pulaviak 10.08.10, 13:41 Zaproponujcie przykładowe autka, możliwie najtańsze, które w razie zarysowania lub wgniecenia nie powodują uczucia żalu, smutku i.t.p. Link Zgłoś Obserwuj wątek
qqbek Re: auto na ryby i grzyby 10.08.10, 13:46 Maluch, ale wędka może wystawać przez okno. Malucha nie żal zarysować (no chyba, że to wersja sprzed pierwszego FL, z chromowanymi zderzakami i starym logo Fiata a nie FSM). Durne pytanie, jeszcze durniejsza odpowiedź :) Link Zgłoś
pulaviak Re: auto na ryby i grzyby 10.08.10, 14:03 qqbek napisał: > Maluch, ale wędka może wystawać przez okno. > Malucha nie żal zarysować (no chyba, że to wersja sprzed pierwszego > FL, z chromowanymi zderzakami i starym logo Fiata a nie FSM). > > Durne pytanie, jeszcze durniejsza odpowiedź :) :) Odpowiedz faktycznie durna :) Link Zgłoś
qqbek Re: auto na ryby i grzyby 11.08.10, 14:52 pulaviak napisał: > :) Odpowiedz faktycznie durna :) Pytanie również.... tak jak i twoje dalsze wypowiedzi. (Nie wspominam już o poprzednich wątkach:) Link Zgłoś
pulaviak Re: auto na ryby i grzyby 11.08.10, 16:22 qqbek napisał: > pulaviak napisał: > > > :) Odpowiedz faktycznie durna :) > > Pytanie również.... tak jak i twoje dalsze wypowiedzi. > (Nie wspominam już o poprzednich wątkach:) Nie normalnie ty to mnie rozbrajasz, to jest forum, tu oprócz porad można także zwyczajnie zasięgnąć opinii ( na serio a także z przymrużeniem oka )Skoro twój wątek na temat auta dla żony był ewenementem na forum ( plus komentarze do niego - nie zawsze pochlebne ) to dlaczego mój nazywasz durnym? Link Zgłoś
qqbek Re: auto na ryby i grzyby 11.08.10, 16:40 pulaviak napisał: > Nie normalnie ty to mnie rozbrajasz, to jest forum, tu oprócz porad > można także zwyczajnie zasięgnąć opinii ( na serio a także z > przymrużeniem oka )Skoro twój wątek na temat auta dla żony był > ewenementem na forum ( plus komentarze do niego - nie zawsze > pochlebne ) to dlaczego mój nazywasz durnym? Primo: bo w końcu kupiliśmy auto dla narzeczonej... co prawda nie takie, jakbym ja chciał, ale po dłuższych rozmowach wyszło, że jednak ta Astra jest wporzo :) Secundo: ja w swoim wątku wyraźnie określiłem granice finansowe i rodzajowe, tyś tego uczynić nie raczył. Dlatego moja odpowiedź w postaci "PF 126p" jest tak samo uzasadniona, jak propozycje innych (kredens, aka' 125p, na przykład). Tertio: ja określiłem granice, Ty czekałeś na forumową dowolność... każdy z nas dostał, czego oczekiwał, z tym, że ja nie zamierzam wypierdzać swoich żalów na forum. "Chcieliście Polski, no to ją macie, (skumbrie w tomacie pstrąg)" Link Zgłoś
pulaviak Re: auto na ryby i grzyby 11.08.10, 16:57 w końcu kupiliśmy auto... co prawda nie takie, tyś tego uczynić nie raczył - nie zamierzam wypierdzać swoich żalów na forum. Link Zgłoś
pulaviak Re: auto na ryby i grzyby 10.08.10, 14:05 Niva jest ok ale ile za taką w dobrym stanie? Link Zgłoś
pulaviak Re: czydzieści zlotych 10.08.10, 14:14 czydzieści zlotych zębów będzie miał właściciel Lady za wsch. granicy :) Link Zgłoś
wolfgang87 Re: czydzieści zlotych 10.08.10, 14:16 Golf III. Jezdzil ze mna wszedzie ;) Zaden snieg i bloto mu niestraszne. Stosunkowo wysoko zawieszony, a nie ma co oszczedzac go. Nawet raz wyjechalem w dzikim lesie jakas dupną drogą prosto na orły bieliki. Miały zdziwkę. Ale ja większą ;) Wędka wejdzie. Ale taaaaaaakie ryby juz nie ;) Link Zgłoś
qqbek Re: czydzieści zlotych 10.08.10, 14:16 Chyba zdrapana z drzewa wraz z poprzednim właścicielem. Solidna, niezarżnięta Niva to jakieś 9000-12000 zeta. Link Zgłoś
wichura Re: auto na ryby i grzyby 10.08.10, 14:27 Polonez? Dobre właściwości terenowe, tani w naprawach. I ryby wejdą, i wędki, i worek ziemniaków, i pół świniaka. Link Zgłoś
pulaviak Re: auto na ryby i grzyby 10.08.10, 14:35 wichura napisał: > Polonez? > Dobre właściwości terenowe, tani w naprawach. I ryby wejdą, i wędki, i worek > ziemniaków, i pół świniaka. Racja, ale koniecznie b+g, ale wtedy świniak nie wejdzie :-( Link Zgłoś
galtom Re: auto na ryby i grzyby 10.08.10, 14:48 A co z Tarpanem? W lesie bedzie ladnie wyglada i nazywa dobra. Jak lesniczy zapyta, czemu do lasu autem to mu sie popukasz w czolo i zapytasz czy slepy... przeciez to Tarpan a nie auto :-) I wedka sie zmiesci, i grzyby i nawet dwie taaaaakie ryby (z rybnego). Link Zgłoś
mariusz-ef Re: auto na ryby i grzyby 10.08.10, 23:03 mimo, że napisałeś że mają to być auta możliwie najtańsze to proszę doprecyzuj to choć trochę Link Zgłoś
kolo100 Re: auto na ryby i grzyby 10.08.10, 23:54 Mercedes W123 tzw " beczka", Fiat 125p to moje typy:) Link Zgłoś
novationen Re: auto na ryby i grzyby 11.08.10, 13:24 ursus c330 wchodzi w grę?:) jak przyczepy nie będziesz ciągał to na kat. B możesz jeździć :D i napewno wjedzie dalej niż polonez :D Link Zgłoś
pulaviak Re: auto na ryby i grzyby 11.08.10, 13:55 novationen napisał: > ursus c330 wchodzi w grę?:) > > jak przyczepy nie będziesz ciągał to na kat. B możesz jeździć :D i > napewno wjedzie dalej niż polonez :D Nie wiem jakim autem się poruszasz, ale widocznie wszystko ci jedno czy je zarysujesz o gałąz, lub urwiesz coś na rybach. Albo nie masz auta, albo masz jakiegoś szrota, albo, albo, albo. Szczerze pisząc nie chciałbym mojego auta używać na wypady w teren, stąd ten wątek traktorzysto. Link Zgłoś
novationen Re: auto na ryby i grzyby 11.08.10, 14:35 nie wszystko jedno, tylko się zastanawiam czy rzeczywiście są ludzie na tyle majętni by kupić auto (już wszystko jedno jakie) tylko po to by używać go do wyjazdu na grzyby/ryby... no to wytłumacz mi? zbierasz grzyby niewysiadając z tego samochodu? bo ja z reguly podjeżdżam drogą do lasu/jeśli jest to w las i dalej przesiadam się na własne nogi... i wybacz, ale odrobina rozsądku, uwagi i naprawdę nic sobie nie urwiesz, no chyba że jak wspomniałem chcesz tym autem przejechać wzdłuż i wszerz... to samo z rybami! i potem się dziwić, że mamy łąki, rzeki i lasy takie jakie mamy! gdzie można wjechac samochodem, przy okazji wy*rać się pod drzewem i zostawić śmieci z sobotniego obiadu. to tyle... się głupio pytasz to masz głupią odpowiedź (traktor). otwórz otomoto czy allegro i sobie znajdziesz, dużego fiata, niemniejszego poloneza choćby cargo i jeździj. jak byś napisal, że masz 60 k papieru i chcesz kupić jakiegoś 2 lata, kombii, w dieslu i co byście podpowiedzieli to uwierz, ciągnika bym Ci nie proponował. Link Zgłoś
pulaviak Re: auto na ryby i grzyby 11.08.10, 16:12 no to wytłumacz mi?; zbierasz grzyby niewysiadając z tego samochodu? bo > ja z reguly podjeżdżam drogą do lasu - to samo z rybami! U nas akurat ażeby łapać rybki trzeba pokonać trochę drogi; t.j. najpierw za wał, za którym co roku droga jest coraz gorsza ( to nie asfalt ) a potem jeszcze trochę wzdłuż rzeki - i nie jest to piękna gminna gruntówka, a potem jeszcze ;-) z połowem' także piechotką to naprawdę nie jest dobry pomysł. Oprócz tego nie śmiecę a tak nawiasem pisząc nie wiem jak ty ale ja wolę zapach choinki niż rybek w aucie, które użytkuję na codzień - chyba że ktoś cię do zapachu ryb przyzwyczaił :-) Link Zgłoś
novationen Re: auto na ryby i grzyby 11.08.10, 17:48 no dobra, o smrodzie z ryb nie pomyślałem, ale w gruncie rzeczy nie jest on aż tak straszny :D i żeby nie było, to w mojej odpowiedzi o "*raniu pod drzewem" nie ma przytyków osobistych - to tylko przykład co się w kraju, w róznych miejscach dzieje ;D może jakieś starszawe suzuki? 4x4... Link Zgłoś
fuiio Re: auto na ryby i grzyby 11.08.10, 16:37 only aro.prawdziwa terenowka prosto od drakuli z karpat.. Link Zgłoś
qnx7 Re: auto na ryby i grzyby 13.08.10, 13:25 - Citroen BX, w tym budżecie kupisz dobrze utrzymany egzemplarz i to z LPG. Auto jest nie do zabicia, a dodatkowo co się w lesie przydaje to można podnieść zawieszenie żeby nie zawiesił się na jakiejś terenowej przeszkodzie. - Polonez, tylko koniecznie z LPG bo inaczej tankowanie szybko wartość pojazdu przekroczy ;) - Żuk, Tarpan Honker Link Zgłoś
ulubiony19 Re: auto na ryby i grzyby 13.08.10, 20:32 Daihatsu Rocky Jeep Grand Cherokee Caparo T1 Citroen DS Suzuki Samurai Citroen Mehari Nysa 522 Lotus Omega Fiat Panda Van Ford Bronco Renault Rodeo Simca Matra Rancho Wszystkie te auta łączy z grubsza to samo mówiący zapis w folderze reklamowym "genialne połączenie dynamiki, pięknego designu i zdolności do zbierania grzybów" Link Zgłoś