Dodaj do ulubionych

laparoskopia - prosze o info

18.10.05, 10:12
No i stalo sie - czeka mnie laparoskopia. Jestem troche przerazona, bo nigdy
nie bylam w szpitalu, a to jest podobno zabieg (operacja?) pod pelna narkoza.
Czy mozecie mi napisac jak to wyglada, o co chodzi, jak sie do tego
przygotowac itp.? Zabieg ma byc w prywatnej klinice w Krakowie i ma kosztowac
2700 zl - to duzo czy malo? Prosze o jakies informacje i dobre slowo wink)
Obserwuj wątek
    • kornelcia75 Re: laparoskopia - prosze o info 18.10.05, 10:54
      Hej!
      miałam laparoskopię w pazdzierniku 2003 r w państwowym szpitalu za darmosmile
      miałam torbiel na jajniku i podejrzenie endometriozy przy okazji sprawdzili mi
      droznośc jajowodów.W szpitalu byłm 4 dni.Przed zabiegiem lewatywka,golonko:-
      ),cewnik i ciach na sale operacyjną.Po zabiegu czułam sie bardzo dobrze,no
      troszke senna byłam,nic mnie nie bolało.Mam trzy małe blizny jedną w okolocach
      pępka i dwie na wysokości jajników.
      W domku byłam jeszcze 2 tyg na zwolnieniu czułam się dobrze.
      Nic sie nie martw bałam sie a naprawde nie ma czego.
      Powodzenia
      • habby Re: laparoskopia - prosze o info 18.10.05, 11:00
        Hej, laparo miałam w sierpniu. Byłam w państwowej klinice i nic mnie to nie
        kosztowałosmile Przyjęto mnie w środę do szpitala, zrobiono badania i wpiątek
        operacja, wskazaniem u mnie było PCOS, wieczorem lewatywa, tego bałam się
        najbardziej i chyba dla mnie to rzeczywiście było najgorsze, pielęgniarka
        pozwoliła mi się wydepilować samej, choć one zawsze to robią same, ale ja
        trafilam na super babkę, a że jestem wstydliwa... Rano powtórka z rozrywki
        czyli lewatywa i po paru godzinach na salę operacyjną, pełna narkoza. Na
        szczęście nie miałam cewnikasmile Wyszłam do domu w drugiej dobie po zabiegu, mam
        3 niewielkie blizny, w okolicach pępka i jajików. To rzeczywiście nic
        strasznego da się to przezyć tym bardziej ze cel jest bardzo ważny. U mnie
        neistety efektów w postaci ciąży nadal brak, ale cierpliwie czekam. Pozdrawiam
        i tzrymaj się. Zobaczysz dasz radę, i wszystko będzie dobrze. Jak masz jeszcze
        jakieś wątpliwości, pytaj!!

Buziakibig_grin
    • matylda.fm Re: laparoskopia - prosze o info 18.10.05, 11:22
      nie masz się czego bać. Naprawdę szybciutko się dochodzi do siebie a od grudnia
      2004 blizn na moim brzuszku juz nie widać.
      W poniedziałek miałąm laparo a w środę byłam już w domku.
      Trochę szwy ciągnęły i nie mogłam spać na brzuchu ale to szybko mija.
      Nieprzyjemna jest lewatywa przed- mi udało się zemdlećsmile ale ja mam takie
      skłonności omdleniowe. Nie miałam natomiast , jak któraś z dziewczyn, cewnika
      do pęcherza. Po zabiegu sikałąm na basen ( oj ciężko byłosmile )
      Zabieg wykonuje się w pełnej narkozie ale ja zniosłam to zupełnie bezproblemowo.
      Nie wiem jak z cena bo zabieg miałam państwowo.
      jak chesz więcej informacji napisz na privasmile
      I nie bój się!
      • 1magnolia Re: laparoskopia - prosze o info 18.10.05, 11:55
        Dzieki dziewczyny, troche mnie podnioslyscie na duchu, chociaz te wszystkie
        golenia, lewatywy i cewniki brzmia dla mnie strasznie .... brrr! Moj gin
        podejrzewa zatkanie jajowodow i byc moze jakies zrosty. Na razie wyslalal mnie
        na ogromne ilosci badan (moze to i dobrze, ale wszystko robie prywatnie, wiec
        moje kieszenie na pewno to odczuja). Hmm .... jutro oddaje krew i mocz i za
        tydzien beda wyniki. Potem zobaczymny i mam podjac decyzje. Gin twierdzi, ze 1
        dzien to zabieg a drugiego mozna juz wracac do domu ... Jedna z Was napisala,
        ze po tym zabiegu nadal nie jest w ciazy a jak pozostale dziewczyny? Pomogla
        Wam? Jeszcze raz dziekuje za kazda odpowiedz wink)
        • matylda.fm Re: laparoskopia - prosze o info 18.10.05, 12:22
          je jestem niemiarodajna bo zabieg miałam z powodu podejrzenia pozamacicznej (
          ale to wcale nie yła ciąża tylko zrost jajnika z otrzewną i to mnie bolało)
          Przed laparo nie starałam się o dziecko. Po zaszłam za 3 podejściem( ale bez
          wyliczeńtypu dni płodne niepłodne po prostu przestaliśmy się zabezpieczać)
          Niestety tamta ciąża obumarła. tearz zaszłam w pierwszym cyklu w którym lekarz
          zezwoliłsmile
          • 1magnolia Re: laparoskopia - prosze o info 18.10.05, 14:53
            Fajnie, ze teraz Ci sie udalo wink) Gratulacje! Tez bym tak chciala ... dzieki
            za odpowiedz wink
    • kornelcia75 Re: laparoskopia - prosze o info 19.10.05, 17:35
      w pazdzierniku miałam laparo a w styczniu zobaczyłam 2 kreski,czekaam na mój
      cud ponad rok i się doczekałam,23.09 skonczył rok-fotki w sygnaturcesmile
      powodzenia i szybkich 2 kreseczek po laparoskopii zyczę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka