Dodaj do ulubionych

test owulacyjny

18.10.06, 09:30
Dziewczyny co mam robic. Mam cykle 28-29 dniowe. Od wczoraj czyli 12 dc,
robie test owulacyjny.Wczoraj kreska bladziusienka, dzisiaj tez. Kontynuowac?
A moze popelniam jakis blad.
Obserwuj wątek
    • olla8 Re: test owulacyjny 18.10.06, 09:40
      Oczywiście, że powinnaś kontynuować testy. Ja też miałam najpierw blade kreski
      a na trzeci dzień pojawiła się już piękna gruba krecha.
    • meryli Re: test owulacyjny 18.10.06, 09:44
      Hej. Wszystko dobrze robisz - tak po prostu działają te testy owu. Ja mam cykle
      przeważnie 30dniowe i w zeszłym cyklu zaczęłam testować w 13dc i przez 4
      kolejne dni test wykazywał bladą kreske sad również myślałam, że coś źle robię a
      tu piątego dnia testowania (czyli 17dc) pojawiła się druga b.wyraźna krecha i
      to właśnie ten moment pik wskazujący mającą nastąpić owu wychwytuje test. Także
      cierpliwosci Clo rób testy codziennie o tej samej porze dnia równoczesnie
      obserwując swój organizm (temperaturę) a na pewno nie przeoczysz owu.
      • clo2 Re: test owulacyjny 18.10.06, 10:01
        Dzieki bardzo, jeszcze jedno pytanie - jesli zobacze druga kreche to znaczy,ze
        owu nastapi w cigu 24-36 godzin, czyli wlasciwie od momentu jak zobacze kreche
        powinnam probowac,dobrze myle?
        • clo2 Re: test owulacyjny 18.10.06, 10:07
          To jest moj pierwszy cykl z testem a staram sie od roku, moje hormony sa
          ok,nasienie meza rowniez. Teraz wydaje mi sie ze ja zawsze zaczynalam za
          wczesnie staranie.Przy cyklach 28-29 dniowych zeby nie przeoczyc juz od 10
          dnia,no i jak juz doszlo do owulacji to pewnie w nasieniu nie bylo
          nic "tresciwego"
          • meryli Re: test owulacyjny 18.10.06, 12:34
            Hej Clo. Ja to ekspertem nie jestem ale wydaje mi się, że tak jest jak piszesz
            tzn. że trzeba zacząć staranka dopiero jak się zobaczy tą krechę wyraźną. Ja
            dop 2 cykle na testach jestem i dokładnie wydaje mi się, że taki sam błąd
            popełniam jak Ty bo już jak zobaczę bladą kreskę to przytualnko codziennie
            robimy a to nie o to chodzi chyba sad W tym. mies. będziemy twardzi i czekamy do
            wyraźnej krechysmile
            p.s. my również od ponad roku staramy się, hormony ok, nasienie b.dobre a ciąży
            jak nie ma tak nie ma sad
            • clo2 Re: test owulacyjny 18.10.06, 14:28
              No to trzymam kciuki za ciebie !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka