Dodaj do ulubionych

Chinina górą w AŚ

29.12.09, 12:56
Przeczytałem wczoraj ranking bezawaryjności TUV w Auto Świat, sumujący wszystkie modele danej marki, bo nie rozchodziło się o poszczególne modele tylko o to która marka wg. TUV produkuje najmniej awaryjne samochody do 6 lat.
I oto pierwsza czołówka o ile dobrze pamiętam:
1. Mazda
2. Honda
3. Suzuki
4. Toyota
5. BMW
6. Kia
w środku stawki są WV i Audi a na końcu mercedes... w co nawet mi trudno uwierzyć, francuskie samochody to środek stawki i szary koniec, bardzo pozytywna opinię puki co zbierają Hyundaie i Kia.
Kurcze szkoda że linku nie ma do tego artykułu
Obserwuj wątek
    • k2i Re: Chinina górą w AŚ 29.12.09, 13:00
      Bardzo przepraszam za nie dodanie Hondy, Toyoty, BMW:/
    • black_code Re: Chinina górą w AŚ 29.12.09, 18:05
      Ptysiu jak juz cos wklejasz to staraj sie to poprawnie nazywac
      Raport TUV z awaryjnoscia ma niewiele wspolnego raczej usterkowoscia jak juz.A
      chyba najlepsze okreslenie to ranking stanu technicznego pojazdow ktory w
      zasadzie faworyzuje glownie marki nieniemieckie i luksusowe
      • k2i Re: Chinina górą w AŚ 29.12.09, 18:19
        zgoda masz rację co do pierwszej części Twojego tekstu ale zobacz kto jest w czubie najmniejszej awaryjności TUV, same marki azjatyckie...gdzie tu faworyzowanie...tym bardziej żę Niesamowity mercedes na końcu stawki...ja też zawsze myślałęm że AŚ i TUV zawsze reklamują wszystko co niemieckie a tu proszę miła niespodzianka
        • black_code Re: Chinina górą w AŚ 29.12.09, 19:23
          75% Golfow, Passatow, itd - wiekszosci modeli audi,bmw ,mercedesa to samochody
          firmowe o duzch rocznych przebiegach czego tak dokladnie nie wykazuje TUV
          .Zapewniam ciebie ze samochody azjatyckie nie sa tak czesto kupowane jako auta
          firmowe i to tez ma wplyw na statystyki
          • k2i Re: Chinina górą w AŚ 29.12.09, 21:20
            no i już w tym miejscu się z tobą nie zgodzę. Bo jak w takim razie wytłumaczyć przed ostatnią pozycje mercedesa, a ile w firmach jeździ wszelakiego rodzaju Toyot, fordów i oplów...zdecydowanie więcej jak WV, audi czy BMW
    • cloclo80 Re: Chinina górą w AŚ 29.12.09, 23:04
      Prymitywne samochody, prymitywna usterkowość. Skośni powinni produkować rowery
      wtedy ADAC byłby już full szczęśliwy.
    • afore1 Re: Chinina górą w AŚ 30.12.09, 22:53
      Ale... zdajesz sobie sprawę, że Chiny to nie to samo Japonia (Honda, Mazda itd)
      czy Korea (Hyundai, Kia itd.) ?? To są 3 różne państwa. Jeśli nie odcięli ci
      jeszcze internetu za tą nazwę tematu, to sprawdź na google.

cloclo80 napisał:

> Prymitywne samochody, prymitywna usterkowość. Skośni powinni produkować rowery
      > wtedy ADAC byłby już full szczęśliwy.

I jak zwykle prymitywny komentarz trolla.
      Żal dupe ściska, co?
      Jak zwykle Japonia przed resztą świata.
      • k2i Re: Japonia górą w AŚ 01.01.10, 17:51
        Określenie Chinina tyczyło się pewnego gostka o niku mameja21 który to własnie japońskie samochody nazywa chininą, to była ironia z mojej strony a sam mam jak najlepsze zdanie o japońskich samochodach
    • wojtek33 Re: Chinina górą w AŚ 31.12.09, 10:09
      Ee ee, ja tam zapamiętałem, że jakaś kia (sorento?)rządziła na końcu
      do spółki ze Stilo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka