clo2 18.10.06, 09:30 Dziewczyny co mam robic. Mam cykle 28-29 dniowe. Od wczoraj czyli 12 dc, robie test owulacyjny.Wczoraj kreska bladziusienka, dzisiaj tez. Kontynuowac? A moze popelniam jakis blad. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olla8 Re: test owulacyjny 18.10.06, 09:40 Oczywiście, że powinnaś kontynuować testy. Ja też miałam najpierw blade kreski a na trzeci dzień pojawiła się już piękna gruba krecha. Odpowiedz Link
meryli Re: test owulacyjny 18.10.06, 09:44 Hej. Wszystko dobrze robisz - tak po prostu działają te testy owu. Ja mam cykle przeważnie 30dniowe i w zeszłym cyklu zaczęłam testować w 13dc i przez 4 kolejne dni test wykazywał bladą kreske również myślałam, że coś źle robię a tu piątego dnia testowania (czyli 17dc) pojawiła się druga b.wyraźna krecha i to właśnie ten moment pik wskazujący mającą nastąpić owu wychwytuje test. Także cierpliwosci Clo rób testy codziennie o tej samej porze dnia równoczesnie obserwując swój organizm (temperaturę) a na pewno nie przeoczysz owu. Odpowiedz Link
clo2 Re: test owulacyjny 18.10.06, 10:01 Dzieki bardzo, jeszcze jedno pytanie - jesli zobacze druga kreche to znaczy,ze owu nastapi w cigu 24-36 godzin, czyli wlasciwie od momentu jak zobacze kreche powinnam probowac,dobrze myle? Odpowiedz Link
clo2 Re: test owulacyjny 18.10.06, 10:07 To jest moj pierwszy cykl z testem a staram sie od roku, moje hormony sa ok,nasienie meza rowniez. Teraz wydaje mi sie ze ja zawsze zaczynalam za wczesnie staranie.Przy cyklach 28-29 dniowych zeby nie przeoczyc juz od 10 dnia,no i jak juz doszlo do owulacji to pewnie w nasieniu nie bylo nic "tresciwego" Odpowiedz Link
meryli Re: test owulacyjny 18.10.06, 12:34 Hej Clo. Ja to ekspertem nie jestem ale wydaje mi się, że tak jest jak piszesz tzn. że trzeba zacząć staranka dopiero jak się zobaczy tą krechę wyraźną. Ja dop 2 cykle na testach jestem i dokładnie wydaje mi się, że taki sam błąd popełniam jak Ty bo już jak zobaczę bladą kreskę to przytualnko codziennie robimy a to nie o to chodzi chyba W tym. mies. będziemy twardzi i czekamy do wyraźnej krechy p.s. my również od ponad roku staramy się, hormony ok, nasienie b.dobre a ciąży jak nie ma tak nie ma Odpowiedz Link