bardziej_majetny_wiesniak 31.12.09, 13:51 Jakie są wady i zalety powyższych rozwiązań i które z waszych doświadczeń jest trwalsze? Link Zgłoś Obserwuj wątek
josner Re: Sprzęgło hydrauliczne vs klasyczne 31.12.09, 14:25 W "klasycznym" peugeocie 206 zerwała mi się linka od sprzęgła. Akurat stałem na skrzyżowaniu i miałem ruszać... pedał sprzegła "się zapadł". Wrażenie - bezcenne. W następnym toczydle mam hydrauliczne. Chodzi trochę ciężko i serwis twierdzi, że nic nie może zrobić. Czy na linkę, czy hydrauliczne i tak i tak do dupy. Link Zgłoś
trypel Re: Sprzęgło hydrauliczne vs klasyczne 31.12.09, 16:51 hydrauliczne jest trudniej dozowalne ale za to wymaga mniejszej siły. Wolę hydraulike bo tez ze 2 x straciłem linke w nieodpowiednim momencie :) Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Sprzęgło hydrauliczne vs klasyczne 31.12.09, 16:53 mi padl silownik w pf 125p tez w nieodpowiednim momencie ;) pomoglem sobie nitka (nawinalem ja w miejscu gdzie wchodzila uszczelka i wlozylem uszczelke spowrotem i zadzialalo ;) ) , po za tym przydal sie trening jazdy bez sprzegla ;) Link Zgłoś
trypel Re: Sprzęgło hydrauliczne vs klasyczne 31.12.09, 19:25 jak mi padła linka sprzegła w motocyklu to do dzisiaj mam gustowną szczerbę w zębach od trzymania linki przez 80 km. Musiałem dojechać a od czasu do czasu miałem swiatła. Jechać już można bez. Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Sprzęgło hydrauliczne vs klasyczne 31.12.09, 20:09 w samochodzie jest latwiej ;) .. gasisz silnik, wbijasz pierwszy bieg i za rozrusznik. pojedzie, choc z jednego kangura zrobi. W motocyklu sobie takiej ekwilibrystyki nie wyobrazam ;) Link Zgłoś
fredoo Re: Sprzęgło hydrauliczne vs klasyczne 31.12.09, 19:31 Linka zanim peknie zwykle daje pewne sygnały. Cięzej chodzi lub wydaje dżwieki orzy wciskaniu.Naped hydrauliczny wydaje się bardziej niezawodny. Link Zgłoś