tomek854 26.11.09, 20:24 Ktoś płynął? Mam takie szybkie pytanie, czy są tam warunki żeby się trochę zdrzemnąc. Wiem, że kierowcy TIRów dostają kabiny, a co z pasażerami osobówek? Link Zgłoś Obserwuj wątek
qqbek Re: Prom Ramsgate - Oostende 26.11.09, 21:23 tomek854 napisał: > Ktoś płynął? Mam takie szybkie pytanie, czy są tam warunki żeby się trochę > zdrzemnąc. Wiem, że kierowcy TIRów dostają kabiny, a co z pasażerami osobówek? Ja płynąłem. Na pokładzie pasażerskim są restauracje i bary. Jeżeli ludzi nie ma zbyt wielu, to można spokojnie zdrzemnąć się na średniej wygody kanapach lub na jednym z foteli. Zawsze można też u obsługi promu dopłacić za kabinę. Płynie się jakieś 4 godziny, więc nie wiem, czy jest sens w ogóle spać. Link Zgłoś
dziala_nawalony Re: Prom Ramsgate - Oostende 26.11.09, 22:16 warto,jest kilka plusow tej przeprawy.Pierwsze terminal / okreslenie mocno na wyrost/ malutki dojazd do ramsget i odprawa szybka i latwa.Nie ma mozliwosci jakiegos pogubienia sie.Nie wiem jak teraz ,ale dwa lata temu linie obslugiwal prom z bodaj serbska zaloga,co mojej zonie skojarzylo sie z filmem 'jak rozpetalem II wojne swiatowa..8)Spac mozna sa kajuty i wszystko co potrzeba.Jedyny minus to lekkie bujanie promu kiedy przecina srodek kanalu.Polecam zyskujesz ok 120 km na paliwie i czas do odpoczynku,co na dlugiej trasie ma kolosalne znaczenie. Link Zgłoś