Gość: Bejbe Re: Kia Venga - Za ciosem IP: *.chello.pl 05.02.10, 06:48 Do Yaa, właśnie tu się nie zgadzam ;-) Porównywalne do Golfa VI modele Kia Cee'd są droższe ok. 10 tys zł a poziom wykonania, bezpieczeństwa, innowacji technicznej jest znacznie wyższy. Co do wyglądu wnętrza Golfa po 200 tys km to byłbym spokojny, po wyczyszczeniu będzie wyglądało jak środek Cee'da po 75 tys (są już Cee'dy na rynku z przebiegami po 100 i więcej tys km więc można zobaczyć) Link Zgłoś
Gość: Gość dadarius Re: Kia Venga - Za ciosem IP: *.cdma.centertel.pl 08.02.10, 21:32 Do asd Nie śmiali się bo im nie wypada,wytlumaczyli grzecznie... moje przeoczenie specyfikacji cennika,uparłem się na wersję S, ESP miał być ewentualnym dodatkiem.Ja nie mam poczucia humoru prawie wcale,zwłaszcza przy wydawaniu pieniedzy, humor opuszcza mnie gwaltownie. A propos śmiechu...pieniądze na zaliczkę miałem częściowo bilonem..., pieciozłotówki były popakowane w ruloniki,bez bydła po 20 szt.,Spróbuj,zapewniam Cię nikt nie będzie się z Ciebie śmiał.Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: ave Re: Kia Venga - Za ciosem IP: *.e-wro.net.pl 12.02.10, 09:28 Ehh... szkoda, że głośne wnętrze. Szukam małego auta które byloby ciche i chetnie wymieniłbym juz Yaris który pod tym względem jest chyba w czołówce głosnych maluchów. Venga byla faworytem: duze wnętrze, pojemny bagaznik... no ale jedną z ważnych cech jest dla mnie ciche wnętrze. Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kia Venga - Za ciosem IP: *.xdsl.centertel.pl 12.02.10, 19:58 a ja już kupiłem vengę. Jest cichyn autem, chyba że przekroczy sie prędkość 120km/h. Ogólnie polecam Link Zgłoś
Gość: kam Re: Kia Venga - Za ciosem IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.02.10, 00:06 Z tą sprzedażą Kia na poziomie 14 tys. sztuk. to się nie ma co podniecać, bo prawie 1/3 z tego kupił jeden klient - polska Policja. Link Zgłoś
Gość: mix Re: Kia Venga - Za ciosem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 01:41 1. Frajerzy jesteście i tyle. Upusty dają i to duże, wystarczy się dobrze zakręcić. 2. Do pewnych prędkości Venga jest bardzo dobrze wyciszona. Link Zgłoś
Gość: gość:luki UK Re: Kia Venga - Za ciosem IP: 85.210.214.* 23.02.10, 22:30 a mnie się autko spodobało od pierwszego wejrzenia, ujeła mnie pozycja i widoczność zza kierownicy, ilość miejsca w środku - na tylnych siedzeniach, jakość materiałów też mi pasuje, próbna jazda też ok... i jutro odbieram! Link Zgłoś
Gość: berdys Re: Kia Venga - Za ciosem IP: *.multimo.pl 26.02.10, 14:36 Szkoda, ze za automat liczą jak za zboże ;) Widać to większy luksus niż klima ! :D Link Zgłoś
Gość: kusy Re: Kia Venga - Za ciosem IP: *.siedlce.domtel.com.pl 02.03.10, 11:06 Kupiłem !Autko-rewelacja!!!Miejsca pod dostatkiem i z przodu i z tyłu.Bagażnik wielki,silnik (1,6 pb) bez zarzutu.Jestem bardzo zadowolony!!! Link Zgłoś
Gość: notak Re: Kia Venga - Za ciosem IP: *.nat.rev.ndi.net.pl 03.03.10, 17:12 Sprawdzałem bardzo dokładnie i jeździłem.Są małe uchybienia,ale zdecydowanie więcej plusów niż minusów.Bardzo rozsądny zakup! Bez porównania do innych tego typu samochodów - NIE MA DO CZEGO PORÓWNYWAĆ !!! Urasta na zdecydowanego lidera w klasie miejskich samochodów!!! Link Zgłoś
Gość: dadarius Re: Kia Venga - Za ciosem IP: *.cdma.centertel.pl 03.03.10, 20:59 No to pytanie ile wyszarpaliście rabatu?,wiem że to zależy od wersji,ja przy S oberwałem 1000zł +listwy boczne,dywaniki i wpięcie(bo nie montaż) radia.Pozdro Link Zgłoś
Gość: Gościuwa Re: Kia Venga - Za ciosem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 21:05 Tylko 4 gwiazdki w NCAP. Za ten pas bezpieczeństwa kierowcy. I uwaga. Na pokładzie było 6 poduszek. Zaś wersja M w PL ma tylko 4 poduchy. Na tę chwilę jest Promo do 6 poduch za 1000 zł. Ale jak długo? A więc my w PL w wersji M nawet nie kupujemy 4 gwiazdek NCAP. Coś tu jest nie tak... Link Zgłoś
Gość: vikram Re: Kia Venga - Za ciosem IP: *.171.29.18.static.crowley.pl 26.05.10, 09:33 W wersji bez ESC na 2 poduszki powietrzne, czyli średnią w tej klasie. Proszę zapoznać się z ofertą Opla Corsy... i spróbować dokupić poduszki.. to samo w Merivie i Fordzie Fusion... dla polskiego rynku "3 świuata" takie wyposażenie w tej klasie tylko na papierze... Link Zgłoś
Gość: dwabrowary Kia Venga - Za ciosem IP: 195.205.22.* 05.03.10, 10:13 Wczoraj moja pani odebrała Vengę z salonu. Podstawowy silnik 1.4, wersja L, trochę doposażona. Wytargowaliśmy jeszcze drugi komplet kół na zimę, alarm, dywaniki, czujnik cofania i montaż zestawu BT. Na codzień jeździmy dwuletnim Passatem i Venga będzie nam służyła jako drugie auto - tylko do miasta. Powiem tylko tyle - całkowicie zmieniłem zdanie o marce Kia. Pierwsze wrażenia z jazdy - 100% pozytywne. No i szklany dach jest naprawdę przyjemny. BARDZO fajne auto, w 100% warte swojej ceny. Link Zgłoś
Gość: jakub48 Re: Kia Venga - Za ciosem IP: *.echostar.pl 08.03.10, 21:26 Pytanie do Kusego lub kogoś kto kupił Vengę 1.6 benzyna. Jak głośno pracuje silnik na autostradzie? Jechałem wersją 1.4 benzyna po autostradzie (do 150/h) i było OK! Czy 1.6 ma dłuższe przełożenia i w związku z tym - jest jeszcze cichsza? Link Zgłoś
Gość: g Re: Kia Venga - Za ciosem IP: *.182.32.34.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.03.10, 21:26 Venga jest cicha na drogach o dobrej nawierzchni, z 90-konnym turbodieselkiem przyspiesza od 0 do 10 km/h w 12 s, czyli o 2,5 s szybciej niż deklaruje producent. Tych i innych ciekawestoek dowiedziałem się z testu na www.autosalonpomorski.pl Link Zgłoś
sfann Re: Kia Venga - Za ciosem 17.04.10, 09:17 czy przymierzał sie do vengi ktoś kto jeździł yarisem i ma porównanie? Link Zgłoś
Gość: cenon48@wp.pl Re: Kia Venga - Za ciosem IP: 94.254.208.* 07.05.10, 10:47 tak,jazda jest dużo lepsza ale nie wiem co z awaryjnością Link Zgłoś
Gość: Marcin81 Kia Venga - Za ciosem IP: *.chello.pl 24.04.10, 11:27 Witam, Zastanawiam się nad kupnem tego autka w wersji M. Chciałbym się jednak zorientować w wysokościach opłat zwiążanych z serwisem oraz ubezpieczeniem (zakładajac, że nie mam zniżek, OC + AC + ubezpieczenie od kradzieży i wybicia przedniej szyby). W wątku pojawiał się wątek 800 pln za serwis rocznie, czy ktoś mógłby mi przybliżyć rząd wielkości za jeden przegląd, serwis itp. ? Link Zgłoś
Gość: dwabrowary Re: Kia Venga - Za ciosem IP: 195.205.22.* 14.05.10, 11:52 Za pełny pakiet OC/AC/NNW i coś tam jeszcze w full wersji w Allianz zapłaciliśmy 1500zł - ale to za bogato wyposażoną wersję L ze szklanym dachem. Koszt przeglądu na poziomie 800zł to raczej max górna granica. Pamiętaj, że w tej cenie nie masz żadnych części zamiennych i filtrów. To koszt robocizny + płynów. Jeśli np. nie dbasz o pióra wycieraczek, czy hamulce - możesz zapłacić więcej. Ale też nikt Cię nie będzie zmuszał do wymiany klocków ;-) Autko jest super - jeździmy "Wandzią" już 4 miesiąc. 100% zadowolenia. Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kia Venga - Za ciosem IP: *.146.234.231.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.06.10, 09:32 Nieźle wypada z dieslem, wersję 1.4 CRDi przetestowanali na www.autosalonpomorski.pl Auto może i kontrowersyjne, ale ma dobre wzięcie w autosalonach, często wybierane zamiast Toyoty Yaris. Link Zgłoś
Gość: kierowca bombowca Re: Kia Venga - Za ciosem IP: 217.167.239.* 28.06.10, 08:24 Nie bardzo wiem czym sie autor zachwyca w Kia Ceed. Ostatnimy czasy przejechalem sie kilkunastoma autami klasy Ceed'a (jazdy testowe bo przymierzam sie do kupna nowego auta) i ceed wypadl w tych jazdach najgorzej!!! Porownywalem Ceed'a kombi z Hyundajem i30 - ten 2, tez koreanski, z tej samej stajni, ten sam silnik itd. i sprawia o wiele lepsze wrazenie. O wiele lepiej w srodku wykonczony, zawieszenie dobrze tlumiace nierownosci ale juz nie tak twarde jak w Ceedzie, skrzynia biegow inaczej zestopniowana - jak dla mnie lepiej, dzieki czemu auto poruszalo sie "zwawiej". Dla porownania dodam ze odbylem jazdy jeszcze Skoda Octavia 1,4 TSI (bezkonkurencyjna), Renault Megane 1,6, Skoda Yeti 1,2 TSI (ok, ale do Yeti troszke za slabo), Octavia 1,6 TDI (porazka), Dacia Duster 1,6 i 1,5 dCi (rewelka), Dacia Sandero (1,4, bez komentaza), Suzuki SX4 (1,6) - super, Suzuki Jimny 1,3 (terenowe auto, osobna kategoria, tylko dla entuzjastow i tych co musza) i to chyba wszystko. Fakt faktem ze Ceed mial przejechane 12km jako auto testowe (byelme pierwszy) ale wykonczenie wnetrza jest koszmarne (to byla lepiej wyposazona wersja, ale te plastiki....) bez porownania gorzej niz u i30. Chyba tylko Dacia wypada gorzej pod wzgleem wykonczenia wnetrza... ale za to jej walory SUVa bija na glowe Ceed'a. Silniki starszeje generacji ale daja rade. Moje wybory sa nasatepujace: 1 miejsce Octavia 1,4 TSI, 2 miejsce Hyundai i30, 3 miejsce Duster 1.5 dCi, i gdzies na szarym koncu dopiero Ceed. Nie wiem moze fakt ze auto bylo nowe, nie dotkiniete wczesniej niczyja reka sprawil ze odnioslem tak fatalne wrazenie. Kia Ceed nie kupil bym w tym momencie na 100%, do tego dosc nieprofesjonalna osbluga salonu we Wroclawiu... Szkoda - mozze zle oceniam to auto ale ydaje mi sie ze w podobnej cenie i kategori wyposazenia sa auta ktore o niebo lepiej wypadaja w porownianiu z Ceedem. I do tego jeszcze 7 lat gwarancji (tyle w reklamie, ale niekt niepodaje jakie sa te warunki gwarancji - wiec nie oszalamiaja a wrecz odstraszaja bo wrzeczywsitosci nie wiele daje ta gwarancaja - 7 lat na silnik i podzespoly, a co za tym idzie 7 lat wspolpracy z serwisem Kia...) Na reszte gwarncja jest duz krotsza (karoseria, zawieszenie itd.) Kupic Ceeda pewnie oplaca sie gdy jest w dobrej promocji, bez promocji to sa auta ow ieele ciekawsze na rynku niz Ceed. Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam szoferow poskich drog. Link Zgłoś
Gość: m Re: Kia Venga - Za ciosem IP: 178.56.35.* 28.06.10, 17:27 800zł za przegląd + wymiana części ? za co? za wymiane płynu do wycieraczek 800zł? płyn kosztuje 20 zł ... sam sobie wymienie...dziękuje za takie atrakcje...w moim Polo z 1999 przegląd kosztuje 100 zł a płyn do spryskiwaczy dostaje gratis....Amen. Link Zgłoś
Gość: wielbiciel m Re: Kia Venga - Za ciosem IP: *.mplus.pl 28.06.10, 21:52 Niezły z ciebie frajer "m", ja w moim dużym fiacie w ogóle nie robię przeglądów, tylko dolewam płyn do spryskiwaczy. Przepłacasz 100 zł, buahahahaha. Link Zgłoś