Gość: kość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 11:11 SLS jako auto miejskie (dzięki żałosnemu zasięgowi) ??? To chyba niekoniecznie jest zgodne z ideą auta sportowego. Pół godziny zabawy na autostradzie i już trzeba do domu wracać.... Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: hmmm Re: Mercedes SLS AMG na baterie IP: *.devesoft.pl 18.12.09, 11:44 "SLS jako auto miejskie (dzięki żałosnemu zasięgowi) ???" rozumiem ze ty jezdzisz po bulki tirem a dzieci do szkoly na rowerze zawozisz? Link Zgłoś
Gość: kość Re: Mercedes SLS AMG na baterie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 12:53 po bułki chodzę na piechotę, dzieci do szkoły jeżdzą już od dawna same (Smartem) :-) Trochę chyba nie zrozumiałeś mojej intencji... Ale to zapewne moja wina - postaram się więc jaśniej: z tym zasięgiem SLSa elektrycznego można używać TYLKO jako auto miejskie. I to mnie boli/dziwi/śmieszy/zastanawia. Bo za tyle pieniędzy i z takimi osiągami chciałoby się czegoś więcej niż tylko możliwość jeżdzenia po bułki czy też zawiezienia jednego dziecka do szkoły :-) Link Zgłoś
Gość: GTR Re: Mercedes SLS AMG na baterie IP: *.chello.pl 18.12.09, 13:56 Tu nie chodzi o idee klasycznego auta sportowego, tylko o auto sportowe z elektrycznym napedem. Mniejszy zasieg to oczywistosc, trzeba sie z tym na razie pogodzic. Do pracy mozna jezdzic, na przejazdzki dla samej przejazdzki tez mozna jezdzic - czego chciec wiecej? 4 silniki - po jednym dla kazdego kola, to jest dopiero rewolucja! Ile mechanicznego zelastwa zostaje wyeliminowane z samochodu - zamiast tego puste miejsca wypelnia sie bateriami, ktore mozna rozlozyc jak sie chce, tak zeby rozklad masy byl jak najlepszy. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Mercedes SLS AMG na baterie IP: 83.238.197.* 18.12.09, 14:46 NIestety - auta elektryczne jeszcze są zbyt drogie... _________________ Zamiennik strony startowej Google. Wypróbujesz? stronadomowa.net/witamy.html Link Zgłoś
Gość: gość Re: Mercedes SLS AMG na baterie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 14:47 no ale właśnie to chyba problem - 30minutowa przejażdzka!!! Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Mercedes SLS AMG na baterie IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.09, 17:04 Od czegoś trzeba przecież zacząć. Przecież im więcej koncernów będzie produkować samochody elektryczne, tym będzie większa konkurencja, co wymusi budowanie coraz lepszych akumulatorów. Link Zgłoś