ulhappy 14.06.07, 13:43 jakie powinnam zrobic badania,czy powinnam sie juz maltwic Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylpal13 Re: odpiszcie co myslicie 14.06.07, 14:04 jeśli sie zamartwiasz to zrób badania, ale moim zdaniem rok to krótko, macie jeszcze dużo czasu, tylko z tego co pzreczytalam to ty o tym cały czas myślisz. Proponuję odpusć sobie jak samma nie dasz rade może odwiedź psychologa. Jak tak będziesz cały czas o tym myśleć to trudno ci będzie zajsć. A badania to najlepiej niech ginekolog zleci. J arobiłam tarczyce, toksoplazmoze, cytomegalie, chlamidie i męża możesz przebadać, niech pójdzie do urologa to zleci mu badania, albo twój ginekolog. Powodzenia! Odpowiedz Link
tessie124 Re: odpiszcie co myslicie 14.06.07, 14:26 Dziewczyno, po pierwsze to spokojnie. Po drugie zacznij mierzyć tempkę i obserwować śluz. Sprawdź czy masz owulację i druga faza cyklu jest odpowiedniej długości. Możesz jeszcze porobić usg aby sprawdzić czy pęcherzyk rzeczywiście jest, dojrzewa i czy pojawia się ciałko żółte. Co do lekarzy to niektórzy sa naprawdę bezduszni. Opowiem Ci co mnie się przydarzyło. Otóż parę lat temu staraliśmy się o dzidzię: mierzyłam tempkę, robiłam wykresy, przytulanko było w odpowiednim czasie. Zrobiłam test ciążowy i jak tak się wpatrywałam to wydawało mi się, że widzę 2 kreski. Moj mąż też to widział. Tylko ona była b. blada. Do tej pory nie wiem czy to była ciąża. Zaczęłam plamić i dopiero po kilku dniach mogłam iść do lekarza. Byłam wtedy na b. krótko w Anglii i musiałam wrócić do Polski. Poszłam do gina, a ten wielką łaskę zrobił że raczył mnie zbadać w czasie krwawienia. Powiedział: proszę się nie martwić, b. wiele ciąż ginie nawet niezauważonych. Nie ma co się tak przejmować. Cholera! On mówił o moim dziecku?! Więcej do niego nie poszłam, ale wolę myśleć że to hormony zrobiły mi psikusa. Ja bym poradziła Ci najpierw pobserwować ze 2 cykle z tempką, śluzem (oczywiście staranka ) badania hormonów na pewno prolaktyna co jeszcze to musisz polukać na forum. W 3 cyklu zrób monitoring cyklu. Tzn idziesz na usg ze 3 razy. Tylko musisz określic z poprzednich obserwacji kiedy zacząć. Tak ze 3-4 dni przed skokiem tempki (średnio) Jeśli cykle masz krótkie to może nawet już 10dc, jeżeli długie to 12dc powinien wystarczyć. W czasie badania zapytaj lekarza kiedy przyjść na następne badanie. I wtedy zobaczysz czy rosną pęcherzyki, czy jest odpowiednie endometrium etc. Pozdr Tess. Odpowiedz Link
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama