Dodaj do ulubionych

Słowacja Tatrzańska Łomnica

29.05.06, 19:22
Wybieram się w sierpniu do Tatrzańskiej Łomnicy. Pytania do osób, które
niedawno odwiedzały tą miejscowość.
- Jaki nocleg możecie polecić?. Szukam pensjonatu, pokój z łazienką, wc, tv z
możliwością wykupienia śniadań (przeszukiwałam już strony internetowe, ale
szukam czegoś sprawdzonego)
-Jakie są przybliżone ceny obiadków, piwa itp. w Starej Mamie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tatranka Re: Słowacja Tatrzańska Łomnica IP: *.mofnet.gov.pl 01.06.06, 10:52
      Kiedyś wynajmowałam w Tatrzańskiej Łomnicy kwaterę u Pana Igora Plucinskego. W
      internecie ogłasza sie bodajże jako kwatera "Tatranska Lomnica 104".
      Byłam zadowolona zarówno z cen jak i standardu. Obiad w Starej Mamie kosztował
      wówczas (lato 2002) ok. 20 zł. Dobre i niedrogie zaopatrzenie można było robić
      w supermarkecie tuz obok tej restauracji.
      • Gość: Lomnica Re: Słowacja Tatrzańska Łomnica IP: *.gdynia.mm.pl 01.06.06, 20:11
        Ja mieszkalem w TL w pensjonacie Javorinka - warunki nawet okej, lazienka
        niestety na korytarzu, o tv zapomnij. My tylko tam spalismy - wiekszosc czasu i
        tak spedza sie w gorach :)

A stara mama jest dosc droga - znacznie taniej jest w tej knajpie, ktora jest w
        budynku dworca (wejscie od strony straganów).
        • Gość: Tatranka Re: Słowacja Tatrzańska Łomnica IP: *.mofnet.gov.pl 02.06.06, 09:31
          Restauracja Lavina - faktycznie była zawsze oblężona.
    • Gość: Irek Re: Słowacja Tatrzańska Łomnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 16:48
      Może tu coś znajdziesz
      www.vysoketatry.com/ubytovanie/ubytovanie/ubytovanie.html#tlom
      Ja co prawda byłem ostatnio w Wielkiej Łomnicy ale też nocleg znalazłem na tej
      stronie.
      Cen dań nie znalazłem ale masz za to piękne zdjęcia (obrazky) wszystkich dań z
      tej restauracji
      • Gość: Irek Re: Słowacja Tatrzańska Łomnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 16:50
        Może tu coś znajdziesz
        www.vysoketatry.com/ubytovanie/ubytovanie/ubytovanie.html#tlom
        Ja co prawda byłem ostatnio w Wielkiej Łomnicy ale też nocleg znalazłem na tej
        stronie.
        Cen dań nie znalazłem ale masz za to piękne zdjęcia (obrazky) wszystkich dań z
        tej restauracji staramama.sk/menusk3.htm
        • dnexter Re: Słowacja Tatrzańska Łomnica 16.02.14, 21:28
          Łomnica jet niesamowita ,zobaczcie sami na foto jakie tam zrobiłem:
          egofiles.com/BLjxO3suglObWg9B/Kolejka na Łomnicę w Tatrach Słowackich.jpg

• Gość: Goska Nova Lesna IP: 62.233.130.* 04.06.06, 17:55
      jesli pojedziesz samochodem, albo masz ochote na kilkunastominutowy spacerek do
      tatrzańskiej Łomnicy, albo ochotę na przejażdżke ich szynobusem, to polecam
      pensjonat Petko (wpiszw google "pension Petko"- mają swoją stronę, wszystko tam
      zobaczysz). Jest to spokojna okolica, a do Łomnicy jakieś 2 km. W eleganckim
      pokoju masz sporo miejsca, jest TV sat, wygodne łóżka, lodówka; łazienka z
      ubikacją; ciepła woda non stop (baterie słoneczne) ,do tego codziennie
      sprzatają i co tydzień wymieniają ręczniki.Na pietrze jest też super wyposazona
      kuchnia z jadalnią. Za 3 osoby, tak latem, jak i zimą, płaciliśmy 1000 koron.
      Czasami jednak tzreba skorygować termin pobytu, bo wszystkie pokoje mają
      zajęte, ale wolę to, niż pomieszkiwanie w innym miejscu, bo Petko mamy
      sprawdzone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka