Dodaj do ulubionych

już za tydzień teścik:)

17.01.06, 13:29
Która z Was testuje w okolicach 25 stycznia?? Jeśli oczywiście nie dostane @,
będę testowała właśnie 25, no chyba, że wytrzymam do 27. Tak więc jeszcze
tydzień w zawieszeniu i tylko dwa rozwiązaniasmile) Pozdrawiam i łączę się w
cierpliwości z wszystkimi (nie)oczekującymi na okres.
Obserwuj wątek
    • magdak1977 Re: już za tydzień teścik:) 17.01.06, 13:39
      Ja w sumie tez moge soebie zatestowac, juz tyle razy w tym miesiacu testowala,
      bo czulam sie jakbym byla w trzecim miesiacu ciazy, ze ten jesen juz wiele nie
      zmienismilesmilesmile

Serio: powodzenia i trzymam za Was kciuki, zebyscie we wzglednym zdrowiu
      psychicznym do terminu@ dotrwaly

caluski
      magda
    • bastet7 Re: już za tydzień teścik:) 17.01.06, 14:07
      Witaj Wrotkowink Ja - jeśli mój gin miał rację - dogonię Ciebie i tez NIEczekam
      na @ ok. 26 styczniawink Chociaż w tym cyklu chyba mi szczęście nie dopisze (coś
      mi się namieszało z cyklem). Ale trzymam za Ciebie kciukiwink
    • asienka247 Re: już za tydzień teścik:) 17.01.06, 14:09
      Wrotka je taz zatestuje jesli oczywiscie do 25 nie dostane @ trzymam
      kciuk...oby bylo jak najlepiej...
      • aghatta1 Re: już za tydzień teścik:) 17.01.06, 16:07
        Ja też testuję 25, ale kupiłam już test (tak przy okazjiwink i pewnie zatestuję
        już wczesniej bo nie byłabym sobą! Tak liczę na ten cykl, bo mam potwierdzoną
        usg owulację, poza tym długo odczuwałam po niej kłucie w jajniku, no i teraz mam
        dużo śluzu rzadkiego i mlecznego. Wcześniej nie miałam takich dolegliwości może
        więc..
    • pilotek5 Re: już za tydzień teścik:) 17.01.06, 17:28
      Wrotka ja też będę testować w okolicach 25 stycznia, a dokładnie 24, jeśli
      oczywiście nie dostanę @. Może się nam uda.......
    • misia197510 Re: już za tydzień teścik:) 18.01.06, 14:12
      To ja się dołączęsmile Może z Wami jakoś dotrwam do tego dnia. A będzie to drugi
      test w tym cyklu bo oczywiście nie wytrzymałam i zatestowałam dzisiaj (9-tego
      dnia po owulacji) i dopiero po 15 minutach pojawiła się słabiutka druga kreska.
      Chcąc nie chcąc muszę jeszcze poczekać jeden tydzieńsad Ja też pozdrawiam i
      trzymam kciuki żeby nie przyszła ta... ta... @
      • aghatta1 Re: już za tydzień teścik:) 18.01.06, 18:38
        Misia witaj w klubie, ja też oczywiście wykorzystałam test kupiony wczoraj, ale
        niestety nie ujrzałam na nim ani cienia kreski oczywiście wmawaiam sobie, że za
        wcześnie jest(6 dpo), ale wydaje mi się, że pretest by mi wykazał juz ciążę. Na
        Twoim miejscu umierałabym z radości bo wiele dziewczyn najpierw ma słabe kreski
        a potem już tluściutkie. Oby tak było i u Ciebie.
        • misia197510 Re: już za tydzień teścik:) 19.01.06, 07:52
          Dzięki za dobre słowosmile Umierać z radości to się trochę bojęwink No 6-ty dzień to
          rzeczywiście jeszcze chyba za wcześnie. Trzymam kciuki i za Ciebie. Pozdrawiam!
          P.S. Najgorsze jest to czekanie - wtedy dni mijają tak powolisad
        • bastet7 Do Aghatty 19.01.06, 07:52
          6 dpo to zdecydowanie za wcześnie, żeby test był pozytywny. HCG jest
          produkowane dopiero jak się zarodek zagnieździ, czyli po przynajmniej tygodniu;-
          ) Także - trzymam kciuki za dwie kreseczki na kolejnym teście za kilka dniwink)
          PS. Wiem, że na Preteście jest napisane, ze wykrywa ciąże po 6 dniach, ale moim
          zdaniem to bzdurawink
    • nowakaga5 Re: już za tydzień teścik:) 19.01.06, 07:59
      To ja będę testować tydzień po Was. Trzymam za nas wszystkie kciuki.
      • aghatta1 Re: już za tydzień teścik:) 19.01.06, 10:11
        Pocieszyłyście mnie dziewczyny. Chcę wiedzieć jak najszybciej m.in. z powodu
        luteiny, którą będę kontynuować jeśli zaciążę, ale skąd to wiedzieć, boję się,
        że jeśli ją odstawię tak jak powinnam, czyli na parę dni przed spodziewaną @, to
        może się stać coś złego.
        • 1magnolia Re: już za tydzień teścik:) 19.01.06, 13:12
          To jeszcze ja wink Owu mialam 14 albo 15 wiec bede testowac pod koniec miesiaca,
          ok. 27 stycznia. Rany ... jeszcze dwa tygodnie, jak to wytrzymac? wink)
          • wrotka13 Re: już za tydzień teścik:) 19.01.06, 13:17
            Magnolia jakie dwa tygodnie?smile Przecież dzisiaj jest 19-sty, więc będziesz
            testować za tydzieńsmile)
            • 1magnolia Re: już za tydzień teścik:) 19.01.06, 15:03
              Jestem dzisiaj zakrecona jak sloik dzemu wink I spac mi sie chce okrutnie!
              Oczywiscie masz racje wink to juz za tydzien! Mam taka nadzieje, ze tym razem
              sie udalo. Wreszcie poszlam na monitoring i wiedzialam dokladnie kiedy jest owu
              i razem z M czesto sie kochalismy, wiec moze ...? Do tego wszystkiego moja
              kolezanka (ktora jest juz w 8 miesiacu!) powiedziala mi wczoraj, ze rok 2006
              jest w kalendarzu chinskim rokiem plodniosci wink Nie do konca wierze w takie
              rzeczy, ale wiecie jak to jest wink Zycze nam wszystkim powodzenia wink)
    • aluka25 Re: już za tydzień teścik:) 19.01.06, 15:24
      Ja testuje 28 stycznia. pewnie mogłabym wcześniej, ale ostatnio cykl miałam 37
      dni więc wolę poczekać.
    • misia197510 Re: już za tydzień teścik:) 20.01.06, 08:49
      No to już nam zostało tylko 5 dni... a jakby nie policzyć dzisiejszego to nawet
      4smile Wiedziałam, że w "kupie" będzie raźniej, lepiej mi znieść to czekanie z
      Wami. Wiem, że jesteśmy umówione na 25-tego i już mnie tak nie kusi ten test co
      leży w szufladzie. Weekend minie jak z bicza strzelił i zostaną 2 dnismile
      Pozdrawiam i miłego dnia życzę!
    • sylvia_b Re: już za tydzień teścik:) 20.01.06, 09:27
      zrobilam dzisiaj rano test. tej samej firmy co robilam ostatnio i jeszcze
      kiedys poprzednio - Pretest. jestem jakies 5-6 dni przed miesiaczkia jaka
      powinnam dostac. Po 3 min pojawil sie pasek w okienku testowym. po pieciu
      bardzo bardzo blady w okienku ciaza. Na tescie pisza zeby nie odczytywac wyniku
      po 15 min bo moze byc juz bledny. Tamten pasek pojawil sie po 5-7. Poprzednio
      jak robilam ten test to drugi pasek pokazal sie chyba pożniej i nie byl
      różowawy tak jak dziś, a jakiś taki kremowy (jak tło okienka tylko ciemniejszy)
      a poprzednim razem byl tylko jeden pasek nieważne po jakim czasie sie na
      okienko spogladalo...
      Co o tym myslicie?
      • evcia80 Re: już za tydzień teścik:) 21.01.06, 11:55
        Hmm... Według mnie jest nadzieja smile ale zatestuj jeszcze raz w dniu (lub dzień,
        dwa po) (nie)spodziewnej @. Mam nadzieję, że wtedy zobaczysz 2 piękne grubachne
        już krechy! Trzym się cieplutko! smile
        • aghatta1 Re: już za tydzień teścik:) 21.01.06, 12:34
          sylvia, ja bym wierzyła, że coś z tego będzie!
          • nowakaga5 Re: już za tydzień teścik:) 21.01.06, 13:21
            Jeśli załóżmy owy mam dzisiaj, to kiedy mogę już robić test? Czekacie 2 tyg???
            Myślałam, że po tygodniu już mogę spróbować zrobić.
            • nowa_mama75 Re: już za tydzień teścik:) 21.01.06, 14:53
              Można już po tygodniu, ale test może wyjść negatywny i nie powinnas się tym
              przejmować tylko zatestować w terminie @.
              Zarodek zagnieżdża się w macicy nawet do 12 dni.
              Pozdrawiam
              • misiamama Re: już za tydzień teścik:) 21.01.06, 17:33
                Hej
                Ja też testuję koło 27 stycznia, tylko mam taką wątpliwość: jesli liczyć wg
                przeciętnej długości cyklu, to @ powinna być już 25 stycznia; ale owu miałam
                najprawdopodoobniej (wyszedł pozytywny test owu) dopiero 14 stycznia (16 dc).
                Dość późno jak na cykle 27-dniowy. Moze więc lepiej poczekać do 30-go stycznia?
                a.
                PS. Ten chiński kalendarz mnie bardzo podbudowałwink)
                • 1magnolia Re: już za tydzień teścik:) 22.01.06, 20:19
                  Dobra chinszczyzna nie jest zla wink Szczegolnie w kwestii plodnosci! Pozdrawiam
                  serdecznie smile)
      • sylvia_b Re: już za tydzień teścik:) 23.01.06, 17:50
        No i sie wyjasniło. Blady pasek albo był ciążą, która sie samoczynnie straciła,
        albo był błędem testu. w sobote dostałam okres. leje sie ze mnie za
        przeproszeniem jak z wiadra i co najdziwniejsze czyściusieńką przejrzystą,
        pieknie czerwona jak nigdy w zyciu krwią. Myślałam, że mnie trafi jak to
        zobaczyłam!
        • aghatta1 Re: już za tydzień teścik:) 23.01.06, 18:30
          Przykro mi sylvia, je testuje jutro z rana, do środy nie doczekam, poza tym
          jutro idę do gina i chcę oczywiście wiedzieć wczesniej.
          • 1magnolia Re: już za tydzień teścik:) 24.01.06, 09:58
            Ja sprobuje wytrzymac do niedzieli ... jeszcze tylko (albo az!) 5 dni.
            Sylwio - przykro mi ... naprawde. Ale wiesz, jak to z nami jest - jestesmy jak
            Feniks - co miesiac musimy sie podniesc z popiolow. Trzymaj sie i powodzenia
            nastepnym razem wink) Pomysl sobie ze juz niedlugo znow bedziesz sie czule
            przytulac do Twojego M wink)
            • wrotka13 I kreska:( 24.01.06, 10:07
              Zatestowałam dzisiaj rano, po moim śnie, w którym na teście pojawiły się dwie
              kreski. Niestety rzeczywitość okazała się smutniejsza, bo test pokazał I
              kreskę. Wprawdzie @ powinna przyjść 26 stycznia, ale myślę, że test w 27 dc
              pokazałby już ciążę. Poza tym, w sobotę, wczoraj i dzisiaj miałam brunatne
              plamienia, więc sobie teraz czekam spokojnie na okres, żeby w lutym ropocząć
              starania. Pozdrawaim i jutro czekam na Wasze dobre wieści
              • aghatta1 Re: I kreska:( 24.01.06, 10:10
                Wrotka przykro mi. Ja zrobiłam 2 testy. Najpierw bobo - bladziuchna, potem
                pobiegłam do apteki i na quik view druga też blada. Boję się.
                • pilotek5 Re:już za tydzień teścik:) 24.01.06, 11:02
                  A ja miałam dzisiaj raniutko zrobić test, ale ostatnio wrzuciłam sobie na luz i
                  po prostu zapomniałam iść do apteki i kupić test. Jak uda mi się dzisiaj po
                  pracy wszystko pozałatwiać i nie zapomnę o aptece, to jutro zrobię test. @
                  nadal nie mam, cykle mam 28-dniowe, a dzisiaj jest 29 dc. Ale najważniejsze
                  jest to, że przestałam się przejmować tym, czy na teście wyjdzie I czy II
                  kreski. Dzięki temu jest mi dużo lepiej (szczególnie dobrze to działa na moją
                  psychikę).
                  • donawita Re:już za tydzień teścik:) 24.01.06, 18:27
                    Witam!
                    Na tym forum jestem po raz pierwszy. Moj mąż dostaje szewskiej pasji od tych moich
                    'objawów'. A tak naprawdę poza kłuciem jajnika po owulacji jakis specjalnych
                    objawów nie mam. Temperatura mi sie tylko utrzymuje tak 36,9 37 .@ powinnam
                    dostać jutro no najpóźniej w czwartek , ale żadnych objawów przedmiesiaczkowych
                    jakoś tez nie mam, co dziwne. Nie wiem czy to moja zeschizowana psychika płata
                    mi figle albo po prostu tak się łudze. Oczywiście testy juz robiłam wyszły
                    negatywne, ale to pewnie dlatego że wykonalam je za szybko. Dlatego tez nie będę
                    testowac jutro tylko w niedziele, no chyba ze @ przyjdzie. za wszystkie
                    starające się 3mam kciukismile
                  • donawita Re:już za tydzień teścik:) 24.01.06, 18:33
                    Witam!
                    Na tym forum jestem po raz pierwszy. Moj mąż dostaje szewskiej pasji od tych moich
                    negatywne, ale to pewnie dlatego że wykonalam je za szybko. Dlatego tez nie będę

[urlsadimg]www.justmommies.com/tickers/pic/ttc/3155/[/img]mój cykl[/url]
                  • donawita Re:już za tydzień teścik:) 24.01.06, 18:35
                    Witam!

[url=www.justmommies.com/tickers/pic/ttc/3155/[/img]mój cykl[/url]]
              • bastet7 Do Wrotki 25.01.06, 07:51
                Wrotko. Przykro mi że znów jedna kreska, ale poczekaj jeszcze kilka dni..może
                się udawink
                A mam pytanie: piszesz, że masz plamienia przed @, a wcześniej pisałaś, że
                bierzesz Luteinę. Czy ta Luteina nie zmniejszyła Ci plamień? Pytam, bo sama się
                z tym męczę...
                • wrotka13 Re: Do Wrotki 25.01.06, 07:59
                  Witamsmile Niestety, pomimo brania luteiny mam plamienia. W tym miesiący pojawiły
                  się w 24dc, później dzień przerwy i znowu się pojawiły. Trwają do dzisiaj, są
                  takie brunatne, dziwne jest to, że dziś jest 28 dc, a mnie wogólne nie boli
                  brzuch. Pozdrawiam i trzymam kciuki
                  • bastet7 Re: Do Wrotki 25.01.06, 08:08
                    Może powinnas brac większą dawkę Luteiny.. A czy w ogóle miałaś badany
                    progesteron? Ja będę miała pojutrze wyniki i się okaże, bo zawsze miałam
                    wysoki... znaczy wtedy, kiedy jeszcze nie miałam plamieńwink
                    I tak się zastanawiam, czy te plamienia całkiem uniemożliwiają zajście w ciążę?
                    Bo rózne rzeczy czytałamwink
            • sylvia_b Re: już za tydzień teścik:) 25.01.06, 12:22
              najgorsze jest to, ze w dniu mojej "największej szansy" mojego M nie bedzie
              przez dwa dni... Mam nadzieję, że uda sie może przed, albo po... wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka