edittt 02.06.16, 09:25 Szukam - na razie bezskutecznie- informacji, jak dostać się z Zuberca do Zakopanego? PKS? Bus? Ktoś? Coś? W sierpniu zejdę tam z gór i jakoś muszę dostać się właśnie do Zakopca... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kornel-1 Re: z Zuberca do Zakopanego 02.06.16, 10:09 Alem się zdziwił zaglądając na stronę Strama: był autobus z Liptowskiego Mikulasza do Zakopanego, ale się już zbył. Oprócz stopowania nie mam pomysłu. Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
zstrucki Re: z Zuberca do Zakopanego 05.06.16, 08:16 Najprostszą opcją byłoby nie schodzić do Zuberca. To nie jest z mojej strony żart, tylko stwierdzenie faktu. Zuberec jest dość słabo skomunikowany. Dodanie dodatkowego dnia albo niewielka modyfikacja trasy pozwala po prostu przejść przez Magurę Witowską do Witowa. Inne opcje to: - autostop, zaproponowany już przez mojego przedmówcę; - do Orawic i autostop - przyjeżdża tam wielu Polaków, powinno być łatwiej; - autobus do Trsteny i stamtąd autostop (Trstena ma obwodnicę, trzeba do niej przejść i znaleźć sensowne miejsce); - naokoło świata, ale obecnie jedyna opcja rozkładowa: z Zuberca autobusem z przesiadką lub przesiadkami do Popradu (ew. do Smokowca), tam złapanie polskiego autobusu Stramy do Zakopanego. Tatry w sumie nie są takie duże, więc przy dokładnym sprawdzeniu rozkładu to może być najlepsza opcja. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: z Zuberca do Zakopanego 11.06.16, 09:27 Rozważ wariant autobusem z Zuberca do Trsteny , przesiadka w autobus do Suchej Hory (statna hranica), trochę więcej niż km marszu do Chochołowa na przystanek i łapiesz autobus Czarny Dunajec -Chochołów... Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: z Zuberca do Zakopanego 11.06.16, 09:31 A poza tym - może jednak będzie w sezonie coś jeździło z Zakopanego do Oravic i Liptowskiego Mikulasza. Odpowiedz Link Zgłoś