Dodaj do ulubionych

z Zuberca do Zakopanego

02.06.16, 09:25
Szukam - na razie bezskutecznie- informacji, jak dostać się z Zuberca do Zakopanego? PKS? Bus? Ktoś? Coś?

W sierpniu zejdę tam z gór i jakoś muszę dostać się właśnie do Zakopca...
Obserwuj wątek
    • kornel-1 Re: z Zuberca do Zakopanego 02.06.16, 10:09
      Alem się zdziwił zaglądając na stronę Strama: był autobus z Liptowskiego Mikulasza do Zakopanego, ale się już zbył.
      Oprócz stopowania nie mam pomysłu.

Kornel
    • zstrucki Re: z Zuberca do Zakopanego 05.06.16, 08:16
      Najprostszą opcją byłoby nie schodzić do Zuberca. To nie jest z mojej strony żart, tylko stwierdzenie faktu. Zuberec jest dość słabo skomunikowany. Dodanie dodatkowego dnia albo niewielka modyfikacja trasy pozwala po prostu przejść przez Magurę Witowską do Witowa.
      Inne opcje to:
      - autostop, zaproponowany już przez mojego przedmówcę;
      - do Orawic i autostop - przyjeżdża tam wielu Polaków, powinno być łatwiej;
      - autobus do Trsteny i stamtąd autostop (Trstena ma obwodnicę, trzeba do niej przejść i znaleźć sensowne miejsce);
      - naokoło świata, ale obecnie jedyna opcja rozkładowa: z Zuberca autobusem z przesiadką lub przesiadkami do Popradu (ew. do Smokowca), tam złapanie polskiego autobusu Stramy do Zakopanego. Tatry w sumie nie są takie duże, więc przy dokładnym sprawdzeniu rozkładu to może być najlepsza opcja.
    • morekac Re: z Zuberca do Zakopanego 11.06.16, 09:27
      Rozważ wariant autobusem z Zuberca do Trsteny , przesiadka w autobus do Suchej Hory (statna hranica), trochę więcej niż km marszu do Chochołowa na przystanek i łapiesz autobus Czarny Dunajec -Chochołów...
      • morekac Re: z Zuberca do Zakopanego 11.06.16, 09:31
        A poza tym - może jednak będzie w sezonie coś jeździło z Zakopanego do Oravic i Liptowskiego Mikulasza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka