Dodaj do ulubionych

pomocy CC700

IP: 62.29.129.* 15.01.04, 18:57
jak podrasować silnik CC 700
Obserwuj wątek
    • greenblack Re: pomocy CC700 15.01.04, 18:58
      Kupić CC900 albo Sportinga. Wyjdzie taniej i bezpieczniej.
      • niknejm Cóż za zbieżność opinii ;-) (n/t) 15.01.04, 19:02
        • greenblack Re: Cóż za zbieżność opinii ;-) (n/t) 15.01.04, 19:06
          :) I to nie pierwszy raz. Oprócz Hondy zgadzamy się w wielu kwestiach:)

Pozdrawiam
    • niknejm Re: pomocy CC700 15.01.04, 18:59
      Gość portalu: wowo napisał(a):

> jak podrasować silnik CC 700

Wymienic cały samochód - będzie najtaniej.
      I mówię całkiem poważnie :-)

Pzdr
      Niknejm
      • Gość: wowo Re: pomocy CC700 IP: 62.29.129.* 15.01.04, 19:12
        OK ale silnik jest rozebrany i przy tej okazji chciałbym coś zrobić samochod
        jest kobiety ma malo mocy a z slabiutkim motorem cięzko się jeździ
        • niknejm Re: pomocy CC700 15.01.04, 19:33
          Gość portalu: wowo napisał(a):

> OK ale silnik jest rozebrany i przy tej okazji chciałbym coś zrobić samochod
          > jest kobiety ma malo mocy a z slabiutkim motorem cięzko się jeździ

No dobra... Zatem wymieniamy tłoki na dające wyższe ciśnienie sprężania i
          znoszące wyższą temperaturę, wytrzymalsza uszczelka pod głowicę, do tego nowy
          wałek rozrządu o agresywnej charakterystyce, nowe zawory, sprężynki zaworowe,
          nowa pompa paliwa i przewody paliwowe o wyższej wytrzymałości, jeśli masz
          wtrysk - nowe wtryskiwacze, jesli gaźnik - wymiana, polerka układu dolotowego,
          dolot z filtrem stożkowym zamkniętym w obudowie z doprowadzeniem zimnego
          powietrza - koniecznie musi być to doprowadzenie! Do tego tuningowy kolektor
          wydechowy z kompletnym wydechem i wysokoprzepływowym katalizatorem (nigdy
          samoróbka, bo efekt odwrotny od zamierzonego oraz badanie spalin i hałasu
          spowoduje odebranie dowodu rej.). Do tego specjalny komputer sterujący
          wtryskiem i zapłonem, zestrojony na hamowni. No i oczywiście bez lepszego
          sprzęgła, półosi, może nawet skrzyni biegów, się nie obejdzie (seryjne padna w
          trymiga).

Efekt? Z 30KM uzyskasz może 40-45KM. Za koszt większy niż wartość samochodu.
          Np. sam porządny kolektor wydechowy znanej firmy (np. Supersprint) to co
          najmniej 2000zł. Ale licz się ze znacznym spadkiem dynamiki i kultury pracy na
          niskich obrotach - wolne obroty trzeba dać wtedy na 1500-2000 obr/min, musisz
          jeździć cały czas powyżej 4000obr/min. Spalanie wzrośnie o 30-50%, wzrosnie
          poziom hałasu i wibracje. No i przygotuj się na zwiększoną awaryjność i
          szybszy 'pad' silnika.

Oczywiście wraz ze wzrostem osiągów trzeba poprawić też zawieszenie (zakładamy
          stabilizatory, do tego sprężyny, amortyzatory do wymiany) i hamulce - tarcze
          nacinane i rowkowane Brembo, specjalne klocki, może wymiana zacisków i
          przewodów hamulcowych. Do tego rozpórki kielichów do zwiększenia sztywności
          konstrukcji. No i przydałby się nowy dyferencjał - o zwiększonym tarciu - dla
          lepszego prowadzenia na zakrętach.

Jeszcze chcesz się w to bawić?

Oczywiście niektórzy powiedz, że należy włożyc turbo. OK. Tyle, że turbo
          implikuje niemal taki sam zakres przeróbek jak podałem powyzej (+ chłodnica
          oleju i inne elementy). Za przeróbki zapłacisz jeszcze więcej, a silnik padnie
          Ci jeszcze szybciej niż bez turbo.

Dlatego napisałem - zmień samochód. Chyba, że jesteś entuzjastą, jest to Twoje
          hobby i lubisz profesjonalny tuning robiony z głową. Jeśli tak - to przepraszam
          i do przeróbek przystąp.

Pzdr
          Niknejm
          • Gość: WOWO Re: pomocy CC700 IP: *.torun.pl / 217.97.134.* 16.01.04, 08:39
            OK dzięki widze że mam doczynienia z fachowcem zrozumiałem dziękuje
    • wlogra1 Re: pomocy CC700 15.01.04, 19:13
      Nie da rady , silnik jest tak wysilony że ledwo to jedzie.
      • lobuzek1 Re: pomocy CC700 20.01.04, 21:01
        W tym silniku niestety nic się nie da zrobić, a jeśli coś się pogrzebie, to
        trwałość i kultura pracy lecą na pysk. Ten model tak ma.
        • Gość: Lukash ! zajrzyj do.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.04, 21:15
          Zajrzyj do wątku cc 700 i pb 95 jest taki niedawno tam pisałem i tam sa moje
          rady które podniosły bardzo moc,cc700 94 rok chodzi lepiej niż nowsze cc pali
          mniej i zbliża się do 150 km/h !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka