undercover_brother Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO 23.02.04, 00:40 Rysowanie komus lakieru to proszenie sie o obicie geby, bez wzgledu na to jak ktos parkuje. Jest to niszczenie mienia i nie ma na nie usprawiedliwienia. Jesli mam stosowac jakies metody wychowawcze, to zwykle spuszczam powietrze - najpierw z jednego kola, a potem ze wszystkich, jesli nie dociera do kogos. Cztery flaki zrozumial kazdy z tych, z ktorymi sie spotkalem. Link Zgłoś
Gość: TO JA Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.lsanca1.dsl-verizon.net 23.02.04, 01:09 Spuszczenie powietrza z czterech opon rozumiem ze wentylem a nie przez przebicie opon to za duzo roboty. Jajka na szybie i jeszcze raz jajka! Link Zgłoś
Gość: poostac Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.04, 01:31 to już mu lepiej wymalować na szybie zakaz parkowania, swoją drogą kiedyś były takie pomysły, żeby odpowiednie służby, odpowiednio zatwardziałym naklejały folowy znak zakazu zatrz. na przednią szybę. i przy okazji z wyjątkowo mocnym klejem (ale jednak zmywalnym) Link Zgłoś
undercover_brother Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO 23.02.04, 02:28 Nigdzie nie pisalem o przecinaniu opon - jest to takie samo narazanie na koszty, jak rysowanie lakieru. Link Zgłoś
Gość: krul artór Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.04, 03:22 Bardzo dobrze zrobiłeś! Masz u mnie piwo! A tak na marginesie od syna kierowcy taksówki dowiedziałem jakie są dobre sposoby "ukarania chama" ! Troche kleju albo czegoś lepkiego, a na to rzucic pare garsci ziarna, ptaki dokończą dzieła :] Inny sposób, przede wszystkich na tych co sie wpie***lają, wymuszaja pierwszenstwo lub wku***aja na swoj oryginalny sposob : strzykawka załadowana dobrym rozpuszczalnikiem ( jak sobie przypomne nazwe to podam ) i tylko psik..psik i zdziwienie wlasciciela samochodu gdy go sobie dokladnie obejrzy i zobaczy ze tu i owdzie nagle lakier zniknal :] Link Zgłoś
undercover_brother Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO 23.02.04, 11:16 Czytam te wszystkie posty i moje przerazenie coraz bardziej rosnie. W tym kraju 90% spoleczenstwa to bandyci, ktorzy na rozmaite sposoby chca zniszczyc mienie innych osob. Ludzie, czy Wy macie dobrze w glowach? Jesli juz 'wychowywac' kogos, to tak, zeby nie narazac go na koszta. A tu caly czas mowa jest o rozmaitych sposobach uszkodzenia samochodu. To moze od razu rozpie...ic wszystkie szyby, reflektory, albo od razu podpalic auto? NIC NIE JEST USPRAWIEDLIWIENIEM DLA NISZCZENIA MIENIA. Zastanawiacie sie co piszecie? Czy to moze jest po prostu konkurs na najwiekszego chojraka? A probowal ktorys z Was porozmawiac twarza w twarz z nieprawidlowo prakujacym? Tylko nie probowac lac go po gebie od razu i wydzierac sie, lecz kulturalnie wytlumaczyc, ze utrudnia zycie ludziom. Link Zgłoś
nacra Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO 02.03.04, 18:43 Tak, rozmawialem z takim. Zwymyslal mnie w centrum Warszawy, a po ryju dostal w Ozarowie, jak sie chowal w uliczce za fabryka kabli. Pech chcial, ze przejazd kolejowy byl zamkniety. Link Zgłoś
Gość: zxcvbn Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.04, 10:58 Koło mojego bloku też ktoś parkował na chodniku tak że nie można było przejść, chociaż paredziesiąt metrów dalej były wolne miejsca postojowe - myślę ze chciał mieć jak najbliżej do klatki schodowej. Gdzieś po dwóch tygodniach kogoś się musiał wkurzyć bo za wycieraczką był mandat wystawiony przez Straż Miejską. Od tego czasu już nie parkuje na chodniku Może trzeba było zacząć od Straży Miejskiej, też by został uderzony po kieszeni. Link Zgłoś
Gość: Gienio Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.speed.planet.nl 23.02.04, 14:18 W ten sposob pokazales, ze jestes jeszcze wiekszym kretynem niz wlasciciel tego samochodu. Link Zgłoś
Gość: dupek Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.katowice.msk.pl / *.katowice.msk.pl 23.02.04, 22:45 Gostek! napisz, czy obok było inne miejsce do zaparkowania. I czy to parkował rosły bysio w biały dzień, czy kobieta późnym wieczorem (może sie bać iść po ciemku przez osiedle, no nie?) No bo to nie wiem - jestes ostatni sprawiedliwy czy ostatni sqrwiel? Link Zgłoś
remislanc Do gościa "dupka"..........:-)) 24.02.04, 08:57 Gość portalu: dupek napisał(a): > Gostek! > napisz, czy obok było inne miejsce do zaparkowania. Oczywiście, że było! I to kilka - tylko że 50-60 m dalej. Ale nawet gdyby nie było to nic nie usprawiedliwia go do uprzykszania zycia innym codziennie rano ( zostawia samochód po południu,odjeżdża 10-11 rano). jak już pisałem, zostawiałem mu karteczkę z delikatną uwagą na temat jego parkowania. Miał to w dupie.... >I czy to parkował rosły bysio w biały dzień, czy kobieta późnym wieczorem (może sie bać iść po ciemku przez osiedle, no nie?) Zwykły gość.Jeżeli zdarzyłoby się to pći pięknej, w dodatku sporadycznie - nie byłoby problemu. > No bo to nie wiem - jestes ostatni sprawiedliwy czy ostatni sqrwiel? Oceń sam.Masz prawo - jak każdy - zgadzać się, lub nie. Pzdr. Link Zgłoś
Gość: Wicio Wprowadzić karę chłosty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 00:20 Drastyczne metody "edukacyjne" co poniektórych wynikają z bezsilności polskiego prawa. Znana jest historia pewnego Amerykanina, który pojechawszy na wycieczkę do Singapuru, wymalował tam jakąś ścianę farbą w aerozolu. Zaraz został zatrzymany i, mimo protestów prezydenta USA, skazany na karę chłosty! Zaręczam (a mieszkałem tam ponad 2 lata), że w Singapurze nie widuje się graffiti. A to dlatego, że wymiar sprawiedliwości jest szybki i bolesny! Gdyby u nas chłostano za złe parkowanie, tudzież za inne wykroczenia "o znikomej szkodliwości społecznej" od razu by się nam lepiej żyło. Jeśli ktoś notorycznie paruje nieprzepisowo i blokuje przejście, to można zdać się na Straż Miejską. Po moim blokiem (Warszawa) parkował kiedyś jakiś gość noc w noc. Przeszkadzało to wielu mieszkańcom (mnie akurat nie, bo mieszkam na 10. piętrze), więc zadzwonili po Straż. Przyjechali, mandat wystawili (za blokowanie drogi p.poż.) i więcej gość tam nie parkował. Wcześniej sąsiedzi rozmawiali z tym człowiekiem, ale ich olewał. No to się doigrał. Generalnie Straż Miejska działa ze sporym opóźnieniem i nie ma sensu ich wzywać, gdy ktoś "na chwilę" źle zaparkował. Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.hutakatowice.com.pl / *.hutakatowice.com.pl 24.02.04, 11:36 Gebels wiedział co z takimi ribić Link Zgłoś
cooolair Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO 24.02.04, 11:51 Masz rację!Może nie tak ostro, ale takim gnojkom parkujących gdzie popadnie trzeba dać ostrą nauczkę!!!!!!!!!!!! Link Zgłoś
Gość: KR Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 12:30 Myślę że kolega Remislanc ma (prawie) rację. Nie pozna pobłażać innym tego, że utrudniają zycie ludziom. Prawie bo.. wystarczyło zadzwonić po Straz Miejską, Policję... odcholowaliby mu brykę w siną dal i byłby ubaw. Wymieżanie "sprawiedliwości" to ich zadanie. Samosądy to... nie ta epoka. A tak... ryzykowałeś własną skórę - ktoś mógłby Cię zobaczyć i sam stałbyś się przestępcą :-((( Pozdrawiam! Link Zgłoś
dixit Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO 24.02.04, 12:56 > A tak... ryzykowałeś własną skórę - ktoś mógłby Cię zobaczyć i sam stałbyś > się przestępcą :-((( Stal sie przeciez. Tyle, ze (poki co) uszlo mu to bezkarnie. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: KR Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 21:13 A własnie.. Jak to u nas jest z tym prawem? Czy do chwili odowodnienia Ci winy jestes niewinny, czy wręcz przeciwnie: póki nie udowodnisz swojej niewinności jestes winny? Link Zgłoś
remislanc Minął tydzień i ............. 25.02.04, 09:30 Właśnie minął tydzień od incydentu. I wiecie co? POSKUTKOWAŁO!!!!!!! Przedtem jego opel niemal codziennie stawał tam, gdzie wszystkim przeszkadzał. Od tygodnia parkuje baaaaardzo ładnie.........Okazuje się, że w postępowaniu do niektórych ludzi trzeba być po prostu chamskim - inaczej grzeczne prośby mają w dup....i uważają ciebie za frajera. Pojawiały się tutaj głosy o szkodzie jaką jemu wyżądziłem. Zgadza się, ale nikt nie wspomnial o usyfionych kurtkach, upieprzonych butach czy innych szkodach wynikłych przez tego gostaka. Oczywiście są mniejsze, ale są.... Myślę, że nie zaparkuje w "pechowym" miejscu. jeżeli pojawi się za jakiś czas - zacznę znowu od karteczki na której przypomnę mu zdarzenie z dnia 18.02.2004. Pozdrowionka dla wszystkich. Link Zgłoś
Gość: Leon Bo to są najlepsze metody..... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.02.04, 09:25 po dobroci rzadko skutkuje. Rysowac, spuszczać powietrze, łamać lusterka! To są sposoby na pseudo kierowców!!!! Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 25.02.04, 09:59 A ja jak jade fura i ktos mi wejdzie ktos na czerwonym to go przejezdzam,albo jak za wolno przechodzi na pasach,to tez potracam,albo przechodzi nie na pasach to wtedy jeszcze przyspieszam:) czlowieku zastanow sie co za glupoty wypisujesz;PRAWO OBOWIAZUJE WSZYSTKICH,SAMOSADY NIE SA W POLSCE DOPUSZCZALNE,TO SA UROKI DEMOKRACJI,JAK CI NIE ODPOWIADA TO SIE PRZEPROWADZ NP. NA BIALORUS,CHOC NIESTETY W DEMOKRACJI JEST ROWNIEZ MIEJSCE DLA JEDNOSTEK,KTORE NIE POTRAFIA USZANOWAC PRAWA I DEMOKRACJI,ZACHOWALES SIE IDENTYCZNIE JAK TEN KOLES,NAWET GORZEJ,BO ON NICZEGO NIE ZNISZCZYL,TRZA BYLO WEZWAC STRAZ,KAZDEGO Z NAS DENERWUJE WIELE RZECZY,ALE TO NIE POWOD BY WYZYWAC SIE NA INNYCH,MOZE CZASEM TRZEBA ODPOCZAC;CZLOWIEKU ZASTANOW SIE NAD SOBA,ZNISZCZYLES MU SAMOCHOD Link Zgłoś
remislanc Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO 25.02.04, 10:19 Rozumiem, dobry człowieku, że jak ktoś ci się wladuje na czerwonym to się grzecznie zatrzymasz i spokojnie czekasz aż sobie przejdzie.....Jeżeli jest to starsza osoba - rozumiem. >ZACHOWALES SIE IDENTYCZNIE JAK TEN > KOLES,NAWET GORZEJ,BO ON NICZEGO NIE ZNISZCZYL... A pewny tego jesteś?? Uświnił z 10 płaszczy ( jest mokro i auta są uświnione), może rozerwał o zderzak kurtkę. pralnia nie jest za darmo! widzisz tylko jego straty - bo większe. Jak się zabija komara - jest OK, a jak psa - to już wielkie ajwaj! Taki jest tok Twojego myslenia... Link Zgłoś
dixit Do: remislanc 25.02.04, 10:35 Zdaje sie, ze nie rozumiesz jednej podstawowej rzeczy. Nie masz prawa niszczyc cudzego mienia, nawet jesli jego wlasciciel popelnia wykroczenie. Od wymierzania kary sa odpowiednie instutycje, ktore Ty mozesz zawiadomic o popelnieniu owego wykroczenia. I to wszystko co wolno Ci zrobic. Jesli natomiast posuwasz sie do samosadu, to sam stajesz sie przestepca. Jasne? Pozdrawiam Link Zgłoś
charlie_x ..cel uświęca środki? 25.02.04, 10:44 remislanc napisał: > Rozumiem, dobry człowieku, że jak ktoś ci się wladuje na czerwonym to się > grzecznie zatrzymasz i spokojnie czekasz aż sobie przejdzie.....Jeżeli jest to > starsza osoba - rozumiem. > >ZACHOWALES SIE IDENTYCZNIE JAK TEN > > KOLES,NAWET GORZEJ,BO ON NICZEGO NIE ZNISZCZYL... > A pewny tego jesteś?? Uświnił z 10 płaszczy ( jest mokro i auta są uświnione), > może rozerwał o zderzak kurtkę. pralnia nie jest za darmo! widzisz tylko jego > straty - bo większe. Jak się zabija komara - jest OK, a jak psa - to już > wielkie ajwaj! Taki jest tok Twojego myslenia... ....a nie dało rady przejść gdzieś obok?musiałeś przechodzić 10 razy żeby zniszczyć sobie ubranie!?Twój tok myślenia jest powalający. Link Zgłoś
remislanc Re: ..cel uświęca środki? 25.02.04, 10:52 charlie_x napisał: > > ....a nie dało rady przejść gdzieś obok?musiałeś > przechodzić 10 razy żeby zniszczyć sobie ubranie!?Twój tok myślenia jest > powalający. Odpowiem pytaniem: chcesz wjeczać windą na 10 piętro. Winda stoi na perterze, koleś ucina sobie gatkę z drugim blokując windę. Idąc twoim tokiem myślenia - grzecznie zapieprzasz po schodkach na swoje pięterko.....Jest to inna droga dotarcia do celu.... W moim przypadku też mogłem chodzić po wodzie. Tylko DLACZEGO? Bo ktoś tak chce? Pzdr. Link Zgłoś
undercover_brother Re: ..cel uświęca środki? 25.02.04, 12:11 Wiec co Ty zrobisz? Porysujesz winde, kolesia, czy moze jeszcze cos innego? Nie dociera do Ciebie, ze wyszedles na wiekszego wala od tego zle parkujacego? Nie miales prawa zniszczyc mu samochodu. Teraz probujesz filozofowac i wymyslac jakies bzdurne przyklady pt. 'co bys zrobil gdyby...'. Cieszysz sie, ze poskutkowalo... a mialo nie poskutkowac? Co sobie pomyslal kierowca? Moze cos w stylu: 'skoro takie oszolomy tu mieszkaja, to moze lepiej przestawie, bo nastepnym razem ktos mi podpali to auto.' Link Zgłoś
remislanc Re: ..cel uświęca środki? 25.02.04, 12:38 undercover_brother napisał: > Wiec co Ty zrobisz? Porysujesz winde, kolesia, czy moze jeszcze cos innego? Nic z tych rzeczy.Kolesia najpierw poproszę o zwolnienie windy. jak nie poskutkuje, to.......:-))) > Nie dociera do Ciebie, ze wyszedles na wiekszego wala od tego zle parkujacego? Zapoznaj się ze wszystkimi wypowiedziami na tym forum, potem podyskutujemy.... Nie > miales prawa zniszczyc mu samochodu. Zgadza się! Ale z zasady nie lubię mówić że pada deszcz jak ktoś pluje mi w twarz.... Teraz probujesz filozofowac i wymyslac ja kies bzdurne przyklady pt. 'co bys zrobil gdyby...'. Daję proste przykłady z życia, tylko tak, aby nie występowało w nich słowo "samochód" > Cieszysz sie, ze poskutkowalo... a mialo nie poskutkowac? No, byłbym rozczarowany..... > Co sobie pomyslal kierowca? Ale ze mnie baran, po co parkowałem na przejściu. Już nigdy tego nie zrobię... >Moze cos w stylu: 'skoro takie oszolomy tu mieszkaja, to moze lepiej prz > estawie, bo nastepnym razem ktos mi podpali to auto. Baardzo dobrze.....Tylko,że on też tam mieszka Pzdr. Link Zgłoś
Gość: Odin Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.telia.com 25.02.04, 10:37 Niszczenie wlasnosci prywatnej = zlodziejstwo najglupszego asortymentu,powinno byc karane z szczegolna surowoscia. Parkujac na przejsciu dla pieszych popelnia sie wykroczenie,od wymierzania kar za takie wykroczenia jest Sad Grodzki, wszelkie formy linchu powinno sie zwalczac. Czy zdajesz sobie baranie sprawe z tego co zrobiles ?,czy rysujac lakier - zniszczyles rowniez powloke galwaniczna ?- zeby samochod byl w takim stanie jek przed twoja malpia zlosliwoscia,-nie wystarczy uszkodzenie polakierowac,najlepiej zmienic na org.galwanizowana czesc karoserji i polakierowac. Zycze Ci by Tobie tez kiedys ktos kilka tysiecy pzl-ow z portfela ukradl. ________________________________________________________________________________ Link Zgłoś
remislanc Do Odinka....... 25.02.04, 10:47 Dlaczego prosty człowieczku Odinku ubliżasz???? Brak innych argumentów??? Następny na tym forum, który widzi tylko straty włeściciela auta - pieszych NIE. Małpią zlośliwością wykazał się on - nie ja. Prosiłem go grzecznie wcześniej, żeby tam nie parkował. Olał to. Ps. Nosić po kilka tysiączków przy sobie to czysta głupota. Trzymam na koncie.Twoje słodkie życzenia nie mogą się więc spełnić - czekam na jakieś realne. Pozdrówka Odinku. Link Zgłoś
Gość: Odin Re: Od Odin do Remislanc IP: *.telia.com 25.02.04, 12:04 Nie zrozumiales,moze ci ktos kilka tysiaczkow z portfela ukrasc niszczac Twoja wlasnosc,tak jak to Ty uczyniles. Linch w cywilizowanych spoleczenstwach powinien byc karany,i jest-jezeli wlasciciel auta dowie sie kto mu jego wlasnosc zniszczyl/uszkodzil i poda Cie do sadu,Ty zaplacisz za wyrzadzone szkody,On zaplaci kare za parkowanie na przejsciu dla pieszych,jak myslisz ?,kto zaplaci wiecej ? i czy slusznie ? . ________________________________________________________________________________ Link Zgłoś
remislanc Re: Do Odina 25.02.04, 12:29 Gość portalu: Odin napisał(a): > Nie zrozumiales,moze ci ktos kilka tysiaczkow z portfela ukrasc niszczac Twoja > wlasnosc,tak jak to Ty uczyniles. fakt, inaczej odebrałem...:-)))) > Linch w cywilizowanych spoleczenstwach powinien byc karany,i jest-jezeli > wlasciciel auta dowie sie kto mu jego wlasnosc zniszczyl/uszkodzil i poda Cie d > o > sadu,Ty zaplacisz za wyrzadzone szkody,On zaplaci kare za parkowanie na > przejsciu dla pieszych,jak myslisz ?,kto zaplaci wiecej ? i czy slusznie ? . Zgadza się, gdyby co - ja stracę więcej. Ale on miał za szybą kartkę z numerem mojego telefonu! Dlaczego się nie odezwał? Bo wiedział, że zapłacił za olewanie innych.... > _______________________________________________________________________________ > _ Link Zgłoś
Gość: Odin Re: Do Odina IP: *.telia.com 25.02.04, 12:49 Zostawiles kartke z Twoim tele.nummer ?- jestes uczciwym czlowiekiem,lecz zbyt impulsywnym, w przyszlosci ukarz drania w inny sposob,co powiesz na spuszczenie powietrza z dwuch kol ?,jednoczesnie mozesz zadzwonic na policje i poinformowac o nieprzestrzeganiu prawa przez "buraka" ,to powinno wystarczyc. Przepraszam za moja impulsywnosc w moim pierwszym wpisie,ja tez jestem tylko czlowiekiem . Pzdr. ________________________________________________________________________________ Link Zgłoś
remislanc Re: Do Odina 25.02.04, 20:22 Wiem, wiem - mogłem klienta potraktować delikatniej. ale żebyś widział miejsce w którym parkował.......A dotego doszly nerwy - jak u kazdego czlowieka...... Pozdrowionka! Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Do Odina IP: *.acn.waw.pl 29.02.04, 22:40 Złe parkowanie jest wykroczeniem. Idioci wkurzają, ale to co ty zrobiles remislanc - zniszczenie mienia - jest przestępstwem. Zycze Ci zebys to pisal z kawiarenki internetowej, bo inaczej namierzyc Cie bedzie Policji latwo, jesli ktokolwiek z czytelnikow tego forum skojarzy, ze to na przyklad jego znajomemu (nota bene burakowi) porysowali karoserie i zglosi gdzie trzeba. Gazeta i providerzy pewnie logi trzymaja dlugo... Boj sie teraz! Link Zgłoś
Gość: Robert Prawo a bezprawie. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.04, 19:27 remislanc! Rozumiem cie doskonale i popieram Twoje dzialania pomimo, ze sa one niezgodne z prawem. Polskie prawo moze nie jest doskonale ale w wiekszosci przypadkow mozna do niego dostosowac sie bez najmniejszego problemu. Kolejna bolaczka jest egzekwowanie prawa. W tym przypadku jest znacznie gorzej i czesto drobne sprawy (drobne ale w duzej ilosci sa bardzo dokuczliwe) pozostaja niedostrzegane a nawet wrecz ignorowane. Zatem nienalezy sie dziwic ludziom, ktorzy omijajac prawo dokonuja samosadow. Jesli chcemy uniknac w przyszlosci barbarzynskich samosadow zadbajmy o to aby poprawilo sie zarowno przestrzeganie prawa jak i jego egzekwowanie. Link Zgłoś
Gość: Bączek Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 10:18 Rozumiem Twoje zdenerwowanie, ale mogłeś zadzwonić pod 997. Oni zajeli by się tym wrakiem i innymi ustawionymi za blisko przejścia, a gdyby się gość jeszcze raz zdecydował na parking na pasach to go rysuj z obu stron i rozbijaj lusterka. Link Zgłoś
hdp Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO 26.02.04, 10:38 Gość portalu: Bączek napisał(a): > Rozumiem Twoje zdenerwowanie, ale mogłeś zadzwonić pod 997. Oni zajeli by się > tym wrakiem i innymi ustawionymi za blisko przejścia, a gdyby się gość jeszcze > raz zdecydował na parking na pasach to go rysuj z obu stron i rozbijaj lusterka > . ________________________________________________________________________________ ... nie karz auta za glupote/chamstwo jego kierowcy-powybijaj mu oczy,jako slepiec straci prw.jazdy i nie bedzie obrzydzal zycia swoim wspolobywatelom. ________________________________________________________________________________ Link Zgłoś
Gość: KR Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 15:34 a jak to nie pomoże... daj znać!!! pomozemy Ci obrócić mi ten samochód na dach hehehe Link Zgłoś
esoxx Tak - to byloby lepsze 26.02.04, 20:28 hdp napisał: _______________________________________________________________________________ > _ > > ... nie karz auta za glupote/chamstwo jego kierowcy-powybijaj mu oczy,jako > slepiec straci prw.jazdy i nie bedzie obrzydzal zycia swoim wspolobywatelom. > _______________________________________________________________________________ > _ Masz rację, szkoda samochodu.......................... Link Zgłoś
bartekkt Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO 28.02.04, 00:12 i bardzo dobrze zes zrobil...ile mnie razy takie palanty...i tu uwaga bo kobiety(mimo ze sie je uwaza za rozsadniejsze od mezczyzn na drodze) tez tak robia...jestem bardzo za...skoro kartka nie poskutkowala...jego problem... Link Zgłoś
Gość: Odin Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.telia.com 29.02.04, 10:21 Zauwazyles Bartekkt ,o ile zmniejszyla sie turystyka do Polski turystow zmotoryzowanych ?,jezeli nie to pogrzeb w statystykach,nie dosc ze kiepskie drogi,chrzczone paliwo,policjanci ktorzy tylko zdzieranie mandatow sie trodnia, to jeszcze Prawdziwe Staropolskie Chamstwo,-ja nie mam to czemu on ma miec. A teraz prawdziwa historia ,pare lat temu moja zona bedac na uropie w Polsce, u swoich rodzicow,-zawiozla tescia do lekarza,zaparkowala prawidlowo,po kilku minutach na zyczenie tescia poszla "zerknac" na samochod,patrzyla z okna pierwszego pietra,-w tym momencie widziala jak jakis mezczyzna w roboczych ciuchach i lekko chwiejacy sie na nogach odlamuje antene z jej auta-okna nie mozna bylo otworzyc i na "prawdziwego polaka" pokrzyczec,wiec odszedl spokojnie po wyrzadzeniu szkody,policja nie chciala przyjac zgloszenia o tym fakcie barbarzynstwa-mala szkodliwosc spoleczna(?).Teraz piszac o tym,ciesze sie ze mnie tam nie bylo,napewno dogonilbym lacha i jezeli "dyskusje" by przezyl-to bylby slepcem na reszte zycia ,a ja gnilbym w polskim kryminale. Dlatego do Polski coraz wiecej ludzi udaje sie Charter Buss ,a puzniej taxowki, wbrew panujacym opiniom,dochody Panstwa z extra podatkow od taxowkarzy nie kompensuja strat jakie notuje przydrozne benzyniarnie,zajazdy,drille itp: drobna przedsiebiarczosc. Obecnie Polacy zachowuja sie tak jak kilka wiekow temu zachowywali sie rdzenni mieszkancy Wyspy Wielkanocnej-po wyrznieciu wszystkich drzew ,nie mieli z czego lodzi produkowac,nie mieli na czym ryb lowic,zapanowalo z czasem ludozerstwo na tej wyspie,ONZ podaje przypadek Wyspy Wielkanocnej jako ostrzegajacy przyklad ludzkiej destrukcji,nie podzynajmy galezi na ktorej siedzimy. Turystyka jest najwieksza galezia "przemyslu" w wielu krajach,w Polsce tez by tak byc moglo ,gdyby nie ta Staropolska "goscinnosc" i "poszanowanie cudzej wlasnosci". Link Zgłoś
Gość: anka Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: 62.233.177.* 29.02.04, 22:29 Zniszczyłeś cudzą własność. Takim, jak ty należałoby łamać ręce. A jak gość źle parkował, to trzeba było wezwać Straż Miejską albo Policję. Oni są od tego. Kto ci dał prawo do wymierzania samosądu??? I życzę Ci, żeby twoją akcję ktoś widział i doniósł właścicielowi auta, wandalu. Jeszcze byś mu zapłacił za lakierowanie. Link Zgłoś
remislanc Do Anki 01.03.04, 09:18 Gość portalu: anka napisał(a): I życzę Ci, żeby twoją akcję ktoś > widział i doniósł właścicielowi auta, wandalu. Jeszcze byś mu zapłacił za > lakierowanie. Szanowna Aniu. Widzę, że dokładnie nie czytałaś wszystkiego! Pisałem, że ZOSTAWIŁEM facetowi numer mojej komórki!!! Wcale się nie ukrywałem z tym, co zrobiłem. A ci co widzieli pewnie też nie raz chcieli mu wyrządzić kuku tylko zabrakło im odwagi.... Pozdrowionka. Link Zgłoś
Gość: mac Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.pixs.philips.com 01.03.04, 15:34 myślę że na początek warto uciec się do mniej drastycznych rozwiązań. miałem podobny problem, tzn. facetowi co noc wył bez powodu alarm. całą noc! wsadziłem mu za wycieraczkę kartkę z prośbą, żeby nie włączał na noc alarmu, z lekką groźbą, że jeśli tego nie zrobi, to może jego autko spotkać coś nieprzyjemnego i poskutkowało. czasem wystarczy uświadomienie problemu. dodam, że sam jezdżę samochodem Link Zgłoś
Gość: mak Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.proxy.aol.com 01.03.04, 17:05 jestes zwyklym ignoranckim wandalem,w Singapurze dostalbys za to 40 batow na gole dupsko w miejscu publicznym. Link Zgłoś
remislanc Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO 01.03.04, 17:49 Gość portalu: mac napisał(a): > myślę że na początek warto uciec się do mniej drastycznych rozwiązań. miałem > podobny problem, tzn. facetowi co noc wył bez powodu alarm. całą noc! wsadziłem > > mu za wycieraczkę kartkę z prośbą, żeby nie włączał na noc alarmu, z lekką > groźbą, że jeśli tego nie zrobi, to może jego autko spotkać coś nieprzyjemnego > i poskutkowało. czasem wystarczy uświadomienie problemu. dodam, że sam jezdżę > samochodem Pisałem wcześniej, że włożyłem gostkowi kartkę z prośbą, żeby nie parkował w tym miejscu, bo utrudnia przejście. Niestety, nie poskutkowało......Miał pecha. Ale już grzecznie parkuje nie przeszkadzając nikomu...:-)))) Link Zgłoś
Gość: JO Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.atm2-0-1041029.0x50c5b9c2.hsnxx1.customer.tele.dk 01.03.04, 21:31 TY NORMALNY PALANT JESTES,DEBIL,KRETYN,IDIOTA I NAJWYRAZNIEJ Z WLASNYM KUTA*** NA LBY ZES SIE POZAMIENIAL!PAJAC!!! Link Zgłoś
Gość: andy Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.wroclaw.mm.pl 01.03.04, 21:50 LUDZIE !! Nie podniecajcie się tak bardzo! Student psychologii podpuścił was opowiastką, a teraz ma ubaw z waszej głupoty!!! Link Zgłoś
Gość: magnum123 Podpucha !!! IP: *.lcs.net.pl / 195.205.150.* 02.03.04, 22:15 Nawiązując do wypowiedzi andy'ego też mam wrażenie, że jest to pospolita podpucha. Hipotetyczny autor tego wątku musiałby być "ciężko, ale to ciężko chorym ..." - gdyby rzeczywiście istniał i gdyby w dodatku chwaliłby się tak bezgraniczną głupotą, tępym (chociaż lepszym słowem byłoby: "ostrym") wandalizmem i zwykłym chamstwem, stanowiącym przy tym pospolite przestępstwo, być może bardzo dotkliwe dla właściciela pojazdu (ewentualnie dla jego ubezpieczyciela - czyli de facto tych, którzy płacą składki do tego zakładu ubezpieczeń). Mam nadzieję, że tacy idioci nie żyją w moim kraju, dlatego nie wierzę (nie chcę wierzyć) w istnienie takich debili (zwłaszcza, że z internetu "korzysta" jedynie część naszego społeczeństwa, co w sensie statystycznym zawężałoby istotnie liczebność grup społecznych, spośród których wydobyłby się taki komunikat). Pozdrawiam Magnum Z a m i a s t PS: Nie wierzę w istnienie sytuacji opisanej przez bohaterskiego Arsena Lupin'a, który zamiast ... już wcześniej pozostawił na miejscu przyszłego przestępstwa swój numer telefonu. Żadną jednak miarą nie usprawiedliwiam hipotetycznego idioty parkującego pojazd na przejściu dla pieszych - na to jest "paragraf" i napisano wcześniej już absolutnie wszystko na ten temat. Jeżeli nie będziemy respektować podstawowej zasady, że od wymierzania sprawiedliwości są sądy, prokuratura i policja, to sami usytuujemy się na pewnym, dość odległym etapie rozwoju ludzkości, o którym niektórzy uczyli się w szkole. Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.dyn.optonline.net 03.03.04, 05:49 Jestem kierowca od lat 26, a pieszym od 44. Jesli nie jestem pewny czy moge prawidlowo zaparkowac to szukam nowego miejsca. Trzeba szanowac pieszych, oni maja trudniej. Badzmy ludzmi. Link Zgłoś
remislanc Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO 03.03.04, 09:09 Gość portalu: Ja napisał(a): > Jestem kierowca od lat 26, a pieszym od 44. Jesli nie jestem pewny czy moge > prawidlowo zaparkowac to szukam nowego miejsca. Trzeba szanowac pieszych, oni > maja trudniej. Badzmy ludzmi. Właśnie o to mi chodzi! Jestem kierowcą od 17 lat i NIGDY nie zaparkuję tam, gdzie mi pasuje, tylko tam gdzie nie będę przeszkodą! Dlatego goście parkujący "w sklepach", albo zastawiający całe chodniki, bo im tak pasuje - strasznie mnie wqr*****. Oni mają wszystkich ( innych kierowców też) głęboko w dupie. Pzdr. Link Zgłoś
cooolair Chyba jest to jedyna metoda 04.03.04, 12:00 Gość portalu: Ja napisał(a): > Jestem kierowca od lat 26, a pieszym od 44. Jesli nie jestem pewny czy moge > prawidlowo zaparkowac to szukam nowego miejsca. Trzeba szanowac pieszych, oni > maja trudniej. Badzmy ludzmi. Zgadza się. I wydaje mi się, że większość oburzonych na tym forum właśnie zapomina o pieszych. Dlatego tak krzyczą.Nie popieram w 100% autora zarysowania, ale nie wiem, czy to nie jedyna metoda na bęcwałowatych kierowców. Link Zgłoś
Gość: qwerty To jest jedyna metoda IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.03.04, 23:15 Bez komentarza.................. Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: 195.117.230.* 03.03.04, 08:25 Witam. Chciałem opowiedzieć o pewnym zdażeniu, które może niedowiarków przekona, że to jednak nie jest podpucha "student psychologi" jak to ktoś zauważył. Parę lat temu, zaparkowałem na noc samochód pod blokiem. Miejsca było mało a nie chciało mi się szukać innego, więc lewą stroną pojazdu, a dokładnie lewymi kołami stałem na kopercie, gdzie nie wolno parkować, gdyż rano wjeżdżają tamtędy auta dostawcze. Rano jak szedłem do pracy, to obie opony w wozie miałe przebite. Rozumiem że ktoś chciał mi dać nauczkę, ale mógł tylko spuścić powietrze. Opony miałem przebite śrubokrętem krzyżakowym. Kosztowało mnie to trochę nerwów (bo spuźniłem się do pracy), czasu by zdjąć koła i zawieźć do wulkanizatora, i pieniędzy. Naprawa opon kosztowała mnie 50 złotych. Może to nie dużo, ale za to jaki szok. Natomiast nauczyło mnie to zdażenie, by stawać tylko tam gdzie można. Więc jak widać, ludzie faktycznie biorą sprawy w swoje ręce i nie wiem czy to źle czy dobrze. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: gt Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 03.03.04, 14:56 czy to było audi80?Bo może to moje/// Link Zgłoś
olecky Re: Zarysowałem gościa bryczkę - i dobrze 24.03.04, 13:06 brawo. a obroncom "prawa wlasnosci" zwracam uwage, ze nieprawidlowe parkowanie czesto powoduje znacznie wieksze szkody niz ryska na lakierze czy koniecznosc wulkanizacji... jak ktos parkuje na drodze pozarowej, trawniku, sciezce rowerowej, blokujac chodnik, to znaczy, ze niespecjalnie mu na poszanowaniu mienia zalezy. Link Zgłoś
Gość: ha Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.04, 14:53 Link Zgłoś