mbw78 06.02.07, 20:01 Czy któraś z Was leczy się w Czechach? Macie adres jakiejś klinki? Podobno jest dużo taniej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asioolka1 Re: Taniej w Czechach?! 07.02.07, 09:23 www.iscare.cz/faq.php?status=1 Ja punkcje i transfer miałam w Pradze, podsyłam Ci link. Odpowiedz Link
szyszka39 Re: Taniej w Czechach?! 07.02.07, 10:23 Mozesz nam napisac jaka jest roznica w cenie? Albo ile ty placilas? Odpowiedz Link
asioolka1 Re: Taniej w Czechach?! 07.02.07, 15:14 Za punkcje, transfer, mrożenie na trzy lata, płaciłam 1000 euro.Miałam robione icsi.Za leki i monitoring na miejscu we Wrocławiu. Odpowiedz Link
szklanapulapka2 Re: Taniej w Czechach?! 07.02.07, 16:08 Czyli, w sumie razem ze wszystkim, lekami, monitoringiem, ile Cię to wyniosło (tak na polskie pieniądze)? Odpowiedz Link
lyrica Re: Taniej w Czechach?! 07.02.07, 19:41 no i czy przyniosło efekt w postaci ciąży??? Odpowiedz Link
asioolka1 Re: Taniej w Czechach?! 07.02.07, 22:32 Nie pamięyam ile zapłaciłam za leki ale pewnie około 4000 zł i 2000 za monitoring i potrzebne badania.W pradze 1000 euro, nie pamiętam dokładnie ile wtedy stało euro ale chyba wychodziło nie całe 4000 zł.W sumie około 10000 zł.Ciąża jeszcze przedemną Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Taniej w Czechach?! 07.02.07, 22:58 no to ja nie wiem gdzie wy tu widzicie tanio????? skoro wyszło 10000zł?????? ja w polsce, w łodzi w ,,gamecie" za wszystko zapłaciłam 7600zł. i za pierwszym razem mi się udało przez icsi. Odpowiedz Link
asioolka1 Re: Taniej w Czechach?! 08.02.07, 09:14 słoneczko, nikt nie mówi,że jest taniej.Ktoś pytał ocene w Czechach i namiar na klinike to napisałam co wiem. Odpowiedz Link
asioolka1 Re: Taniej w Czechach?! 08.02.07, 09:27 Słoneczko, to napeawde bardzo mało Cie wyszło.Musiałaś w takim razie bardzo mało wydać na leki, bo samo icsi+transfer to 4300, dobrze licze? Napisz ile kosztwał cię monitoring i potrzebne badania przed. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Taniej w Czechach?! 08.02.07, 22:42 asioolka1 napisała: > Słoneczko, to napeawde bardzo mało Cie wyszło.Musiałaś w takim razie bardzo mał > o > wydać na leki, bo samo icsi+transfer to 4300, dobrze licze? Napisz ile kosztwał > cię monitoring i potrzebne badania przed. prepraszam asiolku, w takim razie zle was zrozumiałam. myślałam że piszecie e w czechach jest taniej a jak zobaczyłam tą cenę 10000zł. to aż mnie cofneło. -ja za icsi płaciłam 3000zł -za transfer zarodków 850zł. -za badanie usg,konsultacje u profesora i badanie estradiolu w krwi 340zł. (miałam to zobione 2 razy). -a za leki 3410 zł. z tym że my mieliśmy tylko 2 zarodki więc odeszło nam ich zamrażanie które w gamecie kosztuje 1000zł. (zamrożenie i przetrzymywanie ich przez pierwszy rok). w sumie to my na początku mieliśmy na wszystko wyliczone 90000zł. ale odeszło nam ich zamrożenie i oddali nam 400 zł. za leki bo nie wykożystałam 5 ampułek ,,fostimonu". a o do badań przed icsi to nie mieliśmy robionych żadnych. dzisiaj byliśmy na pierwszym usg i jest jeden piękny dzidzius w macicy o wielkości 2mm-niezły bykol co? teraz z 2 tygodnie mamy przyjechać na kolejne usg żeby usłyszeć serduszko bo dzisiaj jeszczxe było zawcześnie. dziś jestem dokładnie w 5 tygodniu i 2 dni w ciąży)) pozdrawiam was wszystkie i życzę wam dużo cierpliwości w staraniach i przedewszytkim dużo szczęścia Odpowiedz Link
asioolka1 Re: Taniej w Czechach?! 09.02.07, 09:19 Słoneczko, więc myśle,że ja tak dużo nie zapłaciłam.Ty nie miałaś mrożenia, ja ma zapłacone za trzy lata.Ja miałam 6 x monitoring przed punkcją, ty 2x.Miałam porobione wszystkie badania, hiv, toxoplazmoza itd, no i więcej leków zużyłam niż ty.To ,że zapłaciłas mało to jest pewne ale ja też dużo nie zapłaciłam w porównaniu z dziewczynami z Novum, np. Słoneczko, a może to będzie calineczka? Trzymaj sie cieplutko. Odpowiedz Link
Gość: efeu1 Re: Taniej w Czechach?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 23:10 mam pytanie. jaki lekarz monitorował cie we w-wiu? chcialabym zlapac kontakt z kims kto kieruje na in vitro do pragi.niecierpliwie czekam na odpowiedz.pozdrawiam. Odpowiedz Link
Gość: ana1970 Re: Taniej w Czechach?! IP: *.mofnet.gov.pl 07.12.07, 15:01 Mnie kierował prof. Woytoń z Dyrekcyjnej. Udało się za 2 razem. Odpowiedz Link