Dodaj do ulubionych

co was wkurza u lekarzy - wyżyjcie się!

01.12.05, 09:08
hej!
mnie denerwuje to, że uparcie twierdzą, że więcej badan horm nie trzeba - a i
tak ja za nie płacę i chcę mieć dokładny, pełny obraz sytuacji
a drugie - przepisują leki i dokładnie nie tłumaczą jakie jest ich działanie
w ogóle to co wiem, wiem z forum a nie od lekarzy bo oni chba boją się, że
jak sie za dużo dowiem to zauważę, że są niekompetentni albo otworzę własny
gabinet i zabiorę im klientki
paranoja
Obserwuj wątek
    • puma1976 Re: co was wkurza u lekarzy - wyżyjcie się! 01.12.05, 09:19
      mnie wkurza wszystko a przede wszystkim olewajacy stosunek do pacjenta, na
      temat badan wogole nie bede sie wypowiadac poniewaz gin ostanio mi powiedział
      ze on nie moze mi dac skierowania ani wogole to nic nie moze.Ze to za wczesnie
      ( 2 lata przytulanka bez zabezpieczania, rok temu prawdopodobne poronienie a
      teraz 6 cykl starań swiadomych)-ale nie za wczesnie!!!!!!Niewiem moze jakbym
      poszła prywatnie to by inaczej mnie potraktowali......Badania mam zamiar zrobic
      na włąsna reke, i pojde z wynikami i mu rne na biurko .....
      • marta_st Re: co was wkurza u lekarzy - wyżyjcie się! 01.12.05, 09:25
        Ja już dawno nie chodzę do lekarzy, którzy przyjmują na NFZ. Kiedyś jeden
        lekarz mi powiedział, że mam nadżerkę i trzeba ją będzie usunąć i powiedział mi
        niemałą kwotę za ten zabieg (znany był z tego, że mówił pacjentce, że ma
        nadżerkę, a nic takiego nie było i brał za to kasę), więc dla pewności poszłam
        do innego lekarza. Gina zbadała mnie w 2 sek. i powiedziała: Skąd sobie Pani
        wzięła tą nadżerkę? Przecież tu nic nie ma, a za rok okazało się jednak, że mam
        nadżerkę, która wymaga natychmiastowej interwencji i tak trafiłam do mojej
        ginki, którą sobie bardzo chwalę i jest super babką. Przy każdej wizycie
        wytłumaczy, poopowiada, nawet narysuje, żeby było obrazowo smile Ale chodzę do
        niej za kasę, a bierze tylko 50 zł za badanie+USG.
        • marzonko Re: co was wkurza u lekarzy - wyżyjcie się! 01.12.05, 20:32
          Kochana,podaj namiar na taki skarb wśród konowałów! Czy może z W-wy jesteś?
          • binne Re: co was wkurza u lekarzy - wyżyjcie się! 01.12.05, 20:54
            mnie wkurza ich niekompetencje. w przeciągu tygodnia byłam 4 razy na USG - 4
            rożne diagnozy: a to jeden mięśniak, a to dwa, w to pecherzyk w prawym a to w
            lewym. pracują b.duzo, szybko i niedokładnie. a ja kłębek nerwówsad
          • marta_st Re: co was wkurza u lekarzy - wyżyjcie się! 02.12.05, 07:26
            Nie, ja jestem z woj. łódzkiego.
    • miyoki Re: co was wkurza u lekarzy - wyżyjcie się! 02.12.05, 14:35
      brak wiedzy i zero chęci aby sprawdzić to. Czytając forum zauważyłam iż każda z
      was ma inne doświadczenia i informację od swoich lekarzy na ten sam temat. Ktoś
      sie myli a my musimy przez to same dochodzić do tego czy nasz lekarz ma rację
      czy go zmieniać. Przeczytałam też ostatno iż lekarze nie często potrafią sie
      przyznać do tego iż nie potrafią leczyć niepłodości i zamiast odesłać do
      specjalisty po omacku leczą aby nie stracić pacjętek
    • 0ania Re: co was wkurza u lekarzy - wyżyjcie się! 02.12.05, 15:11
      Mnie wk....fakt tak bezlitosnego naciągania na pieniądze,nie licząc się z ludzką
      tragedią:forsa,forsa uber alles .Istnieje przecież jakieś pojęcie etyki lekarskiej!?
      Oczywiście nie chciałabym generalizować.Istnieją lekarze z "prawdziwego zdarzenia"
      • marcik77 Re: co was wkurza u lekarzy - wyżyjcie się! 02.12.05, 19:12
        Cieszę się, że nie muszę tu źle pisać o lekarzach. Fakt, że chodzę prywatnie,
        ale jakoś mam szczęście. Najpierw gin-facet w moim rodzinnym mieście a teraz
        babka, która jest po prostu super. Aby sprawdzić mój cykl owulacyjny byłam u
        niej aż 8 razy w tym miesiącu: a to w gabinecie, a to przyjmowała mnie w
        szpitalu. I myślałam, że mnie strasznie skasuje, na szczęście zapłaciłam jak za
        półtorej wizyty. Poza tym bardzo się wczuwa i chętnie odpowiada na pytania.
        Jeśli któraś jest z Poznania - chętnie podam namiary. Szkoda tylko, że nie
        wszyscy lekarze są tacy jak onasad
        • miyoki Re: co was wkurza u lekarzy - wyżyjcie się! 03.12.05, 09:24
          a może ktoś poda namiary na dobrego gina z wrocławia ...?
          • iga73 do marty st 03.12.05, 09:42
            Marto ja takze mieszkam w województwie łódzkim mozesz podac namiary na ta
            lekareke dziekuje
            • marta_st Re: do marty st 03.12.05, 12:11
              Ja mieszkam konkretnie w Sieradzu, a ginka do której chodzę nazywa się
              Agnieszka Balińska i przyjmuje w Sieradzu na Aleja Pokoju. Jeśli chciałabyś
              więcej informacji to podam swoje gg 2389880. Pozdrawiam
    • yskyerka Re: co was wkurza u lekarzy - wyżyjcie się! 04.12.05, 12:10
      5 minut na pacjentkę w przychodni NFZ. Kiedyś była to jedna z lepszych
      przychodni w Wawie. sad Przyszłam z plamieniem na początku ciąży. Lekarz
      potraktował mnie jak panikarę, której ubzdurało się, że jest w ciąży. Wziął
      mnie na samolot, stwierdził, że nic złego nie widzi, ale na odczepnego dał
      skierowanie do szpitala. Na usg mógł mnie zapisać na za trzy tygodnie. Dzień
      później w szpitalu okazało się, że już po wszystkim. sad Od tego czasu do
      ginekologów chodzę prywatnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka