Gość: M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 16:33 Czy ktoś może zna (najlepiej z własnego doświadczenia) ośrodek Krutynianka nad Krutynią? Warto tam jechać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewusia94 Re: Ośrodek Krutynianka 13.08.04, 02:05 Znam i proponuję się zastanowić. Jest tak: 1. Domki droższe są ładnie wyremontowane, choć noszą ślady ciężkich zim 2. Domki tańsze to maleńkie klitki w ktorych upchnieto na siłę wiele mebli, co pamietaja chyba Gomułkę 3. Położenie w środku wsi - blisko do wypożyczalni kajaków i knajp ale cicho nie jest. 4. Teren skromnie urządzony, brak dobrego zejścia nad rzekę, miejsca dla dzieci i do kąpieli 5. Mozna wykupić posiłki w restauracji Krutynianka (głównie wycieczki z Niemiec) i podjeść obficie choć nietanio 5. Właściciele mają duże ambicje, słyszałam od wielu osób, że jak rozmowa schodzi na pieniądze, bywają agresywni Ogólnie mówiąc Krutyń jest super i jeździmy tam co roku. Ale po jednym pobycie w ośrodku Krutynianka (gdzie było nudno i jakos tak sobie) radzę na pobyt stacjonarny wybrać kwatery prywatne lub dla zamożniejszych (ta!) stanicę PTTK - to na prawdę klimatyczne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margerita Re: Ośrodek Krutynianka IP: 195.245.217.* 13.08.04, 12:53 Chyba z orientacją cos nie tak. W ośrodku Krutynianka byłam w ubiegłym roku z małym dzieckiem. Wszystkie domki są super wyremontowane i mają wysoki standard cena 60 zł od osoby.Mozna wypożyczyć nowy rower a za płotem nad rzeką jest wypożyczalnia kajaków. Polecam czyściutko i spokojnie. Moi znajomi mieszkali w stanicy wodnej PTTK i właśnie tam jest straszny syf i głośno.Jedyne co dobre to jedzenie i płytka plaża dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margerita Re: Ośrodek Krutynianka IP: 195.245.217.* 13.08.04, 12:58 Zobacz to www.krutynianka.ol.pl/baza_n.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Ośrodek Krutynianka IP: 217.153.25.* 13.08.04, 13:57 Oglądałam ich stronę internetową i wygląda to dość fajnie, ale czasami rzeczywistość mija się z tym, co jest pokazane na stronie www. Dlatego wolę to zweryfikować z kimś, kto już był. Jakie wyposażenie w tych domkach (łazienka, TV, pościel?) Z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusia Re: Ośrodek Krutynianka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 18:48 Bylam w ubieglym roku w domku 2osobowym. Domek ma 2 pomieszczenia, jeden to maly salonik i kanapa, stolikiem i krzeslami, drugi pokoj to sypiania gdzie sa 2 tapczaniki. Jest oczywiscie lazienka z prysznicem. Domki b. czyste.W zeszlym roku cena ze sniadaniem byla 65 zl od osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
ingolula Re: Ośrodek Krutynianka 15.08.04, 19:42 > zweryfikować z kimś, kto już był. Jakie wyposażenie w tych domkach (łazienka, > TV, pościel?) > > Z góry dziękuję za odpowiedź Bardzo czysta łazienka i naturalnie pościel również. Niestety w ubiegłym roku nie było jeszcze TV. Życzę udanego urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Re: Ośrodek Krutynianka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.03.14, 14:37 witam, warunki sanitarne są lepsze niż w PTTK krutyń, ale właściciele są straszni - za przysłowiową złotówkę gotowi utopić w płytkiej malowniczej rzeczce płynącej obok - ja stanowczo ODRADZAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
onnomatopeja Re: Ośrodek Krutynianka 23.07.18, 09:30 Byliśmy na początku lipca. Teren mały, ale czysty i zadbany, domki też. Szkoda, że nie można wykupić opcji bez śniadań - ohydne, najtańsza wędlina i sery, podłej jakości jogurty, niesmaczna kawa. Po dwóch dniach przestaliśmy chodzić. Restauracja na terenie ośrodka droga, ale smacznie. Parking malutki i ciasny, ciężko zaparkować samochód, zwłaszcza większy. Nam najbardziej przeszkadzał brak porządnego stołu - był tylko mały okrągły stoliczek, na którym stał czajnik elektryczny, zresztą nie podłączony, bo w całym domku tylko dwa kontakty, wodę gotowałam na podłodze w łazience. W ogóle przydałby się jakiś aneksik kuchenny, ze dwie szafki, kawałek blatu - nie ma gdzie zrobić choćby kanapek na kolację, dostępu do kuchni brak, a ludzie przyjeżdżają często z małymi dziećmi. Nie ma też wi- fi, co w dzisiejszych czasach jest dużym minusem. TV też nie ma. Właścicielka jak dla mnie była miła, ale widziałyśmy się w sumie dwa razy. Okolica przepiękna, ośrodek traktowaliśmy jako bazę wypadową, bo na miejscu oprócz kajaków nie bardzo jest co robić. Na pewno wrócę w te rejony jeszcze nie raz, do "Krutynianki" jednak nie, mało wygodne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś