Gość: ola IP: *.atena.pl / *.atena.pl 25.07.05, 12:31 urlop w sierpniu - gdzie jechać?? Zakopane i okolice czy Slovensky Raj? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KA Re: co lepsze? IP: 217.153.16.* 25.07.05, 12:33 Olu a czego oczekujesz?? czy byłaś w Zakopcu?? Jak masz zamiar spędzić czas?? KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: co lepsze? IP: *.atena.pl / 217.153.12.* 25.07.05, 13:00 byłam w Zakopcu tylko raz - 2 dni :( zobaczyłam Morskie Oko i Dolinę Pięciu Stawów w Slovenskym Raju byłam 10 lat temu, sucha bela i inne... generalnie chcemy odpocząć, ale aktywnie - inaczej pojechalibysmy nad ciepłe morze ;) kocham góry!!! i chciałabym połączyć wysokie góry z pięknem raju... czy ze Slovenskiego Raju blisko jest do szlaków Tatr wysokich?? i czy to prawda, że szlaki w polskich tatrach są zatłoczone? rok temu byliśmy w Karpaczu i tam nie było tłoku.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: co lepsze? IP: 217.153.16.* 25.07.05, 13:27 Gość portalu: ola napisał(a): > byłam w Zakopcu tylko raz - 2 dni :( zobaczyłam Morskie Oko i Dolinę Pięciu > Stawów > w Slovenskym Raju byłam 10 lat temu, sucha bela i inne... No cóż samo położenie kraju daje wyobrażenie o problemie, my mamy ledwie kawałeczeh Karpat natomiast słowacy to niemal same góry. > > generalnie chcemy odpocząć, ale aktywnie - inaczej pojechalibysmy nad ciepłe > morze ;) > kocham góry!!! i chciałabym połączyć wysokie góry z pięknem raju... czy ze > Slovenskiego Raju blisko jest do szlaków Tatr wysokich?? Na Słowacji jest wszędzie masz wysokie, tam masz drogi niemal pod same szczyty a jak głoszą wieści na niektórych szczytach można napotkać rozkład jazdy słowackicego PKS-u ;)) > > i czy to prawda, że szlaki w polskich tatrach są zatłoczone? rok temu byliśmy w > > Karpaczu i tam nie było tłoku.. W sezonie wakacyjnym niestety w tatrach jest cała masa turystów i "turystów" Co do tras no cóż wiele Słowackich jest nadal zamknietych po ubiegłorocznym katakliźmie ale nadal pewnie na tych czynnych bedzie mniej ludzi niż u nas, u nas natomiast masz wspaniłe możliwości zwiedzania z bazą w Zakopcu skąd masz busiki do każdego wejścia na szlak i nie musisz martwić się że masz koniecznie wrócić do parkingu na którym zostawiłaś samochód. Generalnie jeśli dawno nie chodziłaś proponuje nasze Tatry z bazą w zakopcu, dobrą mapą i jeśli rano wstaniesz to masz szanse na miłą wędrówke, a i łatwiej bedzie ci się dowiedzieć czy zaplanowany szlak nie przerasta twoich mozliwości. Słowacje zostaw na następny rok. Sudety to zupełnie inne góry niż Tatry. Co do cen to te sa bardzo zbliżone. Pozdrawiam KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaa13 Re: co lepsze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 13:30 Slovensky raj jest super góra na dwa trzy dni, raczej polecam Tatry Vysokie w Słowacji i z tamtąd zrobic sobie wypad do raju na jeden dzień, nie jest to tak daleko, a Wysokie Tatry w Słowacji są super. zakopanego nie polecam, oczywiście jest pięknie, ale te tłumy i straszan drożyzna. My już w sobotę wyjeżdzamy do Słowacji do Starego Smokovca, byliśmy już tam kiedyś i jedziemy znowu. Wybierzemy się też do Raju i do Tatralandi, na baseny termalne. Także tylko Słowacja!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: co lepsze? IP: *.atena.pl / *.atena.pl 25.07.05, 13:32 możesz mi polecić jakąś sprawdzoną kwaterę w Smokovcu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaa13 Re: co lepsze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 13:37 mogę ci polecic tylko naszą bo w tej byłam, a reszty poprostu nie znam ale najlepiej jak byś poszukałą na necie, my tak zawsze szukamyy, są zdjęcia i zdjęcia pokoi i naprawdę oni tam mają bardzo ładne pokoje i pensjonaty i nie ściemniają. www.penzionsibir.sk to jest nasz, ale poszukaj naprawdę na innych stronkach, tylko zaznaczam, ze Smokoviec jest troszkę drogi, jeżeli cie stac to wybierz Smokoviec lub Lomnicę ok.40zł za osobę i wzwyż, jeżeli nie to w pobliskich wioskach znajdziezs piękne nowe pensjonaty w cenie połowę nizszej. Polecam gorąco te okolice, w razie pytań, pytaj dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: co lepsze? IP: *.atena.pl / *.atena.pl 25.07.05, 13:49 będę wdzięczna za adres www gdzie mogę szukać noclegów w Słowackich Tatrach Wysokich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaa13 Re: co lepsze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 13:57 www.slowacja.pl/ slowacja.spanie.pl/ vratna.hej.pl/tw.htm www.vysoketatry.com/ubytovanie/ubytovanie/ubytovanie.html www.tatry.info/zakwaterowanie/index.html www.nocowanie.pl/slowacja/ www.wysokietatry.mojaslowacja.pl/ narazie tyle w azie czego szuka dalej, a najlepszer sa stronki trzecia i czwarta, jest tam naprawdę duż o pensjonatów, hoteli itp, więc napewno cos znajdziesz , można też jechac w ciemno, powinno coś się znaleźc szczególnie w mniejszych miejscowościach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opty Re: co lepsze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 09:57 Ja mogę tylko uprzedzić, że w sierpniu są problemy ze znalezieniem kwater. Dla Słowaków jest to super sezon i najczęściej wszystko jest zarezerwowane. Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś