elzunia3 31.01.10, 20:48 Muszę kupić nowy akumulator do samochodu i nie wiem jaki, Przeszukałam Google i nie mogę znaleźć tabeli wyboru. Mam Toyotę Corollę 1999r, 1.4. Czy ktoś może mi pomóc? Dziękuję. Link Zgłoś Obserwuj wątek
rrx Re: Jaki akumulator?????? 31.01.10, 21:14 na przykład tu: www.akumulatorybosch.pl/wyszukiwarka.asp Link Zgłoś
rrx Re: Jaki akumulator?????? 31.01.10, 21:25 albo tu: centra.com.pl/pub/uploaddocs/centra_pl_sc.pdf ewentualnie tu: www.varta-automotive.com/index.php?id=255&L=15 Link Zgłoś
elzunia3 Re: Jaki akumulator?????? 31.01.10, 21:48 Nie wiem dlaczego ale obie strony nie chcą sie otworzyc. dziekuję i pozdrawiam. Link Zgłoś
rrx Re: Jaki akumulator?????? 31.01.10, 22:00 spróbuj tu (stąd je skopiowałem): www.eakumulator.pl/dobierz.html ten pierwszy jest zwykłym pdf-em, troche długo się ściąga, ale działa Link Zgłoś
elzunia3 Re: Jaki akumulator?????? 31.01.10, 21:36 Bardzo dziękuję za pomoc, ale odpowiedź brzmi "brak danych w bazie" Link Zgłoś
mobile5 Re: Jaki akumulator?????? 31.01.10, 21:44 www.akumulatorybosch.pl/wyszukiwarka.asp?idmodelu=14171&typ=&pojemnosc=&rok= Link Zgłoś
rrx Re: Jaki akumulator?????? 31.01.10, 21:45 hmmm, dziwne, mi wyrzuca corolle 1.4 z tego rocznika: Tekst linka to w takim razie czeka Cię wizyta w jakimś serwisie (zakładam, że i tak byś sama tego akumulatora nie montowała) i Ci dobiorą odpowiedni. pzdr rrx Link Zgłoś
elzunia3 Re: Jaki akumulator?????? 31.01.10, 21:55 Żeby dobrać odpowiedni to trzeba do nich pojechać, a mój akumulator pojechal "nogami do przodu", jak pojade taksówką to nic nie da. Muszę teraz szukać sklepu czy warsztatu z którego przyjadą i postawią odpowiedni akumulator. Mogę oczywiście załatwić to w Toyocie ale tam akumulatory są cholernie drogie ok. 500zł. Pozdrawiam i dziękuję Elzunia3. Link Zgłoś
nom73 Re: Jaki akumulator?????? 31.01.10, 21:47 Kup taki, żeby wymiarami i mocowaniem pasował. Pojemność zbliżona, nie musi być dokładnie taka sama. Co do marki to nic nie polecam, bo różnie to bywa. Ja mam 7 lat jakiś mało znany i działa bez zarzutu, zależy jak się trafi. Nie jestem pewny ale chyba tylko centra plus daje 3 lata gwarancji i serwis na miejscu. Podobno ZAP są dobre i tanie. Link Zgłoś