Dodaj do ulubionych

Auto za 10 tys. zł

IP: *.webasto.pl 30.03.10, 09:31
Tak jak poprzednio, bardzo trafne zestawienie. Może za wyjątkiem Smarta znanego z małej trwałości silnika. Previa z kolei wciąż wygląda jak UFO, nie rozumiem czemu dzisiaj nikt nie próbuje robić minivanów w tym stylu. Czy rzeczywiście wszyscy ludzie szukający wielkopojemnych nadwozi chcą jeździć karawanami?
Obserwuj wątek
    • Gość: lukasz Re: Auto za 10 tys. zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 09:53
      bardzo dobre zestawienie! Proponuje teraz przeskoki co 10k czyli za 20k i 30k autko
    • Gość: BylemMiałWygodnie Re: Auto za 10 tys. zł IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.10, 10:08
      za 2800 euro można zza Odry sprowadzić B/\/\\/\/ E46 1,9 i to najlepsza opcja z tych wszystkich szrotów (jeszcze corolla bezawaryjna okularnica ujdzie) Lexus to koszty na jakie kupującego auto za 10k nie stać. E46 też trochę drogie w utrzymaniu, ale zakup najbardziej opłacalny w stosunku do tego co nam to auto zaoferuje... a dużo!
    • Gość: fytax Auto za 10 tys. zł IP: *.chello.pl 30.03.10, 10:48
      A o co się ze sobą sprzeczają pięciocylindrowce w Volvo?
    • Gość: fytax Re: Auto za 10 tys. zł IP: *.chello.pl 30.03.10, 10:49
      Ok, już poprawione.
    • Gość: Wojtek Re: Auto za 10 tys. zł IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.10, 10:56
      dylemat pomiędzy japońską kosiarką a niemieckim W124...ale chyba Prelude.
    • Gość: jacek Re: Auto za 10 tys. zł IP: *.webasto.pl 30.03.10, 11:07
      @m: masz rację. Najgorsi są ci, co im się wydaje, że jak kupią 10-letniego VW, to będzie jeździł dłużej od nowego, bo nie ma w nim elektroniki. Po pierwsze - elektronika jest, tylko zawodniejsza od dzisiejszej, bo stara i gorzej zrobiona. Po drugie - mechanika jest bardziej zawodna od elektroniki, choć często naprawialna metodami druciarskimi. Po trzecie - kupując auto 10-letnie, mamy na oko prawie nówkę, ale po paru latach sprzedajemy często za grosze skorodowany złom.
    • Gość: Fredek Re: Auto za 10 tys. zł IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 30.03.10, 11:14
      Frontera ma diesla 2.8 od ISUZU a nie 2.3 który jest zaokrąglonym 2.2DTI. Swoją drogą 2.8 to najlepszy diesel w tym aucie.
    • Gość: zgoda Re: Auto za 10 tys. zł IP: 85.232.239.* 30.03.10, 11:15
      Ja dogonię. W kilkunastoletnim Volvo 850 T5-R. I będę miał przy tym tyle radochy, ile w nowej Kii Cee'd 1.4 w życiu nie zaznasz.
    • Gość: LUKMEK Re: Auto za 10 tys. zł IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.10, 11:52
      Brakuje Fiata Stilo
    • Gość: :) Re: Auto za 10 tys. zł IP: *.multimo.pl 30.03.10, 12:47
      za 10 tysięcy fiat stilo ??? chyba jakieś felerne... kiedyśmy widziałem porysowane za 13 tysięcy
    • Gość: STANCZYK Re: Auto za 10 tys. zł IP: 91.90.162.* 30.03.10, 13:21
      dOBRY TEMAT: KONTYNUOWAĆ :)

JAK DLA MNIE : Honda Prelude/Legend czy" luksusowy Lexus ES 300" ...
      ......................................................

• Gość: szym Re: Auto za 10 tys. zł IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.10, 13:43
      Zależy od podejścia. Jak ktoś nie czuje pasji do motoryzacji to niech kupuje nową corolle. Będzie nowa, nie będzie się psuła, klient będzie zadowolony. Dziwne tylko, że tacy ludzie komentują na tym portalu.
      Dla kogoś lubiącego motoryzację, lepszym wyborem będzie ciekawszy, mocniejszy, czy dający więcej frajdy (np. cabrio) ale starszy samochód w tej samej cenie. Wolę jeździć starym saabem 900, niż nową kią seed

Dla mnie wygrywa volvo T-5R. Mało co jest w stanie dogonić tego potworka
    • Gość: m Re: Auto za 10 tys. zł IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 30.03.10, 13:55
      Nowa Kia Ceed nie złamie się w połowie jak walnie w przystanek tak jak stare graty po dziadkach a kredyt na 5 lat wychodzi taniutko!!! I nie ma obciachu hahaha !!!
    • Gość: mari Re: Auto za 10 tys. zł IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.10, 13:58
      polecam obejrzenie dzisiejszego motodziennika, gdzie p. Jacek obliczył, że przy uwzględnieniu utraty wartości, na nowym aucie tracimy ok. 800-1000zł miesięcznie! Do tego należy dodać koszt paliwa, serwisu w ASO i tych kredytów które się zaciągnęło. Razem pewnie ok. 2000zł miesięcznie. Czyli po 5 miesiącach zwraca mi się któryś z opisanych wyżej samochodów.
      • elfkabezhaltera Tia .... 30.03.10, 14:16
        Gość portalu: mari napisał(a):

> polecam obejrzenie dzisiejszego motodziennika, gdzie p. Jacek obliczył, że przy
        > uwzględnieniu utraty wartości, na nowym aucie tracimy ok. 800-1000zł miesięczn
        > ie! Do tego należy dodać koszt paliwa, serwisu w ASO i tych kredytów które się
        > zaciągnęło. Razem pewnie ok. 2000zł miesięcznie. Czyli po 5 miesiącach zwraca m
        > i się któryś z opisanych wyżej samochodów.

Oczywiście taki wóz za 10000 nie używa paliwa, ale powietrze, nie jest
        ubiezpieczony, oraz się nie psuje i nie widuje mechanika. A ponadto "doznania"
        są identyczne ja te dawane przez nówkę z salonu.
        Taki samochód za 10000 w ciągu roku prawdopodobnie będzie kosztować drugie tyle ...
    • Gość: ktos Re: Auto za 10 tys. zł IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.10, 14:00
      @m, @jacek Jak czytam Wasze komentarze to jedno mi przychodzi do głowy:

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S.Lem
    • Gość: berdys Re: Auto za 10 tys. zł IP: *.multimo.pl 30.03.10, 14:08
      i zwracajcie uwage na automaty. Swietny i niedoceniany wynalazek ;D
    • Gość: Dekiel Re: Auto za 10 tys. zł IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 30.03.10, 14:46
      Racja. Kiedyś w pracy nie zwróciłem uwagi na automat i tak wyrżnąłem deklem że aż mu Coca Cola wypadła. Od tamtej pory doceniam automaty :)
    • Gość: lolek Re: Auto za 10 tys. zł IP: *.tktelekom.pl 30.03.10, 14:48
      @m @jacek - co wam do tego czym kto jezdzi? Sami jestescie smieciarze, a jesli sami kupilscie auto dzieki kredytowi, to oznacza ze was tak naprawde na samochód ten zwyczjnie nie stac.

Dobrze jesli auto kupuje sie proporcjonalnie do zarobków. A z was sa frajerzy i tyle.
    • Gość: nikt Re: Auto za 10 tys. zł IP: *.webasto.pl 30.03.10, 14:52
      @ktos: jak ci coś sensownego przyjdzie do głowy na omawiany temat, to napisz. Jak nie, zostań dziennikarzem sportowym.
    • Gość: jacek Re: Auto za 10 tys. zł IP: *.webasto.pl 30.03.10, 15:28
      @lolek: a wiesz co na tym forum pisuje zwykle gość o nicku "m"? Nigdy nie kupowałem auta na kredyt, na nowe porządne za gotówkę mnie nie stać, na comiesięczną utratę wartości + AC i kredyt łącznie przekraczające moje zarobki tym bardziej. Wnioski są proste.
    • Gość: dość Re: Auto za 10 tys. zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 15:37
      @m - ktoś Ci płaci za te posty z obowiązkową infomarcją o "taniutkim kredyciku" czy jedynie leczysz swoje kompleksy?
    • Gość: m Re: Auto za 10 tys. zł IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 30.03.10, 15:45
      Jak cię nie stać to weź kredyt na 10 lat !!!
    • Gość: mari Re: Auto za 10 tys. zł IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.10, 15:50
      @elfkabezhaltera
      masz rację! Ale ubezpieczenie wynosi pewnie 1/4, do tego nie musisz płacić ubezpieczenia AC, podobnej mocy auta palą podobnie (ba. W starym może być LPG), a 10 letnie auto za 10.000 w ciągu roku straci może 1.000zł. I nowy i używany trzeba utrzymywać, ale to stary jest tańszy w użytkowaniu. A różnica jest naprawdę duża.

Jest oczywiście kwestia niezawodności itd. Ale moim zdaniem przy przebiegach poniżej 30.000km rocznie, nowy się nie kalkuluje

Co do doznań... Wolę starego merola SL, niż nową kię seed (mam taką służbową)
    • Gość: Ass Re: Auto za 10 tys. zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.10, 16:41
      Widzę tu główny podział na samochody, które można zagazować i nie za bardzo..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka