Gość: leon IP: *.wsz.am.poznan.pl / *.wsz.am.poznan.pl 10.02.04, 13:01 Czy ktos kiedys dostal mandat kredytowy w Czechach? Czy jak bede przejezdzal przez granixce to mnie namierza? Link Zgłoś Obserwuj wątek
staruch5 Re: kredytowy w Czechach 10.02.04, 14:25 to jakas nowosc. Do tej pory nie slyszalem o takim przypadku. biora w euro lub w towarze. slyszalem, ze komus chcieli zabrac radio - bo nie chcial placic. nie wiem, czy mozna u nich placic karta. Jezeli naprawde dostales kredytowy, to troche watpie, zeby Cie namierzali na przejsciu granicznym. jest ich pare... Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: kredytowy w Czechach IP: *.punkt.pl / 217.173.196.* 21.02.04, 12:04 Nie przejmuj sie kredytowym w Czechach. Wielokrotnie po tym incydencie przekraczalam granice- bez przykrych konsekwencji. Ale wystrzegaj sie czeskiej policji !!! Czepiaja sie wszystkiego i wlepiaja mandaty za to, ze masz " polska rejestracje". Link Zgłoś
Gość: Asiorek Potwierdzam ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.04, 12:09 Razm mnie zatrzymali koło Brna. Przy remoncie autostrady bardzo źle oznaczono rozjazd. Zatrzymałem się na polu "zakreślonym", a te łobuzy stały kilkaset metrów dalej wypatrując przez lornetkę, kto się zatrzyma w niepewnym miejscu. Scena jak z "Misia"! Zabrali dokumenty i powiedzieli, że nie oddadzą dopóki nie zpałacę "pokutu" 2000 koron. Gdy protestowałem, jeden powiedział, że oznakowanie jest dobre, a drugi w tym samym czasie patrzył przez lornetkę na drugiego, który się tam zatrzymał. Tym razem był to Czech - tez go zatrzymali. Istna paranoja. Link Zgłoś
Gość: E6x Re: Potwierdzam ! IP: *.access.de.clara.net 21.02.04, 18:11 Kredytowych nie daja - a przynajmniej nigdy nie chcieli mi dac. Jak ktos jezdzi Praga - Hradec Kralove to wie ze na koncu autostrady stoja b.czesto. Uwaga po ostatnim zjezdzie : Fotoradar (nawet w nocy!) namierza z przodu a zdjecie jest tylu samochodu zeby nastepni nie widzieli. Nie ma gdzie zjechac a 1500m dalej stoja juz z gotowym tekstem : 40Euro Oczywiscie w weekendy 95%zawsze stoja blachy D i PL. Pozdrowienia dla tych co juz tam placili! Link Zgłoś
Gość: Henio Re: Potwierdzam ! IP: *.sympatico.ca 21.02.04, 18:20 No i mamy fajny obraz polskiego automobilisty - Czesi siem uparli i jurz! Polski paszport to chyba jakis nawrot do lat Myckevycza - Polska Chrystusem Narodow, hehe! Kiedys Paliak jezdzil za rubiezom i handlowal, dzisiaj kradnie, pracuje na czarno i przekracza przepisy drogowe ... jestem szczensliwy, ze opuscilem ten syficzny kraj! Link Zgłoś