groszkowa74 07.08.08, 14:33 Jesli ktoras z Was byla pacjentka jednej i drugiej kliniki, jakie macie spostrzezenia? Ktora klinike wybrac? Zalezy mi na skutecznosci i podejsciu do pacjenta. Cena nie gra roli. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kati-1 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 07.08.08, 14:41 Ja jestem pacjentka Polaka tak więc nie mam porównania. Trudno mi powiedzieć która klinika jest lepsza... sama waham się nadal pomimo tego, że podjęłam już leczenie. Czasem mi się wydaje, ze Invimed jest bardziej "profesjonalny" ale nie byłam i nie wiem Odpowiedz Link
groszkowa74 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 07.08.08, 15:03 Wlasnie mam podobne i skojarzenia i odczucia i z opowiadan kolezanek tak wnioskuje, ale ladne sciany to nie wszystko. Wiem ze dla mojego M. to tez wazne, wiec sie waham. Odpowiedz Link
Gość: andzia Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 15:10 Hej Groszkowa Ja mam ten sam dylemat, za m-c planuję przystąpić do in vitro, tylko zastanawiam się gdzie, w Invimedzie czy też u Polaka? U Polaka leczyłam się lecz niestety bezskutecznie, miałam u niego 2 nieudane uiu... natomiast byłam też na wizycie w Invimedzie, muszę przyznać że objęto mnie tam fachową opieką, ujął mnie ich profesjonalizm, lecz jeszcze mimo wszystko się zastanawiam. Odpowiedz Link
maggi1973 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 07.08.08, 17:41 Witajcie, ja zdecydowałam się na dr Polaka ale też mam wątpliwości. Jestem po 2 wizytach i przygotowuję się do icsi (dziś zaczęłam antyki). Właśnie przeczytałam, że w sobotę są w Invimedzie drzwi otwarte i wybieram się zobaczyć. Odpowiedz Link
groszkowa74 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 07.08.08, 19:57 Sama sie wybierasz czy z mezem? Chyba trzeba sie umowic telefonicznie... Odpowiedz Link
Gość: kati-1 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 12:48 Andzia - ja tez jestem po nieudanej. Strasznie to przeżyłam bo uwierzyłam, że się uda. Teraz chcę podejść do kolejnej. Wczoraj zaczęłam clo i czekam na połowę cyklu. W Invimedzie fajne jest to, że 2 inseminacja kosztuje ok. 400 zł. Chyba jeszcze raz spróbuję jednak u Polaka. Odpowiedz Link
Gość: maggi2008 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 09:54 Groszkowa,dzwoniłam i ... niestety nie było już miejsc. Kolejna okazja za parę miesięcy, tak powiedziała pani z recepcji. Więc ja też próbuję u dr Polaka. Odpowiedz Link
groszkowa74 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 10.08.08, 10:22 Magi, bylam w Invimedzie, udalo mi sie dostac na ta wizyte. Wrazenia pozytywne. Dr Wickiewicz przelala na mnie swoj spokoj. Tego potrzebowalam. Odpowiedz Link
Gość: Maggi1973 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 11:06 Groszkowa, napisz proszę więcej jakie wrażenia i co doktor Wam zalecił. Mi u dr Polaka zaproponowano kolejną iui ale nie chciałam trzeci raz się rozczarować i zdecydowałam z M., że poddajemy się ICSI. Zaczełam właśnie antyki ale teraz pełna jestem obaw... Odpowiedz Link
groszkowa74 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 10.08.08, 11:49 Badania hormonow (PRG, FSH, LH), TSH, Ft4, nasienie M. mamy zrobic. I mam sie zglosic w 10 dc z wynikami badan na monitoring. Wrazenia z wizyty jak napisalam dobre. Dyskretnie juz od samej recepcji, dr Wickiewicz kompetentna, spokojna, rzeczowa. Bedziemy dzialac od teraz krok po kroku, diagnoza pelna po 2 cyklach, potem wspolna decyzja co dalej. Jestem zadowolona i spokojniejsza A ile iui mialas?? Myslisz o in vitro czy jeszcze nie? 73 to Twoj rocznik? Odpowiedz Link
groszkowa74 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 10.08.08, 11:50 Sorka nie doczytalam ze mialas 2 razy iui. Macie dziecko czy staracie sie o pierwsze? Odpowiedz Link
Gość: Maggi1973 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 12:15 Groszkowa, mam 35 lat i staram się od 3 lat o pierwszego dzidziusia. Robiłam już dużo badań, hormony, HSG, monitoring, badania M. Nie jest ponoć źle ale czas działa na moją niekorzyść Dlatego u dr Polaka chcę od razu podejść do inv. A jak strania wyglądają u Ciebie? Odpowiedz Link
groszkowa74 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 10.08.08, 12:32 Podobnie kilka lat, w miedzyczasie operacja wyluszczenia miesniaka, mala torbiel jajnika tez usunieta. Czas depcze mi po pietach, jak Tobie. Uzywasz maila gazetowego?? Odpowiedz Link
maggi1973 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 10.08.08, 15:23 Groszkowa, pisz na: firka4@wp.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: kati-1 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 10:51 Dziewczyny byłam w sobotę na konsultacjach w Invimedzie i.. przenoszę się jednak tam. Nie mam absolutnie nic do Polaka - złego słowa nie powiem lecz wyszło kilka szczegółów podczas rozmowy, które pokazały, mi, że Invimed jest bardziej profesjonalny. Długo rozmawialiśmy z dr Gizlerem, uspokoił mi dał nadzieję (a jest to bardzo ważne). W środe mam wizytę na 8 rano aby ocenić czy w tym cyklu podejdziemy do iui. Bardzo mi się podobało podejście, ze Invimed rozliczany jest w wyników i z każdego nieudanego zabiegu muszą się tłumaczyć. Odpowiedz Link
groszkowa74 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 11.08.08, 13:40 Kati, na ktora bylas?? chyba sie minelysmy Odpowiedz Link
groszkowa74 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 11.08.08, 13:46 Kati, napisalam @ do Ciebie na gazete. Odpowiedz Link
kati-1 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 11.08.08, 15:06 Nie mam jeszcze nic na poczcie... Ja byłam umówiona na 13:20, ale weszłam dopiero ok. 13:40, a TY? Odpowiedz Link
kati-1 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 11.08.08, 15:14 Dodam, ze pamiętam jedna panią (chyba blondynkę) akurat jak byłam to pytała o badania w recepcji, była tez inna pani - żartowałyśmy na temat Michałka (jeśli to Ty to będziesz wiedziała o co chodzi ) no i jeszcze jedna para siedziała koło nas i czekała na wizytę u dr Wickiewicz. Odpowiedz Link
groszkowa74 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 11.08.08, 15:49 No jasne ze to ja, ta od Michalka))!!!!! Ta sama godzina Ale numer! Odpowiedz Link
Gość: kati-1 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 10:03 ale świat jest mały!!! ha ha Odpowiedz Link
Gość: marcela25 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: 217.98.60.* 28.09.08, 12:48 mialam 5 pecherzykow wiecej nie udalo sie wychodowac z czego 4 udalo sie zaplodnic, 2 mialam w szczepione bo byly mocniejsze a 2 zamrozone.Stymulowana bylam bardzo dlugo prawie 2i pol tygodnia ale dalo efekty.Estriadol na poczatku mialam17,7 pozniej 30,8 a na konciu 1258 takze u nie to strasznie wolno szlo.Bralam zaszczyki podskornena poczatku pregnyl, pozniej puregon 600 i menopur. po zaplodnieniu zaszczyki domiesniwe z progesteronu tak do 10 tygodnia ciazy dzisiaj przechodze na tabletki podtrzymujace ciaze na wszelki wypadek> takze musisz byc dobrej mysli i sie nie zalamywac. trzymam kciuki powodzenia Odpowiedz Link
Gość: marcela25 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: 217.98.60.* 28.09.08, 12:55 miałam 5 pęcherzyków więcej nie udało sie wychodować z czego 4 udało sie zapłodnić, 2 miałam w szczepione bo były mocniejsze a 2 zamrożone.Stymulowana byłam bardzo długo prawie 2i pół tygodnia ale dało efekty.Estradiol na początku mialam17,7 pózniej 30,8 a na końcu 1258 także u nie to strasznie wolno szlo.Brałam zaszczyki podskórne na początku pregnyl, pózniej puregon 600 i menopur. po zaplodnieniu zaszczyki domiesniowe z progesteronu tak do 10 tygodnia ciazy dzisiaj przechodze na tabletki podtrzymujace ciaze na wszelki wypadek> takze musisz byc dobrej mysli i sie nie zalamywac. trzymam kciuki powodzenia Odpowiedz Link
Gość: marcela25 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: 217.98.60.* 28.09.08, 12:56 Miałam 5 pęcherzyków więcej nie udało sie wychodować z czego 4 udało sie zapłodnić, 2 miałam w szczepione bo były mocniejsze a 2 zamrożone.Stymulowana byłam bardzo długo prawie 2i pół tygodnia ale dało efekty.Estradiol na początku mialam17,7 pózniej 30,8 a na końcu 1258 także u nie to strasznie wolno szlo.Brałam zaszczyki podskórne na początku pregnyl, pózniej puregon 600 i menopur. po zaplodnieniu zaszczyki domiesniowe z progesteronu tak do 10 tygodnia ciazy dzisiaj przechodze na tabletki podtrzymujace ciaze na wszelki wypadek> takze musisz byc dobrej mysli i sie nie zalamywac. trzymam kciuki powodzenia Odpowiedz Link
katia84.08 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 12.08.08, 23:12 cześć dziewczyny czytam te fora i w końcu zdecydowałam sie sama napisac. Razem z mężem wybraliśmy Invimed (dr Gizler) i jak na razie jesteśmy zadowoleni. Jesteśmy po pierwszej iui a 18 sierpnia robie test i wtedy sie dowiemy czy po roku starań udało się za pierwszą iui pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: kati-1 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 09:24 Życzę powodzenia katja. Ja też podchodzę lada dzień do iui. Będzie mi ją robiła dr. Wickiewicz ponieważ p.G jest od jutra na urlopie. Odpowiedz Link
groszkowa74 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 13.08.08, 21:20 Kati, nie mowilas ze moja dr bedzie robila Ci iui Trzymam kciuki podwojnie! Odpowiedz Link
Gość: marcela25 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: 217.98.60.* 25.09.08, 17:39 ja jestem po zabiegu in vitro, zajmowal sie na dr Polak z którego jestem bardzo zadowolona. Udalo sie za pierwszym razem i jestem w 10 tygodniu ciązy, i musze powiedziec ze doktorowi polakowi nie zalezy na pieniądzach lecz na tym aby sie udalo. takze polecam.Pozdrawiam Odpowiedz Link
maggi1973 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 25.09.08, 21:24 Marcela, gratuluję tego sukcesu ) Powiedz jak wyglądała u Ciebie stymulacja, ile miałaś pęcherzyków i jaki wynik estradiolu przed punkcją. Jakie zastrzyki brałaś? Pytam bo ja miałam mieć jutro punkcję ale doktor z obawy przed hiperstymulacją odradził mi zabieg: ( Czekam teraz 2 cykle i zaczynam od początku. Takie wieści jak Twoja daje nadzieje. Pozdrawiam gorąco! Odpowiedz Link
Gość: marcela25 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: 217.98.60.* 28.09.08, 12:59 Miałam 5 pęcherzyków więcej nie udało sie wychodować z czego 4 udało sie zapłodnić, 2 miałam w szczepione bo były mocniejsze a 2 zamrożone.Stymulowana byłam bardzo długo prawie 2i pół tygodnia ale dało efekty.Estradiol na początku mialam17,7 pózniej 30,8 a na końcu 1258 także u nie to strasznie wolno szlo.Brałam zaszczyki podskórne na początku pregnyl, pózniej puregon 600 i menopur. po zaplodnieniu zaszczyki domiesniowe z progesteronu tak do 10 tygodnia ciazy dzisiaj przechodze na tabletki podtrzymujace ciaze na wszelki wypadek> takze musisz byc dobrej mysli i sie nie zalamywac.trzymam kciuki powodzenia Odpowiedz Link
Gość: maggi1973 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 21:01 Marcela, dziękuję za informacje. Potwierdziły, że z moimi wynikami raczej nie byłoby rozsądne podchodzić do punkcji. Życzę spokojnej ciązy i gorąco pozdrawiam) Odpowiedz Link
Gość: mała Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.09.09, 09:23 BYŁAM U POLAKA TYDAIEŃ TEMU JESTEM BARDZO ZADOWOLONA A ZWIEDZIŁAM JUŻ WIELE KLINIK MIN W POZNANIU , BIAŁYMSTOKU I INNYCH PORÓWNANIE WIĘC MAM ,BIAŁYSTOK TO POPROSTU JAKAS KATASTROFA ROBIŁAM TAM INVITRO POMIJAJAC FAKT ŻE POBRANIE KOMÓREK BYŁO ROBIONE BEZ USPIENIA - BÓL KTÓREGO NIE MOZNA SOBIE WYOBRAZIĆ NAWET W NAJGORSZYCH KOSZMARACH - PO POBRANIU MIAŁAM 18 KOMÓREK LECZ ZROBIONO MIKRO MANIPULACJĘ ZA PÓZNO I UDAŁO SIĘ PRZEZ TO UZYSKAĆ TYLKO 2 EMBRIONY LEKARZ DO KTÓREGO TRAFIŁAM BYŁ BARDZO AROGANCKI I NIE PRZYJEMNY OPIEKA MEDYCZNA BYŁA STRASZNA MAM NADZIEJE ZE WE WROCŁAWIU MI SIĘ UDA BO PRÓBUJĘ JUŻ 13 LAT I TRACE NADZIEJE PONIEWAŻ W ZADNEJ Z KLINIK NIKT NIE POTRAFIŁ STWIERDZIĆ DLACZEGO NIE MOGĘ ZAJŚĆ W CIĄŻE WSZĘDZIE SŁYSZAŁAM ŻE JEST WSZYSTKO OK.W LISTOPADZIE PONOWNIE PRÓBUJĘ INVITRO U POLAKA MAM CICHĄ NADZIEJE ŻE TYM RAZEM MI SIĘ UDA POZDRAWIAM WSZYSTKICH Odpowiedz Link
Gość: lomre Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 22:49 Dopisuję do wątku. Nie wiem jak jest w Invimedzie, ale my podchodziliśmy do inv u dr Polaka. Udalo się za pierwszym razem - mamy córkę. Podeszliśmy też do kriotransferu - byłam w ciąży z bliźniakami, ale nie udało mi się donosić (to już nie wina dr) Odpowiedz Link
Gość: qlinek Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.08, 08:48 jak miło czytać takie opinie o doktorze Polaku, tym bardziej, że w weekend mam u niego pierwszą inseminację. Gratuluję Wam dziewczyny sukcesu w tej niewdzięcznej walce o dziecko, trzymajcie się zdrowo! Odpowiedz Link
Gość: marcela25 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.docsis.tomkow.pl 30.10.08, 11:02 powodzenia napewno sie uda Odpowiedz Link
Gość: Dorota Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.10.08, 12:27 Qlinek, czy ogólnie jesteś zadowolona z dr Polaka? Odpowiedz Link
Gość: qlinek Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 13:12 Jak na razie BARDZO. Widzę po nim, że naprawdę mu zależy żeby jego pacjentki zaszły w upragnioną ciążę. Dla mnie najważniejsze jest, że nie ściemnia, mówi jak jest. Odpowiedz Link
Gość: Dorota Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.10.08, 14:24 No to super, bo właśnie takiego lekarza szukam! Wybieram się na wizytę w listopadzie, chciałabym podejść do IUI jeszcze w tym roku. Może się uda? Odpowiedz Link
Gość: qlinek Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 16:35 ja byłam u niego pierwszy raz 15 września a inseminację mamy 3 listopada. Wynika z tego, że ok 1,5 miesiąca zajęły nam badania moje i męża i postawienie diagnozy przez doktora. Do samego doktora Polaka jest raczej trzeba długo czekać więc jeśli będą chcieli Cię umówić do doktora Zosika to idź spokojnie bo dr Polak i tak konsultuje każdą pacjentkę i wspólnie podejmują decyzje jakie badania, leczenie czy ew. zabiegi. I pierwsza wizyta z mężem bo też pójdzie "na dywanik" Odpowiedz Link
Gość: Dorota Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.11.08, 09:51 Dzięki qlinek za pomocne info, jestem umówiona na piątek do dr Zosika. Odpowiedz Link
qlinek Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 03.11.08, 19:49 no to teraz już z górki - tego Ci życzę! Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 06.11.08, 07:06 witajcie! Dziewczyny jak wizyty u dr Polaka? jestesmy z mezem wlasnie na etapie podejcia decyzji ostatecznej, gdzie bedziemy robic zabieg... znam dr Polaka, bylismy juz raz u niego z jakies pol roku temu, zdiagnozowal nas. podoba mi sie ten lekarz. niestety nie mam porownania do lekarzy z Invimedu... napiszcie cos! Odpowiedz Link
Gość: Dorota Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.11.08, 09:45 Witaj, ja chętnie podzielę się swoimi wrażeniami, ale najwcześniej jutro, bo na jutro mam wizytę u dr Zosika. Z Invimedu znam dr Wickiewicz, chodziłam do niej w Corfamedzie. Odpowiedz Link
madzia23lubin Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 06.11.08, 14:24 Witajcie ja od roku chodzę do Invimedu i jestem zadowolona z podejścia do pacjenta w tym mieisiącu podchodzę do inseminacji i mam nadzieje ze sie uda pozdrawiam i trzemam za was kciuki !!!!! Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 07.11.08, 07:19 Dorota, napisz, jak po wizycie, co powiedzial lekarz, jakie leczenie/zabieg bedziesz miec. Maggie, jak sytuacja u Ciebie?? czy jest tu ktos, kto przystepowal do ISCI u dr Polaka? ile kosztuje u niego calosc? ile trwa 'przygotowanie'? pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: marcela25 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.docsis.tomkow.pl 07.11.08, 19:30 witam miałam robione invitro u dr POLAKA 1 sierpnia jestem bardzo zadowolona, u mnie trwalo to troche długo poniewarz miałam problemy z torbielami na jajniku i najpierw musialy byc zaleczone,w sumie to prawie 2 miesiace, ale nie żaluje poniewaz dzisiaj jestem w 4 miesiacu ciązy i udalo sie za pierwszym razem takze polecam i pozdrawiam goraco.Trzymam kciuki Odpowiedz Link
Gość: marcela25 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.docsis.tomkow.pl 07.11.08, 19:32 całosc to koszt około 11 tys.zl. ale to zalezy jak dlugo musisz byc stymulowana. Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 07.11.08, 22:49 dzieki wielkie za takie wspaniale wiesci marcela25!! gratuluje i zycze spokojnej ciazy! my prawie zdecydowni na dr Polka jestesmy... pytam o cene, bo na pierwszej wizycie, kilka mies temu, dr 'wycenil' nam wstepnie isci na 8-9tys. i cos mi tu nie gralo (malo w porwnaniu z tym, co czytam tu i tam), stad pytanie. wiem, ze decydujace jest, ile bedzie potrzeba lekow. pamietam tez, jak dr wspomnial, ze przy mojej posturze (jestem dosc mala) to wlasnie tyle powinno wyjsc... nie wiesz nic o jakis zmianach w cenniku w przeciagu ost pol roku? pewnie bedziemy sie umawiac w najblizszych dniach na kolejna pierwsza wizyte... pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: Dorota Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.as.kn.pl 16.11.08, 12:59 Witajcie! Jestem już po dwóch wizytach w klinice dr Polaka. Sam dr Polak sprawia wrażenie kompetentnego i naprawdę zainteresowanego problemami pacjentki. Atmosfera w gabinecie jest miła, a wizyta trwa ponad pół godziny, nikt nie popędza, bo czas minął. Dr ma poczucie humoru i potrafi rozładować napięcie, ale nie owija w bawełnę i nie wmawia pacjentce że wszystko będzie super i wspaniale. Dr Zosik jest kontaktowy, sympatyczny i cierpliwie wszystko tłumaczy i jest bardziej zdecydowany niż dr Dobroszycka. Na razie nie zdiagnozowano jeszcze w pełni mojego problemu, jestem w trakcie wykonywania badań. W przyszłym tygodniu wybieram się na monitoring cyklu. Uzbrajam się więc w cierpliwość i mam nadzieję, że w końcu się uda, czego i Wam wszystkim życzę. Qlinek, czy robiłaś już test ciążowy? Jak wynik? Odpowiedz Link
Gość: qlinek Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.magma-net.pl 16.11.08, 21:31 Witaj, nie było sensu robić testu bo przyszedł okres. Trudno, już przepłakałam najgorsze chwile, teraz będziemy się szykować do kolejnej iui. Jutro muszę się umówić na wizytę. Widzę, że masz bardzo podobne odczucia do moich jeśli chodzi o klinikę i lekarzy Mam nadzieję, że szybko sprawią, że będziemy mamami Pozdrawiam Cię serdecznie Odpowiedz Link
Gość: Dorota Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.11.08, 12:51 Qlinek, strasznie mi przykro, że IUI nie przyniosło spodziewanego efektu. Wprawdzie ja sama nie podchodziłam jeszcze do inseminacji, ale doskonale wiem, podobnie jak inne dziewczyny w naszej sytuacji, jak to jest, gdy kolejny cykl kończy się klapą. Ja też wtedy płaczę i świat mi się wali na dzień czy dwa, ale z nowym cyklem nadchodzą nowe nadzieje. Najważniejsze, że walczycie dalej, ja też jestem zdeterminowana i wierzę, że w końcu będę mamą. Serdeczne pozdrowienia dla Ciebie, trzymam kciuki za kolejną próbę! Odpowiedz Link
madzia23lubin Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 26.11.08, 20:20 Invimed !!!! Pierwsze IUI z wynikiem pozytywnym Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 07.11.08, 07:21 qlinek, a jak u Ciebie?? mialas zabieg? Odpowiedz Link
Gość: qlinek Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.08, 08:17 witaj verticale! miałam inseminację w pon. 03.11. Robił osobiście dr Polak. Ogólnie jak na razie jestem bardzo zadowolona z usług tej kliniki, mam nadzieję, że niebawem pojawią się efekty. nie wiem czy wiesz ze klinika ma swoją stronę: www.polak.med.pl/ tam jest cennik i potrzebne info Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 07.11.08, 08:52 qulinek! to ja trzymam kciuki dla Ciebie! kiedy robisz test? wiem, ze jest stronka, znam cennik. wiem, ze u nas sam zabieg to bedzie 4,5tys. zastanawiam sie tylko, ile to wyjdzie w calosci, z lekami i potrzebnymi badaniami... ciesze sie, ze jestes zadowolona z Polmedu. prawdopodobnie tez zdecydujemy sie na dr Polaka. Odpowiedz Link
Gość: qlinek Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.08, 09:46 dr powiedział, że mam zatestować 12 dni po iui. Jak nie dostanę @ to jakoś tak zrobię test. Ale boję się podczas iui rozmawiałam z położną, która pracuje w tej klinice i ona mi mówiła, że leki do in vitro kosztują ok. 2,5 tys. , a zabieg tak jak piszesz 4,5 tys. no i plus badania. Odpowiedz Link
Gość: qlinek Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wizycie IP: *.magma-net.pl 08.11.08, 10:47 pozdrawiam Odpowiedz Link
verticale Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi 11.12.08, 12:07 hej, co slychac u Was? jakos nikt nic nie pisze w tym watku... my jestemy po decydujacej wizycie w Polmedzie. szykujemy sie do zabiegu (badania, pigulki, itd)... jak wszystko dobrze pojdzie, to final wypadnie w lutym... jak zwykle mocno jestem uprzedzona do lekarzy, tak, szczerze, tych dwoch lekarzy robi na mnie (i co najwazniejsze na moim mezu!) dobre wrazenie. pozdrawiam, odezwijcie sie! Odpowiedz Link
Gość: qlinek Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 15:08 witaj verticale, ja jestem po nieudanym pierwszym iui w Polmedzie, w poprzednim cyklu nie podeszłam do iui bo miałam badanie hsg i ponoć nie powinno się zachodzić zaraz po. Teraz jestem w trakcie @ i za tydzień idę na wizytę omówić podchodzenie do iui w tym cyklu. Jeśli wszystko będzie w porządku to zabieg bedzie ok 23-24.12. trochę podłamało mnie nieudane iui, ale staram się nie poddawać i już szykuję sobie listę pytań do doktorów Ale czuję, że mam coraz większe ciśnienie na dziecko, zasypiam i budzę się z myślą o maluszku. Jak ja bym chciała żeby mi wrzeszczał już po nocach pozdrowionka Odpowiedz Link
verticale Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi 04.01.09, 09:08 qlinek! jak sie masz? co slychac u ciebie? ja przygotowuje sie pomalutku do zabiegu... tyle obaw... ogromny strach... dziewczyny z polmedu, odezwijcie sie! pozdrawiam!! Odpowiedz Link
Gość: qlinek Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.09, 10:07 witaj verticale! u mnie niestety drugie podejście do inseminacji nieudane teraz jestem na etapie zastanawiania się co dalej. Na pewno postanowiłam zaufać bardziej medycynie naturalnej i wybieram się w sobotę na akupunkturę. Słyszałam, że wielu parom pomogła więc może i nam...? Na pewno nie zaszkodzi. Chcę najpierw podejść do kilku zabiegów lub nawet całej serii jak trzeba będzie i zrobimy kolejne podejście do iui. Tyle, że doktor zaproponował mi inną stymulację, już nie na clostylbegyt tylko na zastrzykach. a Ty przygotowujesz się do inseminacji jak dobrze zrozumiałam? napisz coś więcej, możesz na priv jak wolisz (qlinek@gazeta.pl) pozdrawiam serdecznie i życzę pomyślnego 2009 roku Odpowiedz Link
maggi1973 Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi 05.01.09, 18:42 Witajcie, też jestem pacjentką doktora. Verticale, Ty podchodzisz do inv? Pierwszy raz? Ja czekam na @ i zaczynam tabletki więc też zabieg będę miała w lutym Qlinek, piszesz o akupunkturze, też dużo czytałam o jej dobrym wpływie. Możesz mi kogoś polecić z Wrocławia? Pozdrawiam Odpowiedz Link
verticale Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi 05.01.09, 19:11 ucieszylas mnie swoim wpisem, maggi1973! chyba jedziemy ze wszystkim rownolegle? fajnie, bedziemy sie wspierac, co Ty na to? bo ja straszliwie sie boje... to nasz pierwszy raz. u nas problem z nasieniem, ja zdrowa. podchodzimy, tzn na razie szykujemy sie..., do icsi. dokladnie, jak Ty, czekam na 1dc i jade z antyk. zabieg rowniez planowany na luty powiedz, na jakie koszta sie nastawiasz ze wszystkim? u nich chyba sie teraz w nowym roku troche ceny zmienily... pozdrawiam! czy to Twoje pierwsze podejscie? Odpowiedz Link
verticale Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi 05.01.09, 19:15 ale gapa ze mnie, przepraszam! wlasnie poczytalam troche o Tobie... widze, ze masz juz troszke za soba... tymbardziej bede Ci mocno kibicowac! odzywaj sie czasem! pozdrawiam Odpowiedz Link
verticale Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi 05.01.09, 19:04 qlinek! super, ze napisalas. ciekawa bylam, co u Ciebie.... bardzo mi przykro, ze iui nieudane i tym razem..... mysle, ze dobrze planujesz. tez jestem za akupunktura i med naturalna. moj maz na pewno, jak sie nie uda zabieg, pojdzie pod igly (u nas problem z nasieniem). moze i ja rowniez... gdzie planujesz aku? mozesz kogos dobrego polecic? mam co prawda kilka namiarow... my przygotowujemy sie do icsi... potwornie sie boje, stresuje, martwie....... porobilismy badania, lada chwila powinnam miec okres... potem tabletki przez 21 dni i dlugi protokol, jak dobrze pojdzie..... daj znac, jak bylo w sobote!! zabierasz partnera? Odpowiedz Link
Gość: qlinek Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi IP: *.magma-net.pl 05.01.09, 23:29 Już się otrząsnęłam po niepowodzeniu i zaczynam działać na nowo. Nie bardzo mam czas na rozczulanie się nad sobą bo zegar biologiczny tyka coraz głośniej. U nas też problem ze słabym nasieniem, więc docelowo mąż też pójdzie na igiełki. U mnie w zasadzie większych problemów nie ma, jedynie lekko podwyższone FSH. Zdecydowałam się na gabinet dr Katarzyny Kołodziejczak - Pokrywki, jest polecana na forum "nasz bocian", ma ponoć sukcesy w leczeniu niepłodności. Myślę, że w sobotę pójdę sama porozmawiać i dowiedzieć się jak powinniśmy działać w naszym przypadku. Dopiero jak będę bardziej "uświadomiona" to będę męża urabiać, bo on za bardzo nie wierzy w takie rzeczy Ale na pewno pójdzie bo też mu bardzo zależy na dzidziusiu. Wierzę, że masz teraz ciężkie chwile przed sobą i strach jest ogromny. Ale na szczęście nasz cel jest silniejszy niż wszystko inne! Jesteś w dobrych rękach Poczytaj wątek o aku na forum nasz bocian, jest wiele ciekawych opinii na temat zabiegów w trakcie przygotowań do sztucznego zapłodnienia, może Cię to zainteresuje. A w sobotę dam znać jak było i co się dowiedziałam. pozdrawiam Odpowiedz Link
maggi1973 Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi 06.01.09, 21:12 Verticale, ja też się ciszę,że będziemy się mogły wspierać Ja doszłam u dr prawie do końca ale niestety groziła mi hiperstymulacja I tak teraz czekam aż wszysko się unormuje z hormonami czyli po 2 normalnym cyklu, a to już ponad 3 miesiące... Zastrzyki są naprawdę do przeżycia, chciałabym już działać bo dla mnie czekanie i bezczynność są najgorsze. Weszłam dziś na stronę Polmedu i ... faktycznie podwyżki . Ostatnio czyli we wrześniu na leki,wizyty i badanie wydałam ponad 4000zł. Licze,że teraz 10000 wystarczy, jak myślisz? Acha, no i poważnie myślę o aku, tylko nie wiem ile zabiegów warto wziąść i u kogo, mąż chyba też powinien? Pisz koniecznie co u Ciebie. Qlinku, Ty też się odezwij po wizycie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
verticale Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi 07.01.09, 08:50 maggi1973, ja chyba tez juz chcialabym dzialac... byc juz na tych zastrzykach... a tu jeszcze miesiac na tabletkach... jakie leki mialas przy pierwszej probie? napisz, prosze. pierwsze zastrzyki robi sie w brzuch? dla mnie wszystko na razie to czarna magia... aha, mam pytanie do Ciebie... czy na wizyte pod koniec brania pigulki, trzeba miec juz komplet badan, wlacznie z posiewem? czy ten robi sie sie jakos tuz przed samym zabiegiem? zastanawiam sie, jak to wyjdzie finansowo ostatecznie. niby lekarz powiedzial nam, ze w 10000 powinnismy sie zamknac. pisalas, ze na leki i badania wydalas 4000 - jakie leki i jakie czy orientujesz sie, czy w Polmedzie mozna placic karta?... jak placicie do tej pory za wszystko? gotowka? karta, przelew?... ja juz mocno przedokresowa... czuje sie kiepsko, boli brzuch... pozdrowionka dla Was! Odpowiedz Link
verticale Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi 07.01.09, 08:41 moj maz sie boi akupunktury ale obiecal, ze jak bedzie potrzeba, to sie przelamie. w sumie musze przyznac, ze i tak jest naprawde dzielny. chodzi robic wszystkie badanka grzecznie, dba o terminy, szczegoly spraw, umawia nas na wizyty, itd - nie zostawia mnie z tym wszystkim... a poczatki byly koszmarne, jak sobie przypomne... w ogole nie chcial wspolpracowac (to chyba byl jakis wstrzas po pierwszych zlych wynikach jego badan...) daj znac, jak w sobote, co ustalilas z ta kobieta, co zalecila, jakie koszta takich zabiegow, ilosc zalecana... zycze powodzenia! Odpowiedz Link
Gość: qlinek Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 10:19 ach ci mężowie mój też przewraca oczami na moje nowe pomysły z cyklu "co tu zrobić żeby w końcu zajść w ciążę" ale grzecznie poddaje się zaleceniom moim i lekarza. Na szczęście jest ciekawski i postępowy więc pewnie się skusi w końcu na igły, tym bardziej, że u nas problem leży raczej po jego stronie. Na początku naszej drogi w Polmedzie trochę się buntował, że to jeszcze za wcześnie na takie działania. Ale dzięki dr Polakowi, który na początku "wziął go na dywanik" trochę mu się rozjaśniło w głowie. Jakby zorientował się, że to nie moje fanaberie tylko jakiś problem jednak jest. Teraz współpracuje bez zarzutu Ale wiem, że też przeżył szok jak odebrał swoje wyniki, choć wcale nie są aż takie tragiczne. Zresztą nikt z nas się też nie spodziewał, że będzie miał problem z poczęciem dziecka miłego dnia! Odpowiedz Link
maggi1973 Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi 07.01.09, 17:55 Vertiacale, już Ci wszystko piszę bo notowałam skrupulatnie: - regulon (antyk) - 43zł - decapeptyl (2 opak.wyciszacza) + wizyta - 640zł - decapeptyl + wizyta - 350zł Stymulacja: - menopur (2), puregon, decapeptyl + wizyta - 1950zł - fostimon (4)+ wizyta - 300zł - menopur, fosimon (2) + wizyta -300zł - badania krwi -150zł Za wszystko płaciłam po wizycie, przelewem z konta. Kartą nie można płacić. Zastrzyki nie bolą, igła jest b.cieniutka Dasz na pewno radę. Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link
maggi1973 Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi 07.01.09, 17:57 A co do badań to ja posiewu nie robiłam a wyniki donosiłam na kolejne wizyty, pod koniec stymulacji jeździłam co drugi dzień do kliniki Odpowiedz Link
verticale Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi 07.01.09, 18:31 maggi1973, dziekuje Ci za rozpiske! jest juz jakis zarys konkretniejszy wydatkow, ktore nas czekaja... powiedz mi... tego wyciszacza (decapeptyl) bierze sie w zaleznosci od tego, jak reaguje organizm, czy jakas konkretna ilosc/przez iles dni konkretnie? ja ciemnota jestem jeszcze robilas przelew PO wizycie?? jakis kwit dostawalas? dziekuje! jak u Ciebie? kiedy zaczynasz regulon? pozdrawiam! Odpowiedz Link
verticale Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi 08.01.09, 07:18 qlinek! jakies dziwne drzewko tworza nasze wpisy... tak, ze nie zauwazylam wczoraj Twojej wypowiedzi... z moim mezem jest identycznie... tez poczatki byly ciezkie, zwlaszcza, ze nigdy nie myslelismy, ze spotka nas to wszystko, a jesli, to raczej problemy beda ze mna... u nas to juz kilka lat wiadomo, ze cos jest nie tak - pomimo staran, efektow wciaz bylo brak... ale w ostatnich dwoch latach prowadzimy konsultacje i badania, i wiemy juz, gdzie tkwi problem i ze latwo nie bedzie, i naturalnie tymbardziej, nie da rady... moj m. potrzebowal na zrozumienie problemu ponad pol roku - przez ten czas kompletnie nie bylo rozmowy na ten temat, przerabial to w sobie skrycie, itd... ale dobrze, ze wlasciwe wnioski wyciagnal i dzis nie ma watpliwosci. oboje pragniemy tego samego. dobijamy do 30tki. w jakim wieku Wy jestescie? mozna wiedziec? Twoj maz musi miec lepsze wyniki niz moj, skoro robicie iui. u nas od razu byly wiadomo, ze tylko icsi wchodzi w gre. ale tak naprawde wciaz brak jednoznacznie diagnozy, odkrycia przyczyny tego stanu. a bylo juz tyle badan robionych... wszystkie wyniki, poza bad nasienia, sa prawidlowe chyba nie ma co drazyc, bo to i tak nic nie zmienia. dla nas wazne teraz, by utrzymac chociaz to, co jest... pozdrawiam! Odpowiedz Link
Gość: qlinek Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 11:28 Witaj! To ja jestem trochę starsza, właśnie skończyłam 32 lata. Mąż o 2 lata młodszy. Staramy się od 16 miesięcy, a leczymy od 5. Mam wciąż nadzieję, że in vitro nas ominie, ale nie zamierzam też długo zwlekać z decyzją o nim. Planuję najpóźniej w lecie do niego podejść jeśli nam się nie uda. Na pewno spróbuję jeszcze jednej iui, może 2 - w zależności czy będzie sens wg opinii lekarza. Naprawdę wielką nadzieję pokładam w tej akupunkturze tym bardziej, że przeczytałam ciekawą rzecz odnośnie stosowania jej u facetów z obniżonymi parametrami nasienia. Otóż okazuje się, że słabe nasienie może wynikać z nieprawidłowego ukrwienia męskich gonad, co przeszkadza dojrzewaniu plemników. Ponoć bardzo łatwo jest to doprowadzić do równowagi właśnie akupunkturą. Bardzo mnie podbudowała ta opinia w końcu coś wierzyć trzeba. pozdrowionka Odpowiedz Link
Gość: qlinek Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 11:32 i jeszcze link do ciekawego artykułu odnośnie aku... www.akupunktura.org.pl/nieplodnosc.htm Odpowiedz Link
maggi1973 Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi 08.01.09, 18:51 Verticale, reglon biorę od dzisiaj, przez 21 dni. Z tego, co pamiętam, wyciszacz brałam ponad 2 tygodnie i przez ten czas byłam u doktora na wizytach kontrolnych. Na podstawie wyników hormonów ustalona została data stymulacji, która też trwa ok.14 dni. Płaciłam za wizyty zawsze po nich, doktor mówił ile w sume za leki i wizytę, ja, że zapłacę na konto i tak to wyglądało A jak u Ciebie, kiedy startujesz? Pozdrowionka Odpowiedz Link
verticale Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi 08.01.09, 19:26 hej dziewczyny! odebralam dzis wyniki....... i przerazona jestem, bo nie wiem, co to oznacza! jestescie w stanie mi pomoc?? (n - norma/interpr. podana na kartce z wynikiem): CMV IgM - Index: <<8,0 AU/ml n: ujemny <15, watpliwy 15-29,99, dodatni >29,99 CMV IgG: 2,6 IU/ml n: ujemny <0,4, watpliwy 0,4-0,599, dodatni >0,599 Toxo IgM: <<3,0 IU/ml n: ujemny <6,0, watpliwy 6-7,99, dodatni >7,99 Toxo IgG: <<3,0 IU/ml n: ujemny <7,20, watpliwy 7,20-8,79, dodatni >8,79 Rubella IgG: 27,1 IU/ml n: ujemny <9,949 ??? ja wciaz czekam na okres... dzis lub jutro, jak mysle............ dziekuje maggi1973 za wyjasnienie oplat za wizyty, leki i inne info! Odpowiedz Link
verticale Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi 08.01.09, 20:39 nigdy wczesniej nie robilam tych badan... poczytalam troche i widze, ze z wynikow wychodzi, ze cytomegalie i rozyczke przechodzilam juz po prostu... ehh Odpowiedz Link
Gość: dido Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.01.09, 07:30 CMV- cytomegalia. W klasie Ig M masz ujemną ,to dobrze jest.W klasie Ig G jest dodatnie czyli ją przeszłaś kiedyś tam i też jest ok.Dla informacji ok.80% kobiet ma dodatnie CMV w klasie Ig G.Toxo-toxoplazmoza ujemna w obu klasach czyli w ogóle nie było styczności z tym paskudztwem.CMV jak i Toxo są chorobami odzwierzęcymi powodującymi poronienia,poważne uszkodzenia płodu.Rubella to różyczka i dawno temu ją przeszłaś.Klasa Ig M mówi,że teraz jesteś chora i to jest niebezpieczne a klasa Ig G,że już to przeszłaś .Czyli twoje wyniki badań są bardzo dobre!Wiem co piszę bo jestem laborantką.Powodzenia! Odpowiedz Link
verticale Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi 09.01.09, 07:58 dido!!! dziekuje Ci serdecznie!! uspokoilas mnie! pozdrawiam goraco! Odpowiedz Link
verticale Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi 09.01.09, 09:35 maggi1973, ja od dzis biore Regulon. kiedy planujesz wizyte w klinice? moze sie miniemy? niemal co do dnia jedziemy z tym wsyztskim. ciesze sie. pozdrowienia, dobrego dnia wszystkim! Odpowiedz Link
qlinek Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi 10.01.09, 17:08 Witajcie dziewczyny! jestem już po wizycie u akupunkturzystki, pierwsze wrażenia są bardzo dobre, mam nadzieję, że tak pozostanie. Widać, że dla Pani nasz problem to chleb powszedni i wie co mówi i robi w tym temacie. Dała mi gwarancję, że wyniki mojego męża po sesji 9 zabiegów znacząco się poprawią, oczywiście przy współpracy z nim. Zapisała nam "końską" dawkę wit.C, kazała lekko zmodyfikować dietę - w sumie nic bardzo uciążliwego. Powiedziała też, żeby na razie skupić się na aku, nie podchodzić do iui dopóki nie zakończymy serii zabiegów. Mnie kazała mierzyć temperaturę z rana, obserwować śluz i szyjkę macicy po to by mogła nakłuwać mnie odpowiednio do dnia cyklu, w którym będę. Zabiegi mają się odbywać raz w tygodniu. Samo nakłuwanie to śmieszne uczucie, igła jest wbijana do momentu jak poczuje się przechodzący w tym miejscu prąd. W sumie mało bolesne, średnio przyjemne, ale to chyba trzeba się przyzwyczaić. No więc tak to wygląda mniej więcej, teraz trzeba cierpliwie przejść 9 tygodni i czekać na efekty Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
verticale Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi 11.01.09, 20:49 czesc qlinek! fajnie, ze jestes zadowolona z pierwszej wizyty! mysle, ze Twoje szczegolowe informacje sa cenne nie tylko dla mnie. trzymam kciuki za duza poprawe wynikow u Twojego meza i dobre "nastrojeni" Twojego organizmu. planujecie jakos w trakcie tych 9 tyg. robic badania, zeby sledzic ewentualne zmiany? powiedz, ile wyniesie Was dokladnie seria tych zabiegow? a, czy moglabys napisac o tej diecie? jest w tym cos szczegolnego? moj maz zjada bardzo duzo wit c w naturalnej postaci, pije codziennie lyzke oleju z pestek dyni (cynk i inne), je kwas foliowy ze mna, podjada, jak ja, orzechy, pestki roznej masci, morele, rodzynki... w ogole, bardzo dbamy o to, co jemy... napiszcie, jak wyglada to u Was! pozdrawiam! Odpowiedz Link
qlinek Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi 11.01.09, 22:10 Witaj verticale! Co do badań to wygląda to tak, że przez 9 tygodni mamy się skupić na aku i diecie. Badania dopiero miesiąc po zakończeniu serii, podobno badanie nasienia jest dopiero wtedy obiektywne. Ja raczej badań robić nie będę bo u mnie w sumie jest tylko lekko podwyższone FSH, ale na pewno sprawdzę endometrium bo u mnie jest trochę poniżej normy. A ponoć ma się poprawić. Co do diety to mamy jeść wg tzw. diety rozgrzewającej, cokolwiek to znaczy Ogólnie mamy jeść dużo zup (ograniczyć jednak ogórkową, kapuśniak, żurek, barszcz biały - wszystkie z serii kwaśnych), nawet pani powiedziała, że nie byłoby przesadą jeść talerz zupy na śniadanie. Generalnie jeść dużo warzyw i owoców gotowanych, unikać surowych (oprócz słodkich mandarynek, brzoskwiń i moreli, które są ok). Nie pić soków 100%, pić winko czerwone wytrawne, ew. półwytrawne (hurra ), nie pić białego. Oczywiście nie pić piwa ani wódki. W sumie nic szczególnego to nie jest, ale muszę posiedzieć i poczytać jakieś nowe przepisy żeby nam się nie znudziło nowe jedzonko Nasza aktualne przyzwyczajenia jakoś za bardzo nie odbiegają od zaleceń akupunkturzystki, ale jednak będziemy się musieli trochę przestawić. Unikamy jednak fast foodów, chipsów itp. rzeczy. Z witamin to ja łykam kwas foliowy, żadnych witamin w tabletkach bo dr Polak powiedział, żeby za dużo nie kombinować. Mąż łykał androvit, salfazin i vit. E, ale nie wydaje mi się, że coś pomogły, zresztą bardzo się przed nimi bronił i nie chciał brać. Mówiłam to babce od aku, powiedziała, żeby go nie zmuszać bo trzeba słuchać własnej intuicji. To mnie trochę uspokoiło. A kwas foliowy coś facetom daje? Lekarz Ci polecił dawanie go mężowi? Tak to wygląda u nas, nie mam wyjścia jak zapomnieć o staraniach przez te 2 miesiące, uzbroić się w cierpliwość i czekać - choć łatwe to dla mnie nie jest, zresztą jak dla każdej z nas to tyle tym razem, trzymajcie się i miłego wkroczenia w nowy tydzień życzę Odpowiedz Link
verticale Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi 13.01.09, 09:58 qlinek, ciekawa ta Wasza dieta od pani aku choc wlasciwie my zblizona stosujemy (duzo warzyw i owocow, prod. roslinnych, min chemii w jedzeniu), to zup w takiej ilosci jednak sobie nie wyobrazam winko wytrawne czerwone podpijamy, bo bardzo lubimy. dokladnie dlatego nie faszeruje meza tabletkami - te androvity i inne chemiczne nic nie daja. podstawa to dobra dieta i zdrowe prowadzenie sie. jedynie kw. foliowy oboje lykamy - bo tego malo dzis w produktach spozywczych, zwlaszcza ta pora roku... u nas kobiet wiadomo po co ten kwas. u faceta, mysle, ze nie zaszkodzi - na krew dobry pozdrawiam Cie serdecznie! Odpowiedz Link
qlinek Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi 14.01.09, 11:03 hej, właśnie zaczęłam mężowi wciskać kwasik, krzywi się bo po co to znowu jest, ale je z miną cierpiętnika ostatnio rozbawił mnie bardzo bo stwierdził, że o tych witamin robią mu się pryszcze... od piwa itp trunków jakoś mu się nie robią Pocieszam się, że to nie tylko mój m jest taki pomysłowy, mąż mojej koleżanki też ma szereg podobnych dolegliwości po witaminach wspomagających płodność maggi1973 i verticale! trzymam mocno kciuki za powodzenie u Was! pozdrowionka Odpowiedz Link
verticale Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi 26.01.09, 08:17 Qlinek, jak wrazenia z sesji akupunktury?? nic nie piszesz ostatnio, a to juz chyba minela Wasza trzecia? pozdrawiam! Odpowiedz Link
qlinek Re: Dorota, daj znać jak wrażenia po pierwszej wi 28.01.09, 22:15 Witaj verticale, u nas w sobotę już 4 zabieg. Jak na razie nie odczuwam zmian w swoim organiźmie, ale ogólnie czuję się dobrze i dzięki Bogu nie czepia się mnie żadna grypa itp. cholerstwo. Aku podobno i na odporność dobrze robi. Mąż chodzi grzecznie choć widzę, że nie jest to dla niego relaks Nic więcej "w temacie" się nie dzieje, przy okazji dałam sobie czas na odpoczynek i regeneracje. A jak u Ciebie? Na jakim jesteś etapie? pozdrawiam mocno Odpowiedz Link
Gość: justi Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: 80.50.81.* 12.01.09, 12:28 Dziewczyny, czekałam, czekałam, i w sumie nie doczekałam sie roziwnięcia tego wątku. Wybrałam Polmed, choć w Invimedzie nie byłam. W piątek idę na pierwszą wizytę i dam znać jak było. Zapisałam się do dr. Zosika. Odpowiedz Link
maggi1973 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 12.01.09, 17:40 Witajcie, mam już uzgodniony termin wizyty kiedy podadzą mi wyciszacz-28 stycznia. Verticale, a Ty kiedy ? Myślę, że dostanę tym razem dipherelinę jednorazowo, ostatnio codziennie brałam zatrzyk z decapeptylu więc teraz liczę na zastrzyk jednorazowy Chociaź sampoczucie po nim jest podłe..Z zainteresowaniem czytam Wasze menu Sama odstawiłam pieczywo (jem chrupkie pełnoziarniste), słodycze i alkohol. Chrupię marchewki i wspólnie z M. jem cytruski. No i planuję przynajmniej dwa razy w tygodniu rybkę. A i od dzisiaj M.łyka folik (jak nie pomoże to zaszkodzić chyba nie zaszkodzi). Pozdrawiam. Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 13.01.09, 10:06 maggi1973, jak ustalalas termin wizyty? to 21 (22?) dc, czyli 21/22 dzien brania regulonu? hmm, u mnie wypada to na 29/30 stycznia ale nam wczesniej kazal przyjsc dr. - miedzy 10 a 17 dc. idziemy 20tego stycznia zatem. wlasciwie to nie wiem, po co? moze Ty wiesz? moze chce podejzrec, jak dzialaja tabsy, czy u mnie cichutko w jajnikach, nic nie rosnie, itd... masz pomysl? ja czekam na koncowke okresu i ide cytologie zrobic z posiewem - czasem mozna poczekac niezle na wynik........ nie chce tego jakos odkladac. gdzie robisz cytologie? u mnie wspominali o decapeptylu chyba.... czyli czeka mnie seria zastrzykow.... ile dni sie je bierze minimalnie? to jest klucie raz dziennie? eh, wolalabym jednorazowo sie kluc! pisz, co u Ciebie! milego dnia! Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 13.01.09, 09:52 czesc justi! daj znac po wizycie! mam nadzieje, ze nie bedziesz zalowac wyboru. jaki problem jest u Ciebie? pozdrawiam! Odpowiedz Link
groszkowa74 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 13.01.09, 19:02 I ja dojrzalam do powrotu do Invimedu po hsg i staraniach naturalnych. Jutro mam wizyte, a dzis 1dc. Chce podejsc do iui w tym miesiacu, kogos prowadzila dr Wickiewicz? Czy bez usg poda mi clo? Odpowiedz Link
Gość: justi Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POLM IP: *.media4.pl 17.01.09, 10:16 Hej Verticale. Byłam u doktora Polaka. Nie jestem zawiedziona, przeciwnie - bardzo zadowolna. Mój problem jest taki, że mam PCo oprócz tego za duzo LH w stosunku do FSH. Z HSG wynika, ze mam drozne jajowody i dlatego pan doktor powiedzial mi, że u mnie jest potrzebna stymulacja cyklu i inseminacja. Byłam bardzo zadowoloa, otrzymalam odpowiedzi na kazde pytanie. Sama klinika jest przyjemna i komfortowa. No coz, zaczynam ostro walczyc o swoje szczescie.Pozdrawiam i sciskam Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 19.01.09, 14:41 hej justi! no to super, ze jest nas wiecej zadowolonych i pokladajacych nadzieje w doktorze trzymam kciuki dla Ciebie! kiedy zaczynasz leczenie? ja jutro mam wizyte (12cd na regulonie - wiec to tak kontrolnie chyba), brr... trzeba byc dobrej mysli! pozdrowienia! Odpowiedz Link
maggi1973 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 19.01.09, 16:53 Cześć Verticale Koniecznie napisz jak wizyta. Rzeczywiście Twój termin jest nietypwy, mi doktor kazał przyjść dopiero w 21dc brania regulonu, czyli 28 stycznia, Nie muszę robić na tą wizytę rzadnych badań. Dopiero w 14dc po wyciszaczu. Justi, witaj, jesteś w dobrych rękach, powodzenia. Pozdrawiam wszystkich) Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 20.01.09, 17:27 jestem po. wizyte z zastrzykiem mam 29 stycznia. wtedy mam doniesc wynik cytologii, ktorej nie udlo mi sie teraz zrobic. zobaczymy, jak bede sie stymulowac... wstepnie punkcja ok. 25 lutego. maggi1973, jak to u Ciebie wygladalo za pierwszym razem? jakie leki mialas, ile to trwalo? co Ci planuja teraz? jak sie czujesz w ogole? jakie nastawienie? pozdrawiam! Odpowiedz Link
maggi1973 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 20.01.09, 18:37 Verticale, wygląda na to, że punkcje będziemy mieć zaraz po sobie. Ja zastrzyk mam dostać 28.01 więc ok.24.02 punkcja. Ale to wszystko terminy wstępne i może to Ty będziesz pierwsza Jaki zastrzyk dostaniesz? Ja brałam ok.14dni decapeptyl jako wyciszacz, teraz doktor da mi raczej dipherelinę jednorazowo.W okresie stymulacji brałam dalej decapeptyl, menopur i puregon, też około 2 tygodni. Teraz jeszcze nie wiem, jakie i ile leków, spytam 28-go. Ogólnie to czuję się dobrze,tyle czasu czekałam na drugą szansę, i cieszę się, że nadchodzi. Oczywiście denerwuję się jak teraz wszystko się ułoży ale to już w rękach doktora i Pana Boga. Staram się o dobre odżywianie, ograniczyłam kawę, zrezygnowałam ze słodyczy, białego pieczywa. I cały czas myślę jak jeszcze mogę pomóc?? Pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 20.01.09, 18:59 Maggi1973, dziekuje, ze tak szybko tu zajrzalas! idziemy niemal tak samo z calym przygotowaniem do zabiegu jak pisalam wczesniej, bardzo sie ciesze - bedziemy sie wspierac, prawda? nie mam bardzo z kim pogadac o tym wszystkim (tylko maz wlasciwie - ale ja mam zdecydowanie wieksze potrzeby... nie chce go nekac, to w koncu tylko facet ), wie tylko pare moich najblizszych znajomych, ale bez szczegolow... tak, to wszystko terminy wstepne, wiem. zastanawiam sie, jak bede reagowac na te wszystkie leki... choc ginekologicznie nie ma u mnie problemow, jestem dosc wrazliwa na chemie... Maggi1973, jak sie czulas po tych zastrzykach? napisz mi prosze... ja w 21dc mam miec jednorazowo zastrzyk. ale, kurcze, juz mi sie pomieszalo, i... nie pamietam, czy to ma byc decapeptyl czy dipherelina... jak myslisz? co do reszty lekow, to juz na tej najblizszej wizycie pewnie doktor ustali. na razie nic nie mowil konkretnie. tez sie denerwuje, rozmyslam, ja sie to wszystko potoczy, jaki bedzie final... czasem zalapuje dolka, podlamuje sie, czy dam rade... tak, jak Ty, my rowniez dbamy z mezem o siebie... dobra dieta, ruch... wlasnie, co jeszcze mozemy zrobic?... aa, Maggi1973, ten pierwszy zastrzyk bardzo boli??... Odpowiedz Link
maggi1973 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 21.01.09, 17:46 Hej, Verticale, myślę, że jeśli też dostaniesz tylko jeden zastrzyk, to będzie to dipherelina. Zastrzyk dostałam domięśniowo w pośladek i przez kilka dni mnie trochę bolało ;-( No i samopoczucie miałam po nim kiepskie, robiło mi się gorąco, w nocy budziłam się spocona, typowe objawy menopauzy Lepiej znosiłam leki podczas stymulacji, oprócz kłucia trzy razy dziennie w brzuch, czułam się normalnie. Powiem Ci, że aż teraz się zastanawiam czy faktycznie było u mnie niebezpieczeństwo hiperstymulacji,może powinnam zaryzykować wtedy punkcję i transfer... Też się cieszę, że tak nam się razem zbiegło, razem raźniej ) Pozdrawiam ) Odpowiedz Link
Gość: justi Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL IP: *.media4.pl 21.01.09, 20:32 Hej dziewczyny. Jestem już po dwóch wizytach...zadowolona i zmartwiona, bo niestety moja sytuacja nie jest zbyt łatwa -zresztą same wiecie. Pierwsza wizyta była w piątek-trwała długo, dokładny wywiad, szczere odpowiedzi na pytania i ciepła atmosfera. Naprawdę poczułam, że jestem w dobryh rękach. Druga wizyta -super. No ale diagnoza nieciekawa, musze porobić kilka badań, mam podejrzenia zrostów na jajowodzie, zaburzenia owulacji - nie pekł mi pecherzyk po podaniu pregnylu w piątek...Długa droga przede mną a dwa lata starań za mną.Pozdrawiam Was mocno...Damy jakoś radę. Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 26.01.09, 08:20 Justi, musimy jakos dac rade! kazda z nas ma tu powazne problemy. wazne, ze masz diagnoze i wiadomo, co mozna z tym zrobic, prawda? trzeba wierzyc, ze kazdej uda sie zajsc w upragniona ciaze! pisz, co tam u Ciebie, jak bedziesz po kolejnej wizycie. czy dr zlecil Ci jakies badania? leki? jaki plan dzialania macie? pozdrawiam! Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 26.01.09, 08:23 czesc Maggi1973! tez mysle, ze bedzie to dipherelina w takim razie... jej, przerazasz mnie tym opisem... Ty juz w srode?? odezwij sie po wizycie. powodzenia! Odpowiedz Link
maggi1973 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 28.01.09, 22:22 Cześć Verticale Ja już po zastrzyku,dostałam dipherelinę. Kolejna wizyta 9.02 z wynikami LH i estradiolu. Wstępnie doktor wyznaczył nam termin punkcji na 25.02. Oby jak najszybciej nam to zleciało Daj jutro znać jak u Ciebie. Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 29.01.09, 18:56 czesc! no to i ja mam skutom dupkem nawet az tak nie bolalo gorzej, ze teraz jakos cierpnie mi noga ciut i mysle, ze poczuje sie wrotce gorzej...... ale co tam. jestem dobrej mysli, jakos glupia sie ciesze, ze wreszcie 'ruszylo' z tym wszystkim mialam podany dokaldnie ten sam lek, co Ty. i dokladnie tego samego dnia(!) mam wyznaczona kolejna wiz. z wynikiem lh i estr! moze sie spotkamy za te niecale dwa tygodnie?? kto to wie.... jak sie czujesz po zastrzyku? zastanawiam sie, jaka bedzie moja reakcja. pozdrawiam Cie goraco!! ps. podczytuje troszke Wasza rozmowe na Bocianie Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 29.01.09, 19:15 aa, kiedy spodziewac sie teraz krwawienia?? normalnie, jak po odstawieniu pigulki, czyli za pare dni powinno byc? czy jak? zapomnialam dzis zapytac dr...... Odpowiedz Link
maggi1973 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 29.01.09, 21:35 Verticale, idziemy łeb w łeb) Mnie dzisiaj boli pośladek, ponoć to normalne po tym zastrzyku. Samopoczucie na razie bez zmian. Z tego co pamiętam to krwawienie miałam kilka dni po odstawieniu regulonu. Na bociana zaglądam teraz bo jak wiesz jedna z dziewczyn jest właśnie po punkcji u naszego doktora, chcę dowiedzieć się jak najwięcej co nas czeka Dzięki naszym rozmowom jet mi lżej przechodzić przez towszystko. Samej byłoby trudno, prawda? Pozdrawiam i czekam na wieści. Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 30.01.09, 15:07 czesc Maggi1973!! no to z tym krwawieniem, jak myslalam - pewnie bedzie lada dzien. mnie tez boli posladek, troszke na noge mi 'zeszlo'. poza tym calkiem ok, choc moze jakas taka bardziej 'padnieta' jestem i..... tylko nogi mam zmeczone, jak stara babcia....... ? ogolnie nie jest zle. chcialabym czuc sie tak do samego konca....... gdzie bedziesz oznaczac hormony? na Powstancow? zastanawiam sie, czy w jakim sinnym labie zrobia mi wyniki tak od reki... aa wiesz moze, jaki ma byc poziom tych hormonow (lh, estradiol), zeby ruszyc z tym wszystkim? czy 9lutego bedziemy miec rowzniez usg? samej byloby bardzo trudno......... jakos tak czuje sie bezpieczniej, jak moge niektore sprawy skonsultowac, wygadac sie komus... dzieki, ze jestes! pozdrawiam! pisz, jak sie czujesz! Odpowiedz Link
maggi1973 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 31.01.09, 10:50 Cześć Verticale, mnie już dzisiaj dopadła @. Oprócz zwykłych dolegliwości z nią związanych czuję się ok. W nocy tylko trochę się pocę.No i cały czas czuję pośladek po dipherelinie Badania robiłam na Powstańców, mieszkam 20km od Wrocka i u mnie na wyniki czeka się "tylko" 2 dni Znalazłam na forum, że " po ok. 10-14 dniach brania wyciszacza (diph.) badasz hormony LH i estradiol i jeśli mają odpowiedni poziom (LH < 3, E < 20) to zaczynasz stymulację". Po kilku dniach stymulacji masz badanie estradiolu i wizytę z usg. Cały czas myślę o tym jak przebiegnie to u mnie tym razem, czy uda się nie przestymulować ale też wytworzyć pare ładnych komóreczek...Jeśli tak, to za miesiąc będziemy już czekały na wynik... Pozdrawiam! Odpowiedz Link
qlinek CUD!!! 31.01.09, 15:39 Dziewczyny, nie uwierzycie!!! Właśnie dzisiaj dowiedziałam się, że jestem w ciąży... jeszcze sama w to nie wierzę, ale beta HCG 2348, test ciążowy poztywny. Z poziomu bety wynika, że to 4 tydzień... Ta wiadomość była dla mnie takim szokiem, że mówiąc o tym mężowi ryczałam jak bóbr. Już straciłam nadzieję, że to się kiedykolwiek stanie! Odpowiedz Link
verticale Re: CUD!!! 31.01.09, 17:46 Qlinek, Kochana!! GRATULUJE!!! cudowana wiadomosc!!! )) czyzby akupunktura od poczatku dziala cuda? super! zycze teraz duzo zdrowka dla Ciebie i Malenstwa! daj znac po wizycie u gin. macie z mezem cudowny weekend........ gratuluje jeszcze raz! Odpowiedz Link
qlinek Re: CUD!!! 01.02.09, 12:12 Verticale! Dzięki wielkie za ciepłe słowa! Chyba ta akupunktura u nas zadziałała bo udało się od razu jak tylko zaczęliśmy. Wszyscy jesteśmy w szoku, łącznie z Panią od aku W tygodniu pójdę do lekarza i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Dam znać co mówił. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i maggi1973! pozdrowionka Odpowiedz Link
Gość: justi Re: CUD!!! IP: 80.50.81.* 02.02.09, 13:22 Hej qlinek.WIELKIE GRATULACJE! Życie jest piekne. Ja staram się nadal. Mam w związku z tym pytanko. Robbiłaś test ciążowy w dniu spodziewanej miesiączki i wyszedł pozytywny? Boję się zrobić, bo tylko 1 dzień mi się spóxnia. Nie chcę kolejnego rozczarowania. A piersi bolą mnie jak przed@. Ściskam i uważaj na Siebie Odpowiedz Link
qlinek Re: CUD!!! 02.02.09, 14:26 Nie robiłam testu ciążowego od razu, bo się bałam. Mi się spóźniał okres 3 dni, w 3 dniu akurat miałam iść na aku, a, że mierzę temperaturę rano i robię z tego wykres to poszłam z nim na zabieg. Akupunkturzystka jak zobaczyła wykres to od razu zapytała czy zrobiłam test. Kazała zrobić betę skoro boję się ciążowego, dopiero jak beta wyszła wysoka to zrobiłam test ciążowy by spełnić swoje największe marzenie: zobaczyć dwie kreski Piersi mnie bolały ale nie jakoś bardzo mocno, tyle, że mnie zawsze przed samym okresem nie bolą w ogóle. Ogólnie jak się już potem zastanowiłam to w tym miesiącu nie miałam żadnych wyprysków jakie mam zawsze przed @ i biegałam ciągle do toalety. A tak to nic więcej na razie - żadnych zachcianek itp. rzeczy. W sumie teraz dziwnie się czuję, nie czuję żadnej zmiany w sobie jeszcze. Dlatego nie mogę doczekać się wizyty, która potwierdzi ciążę. Odpowiedz Link
spinkaz Re: CUD!!! 05.02.09, 13:08 Qlinku!! Gratuluję!!! Czyli udało się naturalnie? Mogłabyś podać namiary na tę akupunkturę, od jakiegoś czasu waham się czy nie spróbować. Pozdrawiam i życze spokojnej ciąży Odpowiedz Link
verticale Re: CUD!!! 06.02.09, 08:53 Qlinek! co tam u Ciebie?? jak sie czujesz? pozdrowienia!! Odpowiedz Link
qlinek Re: CUD!!! 06.02.09, 11:05 Witajcie dziewczyny! Byłam wczoraj u lekarza, który potwierdził co prawda ciążę, ale jest bardzo wczesna bo wg usg wyszło 5 tydz. i 1 dzień. Coś więcej będzie można powiedzieć za 2 tyg, w 7 tyg. ciąży. Najważniejszą dla mnie wiadomością jest to, że jest pęcherzyk, nie jest pusty i jest prawidłowo umiejscowiony w macicy. Teraz łykam witaminki dla przyszłych mam i staram się dbać o siebie i malucha (jak to dziwnie brzmi ). Ogólnie czuję się dobrze tylko boli mnie bardzo krzyż, ale to ponoć poszerzająca macica to powoduje. Piersi mam lekko bolesne, nudności nie mam na razie, wrażliwość na intensywne zapachy mam od zawsze więc to też żadna nowość. Maggi i Verticale, podczytuję Wasze posty i widzę, że u Was też pełną parą idą przygotowania. Bardzo się cieszę i trzymam mocno kciuki. Spinkaz, udało się naturalnie. Lekarz mi wczoraj powiedział, że tak czasem bywa po stymulacji i organizm jakoś się przestawia na właściwe tory. Na priva wysyłam Ci namiary na Panią od aku - i gorąco polecam pozdrowionka p.s. najbardziej zawiódł się mój mąż, który myślał, że doktor już mu potwierdzi, że będzie syn Odpowiedz Link
spinkaz Re: CUD!!! 06.02.09, 20:55 Jeszcze raz dziękuję Qlinku Ach ci mężowie... hihihi uśmiałam się! Dbaj o siebie, dużo się uśmiechaj, no i zaglądaj tu czasami i daj znać co i jak u "maluszka". Pozdrawiam. Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 31.01.09, 17:59 Maggi1973, nie uwierzysz... jedziemy 'leb w leb', jak pisalas wczesniej.... tez juz mam @... wyniki horm odbieralas sama, czy lab przekazal info do kliniki? staram sie, jak moge, dobrze nastrajac...................... choc sa chwle, ze jakos tak 'ciezko' sie robi... Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 01.02.09, 20:55 Maggi1973! jak u Ciebie wyglada to krwawienie?? u mnie normalne to ono nie jest... myslalam, ze sie "rozkreci", ale ja wciaz plamie drugi dzien, i to jakos tak dziwacznie... i czuje sie zdecydowanie gorzej... Odpowiedz Link
Gość: maggi1973 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 23:10 Qlinek, gratuluję! To cudowna niespodzianka! Zyczę spokojnej ciąży Verticale, ja chyba trzy dni miałam plamienia a i teraz krwawienie zdecydowanie mniejsze niż zwykle. To na pewno po antykach.. Mnie dzisiaj cały cały dzień boli głowa więc też samopoczucie do bani Jeśli chodzi o wyniki to na Powstańców tylko mówisz, że jesteś od doktora i oni dzwonią do Polmedu z wynikami. Ja też oczywiście dzwoniłam pytać o wyniki bo nie mogłam wytrzymać do wizyty Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 03.02.09, 08:25 Maggi1973, jak sie czujesz??? u mnie tez sie rozkrecilo to krwawienie... a do tego czuje sie FATALNIE boli mnie glowa, brzuch, miesnie, jestem oslabiona............ co wynikow jeszcze... tez pewnie bede dzownic, zanim dr powiedza. umre z ciekawosci w innym razie... mam nadzieje, ze jak zacznie sie stymulacja, poczuje sie lepiej... Odpowiedz Link
Gość: storczyk Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 04.02.09, 13:15 Mam do Was prośbę, jak nazywa się labolatorium na Powstańców, gdzie dokładnie sie ono znajduje? Zapomnialam zapytać - pierwszy raz w Polmedzie. Odpowiedz Link
maggi1973 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 04.02.09, 21:12 Witaj Storczyku Laboratorium jest na Powstańców Śl.168 tel.071 337-17-26. Jadąc od strony centrum w stronę Bielan, jest po lewej stronie za skrzyżowaniem z Hallera.W takim długim galeriowcu, na partezre, wejście od Powstańców. Czy też planujesz inv u Polaka? Verticale, jak sampoczucie? Ja boję się, żeby nie dopadło mnie przeziębienie...Wszyscy wokół chorowali, ja nie ale coś czuję, że gardło mam podrażnione. Dzisiaj miałam stan podgorączkowy...Oby do poniedziałku było dobrze... Mam zrobić morfologię ale poczekam do lepszego samopoczucia. Trzymaj się ) Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 05.02.09, 07:35 Maggi1973, to prawda. wszyscy naokolo choruja... ja sie jakos trzymam, nic mnie na razie "nie bierze". trzymaj sie i Ty! mam na mysli przeziebienia, itd. bo czuje sie kiepsko, jak pisalam wczesniej. mnie takie stany podgoraczkowe dopadaja kilka razy dziennie, czasem mam wrazenie, ze glowe mi rozsadzi poza tym mam bole miesni, glownie nog, i fale bolu glowy, przez co w ciagu dnia jestem w 50% tylko wydajna... strasznie dokuczliwe... brzuch troche sie uspokoil, choc jeszcze leciutkie plamienie mam... nie wiem, czemu, na wieczor kazdego dnia mam bardzo twardy, wzdety brzuch. budze sie co prawda juz z normalnym, ale... czy to moze byc po tej diph.?... czemu robisz morfologie? brakuje Ci do kompletu aktualnej czy jak? jedz buraczki, morele, orzechy, kasze i pij winko czerwone! ja mam bardzo ladna hemoglobine. ja jeszcze bede musiala posiew zrobic. ale to juz u dr. tak powiedzial. nie miewalam problemow bakteriologicznych, wiec chyba nie ma co panikowac... oby wytrzymac do nastepnej wizyty..... to juz tylko kilka dni. pozdrawiam Cie! Odpowiedz Link
maggi1973 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 05.02.09, 17:13 Hej Verticale, myślę, że ta podwyższona temperatura to wynik diphereliny... Ja ostatnio dostałam ten zastrzyk jako ochronę po nieudanej stymulacji, działał blisko 2 m-ce i fatalnie się wtedy czułam...Koleżanki z pracy śmiały się bo nagle musiałam otwierać okno, miałam uderzenia gorąca, normalna menopauza...Teraz jest lepiej bo zastrzyk krótko na razie działa. Doktor kazał mi tylko uaktualnić morfologię, inne wyniki uznał za aktualne. Zastanawiam się tylko nad cytomegalią. Ostatnio wyszło, że nie byłam chora i nie mam odporności. Różyczka i toxo mam już przeciwciała, A z cytomegalią nie wiadomo. Chyba poproszę o zrobienie razem z morfologią... Piję czerwone winko, a jakże, ponoć pomagaJutro kupię morele i orzeszki, i surówkę z buraczków Verticale, kiedy Ty się badasz? Ja w poniedziałek, to Ty we wtorek? Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 05.02.09, 18:16 hej Maggi1973! badam sie jak Ty, w poniedzialek! hm, jeszcze sie spotkamy i w labolatorium i w klinice?? kto to wie! tylko nie wiem, jak mialybysmy sie rozpoznac niby.... tak... juz rozgryzlam moje samopoczucie... srednio trzy razy dziennie mam dziwny bol glowy z uderzeniem ciepla... dzis jakos mnie miesnie nawet mniej bola... moze przetrwam do tego poniedzialku jakos... tak jak piszesz, moze dla spokoju wewn lepiej powtorzyc ta cyto. w poniedzialek razem z hormonami robisz? aa, czy przy okazji tej wizyty poniedzialkowej, weryfikacji hromonalnej, bedziemy miec usg? mialas poprzednio? chyba tak, prawda? probowalam pisac do Ciebie na priv. niestety, dostalam zwrot - nie masz aktywnej skrzynki... szkoda. moglybysmy mniej anonimowo popisac Odpowiedz Link
maggi1973 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 05.02.09, 18:29 Verticale, założyłam konto i wysłałam do Ciebie maila.Sprawdz czy doszedł? Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 06.02.09, 08:54 Maggi1973, napisalam do Ciebie maila! pozdrawiam Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 15.02.09, 09:02 czesc Dziewczyny! co tam u Was? Qlinek, jak sie czujesz, co slychac? pozdrawiam! Odpowiedz Link
qlinek Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 20.02.09, 16:19 Witaj verticale U mnie wszystko dobrze, wczoraj widziałam serduszko mojego maleństwa. Pięknie bije Maluch rośnie jak na drożdżach! Zostaliśmy miło zaskoczeni wczoraj w Polmedzie bo wraz z kartą ciąży otrzymaliśmy dwie reklamówki gadżetów dla maluchów: próbek kosmetyków, herbatek, pierwszy album dziecka, mnóstwo materiałów o ciąży, porodzie i pielęgnacji noworodka. Też butelkę Avent'a, która mi się najbardziej podoba i stoi w domu na centralnym miejscu Czuję się ok, mdłości powoli się kończą, poza tym bez większych zmian na razie. A co u Ciebie? Na jakim jesteś teraz etapie? pozdrawiam bardzo serdecznie i czekam na wieści Odpowiedz Link
maggi1973 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 24.02.09, 13:25 Verticale, piszę tutaj bo poczta nie działa... Dzwonili do mnie z kliniki, transfer jutro o 15.30. Pytałam czemu nie chcą pohodować zarodków do piątku, ale taka jest decyzja Polaka, nic więcej się nie dowiedziałam... Co u Ciebie??? Pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: xx131 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.03.09, 16:48 Witam, Jeżeli to coś by mogło pomóc, to ODRADZAM klinikę dr Polaka. Są niekompetentni, nie nie polecam.......... Odpowiedz Link
Gość: maggi1973 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 17:39 xx131, napisz proszę coś więcej, czemu taki zdanie? Przed chwilą na forum niepłodność znalazł się post ostro krytykujący wrocławski Invimed... Więcej ośrodków tego typu we Wrocławiu nie ma... Odpowiedz Link
Gość: Dorota Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.03.09, 10:25 Cóż, to jest tak, że jak komuś się powiedzie, to chwali daną klinikę, a jak porażka, to ją krytykuje. Nie ma chyba kliniki, która miałaby same sukcesy i wyłącznie zadowolone pacjentki. Ale to fakt, że we Wrocławiu sa tylko 2 kliniki zajmujące się niepłodnością na poważnie. Wyboru więc wielkiego nie mamy To stanowczo za mało jak na takie duże miasto, a do tego trzeba dodać pacjentki z Dolnego Śląska, Opola i innych regionów, które przyjeżdżają tutaj się leczyć. Odpowiedz Link
Gość: marcela25 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL IP: 217.98.62.* 12.03.09, 18:32 dlaczego tak napisałas. Ja w przeciwienstwie do ciebie bede polecala dr. Polaka poniewaz jestem juz w 32 tyg. ciazy i dzieki niemu oczekujemy na narodziny naszej kruszynki . Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 26.03.09, 13:46 witam! dawno sie nie odzywalam... a dzialo sie bardzo duzo mysle, ze to juz pora podbic zamierajacy niezasluzenie watek... moje pierwsze ICSI udane /zreszta, nie tylko moje! wiem o innych sukcesach... / jestem w upragnionej ciazy leci juz 7 tydz... a Malenstwu bije serduszko... jestem zachwycona klinika, opieka, jaka nas tam otoczono, doktorem, wszystkim... nie powiem, zebym byla spokojna, spokojniesza... czas sie dluzy od jednego usg do drugiego... ale nie trace wiary. teraz to juz musi byc tylko dobrze. Kochane, pisze o tym ku pokrzepieniu, byscie nie tracily nadziei i nie przestawaly walczyc! pozdrawiam! ps. Qlinek, co u Ciebie? pozdrawiam! Odpowiedz Link
qlinek Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 27.03.09, 08:27 verticale! Cudowna niespodzianka!!! Strasznie się cieszę i gratuluję Ci serdecznie Dużo ostatnio myślałam o Tobie, martwiło mnie, że się nie odzywałaś. Ale teraz wiem, że wszystko będzie dobrze, bo musi być. Dbaj o siebie, odpoczywaj, rozpieszczaj się - ze zdrowego egoizmu i dla dzidziusia U nas wszystko bardzo dobrze, wczoraj byliśmy na usg z badaniem przezierności karkowej. Na szczęście wyszło dobrze, a maluch taki duży, że nie chciał się dać zmierzyć Super uczucie widzieć jak taki malutki, kilkucentymetrowy człowieczek fika w Twoim brzuszku Napisz mi jak się czujesz, masz jakieś typowe objawy ciążowe? Pozdrawiam serdecznie Ciebie i przesyłam uściski dla brzuszka Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL 27.03.09, 11:03 Qlinek, Dorota! dziekuje czuje sie bardzo roznie, mam rozne dolegliwosci, w tym mdlosci, straszna sennosc... ale jakos daje rade! Qlinek, swietnie, ze kolejne badania sa dobre, gratuluje i trzymam kciuki na przyszlosc. Twoje dzieciatko juz jest takie duze! a jak Ty sie czujesz?? Dorota, u nas poszlo 'gladko', ale sama wiesz... to tak naprawde dopiero poczatek wsyztskiego... do Twojego zabiegu juz zostalo nieduzo czasu - daj znac, jak zaczniesz przygotowania! a co do Maggi1973 - to najlepiej, jak sama napisze co u niej. mamy kontakt - w efekcie rownolegle przebiegajacego leczenia (w ten sam dzien zabieg! itd ) nazwiazala sie przesympatyczna znajomosc... pozdrawiam Was! Odpowiedz Link
Gość: Dorota Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.09, 10:26 Verticale - gratulacje! Śledziłam Twoją drogę do ICSI na tym wątku i cieszę się, że Ci się udało. Twój sukces napawa mnie optymizmem przed moim IVF u dr P., do którego podejdę naprawdopodobniej pod koniec kwietnia. Odpowiedz Link
Gość: Dorota Maggi1973, a co u Ciebie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.09, 10:27 Maggi, napisz, proszę, co u Ciebie. Odpowiedz Link
Gość: Maggi1973 Re: Maggi1973, a co u Ciebie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 19:34 Witajcie, u mnie, tak jak u verticale, udało się I to podwójnie Wczoraj widziałam moje dwa Maluszki na usg. Dostałam oficjalną informację, że jestem w 7 tc. Dorotko, jak u Ciebie? Trzymam kciuki! Pisz koniecznie do nas. Qlinek, super, że Maleństwo rośnie. Chodzisz dalej do Polmedu? Pozdrawiam gorąco! Odpowiedz Link
verticale Re: Maggi1973, a co u Ciebie? 02.04.09, 20:22 Maggi1973 pozdrowienia dla wszystkich! Odpowiedz Link
qlinek Re: Maggi1973, a co u Ciebie? 02.04.09, 22:33 Maggi1973! Przede wszystkim OGROMNE, chyba na miejscu będzie jak powiem: PODWÓJNE GRATULACJE To sobie sprawiliście bonus Wspaniale, że tak nam się "rozrasta wątek" i maluszki zaczynają już rządzić. Mój to chyba niezły diabełek będzie bo daje mi się porządnie we znaki - mam na myśli poranne mdłości oraz wymioty. Od ponad 2 miesięcy dzień w dzień, czasami jak mam wolne i pośpię dłużej to się udaje i jest spokojnie. Ale na ogół umycie zębów rano kończy się wiadomo czym Poza tym czuję się super, nawet mnie nie męczy spanie, raczej jestem dość aktywna. Zachcianek brak Denerwuję się trochę, że nic mi brzuszek nie urósł prawie, a to już praktycznie lada dzień 14 tydzień. Tzn trochę przytyłam w pasie, bo ciasno mi w ciuchach sprzed ciąży, ale ciążowe są jeszcze zdecydowanie za duże. Zrobiły mi się na brzuchu 3 wielkie fałdy, które podobno rozciągną się lada moment w brzuszek ciążowy, jak twierdzą doświadczone koleżanki. Na co czekam niecierpliwie Nadal chodzę do Polmedu, prowadzę ciążę u dr Zosika, a nierzadko się zdarza, że na wizycie jest też dr Polak. Jak dotąd jestem bardzo zadowolona z opieki i podejścia. Podoba mi się, że dr Zosik nie panikuje, jest konkretny i rzeczowy, zawsze wyczerpująco odpowiada. No i dużo można się też nagadać z Panią Kasią i Panią Olą Fajnie, że pamiętają pacjentki po imieniu, aż miło tam iść. Macie podobne odczucia? A Wy, dziewczyny, jakie macie plany co do miejsca prowadzenia ciąży? Chyba też Polmed? Pozdrawiam Was i Wasze brzuszki bardzo, bardzo mocno Odpowiedz Link
magab28 Re: Maggi1973, a co u Ciebie? 22.04.09, 07:59 Ja też jestem szczęśliwą pacjentką Polmedu,mnie prowadził dr Zosik (i on powiem szczerze bardziej przypadł mi do gustu)od początku, tylko przy pierwszych dwóch wizytach był dr Polak, a teraz mam cudowną dwu miesięczną córcię Odpowiedz Link
magab28 Re: Maggi1973, a co u Ciebie? 22.04.09, 08:01 i ciąże też w Polmedzie prowadziłam do 7 miesiaca (milo i profesjonalnie) bo później już było mi za daleko tam jeździć Odpowiedz Link
Gość: Dorota Re: Maggi1973, a co u Ciebie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.09, 14:38 Witajcie, ja właśnie rozpoczęłam stymulację do IVF. Jak wszystko dobrze pójdzie, to w maju może i ja zostanę mamą? Wasze posty bardzo mnie optymistycznie nastrajają (a już podwójne szczęście Maggi1973 to już w ogóle!), wierzę, że się uda, choć oczywiście nieraz mam chwile zwątpienia i tracę wiarę w swoje szanse, a przecież, póki co, nie ma powodów do zmartwień. Zastrzyki znoszę dobrze, badania krwi to już w ogóle pestka! Pomyśleć, że kiedyś (jeszcze w szkole średniej) uciekałam z każdego laboratorium i gabinetu zabiegowego na widok igły ... A z ostatnich aktualności, to w Polmedzie zamiast dr Dobroszyckiej jest nowy doktor - Radosław Siejkowski. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
Gość: Dorota Re: Maggi1973, a co u Ciebie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.05.09, 14:29 Niestety, moja pierwsza próba IVF nieudana. Nawet nie byłam w ciąży biochemicznej, bo beta b. niziutka. Ech ... Odpowiedz Link
Gość: pudelak09 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw, wybrałam POL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 20:59 Ma ktoras numer do Dr.Gialera?Prosze podajcie! Odpowiedz Link
Gość: Barwa Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 01:37 Przeczytałam cały wątek i muszę stwierdzić, że można odnieść wrażenie, że Invimed nie ma tu swoich pacjentek. Wszystkie - z drobnym wyjątkiem - korzystacie z usług dr.Polaka. Staram się o dziecko już 12 lat, 37 lat na karku, M - 42 lata. Poważnym problemem jest dla nas wybór kliniki. Zastanawiamy się nad naszymi wrocławskimi, ale też bierzemy pod uwagę Poznań i Opole. Osobiście jakoś na pierwszy rzut oka optowałabym za Invimedem, ale to może tylko pozory. Chciałam się tylko zapytać Was dziewczyny czy wszystkie musiałyście mieć invitro? Czy Wasza produkcja przed kuracją była ok? Mam nadzieję, że po jakiejś kuracji hormonalnej wszystko pójdzie jak należy. Jak do tej pory nic nikt nie potrafił poradzić ani powiedzieć o co chodzi konkretnie. Acha i jeszcze jedno, czy miałyście badania typu laparoskopia itp? A jęsli tak to czy w tych klinikach to wykonują czy odsyłają gdzie indziej? Przepraszam za niefachowe słownictwo, ale jeszcze wszystkiego nie umiem skrótem określić Pozdrawiam P.S. Gratuluję tym, którym się udało. Mam nadzieję, że każda z nas zazna tej szczęśliwej chwili ujrzenia dwóch kresek. Odpowiedz Link
Gość: aklewe77 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.centertel.pl 22.09.09, 12:48 jestem pacjętką invimed doktor wickiewicz... to było moje pierwsze podejście transfer 9 września , 21 zrobiłam bete i okazało się że nieudany. wczoraj strasznie to przeżyłam... tak skrupulatnie szukałam właściwej kliniki wybrałam invimed chodż brałam pod uwage d. Polaka. Invimed... podejście do pacjenta bardzo dobre cała procedura przebiegała bez zarzutów... nie mam nic do zarzucenia teraz oczekuje @, a poźniej kolejny transfer..... Odpowiedz Link
Gość: Phoebe Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.09.09, 13:29 Ja również wahałam się pomiędzy obiema klinikami i postanowiłam spróbować szczęścia w Polmedzie. Robiłam tam kilka IUI oraz jedno IVF. Żaden z zabiegów nie powiódł się. Teraz zmieniłam klinikę na Invimed i mam nadzieję, że tu w końcu doczekam się szczęśliwego finału. Odpowiedz Link
rodzynka_a Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 22.09.09, 21:52 ja też byłam pacjentką dr wickiewicz, też pierwsze ICSI, niestety też nieudane Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 23.09.09, 08:35 ja, choc jestem po udanym inv (obecnie 8 mies ciazy) w Polmedzie uwazam, ze sama klinika nie ma tu wiekszego znaczenia. mysle, ze procedury przebiegaja identycznie w kazdej klinice (kwestia bardziej samopoczucia, jakie zapewnia placowka - w Polmedzie pod tym wzgledem jest cudownie, czulam sie bardzo bezpiecznie, bezgranicznie ufalam doktorom, poloznym, bylam (i wciaz bywam, bo zdarza mi sie ich odwiedzic) traktowana indywidualnie, zawsze z ogromna uwaga i cieplem). z czasu, kiedy zaszlam w ciaze, znam kilka kobiet podobnie w pelnym szczesciu jak ja, ktorym sie poszczescilo w Polmedzie. znam rowniez szczesliwa mame, ktorej udalo sie inv za pierwszym razem w Invimedzie. mysle, ze niepotrzebne jest takie roztrzasanie, bo ono niewiele wnosi... lepiej przejsc sie na poczatku tu i tu, pogadac z lekarzami i zobaczyc, gdzie sie lepiej sie czujemy... bo to - wg mnie - jest bardzo wazny czynnik. powodzenia zycze wszystkim walczacym o dzieciatko Odpowiedz Link
anetag77 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 11.05.09, 23:55 Witam serdecznie. Ja takze bylam u dr Polaka i jestem zadowolona. Rzeczywiscie nie sciemnia. Mialam 1 inseminacje ale bez skutecznie. Wlasciwie na wlasne moje zyczenie. Dr powiedzial ze nie ma jajeczek wiec nie warto ale ja sie uparlam. U mnie problem jest taki ze przebywam za granica i nie czesto jestem w Polsce. Tak wiec to byl moj ostatni dzien w Pl wiec chcialam sprobowac. To bylo jakies 2 lata temu. Teraz powiedzialam sobie ze biore sie za siebie i ten rok bedzie dla mnie rokiem prob.Mam nadzieje ze zakoncza sie sukcesem. Tak wiec na czerwca jestem umowiona na wizyte (szkoda tylko ze dr Polak bedzie na urlopie-bedzie kto inny). Mam jednak pewne pytanie. Czy 2 tygodnie pobytu to wystarczjaco zeby przygotowac sie do invitro i przeprowadzic zabieg? Dzieki z gory i wszystkim zycze powodzenia Odpowiedz Link
Gość: gość Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 14:39 Myślę że 2 tygodnie to za mało na przygotowanie się do zabiegu, stymulację lekami i sam zabieg. Odpowiedz Link
Gość: miska Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.magma-net.pl 27.05.09, 19:10 2 tygodnie to napewno za mało, ja podchodzę teraz do in vitro i całość z badaniami to ponad miesiąc lekko ale doktor prowadził pacjentki z zagranicy więc moze ma pomysły jak to ma wygladać Odpowiedz Link
balbinkaja Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 06.06.09, 20:57 hej! ja bede podchodzic do IUI prawdopodobnie za miesiac i nie wiem ktora klinike wybrac narazie stymuluje sie i badam w Corfamedzie... Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 07.06.09, 07:25 ta, ktora leczyla sie, leczy w danej klinice, zapewne najczesciej bedzie Ci wlasnie ja polecala... a juz na pewno, jak leczenie jest pomyslne (zakonczone szczesliwym porodem). co prawda mialam inv (wszystko bez powiklan, jestem w II trymestrze), ale nie powiem nawet pol slowa zlego o Polmedzie i dr Polaku. ja doktora kocham za to, co zrobil dla nas i innych potrzebujacych pomocy par, jest profesjonalista i lekarzem z prawdziwego wydarzenia, wciaz jest niezawodny, troskliwy (choc ciaze prowadzi mi inny lekarz obecnie, bywam w klinice i zawsze dr Polak i reszta personelu Polmedu znajdzie dla mnie czas, zupelnie bezinteresownie)... wiem, ze nie jestem jedyna z takim zdaniem. sama ocen. Invimed znam z opowiadan tylko. i dzis, jak mialabym wybierac drugi raz, wybralabym na pewno Polmed ponownie. pozdrawiam cieplo, zycze powodzenia i tylko najlepszych decyzji! ps. pozdrowienia dla "Polakowek"! cos straszna cisza zapadla na tym watku ostatnio Odpowiedz Link
jaajoanna Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 09.06.09, 18:27 Dzięki Verticale, ja właśnie sie zapisałam na konsultację w/s IUI do dr Polaka, dadałaś mi trochę wiary, że wszystko będzie ok. Pozdr Odpowiedz Link
jaajoanna Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 02.07.09, 08:34 Już po wizycie u dr Polaka. Byłam z mężem. Dr dokładnie obejrzał moje i M wyniki, następnie przedstawił konkretny plan działania punkt po punkcie, ujawniając wszystkie za i przeciw. Rozmowa była bardzo rzeczowa. Ja nawet przez chwilę była zdenerwowana, że tak sucho i bez emocji ale zaraz M mnie przyprowadził do porządku, że my kobitki to bardziej stawiamy na uczucia niż na fachowość. Może i ma rację - dlatego koniec z rozklejaniem się. Zaczynamy od IUI w sierpniu, bo teraz mi urlop wszystko pokrzyżował.Jestem dobrej myśli, zwłaszcza, że wspierają mnie koleżanki, które pod opieką dr Polaka zaszły w ciążę już po pierwszych inseminacjach. Pozdr Odpowiedz Link
verticale Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 06.08.09, 22:18 jaajoanna, jak tam? kiedy planowane iui? trzymam kciuki. co slychac, dziewczyny? watek spadl bardzo nisko... podbijam, bo powstaja nowe (niepotrzebnie) o Polmedzie... pozdrawiam! Odpowiedz Link
jaajoanna Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 02.11.09, 10:04 Dziewczyny, jestem po IUI. Zdecydowałam się na Polmed, ponieważ czytając różne opinie w necie o klinice Invimed - a raczej wątpliwej reputacji o obsadzie, nie wzbudziły mego zaufania. Pomimo, że wina leżała po stronie męża, zostałam poddana już od pierwszego dnia cyklu ostrej stymulacji hormonalnej (w tym zastrzyki w brzuch). Dziwię się dziewczynom, które decydują się na IUI na cyklu naturalnym, bo tym samym zabieracie sobie dodatkowy procent prawdopodobieństwa powodzenia. Jesteśmy w ciąży. Pierwsza IUI i udana. Mam 3 koleżanki, którym w podobny sposób udało się w Pomedzie za pierwszym razem. Dziękuję całemu zespołowi Polmedu za mój mały CUD - zwłaszcza, że okazał się niedawno podwójny. Pozdr wszystkie oczekujące na swój "CUD". A cuda się zdarzają!!! Mój po 4 latach. Bądźcie cierpliwe Odpowiedz Link
Gość: Mitra Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.11.09, 16:39 No cóż, ja też podchodziłam w Polmedzie do IUI w cyklu ze stymulacją gonadotropinami, niestety bez efektu. Potem ICSI - również klapa. Wiem, że nie wszystkim się udaje, ale ja zmieniłam klinikę i nie żałuję. Odpowiedz Link
jaajoanna Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 04.11.09, 20:10 Wiesz, czasem tak jest. Ja mam koleżankę, która bezskutecznie poddawała się in-vitro w najlepszych klinikach w Polsce i wydała na to fortunę. W Polmedzie też się jej nie powiodło. Nikt tu nie zawinił. Ja piszę tylko o swoich doświadczeniach. To forum jest po to, by pomagać innym kobietom podejmować decyzje. Odpowiedz Link
Gość: ania Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 18:42 Bylam klientka dr Polaka napoczatku bylo pieknie ale potem nie podobalo mi sie podejscie do mnie czulam sie jak przedmiot pozdrawiam Odpowiedz Link
jaajoanna Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 30.11.09, 22:02 Ja też tak się czułam, nawet z pierwszej wizyty w Polmedzie wyszłam z płaczem...ale mąż, również obecny na tej wizycie, powiedział, że my kobitki zawsze oczekujemy, żeby było miło, przytulnie, cieplutko... itd. Tym czasem, trzeba do zagadnienia podejść naukowo i profesjonalnie, a nawet nieco inżyniersko! Wiem, że ciężko jest walczyć z emocjami, ale takie podejście bardzo mi pomogło przejść przez to wszystko. Pozdr Odpowiedz Link
balbinkaja Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 02.12.09, 17:42 hej! sto lat mnie nie bylo na tym forum.... Ale na 12.12 umowilismy sie na konsultacje do dr Gizlera w sprawie IUI, zobaczymy co powie Odpowiedz Link
motylek-k Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 03.12.09, 19:10 polecam dr Wickiewicz w Invimedzie, przesympatyczna, miła osoba, która wszystko wytłumaczy, a przede wszystkim nie naciąga na niepotrzebne koszta. moja III uiu udana 5tc Odpowiedz Link
jaajoanna Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 20.12.09, 09:42 Gratuluję ciąży, mimo to po przeczytaniu opinii o tym lekarzu na znanylekarz.pl trochę się przeraziłam. Bo też miałam na początku skierowanie do Niej. Wiem, że ten portal czasem jest ostro przesadzony, ale mimo to nie mogłam się przełamać. Pozdr Odpowiedz Link
Gość: mona Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.01.10, 20:09 zanim podjęłam decyzję jaką klinikę wybrać śledziłam to forum, zdecydowałam się na Polmed, dr Polak jest rewelacyjnym lekarzem, choć pierwsza wizyta mnie przeraziła i miałam ogromne wątpliwości ale po paru wizytach już wiedziałam, że to dobry wybór, nawet gdyby się nie powiodło a liczyłam się z tym bo o dziecko starliśmy się prawie 10 lat (byliśmy i robiliśmy praktycznie wszystko)widać nie wszystko, ale już pierwsze IUI udało się jestem w 17 tc., ale chodzi mi o profesjonalizm i ogromną wiedzę dr Polaka, trzeba mu po prostu zaufać, moja wiedza na temat niepłodności, badań, poronień jest znaczna, mogłabym konkurować z nie jednym lekarzem i Polak zrobił na mnie ogromne wrażenie, z resztą nie tylko na mnie i nawet gdyby się nie udało (bo dlaczego miało by się udać za pierwszym razem gdzie przez tyle lat nic) też bym go polecała Odpowiedz Link
Gość: biedronka Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw IP: *.wroclaw.mm.pl 20.01.10, 23:32 Witam, chyba się podłączę bo muszę zrobić plan na najbliższe kilka miesięcy... min wybrać miejsce na in vitro. Przyznam, że fajnie czyta się o Waszych powodzeniach i to we Wrocławiu. Jak na razie żaden z lekarzy nie polecił mi żadnej z wrocławskiej kliniki. Przoduje Poznań (Polna) i Novum. Mam więc pytanie, czy same wybierałyście Polmed, czy lekarz Was tam skierował? czy próbowałyście wcześniej gdzie indziej? Odpowiedz Link
jaajoanna Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 21.01.10, 09:33 Biedronka: To zależy gdzie mieszkasz...nie wyobrażam sobie zbiegu w innym mieście, chyba, że na jakiś czas się przeprowadzisz do miasta z wybrana kliniką. Monitorowania przed samym zabiegiem potrafią być nawet codziennie. Ja wrocławski POLMED wybrałam, gdyż mam przynajmniej 3 koleżanki, które zaszły tam za pierwszym razem w ciążę i drogą inseminacji i in-vitro, innej się nie udało, ale i tak bardzo pochlebnie wypowiadała się o tej klinice. Wcześniej mój gin prowadzący polecił mi Invimed i dr Wickiewicz, ale gdy zajrzałam na www.znanylekarz.pl/17114/dorota-wickiewicz/ginekolog/wroclaw przeszło mi od razu. Portal Znany Lekarz jeszcze mnie nie zawiódł choć różne opinie o nim krążą. Ale jak się przeczyta tyle negatywów o lekarzu, któremu chcesz powierzyć swoje zdrowie i wcale niemałe pieniądze...to obawy są zrozumiałe. Dla porównania: www.znanylekarz.pl/17071/artur-polak/ginekolog/wroclaw Życzę mądrych wyborów. Pozdr -- Odpowiedz Link
konwalia.21 Re: Invimed czy dr Polak? - Wroclaw 03.04.17, 19:12 www.facebook.com/groups/161093504397796/ Odpowiedz Link