja, w każdym bądź razie na przyszły
          weekend, ale starania będą chyba co dwa dni, już od dzisiaj.

Tylko męczy mnie bardzo dzisiaj ból brzucha i strasznie mnie wzdęło, o
          cholercia ja chyba już wyglądam dzisiaj jak niejedna kobitka w np. 6 m-cu ciąży
          (musiałam aż spodnie zdjąć bo bym chyba pękła, albo one pierwsze), idę się
          położyć - może pomoże, nie wiem czy to efekt czegoś co zjadłam, chociaż nic
          takiego nie jadłam, co mogłoby powodować wzdęcia, czy to może efekt zbliżającej
          sie owulacji. Wczoraj bolały jajniki, naprzemiennie.

Oto moje wykresy-powinny być zgodne ze sobą, bo zawierają te same cykle tylko
          jeden jest wzbogacony trochę smile.

Pozdrawiam, trzymaj sie ciepło i zdrowiej jak najszybciej. Trzymam kciuki za
          Ciebie!

------

www2.fertilityfriend.com/home/goko1 (wersja okrojona)
          www2.fertilityfriend.com/home/af7a9 (wersja po oszukaniu FF, pełna i
          wiecej cyklismile)

• jolanta8 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 02.05.05, 22:08
        Rób te testy bo najpięknuiejszy jest widok jak wychodzą dwie kreseczki ja
        zrobiłam chyba ze czterysmile)))))

Jeszcze nie w swoim mieszkanku narazie się robi ale już za miesiac bedziemy
        tam mieszkać

dobranoc jestem, taka padnięta

papaaaaaa
        • danik1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 02.05.05, 22:22
          Emania u mnie dzisiaj 2dc, wiec nie za ciekawie, ale zbieram sily do dalszej
          walki o dzidzie. Tobie zycze duzo zdrowia i dbaj o siebie. Jak lekarz kazal
          lezec to prosze lezec!!! Nie ma, ze boli!!! wink)) Wszystko bedzie dobrze!!!
          Zobaczysz!!! Pozdrawiam!!!
          • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 03.05.05, 00:48
            ojej.. emania.. to ja w takim razei uruchamiam najbardziej odpowiedzialne za
            powodzenie kciuki!!!! bedzie dobrze - z reszta Ty to wiesz, prawda?? a my
            jestesmy z Toba! Odzywaj sie! i odpoczywaj.. (cie)
            • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 03.05.05, 20:10
              Cześć dziewczyny!

Kurcze siuba, to chyba będziemy się razem denerwować, bo Ty masz owu za 4 dni ,
              ja planowo za ok. 7. Jeszcze nic straconego, co Ty piszesz o tej krótkiej fazie
              po czym rozpoznałaś i czy jesteś pewna, że była za krótka??? i Pamiętaj,
              żadnego nakrecania się!!!

A co do wiesiołka, to ja go biorę od ok. 4 dc. pomocny na śluz, nie to że go
              nie mam, ale robi się go więcej i podobno poprawia jakość. Poza tym Gujazyl mam
              zamiar popić, tylko muszę wyczytać kiedy i ile..

emania napisz, o ile zajrzysz tutaj, co z tym gujazylem????kiedy i ile???

Izutku przestań się stresować i obierz sobie już jednego lekarza a nie kilku.
              Jeden prowadzący lekarz Ci jest teraz potrzebny!

------
              www2.fertilityfriend.com/home/goko1 (wersja okrojona)
              www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 (wersja po oszukaniu FF, pełna
              i więcej cyklismile)
          • izutek Jola 03.05.05, 00:49
            .. testy walasnie dokupione - mam dwa.. jutro zrobie i w srode zrobie bete..
            strasznie sie boje... nawet nie wiecie jak...
            • anula64 Re: Jola 03.05.05, 09:51
              izutku a jak wyszedł dzisiejszy test czy nie robiłaś mocno trzymam kciuki uda
              sie napewno od początku sledze twoje losy i pszczolasia tez jest bliska memu
              sercu i wiele wiele innych osób trzymaj sie bedzie u mnie nie było szans na
              donoszenie a córeczka jest pozdrawiam ania
              • izutek czesc anula ;) 03.05.05, 10:26
                hej,
                oczywiscie zrobilam dzisiaj test. II caly czas sa! smile druga jeszcze slaba.. ale
                widoczna.. trzymam za nia kciuki, zeby nie uciekla... strazie sie boje, ale
                staram sie byc spokojna.. musi sie etraz udac... to by bylo zbt okrutne...
                • jolanta8 Re: dzień dobry 03.05.05, 10:41
                  Wiem Izuś ,ze to czekanie jest najgorsze masz dostac @ -chyba dpbrze doczytałam-
                  więc to są dni dla Ciebie najcieższe,ale pomyśli sobie,ze tyle kobiet ma dzieci
                  dlaczego miałabyś być wyjątkiem,jesteś zdrowa i silna poradzisz sobie tym razem

Pamiętaj ,żeby molestować lekarza tą swoją ciąża ma zrobic wszystko żeby było
                  dobrze

wink
                  • jolanta8 Re: dzień dobry 03.05.05, 10:42
                    miałam dopisać że masz dostać w @ w piątek ale zapomniałam na samym początku
                    • izutek Re: dzień dobry 03.05.05, 10:51
                      Joal.. no wlasnie to czeanie.. ale ja na prawde wierze, ze bedzie dobrze
                      chociaz strachu co nie miara!!!

pocieszyla mnie ginka z Forum ginekologicznego:

"W ciąży naturalnej i bez ojawów zagrożenia nie ma potrzeby podawania
                      progesteronu. Jedno, zwłaszcza wczesne, poronienie to zazwyczaj reakcja
                      organizmu na nieprawidłowy genetycznie zarodek albo na infekcję i najczęściej
                      się nie powtarza. Progesteron jeśli w ng/ml (tak było ostatnio jak mnie pytałąś
                      o swoje wyniki) jest super. Pozdrawiam "

mam nadzieje, ze jej slowa beda prorocze - napisalam o moim przypadku...
                      • jolanta8 Re: dzień dobry 03.05.05, 11:04
                        A no to super

fajnie Ci to napisała.....
                        w końcu się na tym zna...
                        • siuba79 Re: dzień dobry 03.05.05, 12:01
                          Czesc, witam Wszystkie smile
                          Izuś będzie dobrze, nie martw się, dużo spokoju i anielskiej cierpliwości życzę
                          Ci do piątku. Musi być dobrze, ja w to mocno MOCNO wierzę. smile

Joluś, dzięki za trzymanie kciuków. Teraz Ty, izutek, portka i emania29 musicie
                          trzymać za nas kciukasy, żebyśmy już niedługo do Was dołączyły (z naciskiej na
                          już niedługo).

Emania29 - leż jak lekarz kazał, choć to pewnie trudne, ale przecież wszystko
                          ścierpisz dla swojego maleństwa. Pisz do nas częściej, będzie raźniej i dbaj o
                          siebie i oczywiście dużo odpoczywaj.

anula64 - Twoja córeczka Martynka urodziła się dokładnie w dzień mojego ślubu.
                          Fajnie. Maleństwo siuper. smile
                          • izutek Re: dzień dobry 03.05.05, 12:41
                            oj.. zebyscie wiedzialy, ze ciezko... ale bedzie dobrze!
                            siuba, a Ty jak sie dzisiaj czujesz?
                            ja zaczynam leciutko brzuszek czuc.. postaram sie moze jutro do tego lekarza
                            poleciec... jak sie uda.. ale mojego nie ma jutro sad jest w czwartek... co
                            robic???
                            • jolanta8 Re: dzień dobry 03.05.05, 12:55
                              Moim zdaniem Iza jeden dzień Cię nie zbawi i ja zaczekałbym na Twoim miejscu na
                              swojego lekarza do czwartku,potem będziesz mieć dylematdo którego chodzić
                              czwartek juz za dwa dni już tyle się naczekałaś na tą kruszynkę ,ze dwa dni to
                              dla Ciebie pestkasmile))

Ale oczywiscie zrobisz jak uważasz.
                              • izutek Re: dzień dobry 03.05.05, 13:04
                                Jola - jasne, tak bym chciala najbardziej.. tylko slyszlam , ze sa takie
                                prcedury, ze na wszelki wypadek odaje sie kobietom, ktore stracily kropeczke,
                                progeseron pod jakas postacia... i im wczesniej tym lepiej.. ale chyba
                                poczekam..
                                • siuba79 Re: dzień dobry 03.05.05, 13:17
                                  Czesc
                                  U mnie 13 dc (owu chyba 17 dc), a zresztą i tak na nią nie czekam, bo tan cykl
                                  jest raczej stracony ze względu na moją krótką fazę leutalną w poprzednich 2
                                  cyklach. Chyba, że zdarzy się jakiś cud, ale na to bym nie liczyła.
                                  Wczoraj siedziałam sama w pracy do 1 w nocy (miałam dyżur, wszyscy
                                  wolne),dzisiaj mam wolne i siedzę nad książkami, jutro też. W piątek muszę
                                  oddać pracę, więc mam bardzo mało czasu, a jeszcze sporo pracy. Zupełnie nie
                                  kontroluję cyklu, tylko mierzę tempkę to wszystko. Potrzebuję odpoczynku od
                                  wszystkiego, marzy mi się chociaż jeden dzień wolny, gdzie nie będę musiała nic
                                  robić. Pomęczę się jeszcze trochę, a potem laba. Pozdrawiam.
                                • siuba79 izuś, prośba:-) 03.05.05, 13:25
                                  izuś, napisz proszę co dokładnie robiłaś w każdym dniu tego szczęsliwego cyklu
                                  (kiedy luteinę, oeparol, itp., a nawet kiedy czerwone winko). Spróbuję tak samo
                                  zadziałać w przyszłym cyklu, może się uda, a poza tym te informacje mogą pomóc
                                  wielu starającym się.
                                  Pozdrawaim i czekam na szybką odpowiedź.
                                  • izutek Re: izuś, prośba:-) 03.05.05, 13:48
                                    siuba, ja nic nie bralam - zadnych specyfikow!!! nic nic nic.. nigdy nie mialam
                                    problemow ze sluzikiem.. a winko, to popijalam bardziej zeby sie odstresowac wink
                                    podczas i przd owu... wink tak po klielichu smile przez 3 dni przed owu. Jedyne co -
                                    i najbardziej skuteczne w moim przypadku, to chodzilam na to usg. bylam 4 razy
                                    (jeden na wlasne zyczenie (po tym jk zobaczylam II na tescie owu - okazalo sie
                                    ze owu u mnie ksiazkowo - 24h po II). testow zuzylam 3 szt... ale nie bralam
                                    zadnych specyfikow - ani luteiny nigdy w zyciu - nie potrzebuje, bo luteine
                                    bierze sie jak jest kiepski progesteron (i za krotka II faza..)...
                                    ja nawet nie wiem tak dokladnie na co te specyfiki dzialaja i jak je brac - mam
                                    na mysli surop i esiolek (wiem tylko ze na sluz..). Takze przykro mi.. siuba -
                                    zapytaj na Starajacych sie - one wiedza takie rzeczy smile
                                    • siuba79 Re: izuś, prośba:-) 03.05.05, 14:22
                                      Ok, dzięki. Jak się trochę uspokoi z moimi studiami, to wybiorę się do gina.
                                      dzięki raz jeszcze.
                                      • jolanta8 Re: co tak cicho??? 03.05.05, 19:53
                                        Czy wszystkie dziewczyny wyjechały na majówkę??? co tak cicho???sad(
                                    • portka1 IZUS- WIEDZIALAM!!!!CZULAM ZE TAK BEDZIE:)))))) 03.05.05, 20:00
                                      Boze Iza powiem Ci ze do konca mnie nie zatkalo jak czytalam smile))))widzialam,
                                      bo z Ciebie straszna panikara i WIEDZIALAM ze zatestujesz wczesniej liczylam ze
                                      dzisiaj ale podziwiam za wczoraj smile))) Tylko jak do domciu wrocilam- a bylo to
                                      przed chwila- wskoczylam na forum. Caly wczorajszy i dzisiejszy dzien myslalam
                                      co u Ciebie smile))) WIEDZIALAM smile))) Buzka laseczko smile

A teraz SPOKOJ!!! JASNE!!!! Bez paniki i myslenia niewiadomo o czym. Musisz sie
                                      zrelaksowac,a jesli wczesniejsza wizyta u ginka Ci w tym pomoze to idz smile)))
                                      REWELKA smile)) Izutek nie mysl o niestworzonych rzeczach nie porownuj i nie
                                      panikuj niepotrzebnie - wpisz sobie to jako kredo na najblizsze dni smile

Sciska Cie ( WAS ) macono i odpoczywaj smile)))))
                                      • izutek Re: IZUS- WIEDZIALAM!!!!CZULAM ZE TAK BEDZIE:)))) 03.05.05, 21:23
                                        hihihi... wiesz... bez nakrecania sie jeszcze...

o matko - jutro beta... ale sie boje... zrobie rano i wynik bede miala kolo
                                        15:00.. wiecie co.. najchetniej to teraz bym tylko testy robila.. i sprawdzala
                                        czy II caly czas tam sa... a do tego powinnam sie uczyc - sesja (pierwsze
                                        zaliczenia w sobote sad )... wyobrazacie sobie jak mi to teraz idzie??? yyy...
                                        tak - ze nie idzie w ogole! ups.. no ale dam rade - a po wizycie u gna ... mam
                                        nadzieje, bedzie lepiej...

aha - poniewaz jutro zaczynam prace na nowym stanowisku i przy innym biurku..
                                        to nie wiem jak to bedzie z internetem.. pewnie Was nie odwiedze.. ale wpadne
                                        wieczorem - po 18:00 na pewno i opowiem wink

buziaki!
                                      • izutek Re: IZUS- WIEDZIALAM!!!!CZULAM ZE TAK BEDZIE:)))) 03.05.05, 21:24
                                        Paulina.... nawiasem mowiac to mialas racje z ta panikara wink))
                                        • emania29 Re: IZUS- WIEDZIALAM!!!!CZULAM ZE TAK BEDZIE:)))) 03.05.05, 21:55
                                          No to ja tak na chwileczkę i zaraz czmyk do łóżeczka!!!!
                                          Goko1 z tym Gujazylem to 3x dziennie po łyżeczce lub po łyczku przez 3 dni
                                          przed owu. Powodzonka!!!!!!!!!!!!!!!! i miłego przytulanka!!!! ja to już nie
                                          pamiętam jak to się robi i co to seks sad najbliższy to chyba za rok sad
                                          • siuba79 Dzień dobry śpiochy :-) 04.05.05, 06:32
                                            Witam z samego rana, dziś ja jestem pierwsza smile
                                            Jak tam po weekendzie, wypoczęte, pełne optymizmu? No to teraz do roboty, bo
                                            MAJ czeka na zafasolkowane.
                                            U mnie nastrój trochę lepszy niż przez ostatnie kilka dni, śpię po 3, 4 godziny
                                            i cały czas piszę. Izutku, wiem że trudno Ci się skupić przed sesją, ale dasz
                                            radę (ja już mam ją na szczęście za sobą). Z pracą pomęczę się jeszcze do
                                            piątku, a potem luzik. 15 maja jadę z moim M na mistrzostwa motocyklowe do
                                            Poznania (czego to się nie robi dla swojego ukochanego), mam zamiar się dobrze
                                            bawić.
                                            Pozdrawiam i życzę miłego dzionka.
                                            • magda9948 Re: Dzień dobry śpiochy :-) 04.05.05, 07:21
                                              Cześć dziewczyny...widzę, że jestem druga. U mnie po weekendzie ok. Teraz czas
                                              się brać do roboty, bo MAJ JEST NASZ.

Pozdrawiam ...(*)...
                                              • siuba79 Re: Dzień dobry śpiochy :-) 04.05.05, 07:30
                                                Cześć Madziu smile
                                                Masz rację trzeba brać się do roboty, bo MAJ jest nasz. Pewnie już wiesz, że
                                                izutek zafasolkowała, więc tym samym przetarła nam szlaki w Naszych staraniach
                                                majowych. Ciekawe która następna?
                                                • magda9948 Re: Dzień dobry śpiochy :-) 04.05.05, 07:36
                                                  Strasznie się cieszę, że Izutkowi sie udało (ona tak jak ja jest po
                                                  przejściach, o których trzeba zapomnieć)-strasznie się cieszę i wierze, że
                                                  będzie wszystko ok-trzymam kciukasy za nią i za jej kruszynke...no i oczywiście
                                                  za wszystkie weteranki. U mnie dzisiaj 6 dc, od dzisiaj zacznę brać wiesiołek,
                                                  bo dopiero dzisiaj mam go odebrać z apteki...chyba ic się nie stanie, jak od
                                                  6dc zacznę go brać-pradwa?

...(*)...
                                                  • siuba79 Re: Dzień dobry śpiochy :-) 04.05.05, 07:48
                                                    Ja też Trzymam za nią kciuki, zresztą od samego początku tak było wink
                                                    Teraz to już my musimy się starać, żeby było OK. A wiesiołek, myslę że nic się
                                                    nie stanie jak zaczniesz brać go od 6 dc, ale pewności nie mam, bo nigdy tego
                                                    nie stosowałam. Umnie 14 dc i coś czuje, że za dzień lub dwa będzie owu. Ale
                                                    nie nastawiam się na (*), bo z moich obserwacji wynika, że mam za krótką II
                                                    fazę cyklu. Zobaczę jak będzie teraz, bo zaobserwowałam to w dwóch poprzednich
                                                    cyklach, gdzie mierzyłam tempkę.
                                                  • magda9948 Re: Dzień dobry śpiochy :-) 04.05.05, 07:59
                                                    Nie myśl o tym czy się uda, czy nie, bo jak każda z nas by tak myślała, to
                                                    byśmy pewnie siedziały na innym wątku "uda się lub nie"-pewnie, że się uda. Ja
                                                    się zastanawiam, jak teraz będą wyglądały moje cykle, czy znowu będą aż tak
                                                    długie...mam nadzieje, że nie.

...(*)...
                                                  • siuba79 Re: Dzień dobry śpiochy :-) 04.05.05, 08:25
                                                    Ale u mnie są marne szanse jeśli potwierdzi się, że moja II faza trwa mniej niż
                                                    12 dni, bo wtedy nawet jeśli dojdzie do poczęcia, to pojawiają się problemy z
                                                    zagnieżdżeniem, a to tłumaczy dlaczego w jednym cyklu miałam w 19 dc drugi raz
                                                    @ (byćmoże była to biochemiczna). Zobaczę co i jak w tym cyklu, a potem pójdę
                                                    do gina, bo wiem że wystarczy brać w takim przypadku progesteron od trzeciego
                                                    dnia po skoku tempki i tak przez 8 kolejnych dni.
                                                  • magda9948 Re: Dzień dobry śpiochy :-) 04.05.05, 08:30
                                                    Siuba, to mnie teraz zmartwiłaś, bo ja owu przed poronieniem miałam 10 dni
                                                    przed spodziewana @, czyli tak jak mówisz, rzeczywiście był problem, bo
                                                    straciłam kropeczkę. Ale mam nadzieje, że teraz już się wszystko jakoś
                                                    ureguluje i będzie ok.Chodź nie wiem, czy dobrze myślę.

...(*)...
                                                  • siuba79 Re: Dzień dobry śpiochy :-) 04.05.05, 08:34
                                                    Mam nadzieję, że u Ciebie cykle się wyregulują i już będzie OK. Chciałabym
                                                    wiedzieć, czy w ogóle jesteśmy płodni, czy mamy szansę na własne maleństwo. Jak
                                                    tylko skończę pisać, to idę porobić sobie wszystkie hormonki, a do gina idę już
                                                    w poniedziałek (umówiłam się już z siostrą) tylko jeszcze nie z ginkiem hihi.
                                                    Zresztą co ma być to będzie, starania oczywiście będą nawet w tym cyklu, tylko
                                                    nie liczę na zbyt wiele.
                                                  • magda9948 Re: Dzień dobry śpiochy :-) 04.05.05, 08:40
                                                    A ja przez długi weekend myślałam o tym, czy czasem nie porzucić tego forum na
                                                    jakiś czas, bo tylko się nakręcam...Nawet jak byłam pewna, że się nie udało w
                                                    kwietniu, to zawsze ktoś coś mi podpowiadał takiego, że przez chwilkę czułam,
                                                    że się uda, a i tak nic z tego. Nie wiem sama co robić, jestem trochę rozbita.

W tym miesiącu nie testuję z testami, daję sobie luz, zaczynam brać wisiołek i
                                                    jak się uda, to się uda, a jak nie to trudno.

...(*)...
                                                  • goko1 Re: Dzień dobry śpiochy :-) 04.05.05, 08:30
                                                    Cześć dziewczynki!

widzę, że zafasolkowane jeszcze śpiąsmile)))

albo pracują na nowych stanowiskach, gdzie jeszcze nie za bardzo można wpadać
                                                    na forumsad - prawda izutku? Napisz wieczorem jak tam na nowym stanowisku! i czy
                                                    wybrałas się do gina dzisiaj czy idziesz jutro do tego już swojego gina?

u mnie 19 dc, jezu kiedy to wszystko w końcu sie skróci... nerwy mnie już
                                                    pomału dopadają.... ale jakoś trzymam je na wodzy, musi być dobrze....(chyba)

owulacja przewidywana 8-10 maj, od jutra lub od piątku zaczne pić gujazyl
                                                    (dzięki emania za podpowiedź, kiedy co i ile, dziękuję, trzymam za Ciebie
                                                    kciuki, będzie dobrze, a teraz wypoczywaj, dobry czas na lektury - pewnie już i
                                                    tak czytasz książki w tym łóżeczku, fajnie, że czasami wpadasz tutaj na
                                                    forumsmile)),pa).

Moja temperatura nadzwyczaj spokojna, mimo moich wszelkich obaw.... i
                                                    zaczynajacego sie stresu sad (aż dziwne, że taka prawie w normie, w poprzednim
                                                    była burzliwa strasznie). Ale co wam tutaj bedę zanudzac i stresować sama
                                                    siebie.

Jak minął weekend, tym których tutaj nie widziałam?

U mnie dzisiaj deszczyk, ale jest tak przyjemnie mimo, że pada jest cieplutko.

Miłego dzionkasmile

------
                                                    oto moje wykresiki, dwa bo jeden po oszukaniu programu (pełna wersja znów na 30
                                                    dni i więcej cykli i szczegółów) i ten normalny w wersji skróconej

www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1
                                                    www2.fertilityfriend.com/home/goko1

• eweks0 Re: Dzień dobry śpiochy :-) 04.05.05, 08:36
                                                    cześć Dziewczynki!!
                                                    musialam nadrobic czytanie. przede wszystkim gratulacje dla izutka (oby
                                                    wszystko bylo dobrze!!! trzymam kciuki)
                                                    u mnie w dlugi week. kiepsko wczoraj przyszla @
                                                    Nie wiem cholercia dlaczego wydluzyl mi sie cykl (34 a zawsze 29) czy to od
                                                    luteiny, która podobno miala go wyregulowac?
                                                  • siuba79 Re: Dzień dobry śpiochy :-) 04.05.05, 08:42
                                                    Witaj goko smile
                                                    U mnie też deszcz pada, a przed chwilą to było chyba oberwanie chmury.
                                                    Madziu, mam nadzieję, że będzie ok, ale obserwuj II fazę, bo to może być
                                                    problem. Na forum ginekologicznym wyczytałam, że skrócenie fazy ciałka żółtego
                                                    do 10 dni (lub mniej) oznacza zawsze czynnościową niepłodność. Ale spokojnie to
                                                    tylko tak groźnie brzmi, leczenie jest bardzo proste, wystarczy progesteron i
                                                    wszystko się unormuje. Ja będę obserwowała swoją II fazę i wtedy do ginka pójdę
                                                    z kąkretami.
                                                  • siuba79 Re: Dzień dobry śpiochy :-) 04.05.05, 08:46
                                                    Cześć Eweks0 smile
                                                    Nowy cykl, nowa nadzieja, nie martw się @. Musisz jej stanowczo powiedzieć, że
                                                    w przyszłym cyklu i przez następne kilka (kilkanaście) nie rzyczysz jej sobie.
                                                    A co mogło spowodować wydłużenie cyklu nie mam pojęcia, ale czasami nasza
                                                    psychika tak dział, że podświadomość spycha @, bo my jej nie chcemy, no i wtedy
                                                    wariuje i może się opóźnić.
                                                  • eweks0 Re: Dzień dobry śpiochy :-) 04.05.05, 08:51
                                                    czesc siuba!! na prawde podkonczyly mnie te 34 dc bo mialam nadzieje, bo tempka
                                                    byla wysoka i piersi jak balony (moze te wszystkie objawy po luteinie) juz
                                                    nawet na tescie ciązowym pod pewnym katem widzielismy z mezem II kreske ale
                                                    niestety sad( na szczescie nie jetsem zalamana (no moze troche), czekam na
                                                    przesylke od ewy i jestem pelna nadziei
                                                  • siuba79 Re: Dzień dobry śpiochy :-) 04.05.05, 09:00
                                                    Eweks0 i tak trzymać, bo nie można się poddawać, napewno nie gdy chodzi o
                                                    kruszynkę. A te kreski na ciążowym to jak ktoś bardzo chce je zobaczyć, to
                                                    można tak to sobie ubzdurać, że może się wydawać, że one są, ale ich nie ma.
                                                    Wiem o tym bardzo dobrze, bo nie raz tak miałam (niestety). Nowy cykl, nowe
                                                    testy, nowe testowanko, nowa owu, nowy stan - zafasolkowanie. Tego Ci życzę z
                                                    całego serca.
                                                    Zastanawiam się, gdzie tu sprawiedliwiość i logika, Ci którzy nie chcą mieć
                                                    dzici mają ich po kilka, a Ci którzy bardzo chcą, nie mogą się doczekać nawet
                                                    jednego. Chore to wszystko.
                                                  • magda9948 Re: Dzień dobry śpiochy :-) 04.05.05, 09:03
                                                    Ej kobitki, co to jest jen guajazyl- chyba dobrze napisałam, i po co się go
                                                    bierze?
                                                  • magda9948 Re: Dzień dobry śpiochy :-) 04.05.05, 09:04
                                                    gujazyl ...o chyba teraz dobrze.

...(*)...
                                                  • siuba79 Re: Dzień dobry śpiochy :-) 04.05.05, 09:08
                                                    Madziu to jest na rozrzedzenie śluzu, żeby ułatwić chłopaczką wędrówkę i
                                                    zapłodnienie, bo jeśli śluz jest za gęsty to są mniejsze szanse na poczęcie, bo
                                                    mniej chłopaczków dociera do celu.
                                                  • magda9948 Re: Dzień dobry śpiochy :-) 04.05.05, 09:23
                                                    Aha, nie wiedziałam na co to jest, ale już wiem...dzięki, dobrze wiedzieć, kto
                                                    pyta nie błądzi

...(*)...
                                                  • goko1 Re: Dzień dobry śpiochy :-) 04.05.05, 10:00
                                                    siuba79- piszesz, że idziesz porobić hormonki, na własną rękę czy gin Ci
                                                    zlecił. Bo wiesz mi masę dziewczyn łącznie z Ewą od testów też tak zalecało i
                                                    mało brakowało nie poszłam, ale dałam na wstrzymanie i poszłam najpierw do
                                                    gina, spojrzał na mój wykres, podpytał itp, itd, i nie zalecił hormonków,
                                                    zalecił tylko odstresować trochę, lepiej wyliczać owu (bo ja ja miałam dopiero
                                                    4 dni po teście pozytywnym LH) i jak sie nie uda to przyjść w czerwcu na
                                                    monitoring. Wiesz te badania hormonów to kupa kasy, 1 hormon 25 złotych, jak ja
                                                    to wszystko liczyłam przed wizyta u gina to wychodziło dobrze powyżej 100-200
                                                    zł, a nie wiadomo co gin Ci jeszcze zleci, mimo wszystko pamiętaj, że
                                                    odpowiednie hormony trzeba robić w danych dniach cyklu.

Pozdrawiam

Miłego dzionkasmile

------
                                                    oto moje wykresiki, dwa bo jeden po oszukaniu programu (pełna wersja znów na 30
                                                    dni i więcej cykli i szczegółów) i ten normalny w wersji skróconej

www2.fertilityfriend.com/home/goko1

• magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 04.05.05, 09:40
      Kobitki, co was tak mało dzisiaj? Jeszcze macie weekend? Takim to dobrze.

...(*)...
      • siuba79 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 04.05.05, 09:54
        No właśnie a szczególnie jak ktoś poszedł spać o 2 nad ranem, a wstał o 6.
        Dzisiaj mam natchnienie, więc jest szansa że mi się uda skończyć tą pracę
        jutro.
        A do całej reszty, która leniuchuje jeszcze - weekend się skończył, pora wpaść
        na forum smile)))
        • jolanta8 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 04.05.05, 10:48
          witam w ten deszczowy dzień

Ja uciekam zaraz na mój sławny remont bede wieczorkiem

a tak propos GDZIE NASZA KATTRIN??????????
          • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 04.05.05, 10:49
            Kattrin będzie dopiero 9 maja, leniuchuje sobie w domciu.

...(*)...
            • jolanta8 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 04.05.05, 10:56
              Oczywiście ,wszyscy pracują a Ona leniuchuje.Mały leniuszeksmile))))))

pa dziewczynki
    • anula64 izutku czkamy na wynik bety!!!! 04.05.05, 13:52
      bedzie dobrze!!!
      • magda9948 Re: izutku czkamy na wynik bety!!!! 04.05.05, 14:10
        Izutku, no właśnie czekamy na bete.

Anula...piąkne dzieci masz...ja też chcę.

...(*)...
        • siuba79 Re: izutku czkamy na wynik bety!!!! 04.05.05, 14:53
          Iza coś wspominała, że o 15 będą wyniki (mam nadzieję że dobrze pamiętam), bo
          też siedzę jak na szpilkach i obserwuję dzisiaj forum cały czas. Izuś wiem, że
          będzie dobrze, ale Słonko nie trzymaj nas tak długo w niepewności, przyjdź i
          podziel się swoją radością, może na nas spadnie trochę Twojego szczęścia i nam
          też się powiedzie. Zatem czaruj i przesyłaj pozytywne fluidki. Czekamy z
          niecierpliwością. smile
          • eweks0 Re: izutku czkamy na wynik bety!!!! 04.05.05, 15:24
            mam nadzieję, że doczekam się jeszcze przed wyjściem z pracy radosnych
            wiadomości od izutka smile)
            Dziewczyny czy u WAS też tak leje jak w Łodzi?
            • siuba79 Re: izutku czkamy na wynik bety!!!! 04.05.05, 15:37
              W Pile lało rano, a teraz jest pochmurna pogoda, ale deszcz już nie pada. Mam
              nadzieję, że do soboty się przejaśni, bo mam imprezę w pracy (pod gołym
              niebem), a dziwnie by było gdyby deszcz padal. smile
              • eweks0 Re: izutku czkamy na wynik bety!!!! 04.05.05, 15:44
                o kurcze jestes z Piły?!! moja przyjaciółka jest tam na szkoleniu (policyjnym)
                • siuba79 Re: izutku czkamy na wynik bety!!!! 04.05.05, 16:18
                  Tak? A co jest policjantką, czy dopiero zaczyna pracować w tym zawodzie?
                  • eweks0 Re: izutku czkamy na wynik bety!!!! 04.05.05, 16:24
                    dopiero zaczyna smile))
                    • siuba79 Re: izutku czkamy na wynik bety!!!! 04.05.05, 16:48
                      Wiesz może jak długo trwa szkolenie i jakie trzeba spełnić warunki, żeby
                      przyjęli?
                      • siuba79 Re: izutku czkamy na wynik bety!!!! 04.05.05, 16:55
                        No tak, izutek już pewnie świętuje, a z tego wszystkiego zapomniała, że my
                        umieramy z ciekawości i czekamy na wiadomość od niej. No to poczekamy jeszcze
                        trochę, niech się dziewczyna rodzince pochwali smile
                        • siuba79 eweks0 04.05.05, 17:16
                          Dowiedz się proszę jeśli możesz o długość tych szkoleń przed przyjęciem do
                          policji, jakie warunki trzeba spełnić, żeby zostać przyjętym i czy można sobie
                          wybrać miasto w którym chce się pracować czy też narzucone to jest z góry.
                          Dowiedz się tego jeśli możesz, proszę.
                          • portka1 Izutek :) 04.05.05, 17:51
                            Dziewczynki donosze ze: Izutek od dzis zaczela prace na nowym stanowisku-
                            awansowala, w zwiaku z tym bedzie dopiero po 18, z tego co wiem wink

Izus pisz koniecznie, no i mam nadzieje ze nie masz mi za zle za poinformowanie
                            zniecierpliwionych kibicujacych smile

Buzka smile
                            • siuba79 Re: Izutek :) 04.05.05, 17:57
                              dzięki portka, bo coś mi się ubzdurało, że izutek miała być o 15 (a może
                              odebrała wyniki o tej godzinie). Dzięki, czekamy na wieści od izutka
                              • siuba79 Re: Izutek :) 04.05.05, 20:20
                                Oj coś izutek zabalował dzisiaj za mocno i nie powie nam co i jak z tą betą. A
                                dzisiaj ogólnie tak jakoś cicho
                              • izutek Kochane jesteście!!! 04.05.05, 20:39
                                dziewczynki - czesc.. jak milo... smile)) jestescie super smile

zrobilam rano bete - 11dpo - wynik 43,8... nie wiem czy to dobrze czy zle, ale
                                norma w oim lab 16-101 dla 3-4 tc. ja jestem teraz (trudno okreslic, bo wiece
                                oni zawsze podaja dla ksiazkowego cyklu - 28dni, a ja owu milam w 20dc..) tak
                                jakby - wg tych ich abstrakcyjnych obliczen - wlasnie w tym przedziale. W
                                kazdym razie jak zrobilam dzisiaj po poludniu Qiuck Vue (uwielbiam to
                                robic!!!! wink ), to kleche wyszla ju taka baaaardzo konkretenie gruba - nie taka
                                ja 2 dni temu cieniutka.. teraz to jest krecha!!! smile

portka dzieki - wlasnie od dzisiaj prauje na owym stanowisku i chociaz mam
                                neta. to nie mam czasuuu sad ani mozliwosci.. przynjamniej na razie.. mam
                                tyyyyyle nauki i musze poznac temat.. strasznie to wszystko skomplikowane.. ale
                                coz - jak sie rozwijac, to se rozwijac...

Jutro na 19:10 do gina... ciekawa jestem tej wizyty - czy mi da jakis
                                douphaston czy cos... wiecie..

no martwie sie, zeby tylko wszystko bylo OK... nie da sie nie martwic. ale
                                jestem dobrej mysli! smile
                                • siuba79 Re: Kochane jesteście!!! 04.05.05, 20:50
                                  Nareszcie jesteś. Oficjalne gratulacje, cieszę się razem z Tobą. Wiedziałam, że
                                  Ci się uda. Jupi smile Cieszę się ogromnie i dbaj teraz o siebie. Ale cały czas
                                  tu zaglądaj i informuj co i jak. Ja może w przyszłym cyklu też pójdę na
                                  monitoring.
                                  • portka1 Re: Kochane jesteście!!! 04.05.05, 21:57
                                    Izutek w koncu smile myslalam ze sie nie doczekam smile za bardzo sie nie zamartwiaj,
                                    nie pisze "wcale" bo wiem ze to niemozliwe. Ciesze sie bardzo, ale pewnie to
                                    wiesz wink Musi byc dobrze smile

Pisz jak wrocisz od ginka i dobranoc, zmykam smile bo padam, czekalam tylko na
                                    info od Ciebie smile))

Buzka smile
                                    • jolanta8 Re: Kochane jesteście!!! 04.05.05, 22:35
                                      witam dziewczynki a ja dopiero teraz w domku uff cięzko było dzisiaj,ściagałam
                                      tapete z całego pokoju troche mnie to wymęczyło

Izuś dobra wiadomośc wszystko na dobrej drodze napisz co u lekarza jutro

Ja tez jutro idę do lekarza na usg moze dostane nowe świeże zdjęciesmile)

pozdr.
                          • jolanta8 Re: siuba79 04.05.05, 22:40
                            Z tego co ja pamiętam a było to już dawno temu jak skończyłam szkołe
                            detektywistyczną ale policealną to kamenda lub komisariat Cie wysyła na
                            szkolenie wtedy jak chcieliby Cie zatrudnić ,ja miałam w związku ze szkołą
                            praktykę na policji 3 miesięczną i odechciało mi się tak pracowaćsmile))))))
                            • danik1 Re: siuba79 05.05.05, 00:53
                              Witajcie!!!
                              Ja tylko na chwileczke, bo chcialam napisac, ze jutro jade do Polski na
                              tydzien, wiec mnie nie bedzie tu z Wami, ale jak przyjade to chce przeczytac o
                              samych dobrych rzeczach, wiec sie starajcie!!!wink
                              Pozdrowionka!!!
                          • eweks0 Re: eweks0 05.05.05, 08:05
                            cześć siuba!! wczoraj juz nie odpisywalam bo bylam w domu a net mam tylko w
                            pracy.
                            z ta pracą w policji to jest na prawde ciezka sprawa i trzeba miec znajomosci
                            zeby sie do niej dostac. moja przyjaciolka starala sie o to lata (praktycznie
                            od ukonczenia liceum- teraz ma 27 lat). na takie szkolenie wysyla cie komenda
                            jak przejdziesz wszelkie badania, testy sprawnościowe, testy na inteligencje i
                            rozmowy z psychologiem i jak cie zatrudnia. pierwsze szkolenie trwa ok roku i
                            moja przyjaciolka zostala przydzielona do Pily, nie mial mozliwosci wyboru.jest
                            zachwycona bo praca w policji byla marzeniem jej zycia. z tego co opowiada, to
                            prawie kazdy z jej szkolenia (ludzie z roznych miast) dostal sie tam po
                            znajomosci ufff ale sie napisalam buziaki
    • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 07:47
      Witam...w ten deszczowy, brzydki poranek. Co tam u Was nowego Kobietki?

U mnie tdc, od wczoraj przyjmuję oeparol...czekam z niecierpliwością na owu.

Pozdrawiam Magda...(*)...
      • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 07:48
        Miałam napisać 7 dc...mała pomyłka
        • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 09:48
          co tak u nas dzisiaj spokojnie? chyba wszystkie jesteśmy zapracowane? smile)))
          • siuba79 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 10:56
            Witam wszystkie smile
            Ja siedziałam nad książkami wczoraj od 6 rano do 5:20 dzisiejszego ranka.
            Jestem tym już bardzo bardzo zmęczona, kolejny raz spałam tylko 3 godziny. Czy
            ja tokiedyś zdążę odespać?
            Eweks0 - dzięki za informacje.Mówią że mają tyle wakatów w policji, a przyjmują
            tylko znajomych, śliska sprawa.
            Jolanta8 - a co Cię tak zniechęciło w pracy policji?
            Pozdrawiam raz jeszcze i wracam do książek.
            • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 11:14
              cześć dziewczyny!

chwila przerwy w pracy, więc wpadłam sie przywitać, u mnie 20 dc. (owu na 25
              tak jakby).

Od dzisiaj zaczęłam pić Gujzayl, łeee, ale świństwo!!!, ale czego się nie robi
              dla dzidzi....

zaczęliśmy tez starania (w zasadzie przytulanko szło własnym torem, teraz
              trzeba je troche nakierować, a poza tym "po" nóżki do góry ;0), ale chyba co
              dwa dni będą, żeby nie za często, ja już sama nie wiem, denerwuję się tą
              owulacja trochę. Dzisiaj zrobię sobie teścik Lh od Ewy, pewnie nic nie będzie,
              ale jutro??, może sie uda, bo w poprzednich dwóch cyklach 21 i 22 był
              pozytywny.

Pozdrawiam

p.s. siuba ja też jestem wstępnie umówiona na czerwiec na monitoring - jeżeli w
              tym cyklu się nic nie uda. Ale miejmy nadzieję, że w końcu sie uda!!!

------------
              • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 11:28
                u mnie dopiero 3 dc i mam wrazenie ze lata swietlne dziela mnie od owu (cale 2
                tygodnie)juz sama nie wiem kiedy zaczynac te starania jak pokaze sie 2 kreska
                na tescie (do tej pory zawsze starania byly po pojawieniu sie jej i nic to nie
                dawalo AAAUUUUUUUUu) chyba mam dzisiaj kiepski dzien, bo chce mi sie ryczec
              • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 11:28
                Goko....ja też jestem umówiona na czerwic na monitoring...będzie nas 3-ja, Ty i
                siuba.

...(*)...
                • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 11:47
                  magda9948 - mam nadzieję, że nas nie będzie, bo już do tego czerwca
                  zafasolkujemysmile)))
                  • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 11:54
                    Szczerze mówiąc, to też mam taka nadzieje...a jak tam dzisiaj u Ciebie, który
                    dc? bO u mnie 7dc i jeszcze tak dużo dni do owu...masakra.

...(*)...
                    • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 12:26
                      u mnie 20 dc, (a do owu jeszcze z 5 dni), no chyba, żę coś się wcześniej
                      zdarzy, albo o zgrozo! później, bo to różnie bywa.

Od dzisiaj pije Gujzayl paskudztwo, ale jakoś przełykam to świństwo. Dobrze, że
                      tylko przez kilka dni mam to pić, bo mnie aż trzęsie jak biore ten syrop do
                      ręki.

Poza tym oprócz małego zestresowania, to mam wielkie nadzieje, aby tylko na
                      nich się nie skończyło.

-------
                  • marooda Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 12:23
                    witajcie smile
                    i ja chciałabym się dołączyć do majowych wiosennych starań smile
                    dziś 13 dc - od 10 dc robię testy owu, na razie druga kreseczka jaśniutka, ale
                    z dnia na dzień ciemniejsza. Według FF dziś największe szanse i owulacja
                    powinna być jutro-pojutrze. Dziś idę na USG, zobaczymy czy coś się tam
                    kształtuje...
                    A tak wogóle to odstawiłam tabletki 2 lata temu i czekam z miesiąca na miesiąc,
                    bez mierzenia tempki, bez testow, obserwacji śluzu, wyliczania owu - myślałam,
                    że tak się uda, tak po prostu sad ale jak widać nic z tego, dlatego w tym cyklu
                    jestem uzbrojona po pachy w testy, będę się monitorować i może tak pokonam tą
                    wredną sabotażystkę moich starań tą wstrętną @ !!!
                    Dziś zrobię sobie jeszcze raz wszystkie badania, ostatnie były rok temu. Niby
                    nam się nie spieszyło specjalnie, ale teraz to ja się już poważnie niepokoję,
                    to takim długim czasie przy regularnym współżyciu to się powinno trafić sad
                    No nic to, nie łamię się, zobaczymy jak to będzie z całym tym ekwipunkiem
                    pomocniczym smile
                    Także witam wszystkich starających się i gratuluję świeżo-zaasolkowanym
                    dziewczynom !!!!
                    • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 12:26
                      cześć fajnie ze jesteś z nami. mamy nadzieję, ze wiosenne starania wszystkim
                      sie nam powiodą!!!!!
                      • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 12:28
                        Witaj marooda!
                        miło Cię gościć u nas, czuj się jak u siebiesmile.

------
                        • marooda Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 12:30
                          dziękuję za miłe powitanie smile
                          aaa i chciałam się pochwalić, że wiesiołka łykam od 6 dc i od 2 dni guajazyl
                          (rzeczywiście paskudztwo) i widzę efekty!!!
                          • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 12:35
                            Witam Cię również miło, jak moje poprzedniczki.

Dziewczyny, czy jak łykam wiesiołek, to czy musze tez pić to jak to
                            mówicie"paskudztwo" guajazyl??

...(*)...
                            • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 12:37
                              Jeszcze jedno kobitki, chcę się zalogować na FF, ale żadnego kodu jeszcze mi
                              nie przysłano...któraś tak z Was miała? Czy długo trzeba czekać na ten kod?

...(*)...
                              • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 12:38
                                do mnie ten kod przyszedł tego samego dnia, po ok 2 godzinach
                                • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 12:39
                                  Aha , czyli musze czekać...dzięki

...(*)...
                            • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 12:37
                              wlasnie tez sie nad tym zastanawiam, bo tez tylko lykam wiesiolka od 5 dc smile)))
                              • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 12:38
                                Dziewczyny poratujcie mnie i eweks0, mamy małą niewiedzę...POMÓŻCIE !!!

...(*)...
                                • alexandra22 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 12:57
                                  Witam wszystkie dziewczynki. Mam do Was pytanie. W 10 dc lekarka po usg
                                  stwierdziła,że w tym cyklu nie będzie owulacji. Od 10 dni mam nabrzmiałe piersi
                                  i przez parę dni bolał mnie też brzuch. Teraz nie boli tylko te piersi zostały.
                                  @ powinnam dostać wczoraj i nadal jej nie ma. Jak myślicie czy jest sens
                                  robić test mimo zapewnień lekarki co do owulacji? Z góry dzięki. Pozdrawiam Ola
                              • marooda Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 12:58
                                na forum 'dla starających' przeczytałam, że warto dodatkowo łykać guajazyl -
                                dziewczyna która po samym wiesiołku nie miała efektów pisała, że jak zaczęła
                                łykać dodatkowo guajazyl to śluzik zrobił się super... dlatego też tak zaczęłam
                                • marooda Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 13:00
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=21680268&v=2&s=0
                                  to link to tego tematu
                                • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 13:00
                                  A ten guajazyl to jest syropek? I od którego dnia powinnam go pić i do kiedy?
                                  Tak samo jak oeparol? Jaka jest mniej więcej cena guajazylu??
                                  ...(*)...
                                  • marooda Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 13:02
                                    syropek, ja za niego zapłaciłam jakieś 7 zł
                                    • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 13:08
                                      a od ktorego dnia go pijesz? i ile? napisz plizzzzz
                                      • marooda Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 13:13
                                        wiesiołka zaczęłam dopiero w 6 dc (wtedy udało mi się kupić), łykam 2 x 2
                                        tabletki, guajazyl dołączyłam w 8 dc po lekturze tamtego forum i łykam raz
                                        dziennie 2 łyżki...
                                        ale widziałam, że niektóre dziewczyny biorą większe dawki, ja na pierwszy raz
                                        zaczęłam łykać tak i śluzik się poprawił
                                      • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 13:15
                                        Ej ,kobitki napiszcie przez ile dni zażywacie wiesiołka...bo ja od 6dc do 15 dc-
                                        czyli przez 10 dni...ale nadal nie wiem, od którego dnia, do którego łykać ten
                                        guajazyl.

...(*)...
                                        • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 13:17
                                          dzieki maroodo za odpowiedz!
                                          madzia ja chyba spróbuje tego cud specyfiku na sluz przed owu po 2 lyzki
                                          dziennie (tak ok 10 dc)
                                          • marooda Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 13:18
                                            smile i według zaleceń łykać to wszystko do owulacji, także ja czekam na sygnał na
                                            testach owulacyjnych - dwie grube krechy i wtedy odstawiam ona preparaty smile
                                            taki jest plan
                                            • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 13:20
                                              plan jest dobry smile)) wiec od tego cyklu wprowadzam go w zycie smile))
                                          • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 13:21
                                            eweks0 ja łykam od wczoraj oeparol(wiesiołek), ale od jutra dołączę
                                            guajazyl...pikuś mikstura - musi się nam udać, bo przeceiż MAJ JEST NASZ.

...(*)...
                                            • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 13:23
                                              Marooda, o jakiej poprze łykasz guajazyl? Czy może 1 łyżeczke rano, a 2-gą
                                              wieczorem ??

...(*)...
                                            • marooda Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 13:25
                                              taaak w MAJU musi się udać smile))
                                              tylko mąż patrzy mi podejrzliwie na wszystkie te preparaty, które łykam... jemu
                                              też się wydawało, że aby mieć dziecko to trzeba tylko chcieć! phi
                                              • marooda Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 13:30
                                                tak, rano i wieczorem,
                                                siedzę teraz w pracy i zamiast zająć sie robotą to czytam forum i wypisuję
                                                sobie o co spytać dziś ginekologa...
                                                • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 13:34
                                                  czekaj marooda, bo się zakręciłam (i to nieźle), łykasz guajazyl rano i
                                                  wieczorem po 1 łyżeczce, czy po dwie łyżeczki?a może nie ma różnicy?...sorki
                                                  za te pytania..

...(*)...
                                                  • marooda Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 13:36
                                                    jedna łyżka guajazylu rano + 2 x oeparol
                                                    i tak samo wieczorem smile
                                                    sorki, może trochę chaotycznie piszę smile
                                                • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 13:37
                                                  ja tez zamiast pracować siedzę z Wami smile)) a to wszystko dlatego, że bardzo
                                                  chcemy mieć dzieci i wszystko inne odkładamy na dalszy plan smile)) Myslicie, że
                                                  dobrze robimy?
                                • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 13:38
                                  wiecie co odnośnie gujazylu, ja go piję tylko przed owu, on po składzie to mi
                                  na nic zdrowego nie wygląda, ale ma dać efekt i więc go piję.

poza tym odnośnie ff, poczekaj jeszcze na kod, ja ostatnio miałam problem z tym
                                  i tak sie pospieszyłam, że w jednym dniu zalogowałam sie dwa razy (oczywiscie
                                  na dwa inne emaile, po wykasowaniu plików coockie i historii internetowej) i
                                  email jeden przyszedł po 2 godzinach, a drugi dopiero nazajutrz.

-----
    • roleczka11 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 13:36
      Hejka dziewczynki!!!

Guajazyl powinno się brać na 3 dni przed owulacją, 3x dziennie po łyżce
      stołowej. Ja po tym miałam śluzik - Petarda !!!
      • jolanta8 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 13:42
        suba79 miałam praktykę na prewencji czyli przy samych chłopach i tyle co się
        naoglądałam rzeczy to doszłam do wniosku ,że jednak nasza policja powinna się
        szkolic ale pod innym kierunkiem psychologicznymsmile)))

szkoda pisac

mam nadzieję,że to nieliczne komendy w Polsce

pozdr.
    • roleczka11 Re:IZUTKU !!! 05.05.05, 13:38
      Widzisz, moje słowa okazały się prorocze!!!
      Bardzo się cieszę i Gratuluję!!!
      Dbaj o siebie i nie denerwuj się. Teraz już będzie wszystko ok.
      Całuski.
      P.S. Przesyłaj szybciuto fluidki.
      • magda9948 Re:IZUTKU !!! 05.05.05, 14:22
        roleczko11, czy mogę prosić, żebyś i mnie tak zaczarowała tak jak izutka- ona
        tak samo jak i ja jest po starcie kropeczki...to może jak mnie zaczarujesz, to
        szybciej uda mi się zaskoczyć, zafasolkowac...plizzzz.

...(*)...
        • magda9948 Re:IZUTKU !!! 05.05.05, 14:23
          Izutku kochana jesteśmy z Tobą...
    • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 14:25
      Jeszcze jedno kobitki, miałyście cos takiego, żeby po @ bolały Was cycuszki, bo
      mnie jakoś tak pobolewają, jak przed @, brzuchol mnie pobolewa, a nigdy tak nie
      miałam...

...(*)...
      • marooda Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 14:44
        mnie to akurat rzadko kiedy wogóle cycki bolą, nawet przed @ to tylko raz na
        ileś tam cykli, także nie wiem Magda crying

dziewczyny trzymajcie kciuki za moje pęcherzyki, za pół godziny uciekam z pracy
        do gina....
        • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 15:23
          trzymam maroodo kciuki za Ciebie i twoje pecherzyki smile))
          • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 16:12
            kobitki gdzie jesteście ??? !!!!
          • marooda Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 18:00
            Usg o 16 pokazało, że pęcherzyk pękł ok godziny wcześniej - wg mojej pani gin-
            i mam wracać do domu i do roboty smile))))
            Także szybki obiadek i staramy się tongue_out
            Ginka pochwaliła bardzo mój śluzik ! a to dzieło wiesiołka - dobrze sie
            spisał...
            trzymajcie kciuki za zafasolkowanie smile
            • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 18:16
              cześć dziewczynki!

marooda powodzenia z staraniach!!!

a ja właśnie wcinam kisielek wiśniowy, jakoś mnie chęć wzięła na kisielsmile

zrobiłam test owu - nie spodziewałam sie jeszcze żadnej kreski i faktycznie jej
              tam nie było. Jutro większe szanse. A w ogóle to pobolewa mnie trochę dzisiaj
              brzuch a od wczoraj kregosłup, może to też oznaka owu (oby tak było).

----

• portka1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 20:07
      Izutek jak po ginku?
      Wszystko ok? Napewno smile)))
      • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 05.05.05, 23:06
        Izutku ja też czekam na Twoje wieści, jak tam po wizycie u ginekologa???
        Mam nadzieję, że super, chyba świetujesz z mężusiem.

Wysyłaj fluidki i to dużo, dobry czas na te zarazki ciązowesmile))

Dobrej nocy!

-----
    • anula64 izutku czkamy na wieści!!! 05.05.05, 22:52
      cały dzień wszyscy zaglądamy czekając na wieści kochana od ciebie a ty nic sie
      nie odezwałaś po wizycie u gina daj znac trzymamy pięści i czekamy ania
    • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 07:53
      Witam wszystkie starające się, w ten jak zwykle deszczowy dzionek.

Marooda mam nadzieje, że staranka przyniosą efekty.

Izutku nie trzymaj nas w niepewność, pochwal sie z nami co Ci tam lekarz
      powiedział.

U mnie 8dc, zażywam wiesiołek, no i czekam, czekam na owu.

...(*)...
      • marooda Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 08:21
        nie było wczoraj starań sad mąż jak skończył pracę to się położył mówiąc, że go
        boli brzuch ! sad(( i jestem taka rozczarowana i zła, przecież wiedział jak na
        to czekam a po nim to jakby spłynęło sad
        i myślę, że to jajeczko zostało zmarnowane sad jak myślicie czy dziś coś mogłoby
        się udać? Pęcherzyk wg gina pękł wczoraj ok 15, test owu dziś rano pokazywał
        drugą kreskę ale już trochę jaśniejszą od testowej,
        pół nocy nie mogłam spać sad tak mi smutno...
        • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 08:37
          marooda - nie smuć się jeszcze nie wszystko stracone, próbuj dzisiaj, jajeczko
          jest zdolne 24-36 godzin, to masz jeszcze szanse.

powiedz mi czy Ty mierzyłaś może dzisiaj temperaturę i wczoraj, jestem ciekawa
          jak jest po peknięciu pęcherzyka, czy niższa, czy wyższa?

Ja natomiast mam dzisiaj 21 dc i czekam na owu...
          -----
          • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 08:46
            cześć Dziewczynki!!!
            marooda uszy do gory i próbujcie dzisiaj i napisz jak tempka bo tez jestem
            ciekawa tak jak goko.
            goko fajnie ze owu zbliza sie do ciebie smile)) u mnie dopiero 4 dc
            • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 08:52
              cześc dziewczynki - sorki chyba poprzednio zapomniałam się przywitaćsad

eweks0 - ja tez się cieszę, tyle na nią już czekam (mam długie cykle i wu
              przypada dopiero koło 25 dnia cyklu)

Dziewczynki, kto jeszcze robił monitoring- odezwijcie się (zaraz zadam to
              pytanie też w innym wątku, bo mnie ciekawość zżera...), jaka jest temperatura w
              dniu kiedy peka pęcherzyk i w następnym po nim, kiedy się podwyższa, może
              dopiero po 2-3 dniach od peknięcia ? Napiszcie coś, ale tylko pomiary
              stwierdzone rzeczywiście na sobie, no chyba, że macie takie interpretacje z
              książek. Jestem strasznie ciekawa jak to jest.
              Z góry Dziękuję smile

-----
              • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 09:46
                dziewczynki, jesteście, czy wszystkie gdzieś pracujecie ciężko?

marooda - nie smuć się już, będzie dobrze - zdążysz, zobaczysz, jeszcze nie
                przesadzaj tego cyklu, a napisz mi kochana jak to jest ze śluzikiem przy
                monitoringu, czy przed i po jest i jaki (o ile go w ogóle obserwujesz).

I proszę nie smuć się już!!!, wrócisz do domku i zajmiesz sie mężusiem, dzisiaj
                juz się bólem nie wykręci, a jak coś wymyśli wybijesz mu to z głowysmile wymasuj
                mu te bolące miejsca /i nie tylkowink/ raz dwa i do dziełasmile

Ja Cię dzisiaj wspieram moimi staraniami, bo dzisiaj zaczął sie taki piękny
                przeźroczysty śluzik (!hura!), że czas brać się do roboty wink)). Fakt faktem, że
                owu jeszcze chyba nie ma, ale niedługo pewnie będzie. Dzisiaj robie test od Ewy-
                kreska pewnie sie pojawi, ale ja owu mam 4 dni od pojawienia się pierwszego
                testu pozytywnego.

Trzymam kciuki za Ciebie i za wszystkie starające się tutaj.Pamiętajcie MAJ
                jest nasz!!!

------
        • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 08:46
          Nie smutaj się marooda, próbuj jeszcze dzisiaj...Będzie dobrze. A no właśnie,
          jak to jest z tą tempką po pęknięciu pęcherzyka, mierzyłaś może?

...(*)...
          • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 08:48
            czesc madziu!! co slychac dzis u ciebie?
            • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 08:51
              U mnie, tak jak pisałam 8dc, mierzę tempke, biorę wiesiołek, no i czekam na
              owu. Lewy jajnik cosik mi się odzywa, a nigdy (do czasu straty) tego nie robił.
              Może teraz w lewym jajniczku rośnie jajeczko.

...(*)...
          • marooda Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 08:51
            wiecie, ja wogóle nie mierzę temperaturki sad
            używałam tylko testów owu no i sprawdzilam potem na usg, ale o temperaturce nic
            wam nie powiem...
            dziękuję za pocieszenie, mam nadzieję, że podły nastrój mi minie po popołudnia,
            bo teraz to bym najchętniej udusiła mego ukochanego
            • eweks0 Re: Izutku napisz co u Ciebie 06.05.05, 08:56
              wszystkie czekamy
              • goko1 tak, tak, Izutku napisz coś koniecznie! 06.05.05, 09:02
                Izutku odezwij się, wczoraj nic sad(, czekamy...

Wiem, że w pracy pewnie nie masz jak ale po południu, wieczorkiem, napisz coś.

a może Ty mierzyłaś temperaturkę w dniu moritoringu i zaraz nazajutrz po
                pęknięciu pęcherzyka. Później to wiem, kojarzę, żę mierzyłaś, ale czy od razu
                też???

Co u Ciebie? jak tam wizyta u lekarza?

------
    • roleczka11 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 10:24
      Cześc dziewczynki!

Madziu, bardzo chciałabym zaczarować Was i Siebie !
      Chciałabym mieć taką moc. Co do Izutka to od początku miałam takie przeczucie.
      Kobieca intuicja, szkoda tylko że mnie samą zawodzi...

Marooda - wiem co czujesz. Mój M. czesto odwala mi takie numery. Nienawidzę go
      wtedy.Spróbuj dzisiaj podziałać, choć nie wiem czy już nie jest za późno.Nie
      piszę Ci tego, żeby Cię dobić, tylko ze szczerego serca, aby zaoszczędzić Ci
      późniejszego rozczarowania. Miałam już taką samą sytuację - na monitoringu
      lekarz mówi" pękło nieawno jajo, prosze biec do domu i do roboty." Oczywiście
      mąż jak się dowiedział że "trzeba" to nie dał rady, dopiero rano dał radę, ale
      było już za późno. A to dla tego , że plemniki są zdolne do zapłodnienia jeżeli
      odleżą w drogach rodnych kobiety ok. 6h, a jajo żyje 12-24h. Także spróbój,
      może akurat Tobie się uda, ale raczej nastaw się na następny cykl.
      A o wczorajszej sytuacji pogadaj z mężem na spokojnie. Oni nie lubią czuć
      presji w tych sprawach.

• marooda Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 10:54
        smile dziękuję
        nie dobiłaś mnie, sama się dobijałam pół nocy nie mogąc zasnąć i tak jak
        mówisz: nienawidząc go! oj jaka ja byłam zła!
        teraz trochę się uspokoiłam, ale żal pozostał wielki sad ja się tyle staram,
        łykam jakieś paskudztwa, chodzę do lekarza, a on swoim jednym fochem przekreśla
        kolejny miesiąc starań... (i tu wspomnę, że minęło 25 miesięcy odkąd odstawiłam
        tabletki, także moja cierpliwość jest na wykończeniu...)
        strasznego doła złapałam wiecie, mąż już ma jedno dziecko z inną i tak mnie
        boli jak wyjeżdża do córki w weekend, bo od razu myślę o tym, że my swojego
        dziecka nie mamy... jestem okropna?
        • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 11:06
          Marooda, tak mi przykro, że mężulek Cię nie posłuchał...Ja wierze, że będziesz
          miała swoją dzidzię -ZOBACZYSZ, nmie zdąrzysz się odwrócić, a dzidzia się już
          urodzi. Nie smutaj się, zobaczysz, że wszystkie złości odejdą, jak dowiesz się,
          że fasolka jest pod Twoim serduszkiem.

...(*)...
          • emania29 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 11:36
            cześć kobietki smile)))
            Wczoraj byłam u ginia i z dzidzią wszystko ok baaaardzo się cieszesmile))) chociaż
            nadal od czasu do czasu plamie ale to już nie wygląda tak żle jak wcześniej, no
            tylko teraz doszedł mi stan zapalnysmile)) ale co tam podrapucham i przestanie!!!

Goko1 jeśli chodzi o monitoring i temperature to u mnie w cyklu kiedy poczęła
            się dzidzia bylo tak:
            7dc-36,4
            8dc-36,4
            9dc-36,45
            10dc-36,4
            11dc-36,2 spadek temperatury ładny śluzik i monitoring wieczorem pęcherzyk 19mm
            12dc-36,45- owulacja wieczorem lub w nocy
            13dc-36,4- monitoring wieczorem i było już po owu jakieś 15 godz
            13dc-36,6-wzrost temperatury
            kolejne dni temperatura utrzymywała się 36,7-36,9

ciesze się że znów moge coś podpowiedzieć smile)))
            • emania29 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 11:40
              ten wzrost temperatury to w 14dc-36,6 pomyliłam się
              w każdym razie wynika z tego że temperatura spada 1 dzień przed owu a wzrasta 2
              dni po przynajmniej ja tak miałam
              • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 11:57
                emania...jakie długie cykle miałaś??

...(*)...
            • emania29 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 11:44
              pomylilam się wzrost temperatury w 14dc-36,6
              wychodzi z tego że spadek tempki jest na 1 dzień przed owu a wzrost 2 dni po.
              przynajmniej tak jest u mnie sprawdziłam też z wcześniejszym wykresem i też tak
              było
              • emania29 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 12:01
                cykle miałam co 27-28 dni
            • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 14:35
              emania29, bardzo Ci dziękuję za te tempki, fajnie przydadzą się, strasznie
              byłam tego ciekawa,
              a jak u Was ze staraniami, bo niby za często to też niedobrze, ja już sama
              głupieję z tym wszystkim im bliżej owu tym bardziej nie wiem co robić.

Cieszę się bardzo, że u Ciebie już lepiejsmile))Mocno ściskam

------
    • roleczka11 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 12:05
      Hej, hej, jest tu ktoś?
      • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 12:09
        No pewnie, ja siedzę o rana
        • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 12:12
          ja też już jestem!! (przynajmniej na razie smile))
    • roleczka11 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 12:12
      I jak nastrój Madziu?
      Jeszcze przed starankami?
    • roleczka11 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 12:15
      Kurde, coś nie tak z tym moim kompem.
      Madziu, pytałam się o Twój nastrój.
      Jeszcze przed starankami?
      • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 12:18
        Wszystko w porządku, czuję się jak narazie gut.
    • roleczka11 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 12:20
      No cześć Eweks0 !
      a u Ciebie cio?
      Zimno w tej naszej Łodzi, nie?
    • roleczka11 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 12:28
      Fajnie że już weekend.
      Każdy tydzień pracy powinien na mój gust tak wyglądać.
      Jeszcze tochę i do domciu!

Ciekawe co tam u Izutka!
      Paskuda jedna, jak trzyma nas w niepewności no !
      • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 13:02
        cześć roleczko! faktycznie ciepło to w naszym miescie niestety nie jest ale
        wazne, ze nie leje (orzynajmniej na razie) smile)
        • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 13:34
          Ale tu cisza...halooooo, jest tu ktosik??

...(*)...
          • marooda Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 14:02
            ja trochę jestem, ale nie mam czasu zaglądać co chwilke na forum smile
            zapraszam GG 1441017
          • marooda Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 14:07
            ja troszkę jestem, ale nie mam czasu zaglądać co chwilkę na forum smile
            zapraszam GG 1441017
            • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 15:48
              już prawie 16 i wekendos. fajnie, że od poniedziałku wraca do nas kattrin.
              Kasiu wracaj prędko!!! tesknimy!!!
              • eweks0 Re: Kattrin czekamy na Ciebie 06.05.05, 16:04
                jak w temacie!!!!
              • jolanta8 Re: Izuś 06.05.05, 16:20
                Izuś wróciłaś od ginka? I co powiedział?
                Ja byłam wczoraj i wszystko jest ok dzidzia ma 10cm i ma się dobrze tylko mnie
                wkurzył jedną rzeczą boprawie jak robił usg około 3 minuty zadzwonił tel i
                przestał zaczął rozmawiać szkodasad
                ale jakoś przezyję
                a tak propos o będe potzrebowała L4 na 1 czerwca i nie wiem co mam
                wymyśleć ,boje się,ze moze mi odmówić a ja muszę dostać bo jestem fikcyjnie
                zatrudniona

pozdr.
              • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 17:47
                hej , to znów ja smile))
                zrobiłam test owu i wiecie co nie ma drugiej kreski nawet cienia, ale jakoś się
                nie przejęłam (mimo, że byłam prawie pewna, że dzisiaj będzie na "+"), wpadłam
                tylko podzielić się tą wiadomością, może i złą, może i dobrą nie wiem, wiem że
                śluzik jest taki fajny przeźroczysty i klejący czy jakoś tam rozciągliwy, może
                jutro test owu wyjdzie ok.
                Uciekam odezwę się później, miłego dzionka.

-----
                • siuba79 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 19:22
                  U mnie 16 dc, wczorajsza noc też zarwana ze zwględu na pisanie mgr (ale co tam,
                  to już końcóweczka). Ja zauważyłam, że u mnie najpierw jest wzrost tempki (w
                  tym cyklu w 14 dniu), potem dwa dni opada, żeby wybic się w górę (jutro). Także
                  ja już bez testów potrafię określić moment owu. Wczoraj była słaba kreska na
                  teście owu, dzisiaj powinna być już wyraźna (za 15 minut to sprawdzę), a jutro
                  znowu słaba. Zobaczę czy się sprawdzi. Nie liczę na ten cykl, ale może (w duchu
                  bardzo bym chciała).
                  goko1, magda9948 - mam nadzieję, że monitoring w czerwcu nie będzie nam już
                  potrzebny, bo zafasolkujemy w Maju. Zresztą prawie wszystkie rocznice
                  ważniejsze mam w maju (urodziny moje i mamuśki, poznałam męża, zdałam na
                  prawko, skończyłam pisać pracę licencjacką, skończę pisać magisterską, pierwszy
                  raz i DZIEŃ MATKI), no więc i teraz będzie co świętować.
                  jolanta8 - dzięki za info o pracy w policji
                  alexandra22 - ja na Twoim miejscu zrobiłabym test pomimo wszystko
                  emania29 - a możesz napisać kiedy były staranka w tym szczęśliwym cyklu (który
                  dzień cyklu i jaka pora w dzień czy wieczorem). Przydadzą mi się te informacje
                  bo nie wiem czy czekać jeszcze czy już zacząć staranka
                  A izutek tak świętuje zafasolkowanie, że zapomniała o nas. Zapomniała
                  powiedzieć co i jak po wizycie u gina. Mam nadzieję, że OK.
                  Pozdrawiam, wpadnę tu trochę później, żeby zobaczyć co u Was słychać.
                  • siuba79 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 06.05.05, 19:47
                    Upssss
                    Chyba popełniłam gafę, zapomniałam żeby nie pić na 2 godz. przed testowaniem
                    (piłam cherbatę 40 minut przed testowaniem). Teraz nie wiem cz wyniki są
                    wiarygodne, niby kreska jest ale nie taka wyraźna i mocna jak by7ć powinna (i
                    jakiej się spodziewałam). Zatem czekam na jutrzejszą tempkę, jeśli będzie
                    spadek to owu przede mną, jeśli wzrost tempki, to będzie znaczyło, że owu była
                    dzisiaj.
                    Jadę na budowę, bo mężuś czeka i się niecierpliwi.
                    Pa, pa.
                    PS: Już niedługo Kattrin do nas wraca. smile
                    • izutek jestem! w koncu... 06.05.05, 22:45
                      czesc dziewczynki! qrcze.. ale mnie dlugo nie bylo... sorki, ale wczoraj po
                      pracy poszlam od razu do gina a od gina na pogaduchy ze znajomymi z okazji
                      nowego stanowiska pracy wink i wrocilam do domu po 22:00 a i kompa nie mailam bo
                      mi kolega cos z nim robil...

ale jestem - dzisiaj w dodatku w Lublinie - wlasnie przyjechalam, bo jutro mam
                      ostatnie zajecia - ufff... w tym jedno zaliczenie ale sie w ogole w tym
                      zamieszaniu nie anuczylam.. i licze na farta wink a co tam! padnieta jestem jak
                      nie wiem...

ok - no wiec bylam u gina - moj wynik bety byl ok jak na ten etap na ktorym ja
                      bylam. Gin dal mi duphaston na wszelki wypadek i poweidzial,, ze trzeba byc
                      dobrej mysli. w czwratek mam powtorzyc bete i jak bedzie ok to zrobic wszystkie
                      badania i tez do niego wrocic - wtedy juz - za dwa tyg ze wszystkimi wynikami i
                      zrobimy usg. jezeli bede czula potrzebe alboe bede nie pewna wyniku, to moge
                      oczywiscie przyjsc za tydzien i nie czekac 2 tygodni wink bardzo mily pan smile))
                      no i tak dla wlasnej inf powtorzylam bete dzisiaj (po 2 dniach). Ksiazkowo beta
                      rosnie srednio 66% na 24godz, a u mnie po 48 godz sie potoila i z 43,8 zrobilo
                      sie 124 smile takze wynik i rezulata jest b dobry - dokladnie tak jak powinno byc
                      na tym etapie - 13dpo smile takze jestem pelna dobrej nadziei smile

aha - jeszcze jedna wazna sprawa - za pierwszym razem, jak robilam testy (mam
                      na mysli cykl w ktorym stracilam kropeczke), to zawsze krecha byla taka blada..
                      ona NIGDY nie wygladala tak jak teraz na testach - teraz doslownie PLONIE! jest
                      gubasna i bbbb wyrazna! takze to kolejny pozytywny aspekt... chyba...

Jola - 10mm - to normalnie olbrzym! smile))) slicznie! smile

buziaki!
                      • jolanta8 Re: jestem! w koncu... 06.05.05, 23:24
                        Ale nas trzymałaś w niepewności wszystkie się o Ciebie martwiłyśmy
                        fajne wiadomości nam przynosisz super!!! a krecha na teście musi być gruba i
                        dobrze,ze tak jest u Ciebie

dzidzia 10cm nie mmsmile)))) jest już dużasmile))

Twoja tez taka będzie za 3 miesiace
                        całuski
                        • izutek Re: jestem! w koncu... 07.05.05, 00:27
                          smile Jola - przepraszam.. pomylilam sie- oczywiscie, ze mi o cm chodzilo! smile
                  • alexandra22 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 07.05.05, 07:09
                    Wczoraj kupiłam test. @ nzdal nie ma, ale temp tylko 36.6 nic z tego nie
                    rozumiem. Za godzinę go zrobię ale powiem Ci, że mam stresa.
                  • alexandra22 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 07.05.05, 07:13
                    Wczoraj kupiłam test i za godzinę zamiaerzam go zrobić. @ nadal nie ma, ale
                    temp. tylko 36.6. Strasznego mam stresa przed tym testowaniem. Dam znać co i
                    jak.
                    • alexandra22 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 07.05.05, 07:38
                      Już jestem po teście. Niestety tylko 1 kreska. Chyba muszę wybrać się do
                      lekarza, bo piersi mam jak balony. Może da mi coś na wywołanie @
                      • emania29 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 07.05.05, 11:27
                        Siuba79 jeśli chodzi o moje staranka to w 11dc ok godz 7:30 rano poniewaz
                        zobaczyłam dużo śluziku którego nigdy nie mialam tak obfitego ale to po
                        specyfikach które brałam no i wtedy też zrobiłam test owu i wyszedł pozytywny
                        ale nie sugerowałam się też nim zbytnio bo był z porannego moczu. Następne
                        przytulanko było w 12dc ok godz 18:30 i myśle że wtedy zafasolkowałam smile.
                        Następnego dnia byłam na monitoringu ok 18 i lekarz mi powiedział że owu była
                        jakieś 15 godz temu i że nie ma co już się przytulać no chyba że dla
                        przyjemności
                        Pozdrawiam i życze miłego i owocnego przytulanka
                        • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 07.05.05, 19:08
                          cześć dziewczynki,
                          jeżeli ktoś tutaj jest lub jeszcze dzisiaj zajrzy smile

wiecie u mnie 22 dc, jeszcze przed owu, testy owu dzisiaj znów negatywne!?!
                          (wczoraj też nic - kurcze nie wiem co się dzieje), chyba, że za dużo pije, nie
                          wiem czy one w ogóle w tym cyklu wyjdą pozytywne tracę na nie nadzieję, ale nie
                          poddaję się, na razie obserwuje temperaturę, śluzik i przytulamy sięsmile

emania29 - fajnie, że podałaś kiedy i jak często staranka, bo ja na to też
                          czekałam.

izutku - ładne masz te wyniki, dbaj o siebie, przede wszystkim nie pij coli,
                          odżywiaj się zdrowo, nie przemęczaj, nie stresuj, trzymaj się tego lekarza i
                          uśmiechaj jak najwięcej.

pozdrawiam wszystkie dziewczynki zafasolkowane podwójnie i starające się,
                          trzymam kciuki za wszystkie tutaj.

-
                    • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 07.05.05, 19:09
                      alexandra22 nie smuć się jak nie teraz to w kolejnym cyklu, musi sie w końcu
                      udać!!!
                      -----
                      • siuba79 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 07.05.05, 22:25
                        Witam smile
                        No i znowu dałam ciała, bo zapomniałam i piłam sok na 1h przed testowaniem, nie
                        wiem już czy te wyniki są prawidłowe czy nie, ale dzisiaj kreska była już tylko
                        ledwo widoczna (a może przegapiłam owu). Nie wiem sama co myśleć, no i ten
                        biały śluzik (dziwne, bo 14 dc prawie się topiłam od niego, tyle go było).
                        Teraz jest go zdecydowanie mniej, ale cały czas białawy. Co o tym myślicie?
                        Miałyście już coś takiego? Napiszcie proszę.
                        Emania29 - dzięki za odpowiedź, bo byłam ciekawa bardzo kiedy najlepiej podjąć
                        staranka.
                        Ja już teraz na 100% nie liczę na ten cykl, może to przez moje zmęczenie
                        (sypiam po 3h dziennie i całe dnie i noce siedzę przy kompie i nad książkami).
                        Dzisiaj byłam na imprezce w pracy, potem u brata i pojeździłam sobie trochę na
                        skuterku (super smile), jutro bratanica ma komunię, więc następna imprezka, a w
                        poniedziałek zabieram się za pisanie końcóweczki pracy (no może jeszcze trochę
                        dzisiaj posiedzę).
                        Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.
                        Acha prośba do wszystkich, które zafasolkowały, napiszcie kiedy u Was były
                        staranka w tym szczęśliwym cyklu i jeśli mierzyłyście tempkę, to również jaka
                        była. Napiszcie będziemy miały szansę porównać kilka różnych cykli i może uda
                        nam się wyciągnąć z tego wnioski dla siebie. Z góry dziękuję. smile
                        • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 07.05.05, 22:30
                          u mnie stranka byly 2 dni przed owu, 1 dzien przed owu i w dzien owu smile
                          tempki nie mierzylam przed owu. tylko po...
                          smile
                          • jolanta8 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 07.05.05, 22:53
                            witam skarbunie

sa tutaj dobre i zle niusy

Iza -super!!!! jesteś mamusią cieszę się,że wszystko u Ciebie ok

A ja mam wirus grypysad
                            38 stopni i bóle mięsni ,kości i gardła no i żołądka już 2 razy wymiotowała
                            dzwoniłam do lekarza nie można w ciązy brać wiele leków ,mogę powiedzieć,ze
                            tylko dwa mi pozwolił rutinoscorbin i paracetamol ,nawet żadnych pastylek na
                            gardło do ssania-tak się boję o dzieckosad(((( qrcze ,załatwiłam się przy tym
                            remonciesad(

życze Wam zdrówka uważajcie na siebie
                            a szczególnie Ty Izuś-bo grypa w ciązy jest przewalona-lekarz powiedział,że
                            organizm sam się musi bronić piję duuużo płynów gorących może pomożesad

pozdr
            • marooda Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 07.05.05, 23:04
              a ja spisałam już ten cykl na straty sad
              przytulanko było 2 dni przed owu, dzień przed owu była przerwa i kolejne miało
              być w dzień kiedy owu akurat wypadła, ale mężuś mi się wykręcił bólem brzusia...
              troche już mu wybaczyłam bo dwa dni się z tym brzusiem i z biegunką męczył.
              no chyba, że chłopaki takie sprawne, że jakos te czterdzieści parę godzin
              przeczekały na jajeczko, ale wolę się wogóle nie nastawiać smile
              humor lepszy, i z nadzieją czekam na kolejny cykl smile
              • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 07.05.05, 23:40
                ojoj. Jola.. no to sie zalatwilas sad buu.. faktycznie nie ma pola do popisu z
                lekami.. ale moze Cie pociezsy fakt, ze takie chorobska sa najgorsze w
                pierwszym semestrze, a Ty juz zaczelas drugi! Nie martw sie - bedzie ok. Musisz
                tylko duzo lezec, odpoczywac, pic duzo goracych plynow na gardelko, cebula,
                czosnek (nie ma, ze nie lubie!!!), owoce, warzywa, midzik i nie ma latania!
                zrozumiano?! W poniedzialek masz juz byc podobna do ludzi! wink a z tym czosnkiem
                i cebulka - to powaznie!

buziaki! szybkiego powrotu do zdrowia!
                • siuba79 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 08.05.05, 00:36
                  Cześć smile
                  Izutku dzięki za odpowiedź o przytulankach. A jak tam ostatnie zaliczenie?
                  Wczoraj dowiedziałam się, że obronę mam 14 czerwca.
                  Jolanta8 - to faktycznie przerąbane, ale posłuchaj izutka, to Ci dobrze zrobi
                  (czosnek, cebulka), przecież musisz być zdrowa, no i nie wariuj już przy tym
                  remoncie.
                  marooda - ja też spisałam ten cykl na straty, więc jest nas dwie ( z moich
                  obliczeń owu powinna być dzisiaj, ale śluzik coś na to nie wskazuje, więc sobie
                  odpuszczam).
                  Dobrej nocy życzę, idę spać. smile
                  • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 08.05.05, 00:38
                    siuba.. jezeli chodzi o zaliczenie to cos tam napisalam.. ale jaki tego efekt..
                    yo sie jutro okaze...
                    ja na prawde na nic nie mam czasu, nawet na forum oststnio... a co mowic o
                    nauce! wink
                    • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 08.05.05, 12:02
                      cześć dziewczyny!

joluś lecz się metodami naturalnymi, a może ziółka, biały bez (może być z
                      miodzikiem - dobry), rumianek, szałwia na gardło, lub cytroneta z miodem i
                      imbirem, spróbuj. Podobno picie gorącej przegotowanej wody dużo i małymi
                      łyczkami też pomocne bardzo, dobrze oczyszcza organizm.

siuba!!!- ja też mam ostatnio problem z testami owu, napisz coś, ja robiłam
                      przedwczoraj ok. 17 i wczoraj ok. 13 i nic, (po chwili nic, po wyschnięciu
                      leciutka druga kreseczka na teście, ale po takim czasie to sie już nie liczy. A
                      śluz mi się zaczął 3 dni temu, sama już nie wiem.
                      W poprzednich dwóch cyklach miałam pozytywne w 21 i 22 dc (super krechy zawsze
                      były), owu niby dopiero po kilku dniach od testów była (po 4 od pierwszego),
                      ale teraz to ja nie wiem co się dzieje w tym cyklu!!!
                      Nie ma kresek, po prostu głupieje już!!!
                      Dzisiaj zrobię koło 16-17 to napiszę czy coś wyszło, a moze zrobię wcześniej -
                      zobaczę jak zrobię napiszę czy coś jest oprócz jednej kreski.
                      Ty też napisz jak coś w końcu ujrzysz, bo sama nie wiem co mam mysleć o tym
                      wszystkim.....

Miłego dzionka dziewczynki i dużo zdrówka, bo to najważniejsze!
                      -------
                      • jolanta8 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 08.05.05, 12:08
                        Dzięki Wam dziew2czyny ,dzisiaj w nocy znowu akcja wymiotnasad
                        Wzięłam ten nieszczęsny parcetamol chociaż nie chciałam go brać ale już nie
                        mogłam,nie wytrzymywałam
                        Dzisiaj rano poprawa ,ale mięśnie i koście bolą wciąż
                        DZIĘKUJE za ciepłe słowa hmmm ten czosnek i cebula? feeee ale masz rację będzie
                        trzeba po niego sięgnąć

miłego Dnia a ja uciekam do łóżka papa
    • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 08.05.05, 13:24
      zrobiłam test owu i wiecie co oczywiście dopóki mokry nic, po wyschnięciu to
      pewnie z conajmniej pół godziny później jakaś leciutka druga kreska, dla mnie
      widoczna, nie wiem czy ktoś inny by sie domyślił, że tam jest sad((
      w poprzednich dóch cyklach kreski były grube i widac je było prawie od razu po,
      ja już nie wiem co się dzieje, że te testy nie wychodzą......

----
      • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 08.05.05, 20:06
        cześć goko, co tam słychać dzisija??

...(*)...
        • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 08.05.05, 20:34
          witaj magda9948!
          kurcze nic ciekawego, cholercia testy owu nie chcę wychodzić na "+" ja już sama
          nie wiem co się dzieje.
          • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 08.05.05, 22:59
            Jola.. dobre Ci radze - najedz sie cebuli a czosnek to mozesz w takie
            cieniutenkie plasterki kroic i lybac jak tabletki! serio!

goko - test sie nie liczy dgy krecha jest ledwo widoczna i wychodzi po
            kilkunastu min... poczekaj spokojnie. smile trzymam kciuki!
    • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 08.05.05, 23:05
      dziewczynki.. wiecie co.. boje sie.. wiem - staram sie byc opanowana.. ale
      strach jest duzy! tak sie martwie, zeby ta syt sie nie powtorzyla - to jest
      okropne! sad niby jestem dobrej mysli... ale strach jest caly czas... ok 14
      maja - za 6 dni powinien sie skonczyc proces zagniezdzania.. nie wiem czy bede
      spokojna dopoki nie zobacze maluszka na usg... o matko..
      • jolanta8 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 08.05.05, 23:29
        Iza-Twoje obawy są dla mnie całkowicie zrozumiałe
        trudno Cię będzie uspokoić,ja nawet nie będe próbować -ale wiem,że jak zobaczys
        zmaluszka na USG to będzie koniec Twoich zmartwień,później będziesz musiała być
        pod stałą opieka lekarza i namawiać go na samym początku na wizyty co 2
        tygodnie ,bo oni dawają przeważnie co miesiąc

ale z tego co wiem dziewczyny po poronieniach rodzą zdrowe śliczniitkie
        dzieciaczki ,więc Ty nie jesteś wyjątkiwm ,też się będziesz cieszyć za niedługo
        z brudnych pieluchsmile))))
    • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 09.05.05, 07:55
      Cześć kobitki...jak zwykle ja pierwsza.

Kattrin, daj znać jak najszybciej, co u Ciebie.
      Izutku nie myśl o tych strasznych rzeczach, myśl pozytywnie, a złych myśli do
      siebie nie dopuszczaj.

...(*)...
    • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 09.05.05, 08:25
      cześc kobietki!

izutku - nie martw sie (wiem, że łatwo powiedzieć) ale myśl teraz pozytywnie,
      Twoje nastawienie jest teraz równie ważne. Będzie dobrze zobaczysz.

magda9948 - co u Ciebie, wczoraj się chyba mijałysmy na tym forum...

jolanta8 - napisz czy już trochę lepiej. Jola zapytaj lekarza o leki
      homeopatyczne, są takie przeciwgrypowe kuleczki pod język, z tego co ja się
      orientuję homeopatyczne można w ciąży, ale spytaj przed wzięciem. No i
      oczywiście łóżko i wypoczynek, dużo snu i dużo pij!!!

kattrin1 - jak tam po urlopie smile

cała reszta forumowiczek (portka1, emania29, siuba79, danik1,ne_monek, eweks0,
      roleczka11, diament79, alexandra22, katka30-19,jeżeli o kimś zapomniałam to
      przepraszam) - co u Was słychać??????????????

U mnie 24 dc, tak jak pisałam testy owu od Ewy wczoraj, przedwczoraj i
      przedprzedwczoraj nie wychodziły, zobaczymy co będzie dzisiaj bo temperatura
      spadła, (hura!), czyli coś się dzieje, w końcu. Na testy pozytywne juz raczej
      nie liczę.
      Po pracy zaraz przytulanko smile)), chyba nawet odpuszczam sobie dzisiaj trening,
      będę leżeć z nogami w górze wink do samego wieczora, a co mi tam, hi,hi,hi

Miłego Dnia

------
      • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 09.05.05, 08:30
        A u mnie dzisiaj 11 dc, ciągle czekam na owu, wiesiołek biorę co dzień rano i
        wieczorakiem. W tym miesiącu nie testuję z testami...liczę na pojawianie się
        śluziku i zaczynam działać...
        A właśnie kobitki... przez ile dni utrzymuje się śluzik płodny...wiecie może??
        Jak wiecie , to plizzz odpowiedzcie.

...(*)...
        • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 09.05.05, 08:40
          cześć Kobietki!!! co u was w ten piekny dzionek ?
        • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 09.05.05, 08:41
          magda9948 - ja Ci proponuje kup sobie syrop Gujazyl (bez recepty), wiesiołek
          niby wpływa ładnie na śluz, ale gujazyl jest o niebo lepszy, efekty szybsze,
          mimo, że paskudztwo straszne, łe, łe (ale czego sie nie robi, no niesmile)

z tym śluzem to róznie u każego inaczej, niektórzy mają jeden dzień, niektórzy
          3, nie ma reguły.

po Gujzaylu to faktycznie można nazwać dni mokre - szczytem śluzu (jest
          odczuwalny i wewnątrz i na zewnątrz), nie żebym sie topiła, ale jest ładnie
          odczuwalny i widoczny, a o to przede wszystkim chodzi.

------
        • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 09.05.05, 08:42
          czy Wy macie tez problemy dzisiaj z przesyaniem wieści na forum, może za długi
          już ten wątek się zrobił.....

Miłego Dnia

------
          • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 09.05.05, 08:44
            Goko zrobie tak jak mówisz, kupię dzisiaj ten guajazyl, ale powiedz mi od kiedy
            mam go pić??

Też mam problemy z przesyłanie wiadomości, może rzeczywiście wątek za długi.

...(*)...
            • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 09.05.05, 08:49
              magda ten guajzyl to podobno na kilka dni przed owu, ja w tym cyklu chce
              skosztowac tej mikstury pierwszy raz.
              u mnie tez sa problemy z przesylanienm wiadomosci
              • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 09.05.05, 08:56
                założyłam nowy wątek, wskakujmy na nowy, bo tu jest już ciężko cokolwiek
                przesłać.

...(*)...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka