jaga9911 26.01.10, 11:40 Planujemy powoli wakacje. Szukamy odpowiedniego miejsca na tygodniowy/dwutygodniowy wyjazd z dziećmi. Czy Sielpia jest dobrym pomysłem? A jeśli tak - to jaki ośrodek moglibyście polecić - rodzinie 2+2? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mirkamazury Re: Sielpia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 22:32 ,,ustronne siedlisko'' agroturystyka na mazurach ,miejsce z klimatem przyjazne dla rodzin z dziećmi tel 697 480 444 zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Sielpia? IP: *.182.132.124.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.06.10, 19:52 w tamtym roku bylismy w Sielpii i wypad byl udany. Wyjazd byl spontaniczny i trudno bylo znalesc nam osrodek wiec trzeba wczesniej robic rezerwacje. Miejsce jest urokliwe na jeziorze sa wysepki na ktore mozna doplynac rowerkami wodnymi :) dzieci na pewno nie beda sie nudzic na brzegu mozna poplywac w kulach wodnych a na ladzie pojezdzic gokardami jest duzo straganow i knajpek z jedzeniem polecam smazalnie ryb :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Sielpia? IP: *.centertel.pl 12.07.16, 18:51 Sielpia bardzo kiepsko nadaje się na wyjazd z dziećmi w każdym wieku. Kłębią się tłumy pijanej młodzieży. Bardzo głośna muzyka dudni okropnie z różnych stron, bo każdy właściciel knajpki czy baru uważa chyba że tym przyciągnie gości. Łomot trwa przynajmniej do północy. Często towarzyszą mu pijackie wrzaski. Poza tym okolica jest prześliczna. Szkoda tylko, że widoczny jest brak gospodarza, który by koordynował to wszystko. Aha i ceny są zbliżone do tych w Międzyzdrojach. Za smażoną rybkę z frytkami na papierowej tacce zapłacisz ok 40 zł. Noclegi można znaleźć tańsze ale wtedy jest duże ryzyko, że będzie to brudna, śmierdząca i rozpadająca się buda. Ładne, czyste domki od 300 zł w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
karrix Re: Sielpia? 03.08.16, 15:44 Nie do konca sie z tym zgodze.wszystko zalezy od osrodka i osob ktore wynajmuja domki...Poza tym główny deptak Sielpi jest monitorowany przez kamery.Nie ma wiec osób pijących na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
barbarka69 Re: Sielpia? 02.04.16, 11:05 Ja byłam w Sielpi w domkach letniskowych w bardzo fajnym ośrodku. Tutaj namiar: www.sielpiadomki.pl Domki trochę na uboczu, plac zabaw, cisza i spokój. Jeziorko dosyć płytkie z piaszczystymi plażami. Jest w Sielpi park linowy dla dzieci, wesołe miasteczko i sporo wypożyczalni rowerków (czterokołowców). Jedyny minus: na te atrakcje trzeba mieć "worek pieniędzy". :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zgnilocha-jaskoleczka Re: Sielpia? 11.04.16, 23:20 Zapraszam ma Mazury miejscowość Zgniłocha nad jeziorem Gim www.euromazury.pl/oferta-582-965-1425725473.html. Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka_1 Re: Sielpia? 19.08.16, 21:08 Sielpia to modny kurort (ostatnio była tam Doda). Ośrodki się rozrosły, unowocześniły, jest więcej "straganów" niż w latach ubiegłych. Dla dzieci można wypożyczyć autka, rowery, jest park linowy, czasem wesołe miasteczko. Plaża na której można znaleźć słońce i cień, wypożyczalnia sprzętu wodnego (rowery wodne, kajaki), teren kąpieliska ogrodzony , wyznaczone bezpieczne miejsce :-) Na głównej ulicy, na molo widziałam kamery, zatem wątpię by były tam jakieś "hałasy i rozróby", od czasu do czasu krąży patrol policji. Ja w Sielpi bywam często nawet na wypady 1 dniowe, kilkugodzinne i naprawdę polecam. Jedzonko też nie jest w wygórowanych cenach, można posiedzieć w lasku przy plaży (jeśli ktoś woli cień). Jest darmowe kino letnie na powietrzu. Wszędzie jest blisko, zatem bardzo wygodnie z małymi dziećmi, nie trzeba wlec się na plażę czy do sklepu, baru :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Sielpia? IP: *.toya.net.pl 30.08.16, 14:06 Byłam w Sielpi w miniony weekend. Jestem zaskoczona bardzo dużą ilością ludzi, atrakcji. Pomimo, że ceny noclegu od 1 osoby oscylują w granicy minimum 35-60 zł (robiłam rozeznanie) Sielpia cieszy się dużym powodzeniem. W niedzielę od popołudnia do wieczora ruchem na drogach wyjazdowych kierowały patrole policji - sam ten fakt świadczy o tym, że jest duża rotacja ludzi. Hałas owszem było słychać odgłosy muzyki, dyskoteki ( w nocy z soboty na niedzielę) ale nie było żadnych rozrób, również do samego końca dyskoteki na ulicach stały trzy patrole policji (być może więcej, ale ja widziałam trzy wozy) - takie odgłosy muzyki są rzeczą naturalną w wakacje i nie było to aż takie uciążliwie, bo nie ma tam dyskotek codziennie, poza tym porządku pilnuje policja i na ulicach jest monitoring. Ceny normalne - kebab na talerzu ok 14 zł, pizza duża ok 24 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka-78 Re: Sielpia? 31.08.16, 08:26 Wybieram się tam teraz od piątku 02.09 do niedzieli. Jak wrócę napiszę jak było, jak ja oceniam tam pobyt. Mam nadzieję, że spodoba mi się tam tak jak wam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
blanka-78 Re: Sielpia? 04.09.16, 21:13 Wróciłam z Sielpi. Jestem mile zaskoczona pobytem. W piątek ruch średni, była dyskoteka, ale było bardzo spokojnie, na ulicach patrole policji, kamery - monitoring. W sobotę przybyło turystów, a dziś upał, słońce i masa ludzi. Nie spodziewałam się takiego tłumu we wrześniu. Od pań sprzedających na straganach dowiedziałam się , że ruch jest nawet do końca września, zwłaszcza w weekendy jeśli jest pogoda. W następny weekend spodziewają się wielu turystów, gdyż ma wrócić słońce i upał. Od pani w sklepie słyszałam, że turyści są też we wrześniu i październiku, bywają w weekendy jesienią, wiosną (jesienią przyjeżdżają głównie na grzyby). W tygodniu ruch nieduży, bo wiadomo zaczyna się szkoła i nauka. Jedzonko urozmaicone, w normalnych cenach jak to "na wczasach". Jest park linowy, jazda konna, wesołe miasteczko, rowery i kajaki wodne, wypożyczalnia gokartów. Kupić można nawet oscypki ( sprzedaje je pan z Zakopanego). Można popatrzeć na jezioro z mostu, usiąść na ławeczce, jest droga rowerowa, rolkowa, która prowadzi po obrzeżach Sielpi i do Końskich. Polecam i na pewno tam wrócę :-) Odpowiedz Link Zgłoś