Dodaj do ulubionych

Chevy Volt już od 41 tys. dolarów

IP: 82.177.11.* 30.07.10, 17:21
hm no jest to troche kasy - zwlaszca jak na realia USA,nie ma co ukrywac, chyba ze choc
5 tysiecy uda sie urwac dzieki tym ulgom

ale porownanie zarowno do leafa jak i priusa jest bezpodstawne.

ok leaf jest full electric, ale aktualnie rzeklbym ze to minus - 160km przy dobrych wiatrach i co dalej? pare godzin ladowania, i to przy zalozeniu ze jest gdzie

prius no tu znow w druga strone raczej hybryda jakich -stosunkowo- wiele

volt moze na prawde byc ciekawym autem, jesli faktycznie bedzie sie dalo 60km przejechac na baterii a agregat nie bedzie duzo palil beznyny

porownanie z leafem jest nieadekwatne tez z tego powodu ze z tego co wiem jest to auto o rozmiar mniejsze niz volt
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek Re: Chevy Volt już od 41 tys. dolarów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 19:53
      To rzeczywiście ciekawy i odważny eksperyment. Samochód jest zdecydowanie za drogi, ale rzeczywiście pozwala na codzienne podróże na prądzie z gniazdka i na nieco dłuższe wyjazdy przy pracującym generatorze. Nie ma też obawy o poranne przebudzenie z sercem w gardle i okrzykiem: cholera, zapomniałem wsadzić to g..no do gniazdka! Jak ja teraz do roboty dojadę?
      Eksperyment jest tym bardziej ciekawy, że GM nie może sobie pozwolić na klęskę Volta zarówno finansowo jak i prestiżowo. A konkurentów i z dołu i z góry cennika przybywa.
    • Gość: ala Re: Chevy Volt już od 41 tys. dolarów IP: *.as.kn.pl 30.07.10, 22:56
      marża to 50-70%? z tych 41tys %???
    • Gość: maciek Re: Chevy Volt już od 41 tys. dolarów IP: *.chello.pl 31.07.10, 05:40
      motofilm.com/2010/07/30/volkswagen-will-take-over-alfa-romeo-so-the-rumors-say/

To jest dopiero informacja! OBY VW NIE KUPIŁ ALFY!
    • Gość: stanczyk Re: Chevy Volt już od 41 tys. dolarów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.10, 16:08
      GM wtopi , nikt za Chevy nie da tyle kasy...
      co innego za Cadillca (Converj)

hybrydy sax... małę EV mają sens , a duze auta na prad i hybrydy sa slepą gałęzią evolucji...
    • Gość: m Re: Chevy Volt już od 41 tys. dolarów IP: *.centertel.pl 01.08.10, 14:43
      co z tego że Auta elektryczne i inne hybrydy spalają mnie paliwa skoro ich cena jest kosmiczna i pieniądze zaoszczędzone na paliwie nigdy się nie zwrócą !!!

Moje zadbane Polo jest lepsze niż nowe...jeździ tak samo a kosztuje kupe kasy mniej :P
    • Gość: m Re: Chevy Volt już od 41 tys. dolarów IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.10, 21:41
      Zapomniałem dodać, że zostawia czteryślady, a takie auta są stabilniejsze na drodze, po za tym jest tańsze w eksploatacji bo odpadł z niego cały lakier, więc i tak nie trzeba go myć.
    • Gość: m Re: Chevy Volt już od 41 tys. dolarów IP: *.centertel.pl 01.08.10, 23:23
      To był fałszywy m.

W moim Polo nic nie odpadło...jeździ bezawaryjnie i kosztował 11 tys.zł a nie 41 tys.dolarów haha...przepłaciłeś frajerze haha
    • Gość: m Re: Chevy Volt już od 41 tys. dolarów IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.10, 00:51
      To jest fałszywy m.
      Moje Polo już jest na złomowni haha. Ale się dałem wpuścić w maliny i straciłem 11 tys. zł. haha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka