Dodaj do ulubionych

KUPUJCIE TERAZ SAMOCHODY NOWE

IP: *.telkab.pl 20.01.04, 22:55
Ludzie. Jeśli planujecie zakup nowego samochodu zróbcie to TERAZ. Bo juz za
niedługo wszystkie nowe samochody podrożeją tak gdzieś o 20%!!!! Będzie to
wynikiem łączenia się z Unią.

O podwyżkach samochodów czytajcie też w obecnym numerze Auto, Motor i Sport.
Jest jeszcze w kioskach. Są tam dwa bardzo SZCZERE artykuły o tym zjawisku.
Polecam.

Wio!
Obserwuj wątek
    • Gość: Wio Re: KUPUJCIE TERAZ SAMOCHODY NOWE IP: *.telkab.pl 20.01.04, 23:17
      Chodzi o numer 1/2004 AMiS.

Wio!
      • Gość: romek astra II 2,0tid IP: *.pool8022.interbusiness.it 21.01.04, 13:59
        astra II 2,0diesel teraz okolo 15 tys euro
        astra II 2,0diesel w czerwcu 2004 okolo 20 tys euro
        wiwat unia!
        • Gość: Lukash ! Re: astra II 2,0tid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.04, 19:44
          Ta astra kosztuje 15 tys nówka? 17 tys euro kosztuje golf5, a cena w niemczech
          się nie zmieni, cena polska się zmieni bo zaplacimy oplatę złomowa za
          zezłomowanie trupów.
    • Gość: m Re: KUPUJCIE TERAZ SAMOCHODY? IP: *.acn.pl 21.01.04, 17:02
      W Danii ceny samochodów juz 10 lat są wyższe niż w UE i jakoś się nie
      wyrównały, w całej UE rozpiętość cen sięga ca 20%. WIO jakie masz argumenty za
      wzrostem cen sam. w PL poza słabnięciem PLN?
      Samo wejście do EU nie jest argumentem, bezkrytycznie przytaczanym przez
      sprzedawców, tutaj liczą się prawa popytu i podaży.
      • Gość: Darkman wymyslaja te bajery by sprzedac jak najwiecej :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 17:29
        Ja tam napewno bym teraz nie pobiegl po nowy :)) Nowe troche podrozeja , ale
        beda lepiej wyposarzone.
      • Gość: bobo Re: KUPUJCIE TERAZ SAMOCHODY? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.01.04, 17:33
        prawda jest taka, że byłem w ub. tygodniu w salonie Toyoty i dealer mówił, iż
        na avensisa to mają zamówienia na lipiec-sierpień , jeszcze po starej cenie,
        bowiem nowe ceny są 0 15% wyższe.
        • Gość: radioaktywny Re: KUPUJCIE TERAZ SAMOCHODY? IP: *.Astral.Lodz.pl / *.Astral.Lodz.PL 21.01.04, 18:50
          A ja bylem w sklepie Mitsubishi i tam np model Lancera Evo VIII kombi jest o
          okolo 4000 zl tanszy niz w roku 2003. Z rozmowy wynikalo, ze firma juz teraz
          obnizyla ceny zamiast czekac do 1 maja.
          W tej sytuacji chyba jednak kupie jakiegos oryginalnego japonczyka...
          • Gość: Oozie Re: KUPUJCIE TERAZ SAMOCHODY? IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 03.02.04, 13:05
            Gość portalu: radioaktywny napisał(a):

> A ja bylem w sklepie Mitsubishi i tam np model Lancera Evo VIII kombi jest o
            > okolo 4000 zl tanszy niz w roku 2003.

Tylko że to nie jest Evo a zwykły Lancer Kombi Sport.
            Silnik 136 KM bez turbo, z Evo ma kierownicę i parę bajerów.
            Evo nigdy nie ma wersji kombi.
      • Gość: Wio! Argumenty za podwyżką IP: *.telkab.pl 21.01.04, 20:24
        Nie mam argumentów oprócz jednego: nikt w UE nie chce zdławić rynku
        niemieckiego. DLATEGO też ceny u nas MUSZĄ być takie same (lub bardzo podobne)
        jak w Niemczech.

Osobiście czytałem, rozmawiałem w paru salonach. Mnie też to wkoorwia, ze
        podrożeją. Ale cóż my BIEDNE Polaki możemy na to zrobić??? Jakiś strajk unijny
        urządzić??? Bo nawet jak nie będziemy kupować nowych aut to i tak UE będzie
        się śmiać bo nasz rynek jest raczej mała Miki w porównianiu z niemieckim. A
        ponadto i tak społeczeństwo z kasą będie kupować nówki sztuki.

W Auto, Motor i Sport jest o wiele więcej argumentów........Zajrzyjcie. Volvo,
        Ford już zapowiedziały, że będzie drożej. Inne koncerny PODWYZSZAJA ceny
        nieznacznie co miesiąc (mamiąc klientów rabatami...)

Ot dlaczego UE mnie denerwuje. Wszyscy mówili (jacy wszyscy zgodni byli,
        nie?), że jak wejdziemy to będzie raj. Ekonomicznie to stanieją tylko markowe
        alkohole i perfumy. Ale co tu perfumować?? Polską biedę????

Wio!
        • Gość: Wio! Re: Argumenty za podwyżką IP: *.telkab.pl 22.01.04, 09:13
          potanieja jeszcze meble.....jak wejdziemy do UE. Reszta...hmmmm:

1. Paliwa właśnie podrożały o jakieś 4% i nikt ie mówi, czy jeszcze nie
          podrożeja,

2. Fajki od 16 stycznia poszły w górę o 2,5%. To też zapewne nie ostatnia
          podwyżka,

3. Sładka na zdrowie poszła w górę o 0,32% co daje myto od statystycznego
          Polaka w wysokości 8 zł miesięcznie więcej niz w zeszłym roku,

4. Giełda - zyski z niej obożone są 19% od początku roku,

5. Materiały budowlane - podwyżka 15%, gdyż VAT rośnie od cudownego 1-go maja
          z 7% na 22%,

6. Grunty budowlane od 1 maja obłożone będą 22% VAT (obecnie 0%) - co może
          dać podwyżkę nawet o jedną piątą,

7. Artykuły dziecięce (wózki, przybory szkolne, itp) dożeją o 15% (VAT się
          zmienia z 7% na 22%),

8. GAzety i książki - w górę o jakieś 10% (zmiana VAT),

9. Internet - podwyżka jakieś 13% (VAT),

10. Cukier - 40% w górę (czyli zdrożeje bardzo dużo produktów spożywczych
          zawierających cukier (żywnośc, słodycz, napoje,......),

11. Mleko - 20% w górę. Jeśli lubisz masło, sry czy jogurty - będziesz płacił
          więcej,

12. Banany - zdożeją o 50%!!!!. Ponieważ UE wspiera swoje dawne kolonie (które
          od tej pory będą też naszymi dawnymi koloniami) i nie będzie nam wolno
          sprowadzać tańszych bananów (jak czynimy to do tej pory) z krajów trzecich.

13. Oj pewnie wiele innych rzeczy też pójdzie w górę.

PYTANIE: Nie lepiej było pozostać wolnym i suwerennym? Bełkot, iż wtedy by się
          Polska rozpadła jest propagandą.

Co myślicie? Czy trzeba myśleć o emigracji? Tam przynajniej pensję będziesz
          miał większą o pareset procent niż u nas - czyli starczy Ci na wszystko.

• Gość: m Re: Argumenty za podwyżką IP: *.acn.pl 22.01.04, 09:25
            czy jest jakaś bariera celno-prawna uniemożliwiająca Niemcom zakup w polskim
            salonie w chwili obecnej, chyba nie, więc nie przyjeżdżają teraz aby kupić o
            20% taniej i nie będą tego robić po wejściu do UE
            pozdro
            m
    • Gość: optymista Re: KUPUJCIE TERAZ SAMOCHODY NOWE IP: *.acn.waw.pl 03.02.04, 22:14
      Może rzeczywiście niektóre artykuły pozornie podrożeją po wejściu Polski do UE,
      ale pamiętajcie, że wreszcie CORAZ WIĘCEJ ludzi zacznie normalnie zarabiać, a
      nie tylko NIELICZNI.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka