farbaaa 21.05.07, 19:03 byłam u dr Niemoczynskiego w Invimedzie. Oszałamiająco przystojny, prawie zapomniałam o celu wizyty Są tu inne fanki? Pozdrowionka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alela1 Re: dr Niemoczyński 21.05.07, 19:04 o az taki przystojny to on nie jest, fakt ma cos w sobie. Odpowiedz Link
farbaaa Re: dr Niemoczyński 21.05.07, 19:07 mnie powalił, a rzadko mi się to zdarza ciekawe, czy jest tak skuteczny jak przystojny... Odpowiedz Link
alela1 Re: dr Niemoczyński 22.05.07, 10:32 jest! same pozytywne opinie o nim slyszalam Bylam u niego 2 razy w 1 ciazy. teraz chodze do Karwackiej, troche szybko mowi ale zawsze mnie doprowadza do pionu Odpowiedz Link
aaaaaaa37 wrecz przeciwnie 22.05.07, 11:15 mamy bardzo zle zdanie o nim. Bylismy w jego prywtnym gabinecie, wizyta ok 2,5 minut cena 160 zl. I skwitowal" pojdzcie do kogos zeby ktos meza zbadal czy nie ma zylakow powrozka" przeciez przyszlismy do specjalisty a nawet nie raczyl zbadac! Paranoja i jedn awielka pomylka, nie wiem po co ma ta "niby specjalizacje" z andrologii jak odsyla zeby ktos zbadal Odpowiedz Link
coccinelle76 Re: wrecz przeciwnie 22.05.07, 15:19 O jejku, musieliscie trafic na jakis wyjatkowo niekorzystny dzien Ja lecze sie u dr N od prawie roku i zlego slowa nie moge powiedziec. Malzon tez przebadany i tez pod wrazeniem. Dr zawsze ma czas, zeby wszystko wyjasnic, nie straszy, nie namawia od razu do IV tylko szuka optymalnych rozwiazan. To w nim cenie najbardziej. A jeszcze bardziej bede cenic kiedy w koncu sie uda...Pozdrawiam. Odpowiedz Link
tessie124 Re: wrecz przeciwnie 22.05.07, 19:34 Witam, pragnę wtrącić swoje 3 grosze nt dr N hm - byliśmy u Niego jeden raz i to była strata czasu i pieniędzy: arogancki i lekceważący w stosunku do mnie i mojego męża. Miał pretensje, że nie przyszliśmy z gotowym kompletem badań, że nie szperaliśmy po sieci przed przyjściem na wizytę. Tylko ja chciałam dowiedzieć się czegoś od niego - poszliśmy do androloga a ten zaczął wypytywać się o mnie i moje cykle, moje badania co biorę i po co. Jednym słowem po prostu pomyłka - nigdy więcej - mój mąż jest tego samego zdania. Nie polecam go nikomu. Nie powinien figurować na liście jako androlog - jeżeli nie potrafi zająć się problemem. Pozdr Tess. Odpowiedz Link
farbaaa Re: wrecz przeciwnie 22.05.07, 19:45 on nie jest andrologiem, taz. nie ma takiej specjalizacji, leży to w sferze jego "zainteresowan"... dobre, nie? ale za to wart grzechu, moim zdaniem Odpowiedz Link
tessie124 Re: wrecz przeciwnie 23.05.07, 06:11 No, cóż - znalazłam jego nazwisko na liście andrologów. A poza tym, dla mnie lekarz powinien być kompetentny, wyrozumiały, cierpliwy, uprzejmy, wzbudzający zaufanie i dający poczucie bezpieczeństwa. To czy jest przystojny czy nie, to tak naprawdę niewiele mnie obchodzi - do diabła nie płacę za wizytę tylko po to aby podziwiać przystojnego doktorka... Tak mnie wkurzył, że jakoś nie mogę się doszukać tego zabójczego uroku.Dobry wygląd to chyba trochę za mało aby być na białej liście... Pozdr tess. Odpowiedz Link
aaaaaaa37 farbaa 23.05.07, 10:20 uwazasz ze zainteresowania uprawniaja do napisania sobie przez doktra na pieczatce ze jest andrologiem??? chyba sie gleboko mylisz! dla nas byl rowniez bardzo niemily i bezczelny. szkoda slow i pieniedzy! Odpowiedz Link
Gość: zośkaaa Re: dr Niemoczyński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 11:47 "Pan Kitka" to biznesman a nie lekarz. Bez badań od razu zaproponował inseminację za grubą kasę dokładnie nie znając przyczyny niepłodności. Może właśnie o to chodzi z tą jego urodą by pacjentki zapominały po co przyszły. Drogo i niefachowo ...a pooglądać facetów to można na ulicy lub w TV i to zupełnie za friko. Odpowiedz Link
Gość: aneta Re: dr Niemoczyński IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 20.07.07, 10:28 Ja mam póki co bardzo dobre zdanie o tym lekarzu. Byłam u kilku lekarzy z naszym problemem i każdy kazał czekać, a my czekamy już 3 lata. On jako pierwszy zlecił badania i ma jakiś plan. Wizyta trwała tyle ile my potrzebowaliśmy. Doktor odpowiadał na każde moje pytanie i wyjasnił wszelkie wątpliwości. Zbadał męża. Sam podpowiedził, że badania mogę zrobić tam, gdzie mam taniej, bo to kosztowe wszystko. Ma idelane podejście do pacjenta. Ja już w myslach nawet mózg dsobie operowałam w poszukiwaniu gruczolaka przysadki. A po dwóch wizytach jestm tak spokojna jak dwano nie byłam. Wprawdzie mamy problem, ale jest on inny, a właściwie jest zdiagnozowany. Poprzednio wszytsko opierało się na domysłach "lekarzy". Tak więc ja mam jak najlepsze zdanie o doktorze Niemoczyńskim. Kompetentny, uprzejmy, otwarty na pacjenta, cierpliwy. Mam nadzieję, że nam pomoże. Za kilka dni idziemy na kolejną wizytę. A że przy tym przystojny? Cóż. To tylko działa pozytywnie Odpowiedz Link
Gość: Gosiaczek Re: dr Niemoczyński IP: *.escom.net.pl 06.08.07, 19:08 A ja jestem bardzo niezadowolona. Pierwsza wizyta była ok. Doktor zrobił szeroki wywiad mnie i mojemu mężowi. Od razu zaproponował inseminację- bez badań, która suma sumarum nie wyszła. Potem było juz coraz gorzej. Brak odpowiedzi na zadawane przeze mnie pytania. Zbywanie uśmiechem i tylko żałuję, że straciłam na niego czas i pieniadze za wizyty. Na pewno zmienię lekarza. Nie polecam!!! Odpowiedz Link
taby Re: dr Niemoczyński 11.08.07, 18:26 Witam! Ja też mam zupełnie inne - to znaczy pozytywne zdanie o dr Niemoczyńskim. Na wizyty chodziłam w Invimedzie. Zawsze poświęcał nam/lub mi samej wystarczająco dużo czasu, udzielał wyczerpujących odpowiedzi, szukał po kolei przyczyny mojej niepłodności, przy czym ciągle zachęcał nas do nieustających prób, co zawsze jakoś rozładowywało stres. Po ponad 4 miesięcznym leczeniu hormonalnym, które nie przyniosło rezultatu skierował mnie na laparaskopię a nie na in vitro, które jak powiedział dużo kosztuje a nie koniecznie przyniesie od razu rezultaty. Laparoskopię przeprowadził sam w połowie czerwca (naciął otoczki jajników, które jak się okazało były zbyt grube i nie "przepuszczały" jajeczek). No a przedwczoraj zrobiłam sobie test i wyszły dwie kreseczki )) Pozdrawiam wszystkie forumowiczki. Odpowiedz Link
gusia_78 Re: dr Niemoczyński 13.08.07, 19:01 Cześć, dołączam się do słów poprzedniczki, chociaż niestety jeszcze nie w tym ostatnim najszczęśliwszym aspekcie. Chodzimy do niego z mężem w Invimedzie. Jest konkretny, rzeczowy, odpowiada cierpliwie na wszystkie moje pytania (nawet jak w zdenerwowaniu zadaję je po raz kolejny), a przede wszystkim nie opowiada bajek i NIE OBIECUJE, że na pewno się uda, przedstawia realne procentowe szanse, nie namawia na invitro jak nie widzi jeszcze takiej konieczności. Odpowiedz Link
Gość: Kinia Re: dr Niemoczyński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.07, 14:35 hej, ja tez leczę się u doktora Niemoczyńskiego. I sama nie wiem. Pierwsza wizyta była ok, Mowił konkretnie. My wiemy już z mężem że nie pozostaje nam nic innego jak tylko in vitro (brak plemników), ale po przeczytaniu postów na temat dr Rokickiego i dr Niemoczyńskiego, bez wątpienia ten pierwszy ma 100 razy wiecej wydanych pozytywnych opini. jestesmy przed kolejna wizyta kiedy to mamy rozpoczac przygotowania do inf i nie wiem czy dobrze robimy zostrajac u tego lekarza. moze któraś z was miała już robiony zabieg własnie u niegi proszę o opinie. Odpowiedz Link
agulabis Re: dr Niemoczyński 27.08.07, 10:44 Do doktora Niemoczyńskiego trafiłam w listopadzie 2004 z polecenia lekarz ginekolog ze Szpital św. Zofii, w którym byłam poddana zabiegowi łyżeczkowania po drugim poronieniu. Pani doktor wskazała na niego jako wybitnego specjalistę leczenia niepłodności, także doskonałego androloga. Pojechaliśmy z mężem do jego prywatnego gabinetu na Sobieskiego. Zależało nam przede wszystkim na tym aby wskazał drogę diagnozowania przyczyny dwóch poronień oraz zbadał męża. W trakcie wizyty zignorował obecność mojego męża i skoncentrował się na wypytaniu mnie o stan zdrowia, choroby, wcześniejsze badania, itp. Wszytsko notował w swoim laptopie. Przez misiąc monitorowaliśmy kolejne etapy cyklu. Diagnoza brzmiała - jesteście zdrowi, jedźcie na wakacje i próbujcie. Wtedy mi się wydawało, że to bardzo dobra diagnoza. Próbowaliśmy, próbowaliśmy, ... i nic. W czerwcu 2005 roku sami zasugerowaliśmy, że chcielibyśmy skorzystać z jakiegoś medycznego "wspomagacza". Wyszliśmy z receptą na dwa clo i duphaston i "wytycznym". Próbowaliśmy tak przez 6 miesięcy, bez efektu. Jedyny efekt był taki, że w trakcie przyjmowania leków przytłam 10 kg i z rozmiaru 40 "wskoczyłam" na 44. Ostatni raz spotkaliśmy się z dr Niemoczyńskim na początku 2006 roku i po wiycie uznaliśmy z mężem, że ten "specjalista" nie ma pomysłu na nasze leczenie. Nie zlecił żadnych konkretnych badań poza hormonami i jakością nasienia. Niepowodzenia i brak najmniejszego chociaż kroku w przód doprowadziły mnie do depresji. Potrzebowałam kilku miesięcy żeby się otrząsnąć i nabrać sił do dalszej walki o upragnione dziecko. Podjęłam leczenie w innym miejscu. W maju 2007, po szeregu badań, zaszłam w ciążę po insemicji, niestety po raz trzeci poroniłam. Pani doktor, która się mną opiekuje wysłała mnie na badania do Instytutu Hematologii gdzie zdiagnozowano u mnie obecność czynnika V Leidena. Na 99% to właśnie ta anomalia jest przyczyną wszystkich wcześniejszych poronień. Wiem to niestety dopiero po trzeciej tragedii. Szczerze odbradzam dr Niemoczyńskiego. Przez ponad rok zwodził mnie i mojego męża, wmawiał że oboje jesteśmy zdrowi tylko zbyt zestresowani żeby począć dziecko. Ktoś na tym forum doskonale go określił - biznesmen. Podpisuję się pod tym obiema rękami. Sympatyczny gabinet i droga woda po goleniu nie są miarą skuteczności w leczeniu niepłodności. Odpowiedz Link
Gość: mrog3 Re: dr Niemoczyński IP: *.chello.pl 18.10.07, 19:48 Nie polecam tego doktora. Byłam u niego z mezem wizyta trwala moze z 10 min zero konkretow nawet nie zbadal meza gadka bez sensu a podsumowanie bylo takie zeby probowac dalejm bo jego zdaniem nic zlego sie nie dzieje. Swoja droga jak mozna stwierdzic czy cos sie dzieje czy nie jesli nie zleci sie zadnych badan. Porazka i szkoda pieniedzy. Dodam tylko ze po tej wizycie umowilam sie na wizyte do dr Wolskiego w Novum i jednak leczenie meza jest potrzebne zostaly wykonane niezbedne badania. Wiec jak widac lekarz lekarzowi nierowny. W kazdym badz razie uwazam ze za taka wizyte u Pana dr Niemoczynskiego powinny byc mi zwrocone pieniadze. Odpowiedz Link
Gość: Kinia0907 Re: dr Niemoczyński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 13:01 hej farba, czy może leczysz się u dr Niemoczyńskiego? czy może miałas wykonywane u niego jakies zabiegi. Moze wiesz o nim co kolwiek i o jego skuteczności? proszę odpisz Odpowiedz Link