elizabeth31 20.09.05, 15:02 Prosze napiszcie czy można zaufac P. Sobiewiczowi z Salve mam coraz większe obawy czy ktoś moze sie zawiódł na leczeniu P. doktora -przygotowuje mnie do in vitro Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donata72 Re: Jak leczy P. Sobkiewicz z Salve 20.09.05, 16:02 mnie tez przygotowywuje wlasnie dostalam okres jutro dzwonie zeby ustalic termin histeroskopi Odpowiedz Link
donata72 Re: Jak leczy P. Sobkiewicz z Salve 20.09.05, 16:23 a miala ktoras z was histeroskopie u niego juz sie zaczynam bac? Odpowiedz Link
ul73 Re: Jak leczy P. Sobkiewicz z Salve 20.09.05, 16:08 dobrze leczy, ja bardzo go lubię, mam 2 letniego synka po ICSI, a w październiku idziemy zabrać nasze mrożaczki, które zimują od tamtego czasu. nigdy nie zawiódł mojego zaufania, uważam że jest świetnym fachowcem, bardzo konkretnym i szczerym, czasami, aż do bólu, ale nie mami pięknymi nic nie znaczącymi słówkami, jeśli coś idzie nie tak to to mówi. wejdż na forum, tam jest specjalny wątek poświecony Salve; www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=29129&start=555 Odpowiedz Link
justysia111 Re: Jak leczy P. Sobkiewicz z Salve 20.09.05, 16:22 cześć, ja też od wakacji leczę się w salve u dr.S.Od połowy października też będę przygotowywać się do in vitro.I też mam dużo obaw.pozdrawiam Odpowiedz Link
elizabeth31 Re: Jak leczy P. Sobkiewicz z Salve 20.09.05, 16:47 W piątek miałam histeroskopie i cały czas mam krwawienie i nie wiem co o tym sadzić do in vitro mam przystapić w listopadzie miałam w pażdzierniku ale niestety d. S. stwierdził iż musze poczekac miesiąc bo po tym zabiegu jest ran która musi sie wygoić Odpowiedz Link
donata72 Re: Jak leczy P. Sobkiewicz z Salve 20.09.05, 16:58 elizabet powiec jak wygladala ta histeroskopia blagam bo ja wlasnie bede sie na nia umawiac i powiem ze mam piertra Odpowiedz Link
elizabeth31 do Donata 20.09.05, 17:12 na czczo o samego rana założono mi wenflon podano przeciwbólowy jakiś środek, uspakajający i coś jeszcze po którym kreciło mi sie w głowie i wogóle to jest ci wszystko jedno, pielegniarka powiedziała iz lekarz znieczuli jeszcze miejsce zabiegu, przypięto na fotelu pasami pożniej to tak naprawde nie pamiętam po około 2 godzinach sie ocknęłam i jeśli w miare ok to można iść do domu Odpowiedz Link
donata72 Re: do Donata 20.09.05, 17:14 dzieki wiesz ja mialam laparoskopie i to z intubacja jakos przezylam ale i tak mam pietra???a ty przyszlas do salvy rano na zabieg? bo ja niestety nie z okolic lodzi wiec mam kawal drogi no moze nie kawal ale zawsze to 130kl Odpowiedz Link
donata72 Re: do Donata 20.09.05, 17:16 i jeszcze jedno czy odrazu znasz winik zabiegu lekarz mowi co i jak? Odpowiedz Link
schuflada Re: do Donata 20.09.05, 17:58 Ja mialam histero w 7 dniu obecnego cyklu, tylko na "głupim jasiu" - wszystko dokładnie pamiętam i nie spałam. Ból był do zniesienia, wszystko trwało ok15 minut, wynik otrzymałam od razu i czekam właśnie na @ bo w 3dc (czyli zataz następnego cyklu) zaczynam kłuć się gonalem. pozdrawiam Odpowiedz Link
elizabeth31 Re: do Donata 20.09.05, 19:14 ja nie jestem z Łodzi mam 40 km wiec tez musze dojechać Odpowiedz Link
martaindianka Re: Jak leczy P. Sobkiewicz z Salve 20.09.05, 19:16 cześc, dawno nie pisałam na tym forum, bo czasami nic nie mogłam tu znaleźć, więc zagościłam na Bocianie, ale czasami troszkę podglądałam, ja w Salve miałam hydrolaparoskopię (połączenie histreoskopii z laparoskopią- ale dr wchodził do brzucha nie przez brzuch, tylko przez pochwę , przy okazji robił badanie drożności jajowodów)- po tym badaniu plamiłam kilka dni, dr mówił, że może max do tygodnia sie utrzymywać.Później inseminacja na moje życzenie, niestety bez efektu, w ostatnich dniach sierpnia miałam ICSI- efekt przerósł najsmielsze oczekiwania- są dwa pęcherzyki ciążowe i jeszcze śa eskimoski. Razem ze mną miała icsi inna dziewczyna i podobno też jest w ciąży. Według mnie dr Sobkiewicz to świetny człowiek i lekarz i ja nie mam zastrzeżeń do leczenia w Salve, nigdy nie czułam sie tam jak intruz, a pani Małgosia- nie znam drugiej tak pomocnej osoby. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link
elizabeth31 do martaindianka 20.09.05, 19:22 napisz mi prosze ile Cie kosztowało wszystko, bardzo sie ciesze ze Ci sie udało gratuluje jak długo leczyłas sie u P. S. w Salve, Odpowiedz Link
martaindianka Re: do martaindianka 20.09.05, 19:38 Elizabeth, zaczęłam leczenie u dr w końcu lutego, najpierw cała diagnostyka, moja i mężusia, później ta inseminacja a później ICSI. Za icsi płaciłam 2500 bo jeszcze był program (ale z tego co wiem to nawet bez programu-ceny są niższe niż gdzie indziej), leki - u mnie stymulacja poszła bardzo szybko,-leki kosztowały mnie ok. 2200 (ale dziewczyny piszą na Boćku, ze przeciętnie trzeba liczyć ok.3000), wizyty, hormonki, usg- w czasie stymulacji-ok 300-350 zł, czyli całość ok 5tys., ale ja jestem nietypowym przypadkiem, wcześniej dr mówił nam, ze powinniśmy liczyc sie z kosztami między 6-7 tys, i chyba tak nalezy to liczyć, bo każda z nas inaczej sie stymuluje. Odpowiedz Link
donata72 Re: Jak leczy P. Sobkiewicz z Salve 20.09.05, 19:36 jak ja lubie takie wiadomosci gratulacje i tez jestem ciekawa ile cie wszystko kosztowalochoc pewnie ceny sie zmienily pozdrawiam Odpowiedz Link
martaindianka Re: Jak leczy P. Sobkiewicz z Salve 20.09.05, 19:40 Donata, ja miałam ICSI 3 tyg. temu, więc, ceny wizyt , leków się nie zmieniły, tylko cena samego ICSI-poza programem jest wyższa. Zyczę Wam sukcesów i powodzenia. Odpowiedz Link
donata72 Re: Jak leczy P. Sobkiewicz z Salve 20.09.05, 19:44 jeszzce raz gratuluje my bedziemy mieli invitro i doktorek powiedzial ze jak chlopaki beda ok to sam koszt invitro 3500zl a leki kupie u nich bo bedzie taniej a na usg bede chodzila do swojego gina tu w wawie bo to by byl bez sens jezdzenia do lodzi naszczescie moj gin zna sie z dr S wiec niema problema Odpowiedz Link
martaindianka Re: Jak leczy P. Sobkiewicz z Salve 20.09.05, 19:48 No to super, na szczęście doktor honoruje inne badania i podglądy też podobno pozwala robić na miejscu. A co do leków to faktycznie w klinice jest taniej, bo ceny w normalnych aptekach to jakiś oblęd, a do tego dostaniesz dokładną instrukcję kłucia-żeby robić sobie samemu, polecam panią Agnieszkę-taką w okularach, bo tam sa dwie pielegniarki o tym imieniu. Odpowiedz Link
ewcia69 Re: Jak leczy P. Sobkiewicz z Salve 20.09.05, 22:55 gratuluje wszystkim dziewczyna ktorym sie udalo ,ja nie miałam tego szczescia jak leczyłam sie u dr. , udało mi sie zajsc w ciaze i urodzic sliczna dzidzię po inseminacji u innego doktora , i obyło sie bez histero, bez laparo i in vitro na które namawiał mnie dr Sobkiewicz. Nie podwazam fachowosci dr Sobkiewicza ale uwazam ze jest przereklamowany i zawsze miałam duze watpliwosci gdy mowił mi o stymulacji duzymi dawkami leków oraz schematu badań .pozdrawiam Odpowiedz Link
wils Re: Jak leczy P. Sobkiewicz z Salve 21.09.05, 07:02 Wracając do dr Sobiewicza, to maluszek którego się spodziewam, jest "skutkiem" leczenia i ICSI właśnie u dr S. Dr ma moim zdaniem dwie małe wady, nie zawsze jest uśmiechnięty (czasami robi wrażenie trochę oschłego- z drugiej strony nie chodziłam sie tam wdzięczyć, tylko leczyć, teraz spotykamy sie częściej- bo dr prowadzi mnie w ciąży- usmiecha sie już częściej), niezbyt dobrze zorganizowana praca kliniki, zdarzyło mi się już parę razy czekać na wizytę ok. godz.- panie w rejestracji zapisuję w cały świat. Ale "kompetencja i fachowość" dr S intensywnie mnie kopie po żebrach, nie dając spać po nocach. Odpowiedz Link