beettinna 21.06.05, 21:42 Mąż zaopatrzył się w 2 bakterie: E.coli E.faecalis Czy któryś z Waszych mężów ją miał?Jak długo i czym leczył? Może znacie jakieś leki na bazie ziół itp.??? pozdrawiam i czekam na odpowiedź Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabi35 Re: Enterococcus faecalis- mąż "posiada" 21.06.05, 21:51 To normalne bakterie znajdujące się u każdego człowieka. Obydwie uważane są za bakterie niegroźne o ile nie znajdują się np. w surowym mleku (dot. tylko krów . Ważne jest żeby nie występowały w dużych ilościach, bo powodują zapalenie pęcherza. Najlepiej poradzisz się lekarza. Leczy się antybiotykiem (jeżeli jest to rzeczywiście infekcja) Odpowiedz Link
beettinna Re: Enterococcus faecalis- mąż "posiada" 21.06.05, 21:56 Podobno jak są w jelicie grubym to spoko-to normalne ale on to ma w nasieniu! Lekarka powiedziała że ona może uszkadzać plemniki, i że to jest do leczenia-- nastraszyła mnie strasznie! No i kazała mi się zbadać,zrobiłam wymaz ale jestem "czysta" ) Odpowiedz Link
sabi35 Re: Enterococcus faecalis- mąż "posiada" 21.06.05, 21:59 Plemniki są produkowane w jądrach a "ciecz" w prostacie, ale skoro ona tak twierdzi. Mój gin z kolei że to raczej niemożliwe, o ile nie dojdzie do zakażenia kobiety. Odpowiedz Link
heath2 Re: Enterococcus faecalis- mąż "posiada" 22.06.05, 15:30 czy mam rozumiec, ze jesli mam te bakterie w pochwie to moge miec problemy z zajsciem, bo wlasnie je mam i nie moge wyleczyc.prosze o odpowiedz Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: Enterococcus faecalis- mąż "posiada" 22.06.05, 16:20 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20515&w=21862923&v=2&s=0 Odpowiedz Link