Dodaj do ulubionych

Kwatery w górach, których nie polecacie

31.08.04, 20:53
Jestem akurat przed wyjazdem w góry. Szukałem opinii na temat wybranej przeze
mnie kwatery. Proponuję wpisywać ośrodki z których jesteście niezadowoleni (z
krótkim uzasadnieniem), aby inni szukający noclegu, wiedzieli gdzie mogą
spodziewać się przykrych niespodzianek.
P.S. Mam cichą nadzieję, że nie będę zmuszony dopisać tu ośrodka, do którego
sam się wybieram (O.S."Kamieńczyk" w Karpaczu Górnym) ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Lupus Re: Kwatery w górach, których nie polecacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 23:20
      Mrowce 38. Własciciel tego przybytku nazywa sie Pytlak. Nie polecam. NIe dotrzymuje umów, po prostu robi ludzi w ch...
    • Gość: turysta Re: Kwatery w górach, których nie polecacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 22:49
      To jest niezły pomysł. zróbmy ranking najbardziej obskurnych i nie godnych
      polecenia obiektów.Mnie osobiście interesuje Karpacz.Jeżeli ktoś tam był-niech
      sie wpisuje.Wiem, że te zdjęcia na portalach to przesada.Na miejscu się
      okazuje, że to co się widziało w internecie, tak odbiega od rzeczywistości, że
      szok.Uciec jednak nie można bo zaliczki nie chcą oddać.Podawajcie obiekty gdzie
      nie warto jechac.Pozdrawiam wszystkich.
    • Gość: vodovy melon VILA MARCO Nova Lesna Słowacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 15:49
      VILA MARCO w Novej Lesnej na Słowacji. Tak naprawdę nie wiem nawet jak tam
      jest, bo nie było mi dane tego sprawdzić. Od 4 lat każdy letni urlop spędzam w
      Tatrach słowackich. Nigdy nie miałem problemu z rezerwacją kwatery, załatwiałem
      to telefonicznie. Kwatera zawsze czekała. Byłem przekonany, że tym razem będzie
      podobnie. Właścicielka pensjonatu MARCO, z którą rozmawiałem w sprawie
      rezerwacji (około 2 tygodni przed datą przyjazdu), zapewniała, że gdyby wynikło
      coś niespodziewanego z jej strony zawiadomi mnie o tym. Naiwny, uwierzyłem i
      nie zadzwoniłem do niej ponownie przed samym wyjazdem. Na miejscu czekała na
      mnie przykra niespodzianka. Wszystkie drzwi w pensjonacie były zamknięte, więc
      nie dostałem się do środka. Zadzwoniłem do szanownej, która to poinformowała
      mnie, że w pokoju, który dla mnie zarezerwowała, jest zepsuta łazienka i przez
      to jest on wyłączony z użytkowania. Zadowolona stwierdziła, że przecież
      wystarczy wyjść na ulicę żeby natychmiast znaleźć kwaterę. I rzeczywiście, na
      ulicach w Nowej Lesnej pełno jest cyganów wręcz atakujących przejeżdżające
      samochody (kto był, ten wie o czym piszę), ale co to ma wspólnego z
      telefoniczną rezerwacją. Nie odpowiedziała na pytanie dlaczego, zgodnie z
      ustaleniem, nie zostałem poinformowany wcześniej o tej sytuacji. Kiedy, już
      mocno zirytowany, zacząłem mówić co o tym myślę, Pani po prostu rozłączyła się.
      Nie spotkałem się jeszcze z tak nieuczciwym i lekceważącym podejściem do
      klienta.
      Oczywiście w bajeczkę o zepsutej łazience nie wierzę. Ona wzięła kogoś z ulicy,
      bo akurat się nawinął, i tyle.
      Nadmienię na marginesie, że ta urocza pani jest narodowości cygańskiej.
      I nie miej tu człowieku uprzedzeń!
      • Gość: atrix Re: VILA MARCO Nova Lesna Słowacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 08:06
        nocowaliśmy na przełomie VI - VII. właśnie w willi Marko. Warunki
        zakwaterowania były bardzo dobre - wszystko nowe, świeżo oddane do użytku (cena
        niekoniecznie, ale w końcu "widziały gały, co brały"). Kulą u nogi była właśnie
        owa nieszczęsna łazienka. Jakieś rury były nieszczelne i łazienka była
        systematycznie zalana po KAŻDYM spłukaniu wody w toalenie i kąpieli pod
        prysznicem. Na nasze uwagi, że coś należałoby z tym zrobić pani Gabrysia
        (właściecielka) z uśmiechem na ustach odpowiadała, że to wszystko wina
        budowniczych, że przyśle męża, żeby naprawił itp. A w efekcie donosiła tylko
        ścierki do wycierania podłogi. Gabrysię i jej rodzinę trudno było zastać w
        domu, bo w zasadzie tam nie mieszkają - przyjeżdżają, żeby posprzątać i zaraz
        się zmywają. Gabrysia była bardzo symatyczna, uśmiech nie znikał z jej twarzy,
        ale wyegzekwowanie niektórych rzeczy było wręcz niemożliwe (także z powodu jej
        nieobecności). Nie dziwię się, że jej nie zastałeś na miejscu, bo jak ona nie
        miała do ciebie interesu, to nie miała potrzeby przyjeżdżać. Nadmienię, że do
        końca pobytu szanowna Gabrysia nie oddała nam 20 koron reszty z zapłaty za
        noclegi. Niby drobiazg, ale jeżeli wszystkim tak zaokrągla rachunki...
        Nie dziwię Ci się, że z lekka się wkurzyłeś, gdy zastałeś zamknięte drzwi.
        Teraz sobie tak myślę, ze też mogło mnie to spotkać, bo zaliczki nie wysyłałam
        (pomimo usilnych nalegań Gabrysi). Na marginesie - właścicielka willi nie jest
        cyganką - całkiem z niej ładna Słowaczka).
    • Gość: Eugenia Re: Kwatery w górach, których nie polecacie IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 17.09.04, 18:29
      Nie polecam w Szklarskiej Porębie pensjonatu Orchidea, gdzie może jest
      luksusowo, ale pani zapomniała zanotować rezerwację telefoniczną i po kilku
      godzinach jazdy z 7-mio letnim dzieckiem zostałybyśmy "na lodzie" (pokój za 70
      zł od osoby!!!), natomiast polecam w tej samej miejscowości pensjonat "Iwona za
      35 zł ale ze śniadankiem godnym pałacu Buckingham, miłą obsługą i pięknym
      widokiem na Karkonosze
      • Gość: andi Re: Kwatery w górach, których nie polecacie IP: *.g3.pl 18.09.04, 00:29
        Tak samo zostałem wykiwany w gościńcu "Nad Potokiem" w Karpaczu przy ul.
        Mostowej 5. Tyle, że z dwojgiem małych dzieci. A więc ostrzegam !
        • Gość: ania zakopane IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.09.04, 13:36
          nie polecam w zakopanem willi ARIZONA

za 120 zlotych za noc zaproponowano nam w piwnicy klitke - max 2 metry na 3 -
          ledwo lozko sie miescilo. Malutkie piwniczne okienko - nie polecam ludziom z
          klaustrofobia. W lazience grzyb. Po prostu wierzyc mi sie nie chcialo, ze ktos
          moze byc na tyle bezczelny i proponowac taka cene.

• Gość: ciemnosc zakopane ponownie IP: *.olkusz.pl / *.olkusz.pl 24.09.04, 15:49

Coz.. ja mialam podobna sytuacje, tyle, ze chodzilo o mniejsza kwote, ale nieuczciwosc ta sama! Wraz z przyjacielem szukalismy po powrocie ze slowacji noclegu w zakopanem na jedna noc. niestety wiedzielismy, ze nie bedzie latwo, ale szukalismy.. Juz na samym poczatku zapukalismy do drzwi jednego z domkow polozonych bardzo blisko dworca, na ul. gimnazjalnej, o ile dobrze sobie przypominam te nazwe ulicy, to drugi domek za sklepem spozywczym idac od dworca wzdluz ulicy.. Gdy zapukalismy powitala nas staruszka, oczywiscie bardzo chetna do pomocy, tyle ze ... zaproponowala nam pokoj jak to wlasciwie na poczatku powiedziala, oczywiscie nie u siebie, zatem nie wiedzielismy nawet jakie tam sa warunki ! Potem okreslila to 'kioskiem'. Zalezalo nam na tanim noclegu, powiedziala ze za 30 zloty moze nam to zalatwic... zgodzilismy sie, bo nie mielismy juz sily z tymi bagazami latac i szukac czegokolwiek.. ale to byl nasz blad ! i to wielki. po kilku minutach przyjechal autem pan i podwiozl nas do tego 'kiosku' okazalo sie to zwyklym barakiem, niemytym i wynajmowanym nie turystom a chyba pracownikom gdyz znajdowal sie na terenie tartaku jakiegos. to co zobaczylismy zszokowalo nad totalnie.. na scianach pajeczyny.. w baraku smierdzialo.. nie bylo wietrzone, wlascicielka stwierdzila zas inaczej.. poza tym klocila sie z nami jeszcze bysmy zaplacili 35 zl! odmowilismy kategorycznie.. wiec w koncu sie zgodzila na 30 zl. Nie dosc ze dostalismy jedna poduszke to kazala nam sobie oblec posciel samemu... Po tej przygodzie mam dosc tego miasta, gdzie mieszkaja same skapce, sknerusy i dusigrosze. Jesli kiedykolwiek bede musiala nocowac gdzies w gorach, nie bedzie to Zakopane. Jestem oburzona traktowaniem turystow w ten sposob, ktorzy daja zarobic osobom wynajmujacym kwatery, to skandaliczne. Ciekawe co by sanepid na to powiedzial.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka