Dodaj do ulubionych

Mitsubishi Spacestar

24.03.04, 11:43
Czy ktoś jeździ ? jakie opinie ? Jestem spokojnie (rozważnie choć nie
znaczy bardzo wolno) jeżdzącą kierowcą (czynią), potrzebuje samochodu po
mieście, na zakupy i 2 razy do roku na wakacje. Nadaje się ? (Aha poprzednio
jeździłam Accordem ale mi ukradli, był ciut za duży na miasto).

Dzięki
Obserwuj wątek
    • remo29 Re: Mitsubishi Spacestar 24.03.04, 12:23
      Ogladałem toto kilka dni temu. Za 60kilo pieniędzy dostępny silnik 1.6 z niezłym wyposażeniem (z klimą też). Z zewnątrz troszku leciwy, ale ja tam jestem konserwatystą. W środku bez ekstrawagancji, ale bez zarzutu. Za to miejsca zarówno z przodu i z tyłu caaaaałkiem sporo. Po zajęciu wygodnej pozycji na fotelu kierowcy przesiadłem sie szybciutko na tył i... nie dotykałem kolanami do tegoż fotela, a krasnalem nie jestem (186cm). Nie wiem jak to osiągnięto w aucie z 2,5-metrowym rozstawem osi. Bagażnik w granicach 340-350 litrów. Nie jest to rekord, ale dzięki prawie pionowej klapie tylnych drzwi, po zdjęciu tylnej półki można przewieźć naprawdę sporo rzeczy. Przestrzeń oczywiście można powiększyć dzięki składanym fotelom.
      Na jazdach próbnych jeszcze nie byłem ("auta się cliły"), ale może i dobrze, bo jeszcze sie podjaram... ;)
    • Gość: ja Re: Mitsubishi Spacestar IP: 62.233.205.* 24.03.04, 14:28
      Ja też jestem kierowczynią i tak się składa, że od 3 miesięcy jeżdżę Space
      Starem. Wczesniej przez 2 lata miałam większy samochód - kombi, tzn. dłuższy o
      50 cm, ale teraz wcale mi nie brakuje tych 50 cm. Space Star jest świetny i nie
      zastanawiaj się tylko kupuj, a będziesz na pewno bardzo zadowolona, zwłaszcza
      do takich celów. Ja mam diesla i nie mogę narzekać na jego zwinność, a
      słyszałam że w benzynie nieźle pomykają.
      Poza świetnymi walorami jezdnymi to jest on po prostu śliczny w środku, ma
      bardzo ładne wykończenia, a przede wszystkim wygodny. Nie wiem jak u ciebie ze
      wzrostem, ale ja jestem niska i nigdy nic nie widziłam, a tu w końcu wszystko
      widzę, bo wysoko się w nim siedzi.
      Często jeżdżę w trasy, w 3 miesiące zrobiłam nim ponad 5000 km i cały czas go
      wychwalam.
      Wyposażenie w wersji podstawowej też niczego sobie:klimatyzacja manualna, ABS,
      EBD, wspomaganie, centr.zamek,elektrycznie otwierane szyby z przodu,
      podgrzewane lusterka, dużo schowków...
      Radio firmowe podobno nie jest najlepsze ale nie ma go w wyposażeniu w
      podstawowej wrsji.
      Szczerze polecam.
      • agatka_s Re: Mitsubishi Spacestar 24.03.04, 14:53
        A jak jest z bagażnikiem ? Accord to miał olbrzymi, jak jechałam na narty to
        mogłam pół chałupy zabrać. Tu mam wrażenie, że ten bagażnik taki jakiś
        niepakowny ???

A jak się go parkuje ?, mój Accord był pod tym względem kiepski, dwa razy
        walnełam tyłem o coś.

dzieki
        • Gość: ja Re: Mitsubishi Spacestar IP: 62.233.205.* 24.03.04, 15:33
          No wiadomo, nie jest to taki bagażnik jak był u mnie w kombi, czy u ciebie w
          Accordzie. Ten ma 370 l, o ile mnie pamięć nie myli. Jest wyższy, ale krótszy
          niż w "normalnym" samochodzie. Na nartach już nim byłam w dwie osoby i czy to
          kombi, czy nie, to nawalone rzeczy conajmniej jak w taborze cygańskim, narty
          też się zmieściły do środka. W razie jakby co, to w Space Starze są relingi
          dachowe i możesz sobie kupić bagażnik na narty, czy na co tam będziesz chciała.
          Po prostu trzeba trochę inaczej pakowac rzeczy, myślę że to kwestia
          przyzwyczajenia. Nie codziennie pakujesz pół chałupy, a na wielkie zakupy to
          spokojnie wystarcza.
          Co do parkowania to nie narzekam. To skrętny samochód. Widocznośc dobra. Poza
          tym po parkowaniu dużym samochodoem jak Accord nie powinnaś mieć problemów.
          Najlepiej idź do salonu, przymierz się do niego, przejedź, obejrzyj wszystko.
          Napisz jak wrażenia.
          Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to nie krępuj się, chętnie odpowiem, ale
          dopiero w piątek.
          Pozdrawiam!
    • Gość: Pa-ul Re: Mitsubishi Spacestar IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.03.04, 19:14
      Zobacz forum o SS, to pomoze Ci na pewno:
      forum.wsieci.pl/index.php?sid=5ee415e0be13156484eb2904ede59c57

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka