Dodaj do ulubionych

Nowe modele Porsche

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 19:23
Wygląda na to, że pod skrzydłami VW, Porsche ma większy potencjał. Brak funduszy nie będzie im już przeszkadzać w rozwoju. Kontrola ze strony VW też im nie zaszkodzi. Warto chłodnym okiem z boku popatrzeć na to co się tworzy i czy ma to sens. Tego w VW nie brakuje i przypuszczam, że w Porsche też tak będzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: pkcm7 Re: Nowe modele Porsche IP: *.sggw.waw.pl 30.10.09, 20:24
      tylko że w jednej i drugiej firmie rządzi ta sama rodzina. Te firmy są wzajemnie wykupione a porsche do tego roku nie było brak kasy...
    • mzyo Re: Nowe modele Porsche 30.10.09, 21:05
      Sparafrazuję R. Hamonda. Wchodzisz do salonu i mówisz ''dzień dobry, poproszę Porsche", a sprzedawca '' tak jest proszę Pana, jaki kolor auta?''.

To jest dla mnie właśnie idea supersamochodów- minimalizacja ilości modeli, skupienie się na jakości. Irytuje mnie że każdy producent chce walczyć we wszystkich segmentach. Dokładnie identycznie amerykański model zarządzania wmawia ludziom że każda firma musi piąć się na szczyt sektora/branży co doprowadziło do zdarzenia na K! A gdzie są nisze? gdzie 'niezwykłość' marek? wszystko równamy do najsłabszego...hiperkapitalizm....
    • Gość: kamas Re: Nowe modele Porsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 21:13
      Ja uważam,że dobrze się dzieje. Porsche nie chce byc konkurencją dla Ferrari, czy Maserati, a bardziej chce być sportową marką premium, nie ograniczającą się tylko do coupe. Takie usportowione Audi, mi to nie przeszkadza. Nawet jesli wprowadza kompakta, bedzie miał niepowtarzalny charakterfirmy Porsche i niezla cene.
    • Gość: g91 Re: Nowe modele Porsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 11:30
      A ja jestem ciekaw co to za model na tym plakacie auto express. wyglada troche jak toyota celica :)
    • Gość: Daniel Re: Nowe modele Porsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 13:36
      Według mnie taki rozpust marki na wszystkie kierunki jest głupi. Ferrari i Maserati jakoś nie narzekają na sprzedaż, mimo, że nie sprzedają się w takich gigantycznych ilościach jak Porschawki. Więc albo panowie z Prosię mają za wysokie wynagrodzenia, albo ktoś podbiera pieniądze z kasy. To jest śmieszne! w tamtym roku Porsche tylko w naszym kraju sprzedało ponad 330 nowych aut za spore pieniądze, więc coś z tą firmą jest nie tak.
    • glaubeliebetod Re: Nowe modele Porsche 31.10.09, 13:41
      <g91
      to jest bodajże Panamera Coupe / 928
    • Gość: ucho Re: Nowe modele Porsche IP: *.hsi4.kabel-badenwuerttemberg.de 31.10.09, 19:02
      Panamera Coupe ale auto nie jest jeszcze potwierdzone. Poczatkowo miala byc takze wersja cabrio, ale na 99% nie powstanie, gdyz sa problemy z odpowiednia sztywnoscia nadwozia, w sumie szkoda...
    • yez.hodowca Re: Nowe modele Porsche 01.11.09, 19:40
      Porsche na zdjęciu wygląda jak Ferrari. Nie podoba mi się to.
    • Gość: FVY Re: Nowe modele Porsche IP: *.dream.net.pl 01.11.09, 20:28
      porsze skończyło się na 911 tak jak metalika na kilemol
    • Gość: lun Re: Nowe modele Porsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 20:41
      to na zdjęciu to ładny samochód ale nie pasuje do Porsche! Może to być jakieś ferrari, honda. Nie chciałbym takiego Porsche
    • Gość: lolek Re: Nowe modele Porsche IP: *.23.54.194.generacja.pl 01.11.09, 20:45
      no, nareszcie porsze korzysta z dobrych wzorców, kopiując celikę :D
      jest szansa na 4 ładny samochód w historii firmy (911, 928, gt)
      czas najwyższy, po g.wnie zwanym kajen i tym garbatym czterodrzwiowcu, którym się tak tera podniecają.
    • Gość: madmax Re: Nowe modele Porsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 21:34
      Wchodzisz do salonu i mówisz ''dzień dobry, poproszę 125p", a sprzedawca '' tak jest proszę Pana, jaki kolor auta?'' heh

a tak serio, zaczyna mi sie podobac ta Panamera, ale prawda, że Porshe traci przez to magię
    • Gość: horch Nowe modele Porsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 21:52
      Ktos tu pisal o Maserati
      Ty wiesz ile ta firma przynosi strat w stosunku do tego ile ma
      przychodow? Przy wielkosci Fiata te wartosci gina ale jako samodzielna
      jednostka nie ma zadnych szans.Tego wlasnie stara sie unikac Porsche stad
      ten komercjalny kurs.Nawet pod skrzydlami VW Porsche jest za duze zeby
      moglo byc firma produkujaca auta dla samej sztuki.VW juz ma taka marke do
      ktorej wystarczajaco duzo doklada -Bugatti .Mozna traktowac ta firme jako
      hobby VW, ktora raczej nigdy nie bedzie zarabiac na produkcji aut.
    • Gość: micek Re: Nowe modele Porsche IP: *.gorzow.mm.pl 01.11.09, 22:55
      carfan: Porsche pod skrzydlami VW??? Ty wiesz co Ty piszesz? To VW nalezy do Porsche a nie Porsche do VW (a dokladniej 83%akcji VW nalezy do Porsche). Moze jeszcze sadzisz, ze samochodzy to główna gałąż produkcji Porsche??????
    • Gość: garbus Re: Nowe modele Porsche IP: *.chello.pl 02.11.09, 00:02
      Micek, masz troche nieaktualne dane. Te % to nie tak. Porsche w rezultacie calych zawirowan zweryfikowalo swoja moc. Ogromnie zadluzona marka zostanie finalnie wsparta przez VW AG i ma szanse przetrwac. Poczytaj troche...
    • Gość: vws Re: Nowe modele Porsche IP: *.chello.pl 02.11.09, 00:06
      Zadluzenie porsche w polowie roku wynisilo +/- 9MLD Euro
    • Gość: Marek Re: Nowe modele Porsche IP: *.cust.tele2.de 02.11.09, 02:46
      A ja sie ciesze ze bedzie nastepca 928. Bardzo mi sie to auto podobało, niestety przestali je robic pare lat zanim miałem prawo jazdy.
    • Gość: Axton Re: Nowe modele Porsche IP: *.chello.pl 02.11.09, 07:43
      Nie rozumiem po co się tak napinacie? Każda firma jest po to żeby zarabiać pieniądze dla swoich akcjonariuszy. Te które nie zarabiają upadają albo idą pod młotek jak Opel czy Saab. Porsche wpadło w kłopoty chcąc za wszelką cenę przejąć kontrolę nad VW - skończyło się odwrotnie i tragedii nie ma. Do VW należy np. Lamborghini i firma kwitnie, ma świetne nowe modele, doskonałą jakość i sprzedaje 10 razy tyle niż pod rządami włochów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka