Dodaj do ulubionych

Ośrodek Krutynianka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 16:33
Czy ktoś może zna (najlepiej z własnego doświadczenia) ośrodek Krutynianka
nad Krutynią? Warto tam jechać?
Obserwuj wątek
    • ewusia94 Re: Ośrodek Krutynianka 13.08.04, 02:05
      Znam i proponuję się zastanowić.
      Jest tak:
      1. Domki droższe są ładnie wyremontowane, choć noszą ślady ciężkich zim
      2. Domki tańsze to maleńkie klitki w ktorych upchnieto na siłę wiele mebli, co
      pamietaja chyba Gomułkę
      3. Położenie w środku wsi - blisko do wypożyczalni kajaków i knajp ale cicho nie
      jest.
      4. Teren skromnie urządzony, brak dobrego zejścia nad rzekę, miejsca dla dzieci
      i do kąpieli
      5. Mozna wykupić posiłki w restauracji Krutynianka (głównie wycieczki z Niemiec)
      i podjeść obficie choć nietanio
      5. Właściciele mają duże ambicje, słyszałam od wielu osób, że jak rozmowa
      schodzi na pieniądze, bywają agresywni
      Ogólnie mówiąc Krutyń jest super i jeździmy tam co roku. Ale po jednym pobycie w
      ośrodku Krutynianka (gdzie było nudno i jakos tak sobie) radzę na pobyt
      stacjonarny wybrać kwatery prywatne lub dla zamożniejszych (ta!) stanicę PTTK -
      to na prawdę klimatyczne miejsce.
      • Gość: Margerita Re: Ośrodek Krutynianka IP: 195.245.217.* 13.08.04, 12:53

Chyba z orientacją cos nie tak.
        W ośrodku Krutynianka byłam w ubiegłym roku z małym dzieckiem. Wszystkie domki
        są super wyremontowane i mają wysoki standard cena 60 zł od osoby.Mozna
        wypożyczyć nowy rower a za płotem nad rzeką jest wypożyczalnia kajaków.
        Polecam czyściutko i spokojnie.
        Moi znajomi mieszkali w stanicy wodnej PTTK i właśnie tam jest straszny syf i
        głośno.Jedyne co dobre to jedzenie i płytka plaża dla dzieci.
        • Gość: Margerita Re: Ośrodek Krutynianka IP: 195.245.217.* 13.08.04, 12:58
          Zobacz to www.krutynianka.ol.pl/baza_n.htm
          • Gość: M. Re: Ośrodek Krutynianka IP: 217.153.25.* 13.08.04, 13:57
            Oglądałam ich stronę internetową i wygląda to dość fajnie, ale czasami
            rzeczywistość mija się z tym, co jest pokazane na stronie www. Dlatego wolę to
            zweryfikować z kimś, kto już był. Jakie wyposażenie w tych domkach (łazienka,
            TV, pościel?)

Z góry dziękuję za odpowiedź
            • Gość: lusia Re: Ośrodek Krutynianka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 18:48
              Bylam w ubieglym roku w domku 2osobowym. Domek ma 2 pomieszczenia, jeden to
              maly salonik i kanapa, stolikiem i krzeslami, drugi pokoj to sypiania gdzie sa
              2 tapczaniki. Jest oczywiscie lazienka z prysznicem. Domki b. czyste.W zeszlym
              roku cena ze sniadaniem byla 65 zl od osoby.
            • ingolula Re: Ośrodek Krutynianka 15.08.04, 19:42

> zweryfikować z kimś, kto już był. Jakie wyposażenie w tych domkach (łazienka,
              > TV, pościel?)
              >
              > Z góry dziękuję za odpowiedź

Bardzo czysta łazienka i naturalnie pościel również. Niestety w ubiegłym roku
              nie było jeszcze TV.
              Życzę udanego urlopu.
              • Gość: qba Re: Ośrodek Krutynianka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.03.14, 14:37
                witam,
                warunki sanitarne są lepsze niż w PTTK krutyń, ale właściciele są straszni - za przysłowiową złotówkę gotowi utopić w płytkiej malowniczej rzeczce płynącej obok - ja stanowczo ODRADZAM!!!
    • onnomatopeja Re: Ośrodek Krutynianka 23.07.18, 09:30
      Byliśmy na początku lipca. Teren mały, ale czysty i zadbany, domki też. Szkoda, że nie można wykupić opcji bez śniadań - ohydne, najtańsza wędlina i sery, podłej jakości jogurty, niesmaczna kawa. Po dwóch dniach przestaliśmy chodzić. Restauracja na terenie ośrodka droga, ale smacznie. Parking malutki i ciasny, ciężko zaparkować samochód, zwłaszcza większy. Nam najbardziej przeszkadzał brak porządnego stołu - był tylko mały okrągły stoliczek, na którym stał czajnik elektryczny, zresztą nie podłączony, bo w całym domku tylko dwa kontakty, wodę gotowałam na podłodze w łazience. W ogóle przydałby się jakiś aneksik kuchenny, ze dwie szafki, kawałek blatu - nie ma gdzie zrobić choćby kanapek na kolację, dostępu do kuchni brak, a ludzie przyjeżdżają często z małymi dziećmi. Nie ma też wi- fi, co w dzisiejszych czasach jest dużym minusem. TV też nie ma. Właścicielka jak dla mnie była miła, ale widziałyśmy się w sumie dwa razy. Okolica przepiękna, ośrodek traktowaliśmy jako bazę wypadową, bo na miejscu oprócz kajaków nie bardzo jest co robić. Na pewno wrócę w te rejony jeszcze nie raz, do "Krutynianki" jednak nie, mało wygodne miejsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka