Gość: Slawoslaw IP: 213.17.170.* 05.02.04, 08:32 VW - ręce precz od włoskiej marki!!!!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: P Volkswagen Phaeton IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.04, 15:59 Widziałem go dziś we Wrocławiu. Ot, większy passat tylko przyozdobiony chromem jak choinka. Ktoś gdzieś słusznie zauważył, że trzeba mieć nierówno pod sufitem żeby za 400tys. kupić auto z wielkim jak talerz logo VW Link Zgłoś
Gość: VWfan Re: Volkswagen Phaeton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 00:26 dales juz popis swojej inteligencji.... teraz jazda zrobic kupke i spac ! Link Zgłoś
Gość: Darkman [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 01:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
Gość: Aga Re: vwfanie [....] razem z tymi syfiastymi vw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 01:34 Widze, ze kolega wzniosl sie na wyzyny swego intelektu... Spokojnie juz wystarczy :P Link Zgłoś
krzew [...] 20.02.04, 21:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
Gość: fan Re: Volkswagen Phaeton IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.04, 08:43 ja osobiscie uwazam ze nie ma co sie patrzec na znaczek . uwazam ze czeska skoda superb moze smialo konkurowac z audi a6 jak VW pathon z samochodami w klasie luksusowej. jest tak samo dobrze wyposazony i troche tanszy od swoich konkurentow a to moze byc punkt zaczepienia dla tych dla ktorych nie jest najwazniejszy znaczek na masce Link Zgłoś
mac.card Drogi fanie 08.02.04, 10:46 Gość portalu: fan napisał(a): > ja osobiscie uwazam ze nie ma co sie patrzec na znaczek . uwazam ze czeska > skoda superb moze smialo konkurowac z audi a6 jak VW pathon z samochodami w > klasie luksusowej. jest tak samo dobrze wyposazony i troche tanszy od swoich > konkurentow a to moze byc punkt zaczepienia dla tych dla ktorych nie jest > najwazniejszy znaczek na masce Ja naprawdę nie wiem, czy Ty jaja sobie robisz, czy starasz się prowokować? Link Zgłoś
Gość: fan Re: Drogi fanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.04, 15:59 nie robie sobie zadnych jaj po drugie to ludzie ktorzy przeplacaja tylko za znaczek robia sobie jaja w dzisiejszych czasach bardzo duzo samochodow ma te same elementy niekiedy sa robione razem w tych samych fabrykach dla obnizenia kosztow mimo tego potrafia miec znaczace roznice wcenie tylko dlatego ze jakas firma jest bardziej doceniana niz druga a samochody maja ponad polowe wspolnych czesci . to kto tu jest jajcarz? Link Zgłoś
wlogra1 Re: Volkswagen Phaeton 08.02.04, 13:24 Już od jakiegoś czasu VW stara się preskoczyć"półkę" wyżej . Na razie udało mu się to tylko z cenami( Golf V cena niemalże jak w klasie premium). Nic poza tym - prestiż i jakość po staremu a nawet teraz nieco gorzej. Link Zgłoś
Gość: Kris Kelvin Re: Volkswagen Phaeton IP: 80.48.103.* 08.02.04, 14:26 Pheaton sprzedaje sie slabiutko nie bedzie mial nastepcy, Superb tez slabo dlatego nie bedzie kombi. Nowy Passat nie bedzie mial W8 bo nikt tego nie kupi. Slowem ucieczka do przodu i w gore sie nie udala. Zamiast podwyzszac ceny i samochody powinni poprawic jakosc a ta jest na przecietnym poziomie wsrod europejskich producentow a do japonskich bardzo daleko. Link Zgłoś
Gość: fan Re: Volkswagen Phaeton IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.04, 15:55 co do sprzedarzy superba na polskim rynku to jest liderem w swoim segmencie . w 2003 sprzedali 1020 egzemplazy na drugim miejscu byl mercedes ze sprzedaza o polowe mniejsza po drugie jest wiele marek ktore nie produkuja samochodow w danym segmencie tak tez postepuje skoda nie produkujac superba w wersji kombi fabi w wersji trzydrzwiowej ani octavi tez w takiej samej wersji mimo wszystko sa liderami w sprzedazy na polskim rynku w swoich klasach Link Zgłoś
wowo5 Re: Volkswagen Phaeton 08.02.04, 17:13 Gość portalu: fan napisał(a): > co do sprzedarzy superba na polskim rynku to jest liderem w swoim segmencie . > w 2003 sprzedali 1020 egzemplazy na drugim miejscu byl mercedes ze sprzedaza o > polowe mniejsza > po drugie jest wiele marek ktore nie produkuja samochodow w danym segmencie > tak tez postepuje skoda nie produkujac superba w wersji kombi fabi w wersji > trzydrzwiowej ani octavi tez w takiej samej wersji mimo wszystko sa liderami w > sprzedazy na polskim rynku w swoich klasach Polski rynek jest troche za maly by wyniki sprzedazy zawazyly na oplacalnosci modeli VW. Wprowadzenie do produkcji jednego modelu kosztuje setki milionow euro. Superb powinien byc sprzedawany w USA. To jest najlepszy rynek na to auto, poniewaz Passat jest troche za maly. Link Zgłoś
Gość: fan Re: Volkswagen Phaeton IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.04, 20:39 zabardzo nie wiem co chciales napiasac bo ja napisalem ze u nas skoda ma bardzo dobra sprzedaz. Link Zgłoś
Gość: Kris Kelvin Re: Volkswagen Phaeton IP: 80.48.103.* 08.02.04, 21:05 Gość portalu: fan napisał(a): > zabardzo nie wiem co chciales napiasac bo ja napisalem ze u nas skoda ma > bardzo dobra sprzedaz. malo kumaty jestes. chodzi o to ze Polska jest tak malym rynkiem ze tutejsza sprzedaz Superba jest bez znaczenia dla ogolnej sprzedazy. Auto ma na siebie zarabiac a jak malo sie go sprzedaje to sie nie zrabia tylko traci tak jest z Superbem i Pheatonem. Link Zgłoś
Gość: fan Re: Volkswagen Phaeton IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.04, 21:19 kris no nie wiem czy skoda tak malo sprzedaje samochodow na swiecie ostatnio czytalem ze zwiekszyli produkcje w swoich zakladach to wiec musiala tez wzrosnac sprzedaz a z pathonem to nie wiem jak jest . superb np docenil w warszawie hotel sheraton i wozi nimi gosci a taki hotel stac na zakup dobrych samochodow wiec musieli dojsc do wniosku ze skoda oferuje to samo co inni po nizszej cenie. Link Zgłoś
Gość: Kris Kelvin Re: Volkswagen Phaeton IP: 80.48.103.* 08.02.04, 21:26 Gość portalu: fan napisał(a): > kris no nie wiem czy skoda tak malo sprzedaje samochodow na swiecie ostatnio > czytalem ze zwiekszyli produkcje w swoich zakladach to wiec musiala tez gwoli scislosci sprzedaz byla mniejsza w zeszlym roku niz planowano i wydaje mi sie ze mniejsza generalnie. Zdaje sie ze rocznie skoda sprzedaje troche ponad 400 tys aut. dla porwownania Citroen 1 mln, Toyota zdaje sie 4 mln > wzrosnac sprzedaz a z pathonem to nie wiem jak jest . superb np docenil w > warszawie hotel sheraton i wozi nimi gosci a taki hotel stac na zakup dobrych > samochodow wiec musieli dojsc do wniosku ze skoda oferuje to samo co inni po > nizszej cenie. to jednostkowy przypadek i nie zwiekszy znaczaco sprzedazy co do produkcji Skody to Fabia i Octawia sprzedaje sie niezle natomiast Superb kuleje dlatego nie bedzie kombi bo nie oplaca sie go wdrazac do produkcji (ponosic koszty ktore sie nie zwroca) Link Zgłoś
Gość: hej ! Re: Volkswagen Phaeton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 06:43 Widziałem ostatnio w salonie , w Berlinie VW Phaetona z silnikiem 6 litrowym , 12 cylindrów za cenę 118.000.Euro. Ktoś tu marację. Z całym szacunkiem dla tego auta ale dać ok. 550.000,-zł !!! za to auto to ... przesada, delikatnie pisząc. Pomijając cene to Volkswagen Phaeton jest sam w sobie OK Link Zgłoś
Gość: hej ! Volkswagen Phaeton- 550.000zł :-( up ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 06:44 Powariowali Link Zgłoś
Gość: German Re: Volkswagen Phaeton IP: 212.65.27.* 20.02.04, 20:04 Dokladnie !!!Dziadostwo wloskie powino zostac w wloskich a moze lepiej polskich rekach(macie doswiadczeni9e w budowie dodrych aut...bardzo dobrych...syrenka,warszawa etc)))!!!!Lach Link Zgłoś
Gość: Henio Re: Volkswagen Phaeton IP: *.sympatico.ca 20.02.04, 22:14 A ta fabryka w Dreznie to calkowity odjazd! Skladanie reczne, cichutko (brak narzedzi pneumatycznych, a podlogi z kanadyjskiego modrzewia. Czesci do tej fabryki sa doworzone pociongami w specjalnych kontenerach,a cala fabryka jest oszklona ... komus w zarzondzie VW wali na dekiel, czy co? Link Zgłoś
Gość: inny Re: Volkswagen Phaeton IP: 62.233.189.* 25.02.04, 15:04 ...ludzie- kazdy samochod znajdzie nabywce, i ten nowy za 100,00 Euro i ten maluch za 200 pln, kazdy ma marzenia i pragnienia - to czy ktos by dał tyle czy tyle, czy nie to rzecz wzgledna...jak sie ma taka kase - a ta cała reszta to rzecz gustu - a co do fabryki hmmm u nas to szpitali takich nie ma jak fabryka samochodów VW - i my chcemy do Europy...ludzie z czym..... Link Zgłoś
Gość: Ałł Re: Volkswagen Phaeton IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.02.04, 20:17 Ta fabryka to manifest współczesnej odmiany faszyzmu (i fetyszyzmu), owoc logiki panowania na miarę XXI wieku. Strzelam do nich z dupy!! Link Zgłoś