Gość: Mat Re: Motodziennik: Jetta coupe z dieslem IP: *.chello.pl 05.08.10, 16:30 Proszę o Renault Avantime na samochód tygodnia Link Zgłoś
Gość: tmk Re: Motodziennik: Jetta coupe z dieslem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 16:41 @ m ja się tym nie przejmuje gdyż zawsze sprzedaje auto po 3 latach (praktycznie 1 dzień po gwarancji ) więc mam wytrzymałość mojego silnika generalnie w dupie! nie wszyscy myślą tak jak ty Link Zgłoś
Gość: RF600 Re: Motodziennik: Jetta coupe z dieslem IP: 109.199.0.* 05.08.10, 17:03 Proszę zmienić nazwę programu z Motodziennik na Autodziennik... Moto to też motocykle o których jest w tym programie co kot napłakał, a motocyklów w Polsce jest coraz więcej chociaż do cywilizowanych krajów jeszcze dużo nam brakuje. Link Zgłoś
Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Jetta coupe z dieslem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.10, 17:17 Po co tak kombinować: przecie Lotus robi auta z silnikiem od plebejskiego producenta: Toyoty,podobnie MG kiedyś wykombinował szałowego X-Power z motorem od Mustanga (auto za grube pieniądze: MG , nie Mustang..) . Lepiej jakąś stylową replike złożyć.. ... eee, nie przesadzajcie , widziałem zdjęcia tego Murano Cabrio - całkiem spoko bryła..(coś jak Chevy SSR..) ... @Zenek: mini-rakieta Yaris Turbo dobry pomysł - pierwszy usportowiony pojazd, od wielkiego producenta ze sport-tradycjami, od lat... ... Brakuje małych tanich aut dla ludu . Nie muszą być one tandetne czy brzydkie (np.VW Lupo, Suzuki Swift, stary Ford KA czy Lancia Ypsilon I generacji ). Wystarczy spojrzeć też na niektóre japońskie Kei-cars...i co można? Link Zgłoś
Gość: BTK Re: Motodziennik: Jetta coupe z dieslem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.10, 17:18 to teraz będą żałosne wywody, że kto tu nie jest mega super i co 3 a może zaraz ktoś wyjedzie, ze po 1,5 roku wymienia i ma świat i ludność w dupie? i jaki to nie jest zajebisty? M dobrze pisze, a tmk pokazał jak nisko potrafi upaść, brawo, nie ma to jak mieć klapki na oczach, podobne klapki na oczach mają ci broniący krzyża - ten sam schemat... więc "generalnie miej w dupie" faktycznie, a M się nie przejmuj : ) Link Zgłoś
Gość: candelabr Re: Motodziennik: Jetta coupe z dieslem IP: *.static.tkt-net.pl 05.08.10, 18:58 m co o znaczy wysilenie, wiekszy stopien kompresji w cylindrze? bo diesle robia duzo wieksze przebiegi od Twojego sztrucla, nawet z autka z okresu twojej polowki i sa jakby bardziej wysilone jak ty to nazywasz.. pleciesz brednie, wszystko zalezy od zaprojektowania danego silnika i zastosowanych materialow. W polowkach z twojego wypustu przy przebiegu ponizej 10tys km potrafily poleciec z tylu amortyzatory.. za bardzo byly wysilone? nigdy w zyciu nie kupilbym polowki, umarlbym w niej z klaustrofobii.. nie boisz sie zmierci w kazdym wypadku, bo z Twoich opinii wnosze, ze jestes troche lewusem w prowadzeniu, bo kto ma tak skromne ambicje motoryzacyjne i wystarcza mu mułowata polówka juz do usranej smierci. Żal mi tylko ewentualnego pasazera, bo pewnie dziewczyny nie masz, tylko jak sie to ladnie nazywa partnera... Link Zgłoś
Gość: gość Re: Motodziennik: Jetta coupe z dieslem IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.10, 19:03 m przesadza z chwaleniem się swoim Polo. Ale jeśli chodzi o wytrzymałość współczesnych silników to ma rację. Ciekawe ale przejadą km. Ja stawiam, że za kilka lat kupno używanego tak za 15 tys. będzie taką samą loterią, jak już w tej chwili jest kupno diesla z turbo. Jeszcze do wysilonych silników dodałbym ostatnio często montowane systemy start/stop i ich wpływa na turbinę. Wiadome jest, że turbinie szkodzi natychmiastowe wyłączanie silnika po dłuższej jeździe. Dobrze jest na kilka sekund zostawić silnik na włączony, żeby turbina się schłodziła, zwolniła obroty. A działanie systemu start/stop działa wbrew tym zasadom. :) Link Zgłoś
Gość: GosiaQ Re: Motodziennik: Jetta coupe z dieslem IP: *.acn.waw.pl 06.08.10, 00:17 @m Jakbym słyszała mojego dziadka :-) Też uważa, że Polo 60 to swietne auto i ma rację - dla niego idealne - solidny, wytrzymały silnik, prosta konstrukcja, brak "zbędnych" dodatków (które mogłyby się popsuć) - klimy, wspomagania, elektrycznych szyb itd. Wad dziadek nie dostrzega, bo nie przeszkadza mu np. rozpędzanie się do 100km/h w 15 sekund bo nigdy się nie spieszy, ani hałas, bo słuch już nie ten itd. Link Zgłoś
Gość: GosiaQ Re: Motodziennik: Jetta coupe z dieslem IP: *.acn.waw.pl 06.08.10, 00:39 skrzyżowanie motocykla z samochodem wygląda tak: www.mopo.ca/uploaded_images/car-700451.jpg Link Zgłoś
Gość: inż Re: Motodziennik: Jetta coupe z dieslem IP: *.147.147.173.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.08.10, 09:23 Boże ludzie dajcie spokój z tym "wysileniem" TSI, już w latach 80 tych były auta Suzuki 1,3 105 KM, Polo G40 1,3 117 KM czy Uno Turbo iE które miało ok, 110 KM z pojemności 1,4 litra. A to było 20 lat temu, technika idzie do przodu i naprawdę da się zrobić mały silnik o dużej mocy Link Zgłoś
Gość: utur Re: Motodziennik: Jetta coupe z dieslem IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.10, 01:42 wole HDi jak w C4 www.citroen.pl/home/#/citroen-c4/ Link Zgłoś
Gość: Szu Re: Motodziennik: Jetta coupe z dieslem IP: *.chello.pl 16.08.10, 07:58 Wg. zapewnień VW silniki 1,4 TSI są zaprojektowane na ok. 400-450 tys km i tyle wytrzymywały podczas testów przedprodukcyjnych. Łącznie przejechano nimi ok. 4 mln km. Link Zgłoś
Gość: TDI Re: Motodziennik: Jetta coupe z dieslem IP: *.chello.pl 22.08.10, 08:09 Kto by poznał w tym samochodzie Jettę ;-) Pomysł jak na USA przystało karkołomny i nie wierzę że to auto jest solidnie wykonane ale silniki diesla niewątpliwie przeżywają w Stanach swój renesans Link Zgłoś