Dodaj do ulubionych

Plamienie implantacyjne??

19.06.08, 21:01
Kobietki!!
Dzis 25dc, biore luteine, bo mialam plamienia brunatne, brazowe,
nigdy czerwone. Dzis rano robilam test, wyszedl negatywny, teraz mi
mokro jakos. Poszlam do lazienki i zobaczylam krople zywej krwi na
bieliznie ze sluzem raczej gestym. Co to moze byc?? To co w temacie??
Obserwuj wątek
    • justmaga Re: Plamienie implantacyjne?? 19.06.08, 21:08
      a wiesz kiedy mialas owu?? A zwykle ok ktorego dnia mialas
      plamienia??
    • viktoria1980 Re: Plamienie implantacyjne?? 19.06.08, 21:12
      kurcze może to rzeczywiście plamienie implantacyjne, właśnie znalazłam info że
      "plamienie implantacyjne...o ile takowe istnieje bo co do tego lekarze sa
      sprzeczni...jest zywoczerwone...i niewielkie...trwa pare godzin...gora jeden
      dzien.." czyli to że krew by się zgadzało!!! śluz też typowy dla ciąży, ile to
      dziewczyn pisze że już czuły że @ nadchodzi a tu się śluz pojawiał!!! a jak to
      implantacja to chyba by rano test ciąży nie wykrył... trzymam kciuki z całych
      sił!!!!
    • ankups Re: Plamienie implantacyjne?? 19.06.08, 21:12
      Byc może tak, byc może nie... niesty nie pomogę... A jaki test
      robiłaś? bo jesli płytkowy, to niesty nie mają dobrej czułości -
      powtórz strumieniowym z porannego moczu, jesli @ nie nadejdzie. Jak
      długie masz cykle? kiedy była owu?
      • groszkowa74 Re: Plamienie implantacyjne?? 19.06.08, 21:13
        Owu byla 13-14 dc, cykle mam 28 dniowe. Test dzis byl z porannego
        moczu, strumieniowy.
        • groszkowa74 Re: Plamienie implantacyjne?? 19.06.08, 21:14
          A plamiania mialam roznie od 21 dc najwczesniej, ale raczej 26 dc,
          ale nigdy zywoczerwone, zawsze brunatne.
          • po_trzydziestce1 Re: Plamienie implantacyjne?? 19.06.08, 21:23
            Z tego co ja się orientuję plamienie implantacyjne (o ile bywa) to
            ok.7 dni po owu. Bo tyle czasu mniej więcej trwa zanim zarodek
            zagnieździ się w macicy. Ale (o ile nie monitorujesz cyklu i nie
            mierzysz tempki) owu mogla się przesunąć, zatem wszystko jest
            możliwe. Proponuję poczekać do terminu @ i zrobić ponownie test.
          • ankups Re: Plamienie implantacyjne?? 19.06.08, 22:50
            Obserwacja full service? bo jak tak, jesli nie ma anomalii i
            zakłóceń, nie widzę i nie doświadczyłam niewiarygodności - nigdy nie
            monitowałam namiętnie, a jak już się zdarzyło, to moje wykresy i
            obserwacje sprawdziły się na 100% - zakładając, ze i u Ciebie tak
            jest - pozostaje Ci
            a) beta;
            b) test strumieniowy - czułość 10 (!) z porannego moczu.
            Jedno i drugie proponuję dzień po terminie miesiączki.
            Plamienia - właśnie "krwawe" opisuje wiele babeczków, jako
            implantacyjne - ja nigdy jednak nie miałam.
            Luteinę bym brała do wyjasnienia sprawy.
            No... zaciskam kciuki, zeby było dobrze, czyli tak jak tego chcesz
            smile
        • uccellino Re: Plamienie implantacyjne?? 19.06.08, 21:54
          > Owu byla 13-14 dc,

Na jakiej podstawie tak twierdzisz?
          • groszkowa74 Re: Plamienie implantacyjne?? 19.06.08, 21:55
            Testu owu, obserwacji wlasnychsmile
            • bushko Re: Plamienie implantacyjne?? 19.06.08, 22:26
              A ja z uporem maniaka powiem, że bez tempki i wykresu to wróżymy z fusów...wink o!
              • uccellino No przecież napisała, że obserwacje były. 19.06.08, 22:29
                A poza tym właśnie z wykresu to jest z fusów (niczego wykresowi nie
                ujmując bo sama robię i nie wyobrażam sobie nie robić), bo owu może
                być od czterech dni przed skokiem do drugiego dnia wyższych. Bez
                monitu nie znamy daty owu i kropka.
                • bushko Re: No przecież napisała, że obserwacje były. 19.06.08, 22:46
                  Jakie obserwacje? Mając wykres, testy owu, śluz można wysnuwac wnioski typu jest
                  ileś tam dni wyższych tempek, a wiadomo ile powinna trwać faza lutealna i widać
                  czy to krwawienie przed @, czy początek @, czy implantacja, czy co? A teraz
                  równie dobrze może być implantacja, początek @, owulacja (wiem testy owu, ale te
                  o d.... można potłuc). Z wykresu byłoby wiadomo.... co jest najbardziej
                  prawdopodobne, lub tylko możliwe....Jeśli tempka spadła to wiadomo, zaczyna się
                  @.... A monit nie da Ci dokładnej daty owu, u mnie kiedyś owu miałam przez cały
                  tydzień... Co drugi dzień latałam jak głupia na monit i co drugi dzień było, już
                  juz pęcherzyk pęka... następnym razem to samo... Dopiero mając wykres, testy
                  owu, monit mogłam na 99% stwierdzić kiedy była owu...

Bushko...
                  • uccellino Re: No przecież napisała, że obserwacje były. 19.06.08, 22:51
                    > Jakie obserwacje?

Obserwacje to zwykle = temperatura + śluz lub szyjka.

> A monit nie da Ci dokładnej daty owu, u mnie kiedyś owu miałam
                    przez cał
                    > y
                    > tydzień... Co drugi dzień latałam jak głupia na monit i co drugi
                    dzień było, ju
                    > ż
                    > juz pęcherzyk pęka...

Bo owu to nie jest "już, już pęka", tylko "pękł". I tę date znamy :-
                    ))
                    • groszkowa74 Re: No przecież napisała, że obserwacje były. 19.06.08, 22:52
                      Moje obserwacje to:
                      sluz (dzien po potopie jest sucho i to wlasnie ten dzien!), libido
                      male, bol jajnika, a wlasciwie prawie po nim nastepnego dnia.
                      • uccellino A to faktycznie z tego g... można wiedzieć ;-))) 19.06.08, 22:55
                        Zwracam Bushko honor smile)
                        • groszkowa74 Re: A to faktycznie z tego g... można wiedzieć ;- 19.06.08, 23:00
                          Hahaha, tos mnie podsumowalasmile Dobra wiem, ze nic nie wiemsmile
                          • bushko Re: A to faktycznie z tego g... można wiedzieć ;- 19.06.08, 23:04
                            Groszkowa, ja niestety tak mam, że przed @ mam plamienie nawet obfite i to żywą
                            krwią, a nie jest to @. U mnie jest @ wtedy jak bez paru nosp się nie
                            obejdzie... Mam nadzieję, że w Twoim przypadku będzie inaczej... Jak nie
                            przyjdzie @ to zrób test, lub leć na betę. Luteina może opóźnić @...
                    • bushko Re: No przecież napisała, że obserwacje były. 19.06.08, 22:59
                      Jak pęcherzyk pękł to jest już po ptokach... bo niby co widzi tam, że wie, że
                      pękł? Widzi albo cos co pozostało z pęcherzyka (równie dobrze może zaczął sie
                      wchłaniać), lub widzi ciałko żółte a wtedy bye bye do następnego cyklu...
                      Figlowac trzeba zanim pęknie a nie jak na ekranie widac że pękł....
                      • uccellino Re: No przecież napisała, że obserwacje były. 19.06.08, 23:09
                        > Jak pęcherzyk pękł to jest już po ptokach... bo niby co widzi tam,
                        że wie, że
                        > pękł? Widzi albo cos co pozostało z pęcherzyka (równie dobrze może
                        zaczął sie
                        > wchłaniać), lub widzi ciałko żółte a wtedy bye bye do następnego
                        cyklu...
                        > Figlowac trzeba zanim pęknie a nie jak na ekranie widac że
                        pękł....

Ale teraz nie rozmawiamy o tym, kiedy współżyć, tylko czy monit może
                        określic datę owu - i może. A na chłopaka, to nawet lepiej po
                        peknięciu. No tylko nie za długo po smile)
                        • bushko Re: No przecież napisała, że obserwacje były. 19.06.08, 23:15
                          Monit może określić datę owu, tak jak wykres i test owu... Najlepiej te trzy
                          nałożyć na siebie i wtedy określic z większą precyzją ten dzień....
                          • groszkowa74 Re: No przecież napisała, że obserwacje były. 19.06.08, 23:21
                            Ech, to ja chyba wymiekamsmile Do mierzenia temp. nie dojrzalamsmile
                          • uccellino Re: No przecież napisała, że obserwacje były. 20.06.08, 09:47
                            > Monit może określić datę owu, tak jak wykres i test owu...

W takim razie proponuję, żebyśmy pozostały przy swoich poglądach, bo
                            raczej się nie przekonamy smile)) Test wskazuje 1,5 doby i może się
                            mylić, a temperatura 6 dób, kiedy mogła zajść owu.
                            • groszkowa74 Re: No przecież napisała, że obserwacje były. 20.06.08, 10:10
                              6 dob mowiszsmile Uccellinosmile Buahahaha, sie usmialam. Sorry, ale mam
                              dzis glupawke. W sumie to ciezko zajsc, skad te wpadki???smile
                              • uccellino Re: No przecież napisała, że obserwacje były. 20.06.08, 10:15
                                > W sumie to ciezko zajsc, skad te wpadki???smile

A no ciężko, nie przeczę. Ja nie widzę już związku między seksem a
                                ciążą... wink)

Z dobami mówię o tym, że wykres pokazuje nam skok temperatury, a
                                skok ma prawo być od 4 dni przed owu do drugiego dnia wyższych
                                temperatur - w sumie 6 dni / dup wink).
                                • po_trzydziestce1 Re: No przecież napisała, że obserwacje były. 20.06.08, 11:01
                                  uccellino napisała:

> Ja nie widzę już związku między seksem a ciążą... wink)

Uccellino, ale się rozbawiłaś tym stwierdzeniem. Już kiedyś czytałam
                                  czyjąś wypowiedź, że najlepsza antykoncepcja to kochać się bez
                                  zabezpieczenia, tak często jak się da, z naciskiem na dni płodne i
                                  obsesyjne chcieć dziecka. I patrząc na takie Kobietki jak my zadaje
                                  się, że coś w tym niestety jestsad
                                  • bushko Re: No przecież napisała, że obserwacje były. 20.06.08, 13:50
                                    6 dup czy dób... to po co ja mierzę??? A chyba żebym w 30 dniowym cyklu
                                    wiedziała kiedy mam figlować... tyle, że to i tak wychodzi postfaktum.. No cóż,
                                    wykres i tempka to najtańsze metody obserwacji... jak jeszcze miałabym wywalić
                                    dodatkowo 300 zeta w cyklu na 3 usg i tak co miesiąc to wymiękam i wolę
                                    wykres... wykres i test owu to już coś... i można skorygować błędy... za 10
                                    testów owu tych najdroższych bobo plan płacę ok 100zeta... ujdzie wytrzymać...
                                    ale co miesiąc na usg, to juz fiksacji można dostać i się widzi cienie i
                                    widma.... na teście oczywiście...wink)))

I rzeczywiście z tym bzykaniem i obsesyjnym chceniem dziecka to fakt, że to
                                    doskonała antykoncepcja.... niestety... I nie widzisz związku między seksem a
                                    ciążą.... hm to ponoć ja jestem fanatyczną katoliczką i wierzę w Niepokalane
                                    Poczęcie i takie tam.... czyżbyś zaczęła wierzyć???? Bardzo się cieszę ;-DDDD
    • uccellino W każdy czwartek ciąża??? ;-DDD 19.06.08, 21:53

• uccellino Madziu kochana, a na betę to Ty byś nie... 19.06.08, 22:27
      ...poszła? Bo ja im dłużej czytam o Waszych przygodach z testami,
      tym bardziej sie przekonuję, że po sikańcach to i tak zawsze zostaje
      wątpliwość...
      • groszkowa74 Re: Madziu kochana, a na betę to Ty byś nie... 19.06.08, 22:37
        Ja mam inny problem, dzis ostatni dzien "jedzenia" luteiny i nie
        wiem czy brac jutro czy nie, oto jest pytanie?smile
        • uccellino W tej sytuacji bezwzględnie brać!!!!!!!!!!!!!!!! 19.06.08, 22:42

• uccellino A jakby coś, to pójdziesz... 19.06.08, 23:10
      ...do tej nowej pracy? Bo to odwieczny dylemat...
      • groszkowa74 Re: A jakby coś, to pójdziesz... 19.06.08, 23:18
        No ide w poniedzialek...i zaraz sie kaze wyslac na badania. Jakby co
        to zmajstruje nie swoje wyniki, hahhasmile
        • justmaga Re: A jakby coś, to pójdziesz... 19.06.08, 23:22
          to idziesz na bete jutro??
          a jaknie to w niedzile moze sikanca powtorz
          • groszkowa74 Re: A jakby coś, to pójdziesz... 19.06.08, 23:24
            Sikanca powtorze, na bete w poniedzialek jakby co.
            • bushko Beta... 20.06.08, 06:59
              To trzymamy kciuki za tę betę wink))
              • agnese_zb Re: Beta... 20.06.08, 08:29
                Ja też trzymam kciuki. Jedziemy tak samo. Ja dziś 26dc, w niedzielę
                @, a jak nie przyjdzie to w poniedziałek powtarzam test. Dzisiaj
                wzięłam ostatnią tabletkę lutenylu. Lekarz mówił, że tylko do 26dc i
                jak wyjdzie ciąża to od razu mam przyjść do niego. Nie wiem dlaczego
                dał mi lutenyl, a nie luteinę.
                • groszkowa74 Re: Beta... 20.06.08, 08:36
                  Tak Aga, to prawda, ja tez 26dc. Ja luteine skonczylam wczoraj, test
                  negatywny. Ech, co za stresysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka