Gość: S. Re: Renault atakuje segment premium IP: *.multipr.pl 09.06.10, 12:35 Prawie jak wygładzona kopia Toyoty Avensis... z Passatem może konkurować, ale BMW5 ? Wolne żarty. Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Renault atakuje segment premium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 12:53 @asdf Nie, niezbyt normalny, ktoś, kto wybiera markę tylko dlatego, żeby 'różnić się' od kogoś, ma zwyczajnie kompleksy, podlega presji społecznej i opinii innych ludzi. Jednym słowem jest po prostu frajerem. Ktoś taki nie ma też najzwyczajniej w świecie zielonego pojęcia o motoryzacji, a samochód służy tylko i wyłącznie do bycia częścią jego wizerunku oraz dojechania z punktu a do punktu b. Reasumując, nie wiem, panie nomad66 co tu robisz, bo najwyraźniej motoryzacja jako taka w ogóle cię nie interesuje. Idź sobie kupić lagunę coupe, żeby polepszyć sobie wizerunek i podłechtać ego, w końcu bez tego ani rusz, prawda? Tak naprawdę z charakteru jesteś jeszcze większym bucem niż ludzie, którzy kupują zajeżdżone 15 letnie niemieckie samochody i przerabiają je dla szpanu, a którymi tak bardzo gardzisz.(Mimo, że wcześniej napisałeś, że poczucie wyższości wobec kogokolwiek jest ci obce dlatego właśnie nie kupiłeś Mercedesa, a zaraz w następnym zdaniu sadzisz epitetami bezpodstawnie obrażając innych ludzi. Tu kłania się pytanie. Debil czy hipokryta? Ja bym obstawiał obie opcje). Na moje jesteś 14 letnim gó...arzem, co gimnazjum jeszcze nie skończył, wnioskując chociażby po używanym słownictwie i infantylnym zachowaniu(spalę samochód, bo mnie stać). Jeśli naprawdę jesteś dorosłym człowiekiem, to współczuję ludziom w twoim otoczeniu. Link Zgłoś
Gość: prawdaomotoryzacji Re: Renault atakuje segment premium IP: *.xdsl.centertel.pl 09.06.10, 12:56 @jacek wspołpraca to nie to samo co bycie współwłascicielem kogos. Honda nie byłą wspołwłascicielem Rovera ( to mogła byc społka joint-venture) natomaist Renault jest wspołascicielem Nissana, ma nawet kilka pracent udzialów w Daimlerze o czym fani Merców nawet nie maja bladego pojecia. Zauwazaz kto ejst dyrektorem generalnym Renault-Nissan alliance . szef renault czy szef Nissana. Zobzca kto tak naprawde ma wiecej do pwoeidzenie.Nie3 zycze zle nissanowi ale w razie jakiejs obsuwy oni pojda w dół a nie Renia. Wspomnisz moje słowa Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Renault atakuje segment premium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 12:56 nomad66 brawo za wypowiedź. Ja jeżdżę fiatem z tego samego powodu /NB/ Następnym samochodem będzie Alfa. Co do Reni- mi się podoba. Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Renault atakuje segment premium IP: *.webasto.pl 09.06.10, 14:07 @prawdaomotoryzacji: masz rację, ale to strzał do twojej bramki. Francuzi mając władzę nad Nissanem i swój narodowy charakter będą z Nissana brali dokładnie to, co zechcą, ale z pewnością nie będą to japońskie rady i dalekowschodnia filozofia pracy. Rzeczywiście, to się może skończyć źle głównie dla Nissana, choć jak dotychczas Japończyk znosi ten związek nad podziw dobrze. Honda z Roverem zdaje się wymieniła tylko jakieś pakiety akcji, ale mimo dominującej pozycji, Honda chciała widzieć w Roverze partnera, a nie wykonawcę decyzji podejmowanych w Tokyo. Warto pamiętać, że odjazd Rovera w niebyt rozpoczął się już w pierwszym roku po rozwodzie z Hondą i trwał nieprzerwanie aż do finału. Link Zgłoś
Gość: bingo Re: Renault atakuje segment premium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.10, 14:38 czytanie forum daja wiele do myslenia... otóż negatywne (powiedziałbym ZJADLIWE) opinie o tym aucie wygłaszają w przeważającej większości właściciele starszych bądź nowszych (są tacy? heheh) sprowadzanych zza zachodniej granicy aut produkcji niemieckiej - oczywiście z dominacją pojazdów z VW na masce skąd to sie bierze? z kompleksów (np. kogoś stać na nowe Reno, a mnie tylko na 10 letniego Golfa - wiec za wszelką cene będe dowodził, że kupiec Reno jest idiotą, bo za 3 lata jego samochód bedzie wart 1/3 ceny salonowej...itp.), a może z owczego pędu - kupie Golfa TDI bo kumple/rodzina/szef takiego mają, wiec nie mogę być "gorszy" i zbłaźnić się jakimś francuskim gównem... ot, POLSKA, kraj dresu, chamstwa, cwaniactwa, bylejakosci, zwłaszcza w motoryzacji Link Zgłoś
Gość: marudny Re: Renault atakuje segment premium IP: *.webasto.pl 09.06.10, 15:42 @ bingo: nieźle czytasz między wierszami, bo z wpisów nie wynika, żeby krytycy wyładowywali się na Francuzach, na które ich nie stać i żeby jeździli starymi VW. Coś mi się zdaje, że takie tłumaczenie sobie dość powszechnego lekceważenia dla Renaultów i PSA nie wynika z kompleksów lekceważących, ale lekceważonych. Link Zgłoś
Gość: amper Re: Renault atakuje segment premium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 16:00 Jeden ktory napisal zgodnie z rzeczywistoscia Ta rzekoma agresja w stosunku do innych marek powodowana frustracja posiadaczy volkswagenow i innych niemieckich marek to wymysl tych niby biednych atakowanych. Pytanie tylko z jakich pwoodow Ja zauwazam wrecz odwrotna sytuacje , w kazdym temacie jest nawiazanie do VW i najczesciej w negatywnym swietle i przewaznei nie na temat. Wiec kto i gdzie ma problem ? Link Zgłoś
nomad66 Re: Renault atakuje segment premium 09.06.10, 15:53 do gość:xxx - odpowiedziałbym ci, przaśny synu, używając słownictwa adekwatnego do poziomu twoich wynurzeń. Tylko w jakim celu, skoro nie dotarło do ciebie, że nie obchodzi mnie liczenie grosików i spadek ceny samochodu. Po zakończeniu użytkowania, tj.7-8 latach auta kupionego jako nowe, wolę go podarować lub spalić, niż wysłuchiwać utyskiwań "łeee, Francuz, łeee, awaryjny..." jakby pajac jeden z drugim miał pojęcie ile satysfakcji daje auto od nowości w twoich rękach. Auta kupuję nowe, bo takie lubię. Nie leżę pod nimi, nie dłubię po godzinach, tylko wlewam paliwo i jeżdżę na przeglądy. Chociaż razi mnie gdy czynią tak inni, nie wymądrzam się i nie pouczam na twoją, żytnio-buraczaną modłę. Otrzeźwiej, synu. Dorośnij Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Renault atakuje segment premium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 16:21 @nomad66 Czy ty umiesz chłopie czytać ze zrozumieniem? Jesteś upośledzony? Z czym ty mi tu wyjeżdżasz? Nie o tym była mowa . Nie chodziło o to, czy nowy czy nie, ty pisałeś o DOBORZE marek, rozumiesz to ,czy mam ci to na obrazkach przedstawić ? Pisałeś, że wybierasz takie marki z takich powodów, a ja to skomentowałem, a teraz mi wyjeżdżasz z tym, czy kupujesz samochód nowy czy nie. Oczywiście, że się nie wymądrzasz oraz nie pouczasz, pomijając pogardliwy ton gdy piszesz o innych ludziach, np taksówkarzach, to faktycznie się nie wymądrzasz. Odpuść sobie chłopie to forum, bo to nie miejsce dla ciebie. Link Zgłoś
nomad66 Re: Renault atakuje segment premium 09.06.10, 18:31 To frapujące doświadczenie powiedzieć na forum, że lepiej jeździć nowym autem, np. francuskim albo włoskim, niż używanym niemieckim. Od razu wrzeszczy armia zacietrzewieńców, z jedynym słusznym zapatrywaniem. Also, sieg Heil, kammeraden, und noch einmal sieg Heil, die Fahne hoch! Link Zgłoś
Gość: lapufkasz Re: Renault atakuje segment premium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 19:18 ale ty masz dar obracania kota ogonem Wskaz idioto choc jedna wypowiedz z ktorej wynika ze lepeij jedzic uzywanym niemieckim niz nowym francuskim Naprawde musisz sie duzic w tych kompleksach nizszosci .Moze pomysl o farmaceutykach Link Zgłoś
Gość: automaniak91 Re: Renault atakuje segment premium IP: *.chello.pl 09.06.10, 18:46 a mi się podoba na pewno będzie lepszy niż nudne niemieckie wozidełka Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Renault atakuje segment premium IP: *.pool.mediaWays.net 09.06.10, 19:19 @nomad66 >Also, sieg Heil, kammeraden, und noch einmal sieg Heil, die Fahne hoch! Biedaku, Niemcy budowali samochody juz dawno zanim Hitler doszedl do wladzy. Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Renault atakuje segment premium IP: *.pool.mediaWays.net 09.06.10, 19:41 @nomad66 >Jeżdżę Megane Kombi, od nowości, 2 lata po kupnie w salonie. Nie jestem z >korporacji, wybór był prywatny. Jestem w 100% zadowolony. >A gdy ją wyeksploatuję lub mi się znudzi, spalę ją na polu. Nie odsprzedam. I hooj. >Stać mnie. Stac cie wlasnie tylko na Megane, a nie na cos lepszego, bos jak widac glupi. Ognisko pewnie tez podpalasz banknotami, bogaczu jezdzacym Renault :D:D:D Link Zgłoś
nomad66 Re: Renault atakuje segment premium 09.06.10, 19:52 Ta odpowiedź jest już wyłącznie dla sportu, panie Piotrek. Jak wsiadam czasem do służbowej X5ki to myślę sobie "naprawdę nieźle zaprojektowane i wykonane auto". I od razu refleksja, że owa legendarna solidność wzięła się z "ćwiczeń terenowych" na Ukrainie w 1941 r. VW też tam wdrażał nowe technologie. W ciężarówkach Mercedesa udoskonalano zawieszenie wożąc Sarin z firmy IG Farben (późniejszy BASF) do Treblinki. Czasem warto pamiętać więcej niż inni. Te między innymi fakty powodują, że jeżdżąc Francuzem nie czuję się umazany gównem i krwią. Link Zgłoś
Gość: doktur Renault atakuje segment premium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 20:26 Ze tez w tych czasach tacy ludzie sie uchowali Jestes czlowieku wykopany z wegla, tego zasciankowego, plytkiego rozumowania nie ma nawet sensu komentowac. Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Renault atakuje segment premium IP: *.inowroclaw.mm.pl 09.06.10, 21:33 @nomad66 A mi wystarczy twój komentarz odnośnie marek i pewnych grup ludzi. Tzn mercedes - zapatrzone w siebie bufony gardzące innymi, bmw - dresy, vw - idioci, taksówkarze - gnoje. Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z tego, czym jest stereotyp, i że coraz bardziej pogrążasz się swoimi kolejnymi odpowiedziami. Ja nie rozumiem, dlaczego nie może tu być kulturalnych wypowiedzi na temat. Temat jest o tym, że Renault ma zamiar wypuścić model na segment premium, a ten tu bredzi o tym, że go stać na francuskie nówki, i że je później spali. Aha, nie zapominajmy, nie kupuje niemieckich, bo nie chce być umazany gównem i krwią. Ciebie powinni na oddział zamknięty dać, bo jesteś niebezpieczny dla otoczenia. Link Zgłoś
Gość: Ass Re: Renault atakuje segment premium IP: *.chello.pl 10.06.10, 07:11 To że zrobili auto nieco przypominające VW Passata CC nie jest gwarancją sukcesu w przypadku Renault ;-D Link Zgłoś
Gość: ahha Re: Renault atakuje segment premium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.10, 12:38 nowe renault jest paskudne, a to mniejsze, nie pamietam jak to to sie nazywa - jest pokraczne (widziane na ulicy). Fuj. Link Zgłoś
Gość: m Re: Renault atakuje segment premium IP: *.centertel.pl 10.06.10, 13:06 już moje zadbane Polo z 1999 r. jest ładniejsze...i 10 razy tańsze !!! Link Zgłoś
Gość: m Re: Renault atakuje segment premium IP: *.centertel.pl 10.06.10, 13:12 Nawet moje używane Polo jest lepsze niż jakiś nowy francuzki złom...Żabojady są dobre w robieniu dzieci a nie w robieniu samochodów ;-) Hahahahahhahahahaaaaaa Hahahahahhahahahaaaaaa Hahahahahhahahahaaaaaa Hahahahahhahahahaaaaaa Hahahahahhahahahaaaaaa Hahahahahhahahahaaaaaa Hahahahahhahahahaaaaaa Hahahahahhahahahaaaaaa Hahahahahhahahahaaaaaa Hahahahahhahahahaaaaaa HahahahahhahahahaaaaaaHahahahahhahahahaaaaaaHahahahahhahahahaaaaaaHahahahahhahahahaaaaaa Link Zgłoś
Gość: Czujny Re: Renault atakuje segment premium IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.06.10, 13:47 Skody RULEZ buractwo i inne biedactwo jeździ francuzami. Frustraci z salonów sprzedających francuski złom piszą bzdury o innych znakomitych samochodach np. Skodach, Seatach czy innych doskonałych NIEMIECKICH samochodach. A jeszcze są frustraci polecający taki złom jak alfa czy inny fiat. Aby francuskim złomie wymienić żarówkę, to trzeba koła wykręcać lub silnik wymontować he, he he, he.... Link Zgłoś
Gość: pozdwrawiamwieswag Re: Renault atakuje segment premium IP: *.xdsl.centertel.pl 10.06.10, 14:06 ^^^ idz odrób lekcje dziecko.Sam adolf hitler gazujaz klikadzieisat lat temu twoich bliskich nie przewidział ze jego samochód dla "ludu" bedzie cieszył sie takim podzneiem wsórd słownakiej młodziezy wiejskiej. Nie osmieszja sie juz bo wypowiedzią o swoich preferecjach samochodowych t.j tj wolisz 11 letnic rupiec z segmentu B niz nówke z segmentu E ( czytaj luksus w porównaniu do twego polo) jest juz tak smieszne ze powienenes przeprosic za swa ignorancje i głupote Link Zgłoś
Gość: Czujny Re: Renault atakuje segment premium IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.06.10, 14:09 Muszę dodać, że akurat to prezentowane w artykule renault jest całkiem do rzeczy. Wygląda jak samochód i gdyby był jeszcze bezawaryjny to może sie stać czymś ciekawym we francuskiej motoryzacji. Niech się żabojady nauczą, że Świata nie można dymać (najwyżej mogą wydymać samych siebie). Nikt nie będzie kupował wydumanego, paskudnego złomu udającego samochód, który to złom po 100 tys. przejechanych kilometrów sam zaczyna się rozpadać. Samochód ma wyglądać jak samochód - są wzorce niemieckie, japońskie czy amerykańskie, a w Europie musi być jeszcze samochodem niezawodnym, który nie powinien się sypać tak do 300 tys. kilometrów. Jednorazówki to żabojady mogą sprzedawać do swoich byłych kolonii a Afryce. Link Zgłoś
Gość: bobrownik Re: Renault atakuje segment premium IP: *.xdsl.centertel.pl 10.06.10, 14:12 @ Czujny- witaj frustrato :)mój znajomy ma wswoim nowitukim doskonałym NIEMIECKIM BMW1 silnik peugeota. Inna modna zachwycona markami premium kolezanka ma w swoim laserskim mini tez jednostke od Peugeota. Nie dziw sie jak niedługo twoje doskonałe niemieckie samochody zwane Mercedesami beda miały czesci od Reanault. Wazniacy ze stuttagrtu juz prosza Renówka o pomoc bo sobie nie radza . Moje pytanie brzmi- czy te samochody sa złomami czy nadal sa doskonałymi niemieckimi działami technologicznego geniuszu?a moze tylko folksffagen bedzie supa gut a mercedes i BMW juz nie dla ciebie Link Zgłoś
Gość: aster-x Re: Renault atakuje segment premium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 20:51 chyba sie z hooojem na lby zamieniles lapciuchu Silnik w BMW to nie jest od peugeota a w mini jest silnik ktory owszem ale jest konstrukcja wspolna BMW i Peugeota .Jeszcz by tego brakowalo zeby BMW prosilo o pomoc peugeota przy silnikach. Jesli bede je potrzebowac to tylko i wylacznie dlatego ze do jakiegos niskonakladowego gowna nie opalci im sie uruchamiac produkcji wlasnych silnikow .Jak pewnie wiesz cmoku BMW nie ma do czego wkladac malych silnikow wiec ich sami nie produkuja Link Zgłoś
Gość: Czujny Re: Renault atakuje segment premium IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.06.10, 15:15 @bobrownik, a gdzie ja napisałem, że coś jest wytworem niemieckiego czy innego geniuszu. To bardzo dobrze, że Francuzi potrafią robić dobre silniki (czy inne podzespoły) i je sprzedawać innym koncernom samochodowym. Mi tylko chodzi o to, że ja nie znoszę FRANCUSKICH SAMOCHODÓW, dziwacznych, o wydumanych kształtach - całkiem jak modele koncepcyjne, o dziwacznych rozwiązaniach i sypiącej się od nowości elektronice czy elektryce. Ale na szczęście widać, że kryzys dał o sobie znać. C5 jest podobne do normalnych samochodów, teraz renault zaczyna robić coś co przypomina normalny samochód. Jeszcze jak żabojady popracują nad niezawodnością i zaczną w swoich wozach wprowadzać proste, sprawdzone i niezawodne rozwiązania to ich samochody zaczną się cieszyć popytem. Nikt nie będzie już nigdy kupował złomu, jednorazówek czy samochodów w których, aby wymienić żarówkę to trzeba jechać do serwisu i płacić 1000 złotych. W końcu Francja to jest kraj cywilizowany, Pierwszego Świata i pod względem technologicznym stoi na takim poziomie, który umożliwia zrobienie porządnego samochodu, a nie tylko konstruowanie i klepanie rozsypującego się już na gwarancji jednorazowego złomu. Link Zgłoś