Dodaj do ulubionych

100 tys. Scirocco

IP: *.chello.pl 16.08.10, 07:42
Jeden z modeli VW który przerwał stylistyczną nudę i zachowawczy wygląd. Razem z przedstawionym nieco wcześniej Tiguanem i Pasatem CC stworzył zalążek "ładnych volkswagenów" Moim zdaniem to piękny samochód a technicznie też jest niemal doskonały w swojej klasie
Obserwuj wątek
    • Gość: ASX Re: 100 tys. Scirocco IP: *.chello.pl 16.08.10, 08:03
      Moja siostra ma nowe Scirocco i jest super! dużo młodych wykształconych kobiet kupuje to auto
    • Gość: Prześmiewca Re: 100 tys. Scirocco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 08:21
      Widziałem to auto na żywo kilka razy. Pierwsze wrażenie: 'jedzie peżot 207'. Potem patrze.. nie, to coś brzydszego ! Na żywo to auto wygląda dużo gorzej niż na fotkach promocyjnych.
    • Gość: misio Re: 100 tys. Scirocco IP: *.galt.com.pl 16.08.10, 09:31
      odchodzący civic type r robi setkę w 6,6 bez turbiny i tych 265 KM/350Nm. wystarcza mu 201 KM i 194 Nm. zadziwiające....
      • Gość: astec Re: 100 tys. Scirocco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 09:58
        zadziwjajacy to jest twoj idiotyzm myslenia
        Civic moze i robi setke w 6.6 sekundy ale na papierze bo zaden test takich
        osiagow nie potwierdzil
        Wystarczy tylko lekko niekorzystna pogoda np mniej korzystna temperatura czy
        cisnienie powietrza i taki silnik wysokoobrotowy bardzo slabnie.
        To zadna sztuka zrobic wysokoobrotwy silnik ktory z pojemnosci 2.0 bez
        doladowania zrobi ok 250-270KM tylko takim czyms sie nei da jedzic
        normalnie na codzien
        I warto porownac zuzycie paliwa Typer wzgledem Scirocco 2.0T - roznica
        jest ok 2 litrow na korzysc VW
    • Gość: terefere Re: 100 tys. Scirocco IP: *.galt.com.pl 16.08.10, 09:50
      @ASX: sądze, że 98% młodych wykształconych kobiet nie ma kasy... a jeśli coś zarobią to raczej postarają się o kredyt na mieszkanie albo ślub - a nie na scirocco. do tego racjonalna młoda kobieta raczej zainwestuje w kombi, by mieć czym wozić dzieciaki i zakupy.
    • Gość: misio Re: 100 tys. Scirocco IP: *.galt.com.pl 16.08.10, 10:48
      @astec: zadziwiający to jest twój idiotyzm. nie ma czegoś takiego jak "idiotyzm myślenia" jest tylko idiotyzm. a może chodziło ci o debilizm, idiotyzm lub ociężałość umysłową? sprawdź czy coś z tego ciebie nie dotknęło. pamiętaj, że ewentualna diagnoza będzie wskazywała na niepełnosprawność intelektulaną w jakimś stopniu, bo podział na debilizm wyszedł już z użycia.

co ma spalanie do rzeczy. skąd je wziąłeś? z jakiegoś testu? jestem przekonany że te 6,5s do 100 scirocco to też są na papierze. bo wystarczy lekki wiatr itp.

większość danych drogi indiańcu powinny wynikać z hamowni. także twoje 6,5 jest również niemożliwe do uzyskania na co dzień.

Jeśli to żadna sztuka zrobić taki silnik 250-270 to go zrób. bardzo proszę. pewnie trudniej jest zrobić silnik, który ma z dwóch litrów taką samą moc z turbiną. co? idź na lizaka dzieciaku.

nie wiem czy słabnie czy nie bo mnie to nie interesuje. w ogóle mnie nie interesuje co masz do powiedzenia.
      • Gość: astec Re: 100 tys. Scirocco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 11:12
        spalanie wzielem z danych katalogowych ptysiu a wiec jest miarodajne
        wzgeldem siebie
        Otoz wlasnie hamownie potwierdzaja ze silnik Hondy nie trzyma parametrow

Silnik 2.0TSI parametry nawet wyzsze od deklarowanych
        www.rri.se/popup/performancegraphs.php?ChartsID=925
        Type R duze braki
        www.rri.se/popup/performancegraphs.php?ChartsID=138

z prostrych wzorow mozna wyliczyc elastycznosc silnika ktora w przypadku hondy
        jest wyjatkowo marna.Stad tez ten "lekki" wiatr znacznei bardziej bedzie
        wplywal na Type-r niz na VW 2.0T

A uzyskanie mocy okolo 270KM z 2 litow pojemnosci to zanda sztuka , taka
        moc ma kazdy samochod klasy S2000 lacznie z Skoda Fabia
    • Gość: Gosc Re: 100 tys. Scirocco IP: *.ikb.de 16.08.10, 10:58
      @terefere:
      no daj juz spokoj z tym szufladkowaniem :)

kobiety jak juz to gustuja w VW EOS, albo peugot 20oiles tam CC... scioroceceo czy jak sie to tam pisze to cos dla golfiarzy, ktorzy uwazaja, ze golf nie jest wystarczajaco oplywowy :)
    • Gość: tadek Re: 100 tys. Scirocco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 11:08
      @misio:

Może co do "idotyzmów" nie będę się wypowiadał, ale co do silnika wysokoobrotowego kolega "astec" ma rację. Takie wiertareczki jak "siwik" są bardziej podatne na ciśnienie czy temperaturę powietrza. W doładowanym 2.0 z VW może i 6.5 s do setki łatwo nie osiągniesz, ale i tak czas będziesz miał lepszy niż w Hondzie.

Po za tym żywotność silnika Typerów jest dużo niższa niż u VW. To już tak z każdym wyżyłowanym zbyt mocno silnikiem.
    • Gość: misio Re: 100 tys. Scirocco IP: *.galt.com.pl 16.08.10, 12:34
      @astec: hmm, no to może i nie trzyma. i co z tego. on właśnie nie ma turbo i cały urok na tym polega, że ma osiągi zbliżone do samochodów bez turbiny.

i cała napinka na fakt, że np. na innej wysokości gdzie jest inne ciśnienie lepiej zadziała silnik turbo niż N/A nie ma znaczenia.

może K20 w civiku po remapie i kilku innych zmianach też miałoby 270 i osiągi lepsze od doładowanego scirocco. pytanie jest dlaczego przy tak dużej mocy scirocco nadal nie jest szybki? zbyt duża masa?

a co się dzieje gdy do K20 dołączy się turbinę? szaleństwo. tyle że to inna liga.

• Gość: astec Re: 100 tys. Scirocco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 13:27
        jak sie czyta to co piszesz to mozna odniesc wrazenie ze zdecydowanie
        przekroczyles granice ktora wyznacza twoja wiedza.
        Wypisywanie bzdur typu
    • Gość: Gosc Re: 100 tys. Scirocco IP: *.ikb.de 16.08.10, 13:57
      chopaki! a to nie jest tak, ze jak sie chce PSow to wrzucam mala turbine do seja i mam 80koni? albo dlubie, szlifuje, ustawiam, piluje i mam 80koni?

a 80koni = 80koni?? no nie?? wiec poco ta dyskusja??
    • Gość: misio Re: 100 tys. Scirocco IP: *.galt.com.pl 16.08.10, 14:26
      @astec: wygląda na to że dostałeś udaru.

jakie bzdury? k20 + turbina? remap K20? zapraszam cię do użycia takiej wyszukiwarki co się zwie google i poszukania tego i owego na ten temat. proszę cię....

musisz popracować nad logiką swojej wypowiedzi. jeśli twierdzisz że 2.0T i type R mają zbliżone masy i moce i większych różnic być nie może - to teraz odpowiedz sobie na pytanie po jaką cholerę w VW turbina? czy może zwoje mózgowe nie pozwalają na logiczne wnioskowanie?

co ma tu do rzeczy w ogóle kwestia potencjału silnika? ale mimo tego ponowię fakt, że silnik ten można podkręcić spokojnie wyżej bez dużej utraty trwałości. natomiast tu mówimy o prostym porównaniu dwóch aut i ich osiągów.

coś ci się roi w twoim móżdżku!, gdzie założyłem brak możliwości rozwoju 2.0t? poczytaj sobie posty powyżej a jeśli nie potrafisz ich przeanalizować to poproś kogoś mądrzejszego od siebie.

i teraz słuchaj. honda nie sprzedaje silników, które się rozwalają jakoś przesadnie szybko a ich moc ok. 200 KM nie jest żadnym szczytem ich możliwości. te silniki działają i nie są awaryjne.

z uwagi, że rozpoczynasz jakąś gadkę na temat szczytów możliwości, mimo że masz ograniczone możliwości poznawcze to sobie pomyśl: czy do porównania dwóch masowo sprzedawanych aut w ogóle jest ta kwestia ważna.

zanim zaczniesz kogokolwiek pouczać sugeruję pograć trochę w szachy albo warcaby. a na dziś to wygląda wygląda na to że się z własnym wackiem na głowy zamieniliście.

• Gość: franek Re: 100 tys. Scirocco IP: *.xdsl.centertel.pl 16.08.10, 15:51
      misiu, jesteś upośledzony? Po co jest turbo miałeś po kolei wymienione. A jak się tak odwołujesz do Google do poszukaj testowego przyspieszenia 0-100 Civica i Scirocco 200 KM. Civic zawsze przegrywa o jakąś sekundę (7,0-7,1 vs 6,1). I naucz się używać Shifta.
    • Gość: franek Re: 100 tys. Scirocco IP: *.xdsl.centertel.pl 16.08.10, 15:51
      misiu, jesteś upośledzony? Po co jest turbo miałeś po kolei wymienione. A jak się tak odwołujesz do Google do poszukaj testowego przyspieszenia 0-100 Civica i Scirocco 200 KM. Civic zawsze przegrywa o jakąś sekundę (7,0-7,1 vs 6,1). I naucz się używać Shifta.
    • Gość: misio Re: 100 tys. Scirocco IP: *.chello.pl 16.08.10, 19:09
      a ty sie naucz używać entera...gdzie było coś wymienione po kolei? czy wy pracujecie w urzędach skarbowych?
    • Gość: ala Re: 100 tys. Scirocco IP: *.as.kn.pl 17.08.10, 10:32
      m nie ma cię tu? przecież 11 letnie polo lepsze od nowego scirocco
    • Gość: n Re: 100 tys. Scirocco IP: *.umwd.pl 17.08.10, 11:12
      Smutne, że 11-letnie auto jest dla kogoś szczytem ambicji...

A sirocco jest brzydkie, szczególnie z tyłu, gdzie widać rzeźbienie na siłę - jak poszerzoną dupę upchnąć na podwoziu golfa... To takie odcinanie kuponów od przeszłości, jak u fiata - sprzedawanie fiata bravo ze znaczkiem lancii delty... To już chyba lepiej kupić oryginał (bravo albo golfa)...
    • Gość: ASX Re: 100 tys. Scirocco IP: *.chello.pl 18.08.10, 07:33
      Moja siostra ma 29 lat i jest dentystką, ma Scirocco i jest zdecydowanie :młodą wykształconą kobietą" co więcej do zakupu Scirocco skłoniła ją koleżanka lat 32 - architekt ;-)
    • Gość: terefere Re: 100 tys. Scirocco IP: *.galt.com.pl 18.08.10, 11:36
      29 lat i 32 lata to młode? to stare już.... w moim przekonaniu młode to do 24-29
    • Gość: m Re: 100 tys. Scirocco IP: *.centertel.pl 18.08.10, 16:15
      n

Wolę moje Polo...jeździ tak samo a kosztuje 60 tys.zł mniej...

Smutne że ktoś wywala tyle kasy skoro to autko traci na wartości po 3 latach aż 50%...Frajer
    • Gość: Bejbe Re: 100 tys. Scirocco IP: *.chello.pl 18.08.10, 19:27
      he he he młodość zależy od tego ile samemu się ma lat ;-) jeśli ktoś jak ja ma 36 lat to 29 letnia doopcia jeżdżąca Scirocco jest jak najbardziej mniam do wyłożenia na stole ;-)
    • Gość: Samar Re: 100 tys. Scirocco IP: *.chello.pl 22.08.10, 07:50
      Scirocco jest dość chętnie kupowanym volkswagenem, nawet w Polsce trzeba czekać kilka miesięcy na odbiór auta i na placach nie zalegają gotowe do odbioru. Teraz zwłaszcza kupić limitowaną serię "shark edition" z dodatkowym wyposażeniem w dobrej cenie.
    • Gość: Śląsk Re: 100 tys. Scirocco IP: *.chello.pl 25.08.10, 06:48
      można pluć na vw ale kurczę jak się widzi takiego rekinka szalejącego na drodze to się gęba sama śmieje ;-) ja tak mam
    • Gość: Black Re: 100 tys. Scirocco IP: *.chello.pl 02.09.10, 07:22
      Tylko "Black Shark" ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka