Gość: M IP: *.farmacol.com.pl 28.09.10, 11:24 Nareszcie. Już myślałem, że się dziś nie doczekam :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: zenit Re: Motodziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 11:26 To samo ja. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: dominicus18 Re: Motodziennik IP: 193.0.125.* 28.09.10, 11:34 Chyba jest coś nie tak, bo odcinek kończy się po 58 sekundach:( Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Motodziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 11:34 Nareszcie:) Bardzo fajny odcinek. Dokładnie tak Panie Jacku już widze tych pewniaków " Nie martw sie kotku sam zachamuje" i bum:) A co do laguny sam na nią czekam aż spadnie troche. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: MotoFan Re: Motodziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 11:35 ssa i ciągnie jak milion dolarów:) Ekstra odcinek- dawno tak się nie uśmiałem:)) a możę zamiast Laguny- Brera? z V6 rzecz jasna. Link Zgłoś
Gość: Poor Bob Re: Motodziennik IP: *.gemini.net.pl 28.09.10, 11:41 Tak to jest z tymi systemami bezpieczeństwa - najważniejszym i tak jest kierowca. Co do tych coupe - generalnie nie przepadam za tym typem samochodu, ale Peugeot 407 zgodzę się, brzydki nie jest. Alfa też w zasadzie ciekawa. Tylko Renault jakoś mi kompletnie nie pasuje. __ BolechowiceWilla.notlong.com Link Zgłoś
Gość: wer Re: Motodziennik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.10, 11:44 czekam na wiadomości o rabunkach "na Volvo", czyli wychodzi gangster na drogę, samochód sam grzecznie staje, a potem ... wiadomo. Link Zgłoś
Gość: bj Re: Motodziennik IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 28.09.10, 11:59 Dla mnie na 1 miejscu jest BMW M6. I stare, ale przede wszystkim nowe M6 wyglądają genialnie jak na swoje czasy, a prowadzenie.. 507KM... miodzio. Link Zgłoś
Gość: tmk Re: Motodziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 12:05 powoli za dużo elektroniki wnika w nasze auta , kierowca wkrótce nie będzie potrzebny :( co do 406 coupe to mam kolegę który prowadzi hurtownie części do francuzów , i ponoć nie ma gorzej wykonanego i bardziej awaryjnego auta! szczególnie kiepska jest wersja z v6 , ale fakt auto ładne odcinek ciekawy - wreszcie bez aut hybrydowych i elenktycznych! tak trzymać! co do sebringa to bolą oczy od patrzenia na te plastiki :) , zawsze miałem wrażenie że ta alfa jest jakaś strasznie krótka i tak jest w rzeczywistości :) Link Zgłoś
Gość: miatoł Re: Motodziennik IP: *.internetia.net.pl 28.09.10, 12:08 Bardzo fajny odcinek! Tylko trochę późno:) Link Zgłoś
pandzik Re: Motodziennik 28.09.10, 12:11 Zawodne pomysły volvo mnie rozbrajają. Niebezpieczne zabawki, które mogą negatywnie wpłynąc na nadszarpnięty wizerunek auta. Trzeba uważać. Link Zgłoś
Gość: Szaweł Re: Motodziennik IP: 94.254.177.* 28.09.10, 12:30 Bardzo fajne zestawienie... Wszystkie samochody idealnie trafiły w mój gust :) no może poza Sebringiem. Link Zgłoś
Gość: karlos Re: Motodziennik IP: *.chello.pl 28.09.10, 12:38 Skoro 406-ka się załapała to i Honda Prelude ostatniej generacji być powinna... Link Zgłoś
Gość: Apollo Re: Motodziennik IP: *.home.aster.pl 28.09.10, 12:41 Ale tytuł. Polecam węgiel albo pektynę. Link Zgłoś
Gość: zimmny Re: Motodziennik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.10, 12:44 Bardzo fajny odcinek, zawsze bawiły mnie systemy bezbieczeństwa które pogarszają bezpieczeństwo. Przysłowiowy amerykanin po tygodniu jeżdżenia przestanie używać hamulca bo przecież zachamuje samo. I wypadek gotowy. I niech nikt nie mówi że to tylko awaryjnie. Prawie każdy człowiek ma z tyłu głowy, że jak coś naprawi jego błędy to po co ma uważać jak jedzie i świadomie czy nie jeździ bardziej niebezpiecznie. Link Zgłoś
Gość: fox Re: Motodziennik IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.09.10, 12:48 jak to v60 wyglada:OOOO Link Zgłoś
Gość: SaabFan Re: Motodziennik IP: *.static.vip-net.pl 28.09.10, 12:50 Takie BMW M3 i Alfa to mi się marzy w moim garażu obok Saaba oczywiście, bardzo ciekawy ranking!! Na początku muszę jednak kupić garaż. Samochód Pana Jacka na auto tygodnia Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Motodziennik IP: *.icpnet.pl 28.09.10, 12:59 "a możę zamiast Laguny- Brera? z V6 rzecz jasna." rzecz jasna ? silnik zdecydowanie za ciężki do tej alfy - optymalny wybór do tej alfy to 1,75TBI - o niebo lepsza jednostka :) Link Zgłoś
Gość: gosć Re: Motodziennik IP: 195.116.98.* 28.09.10, 13:04 Oprócz nowego Passata bardzo podoba mi sie koszulka prowadzącego,sam chętnie zakupiłbym taką(skocz.pl/fajnerzeczy ) Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Motodziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 13:19 Wydaje mi się że zamiast GT bardziej pasowałaby tu Brera. GT jest na płycie 147, więc do segmentu C bardziej można ją zaliczyć, natomiast Brera dzieli płytę z 159. Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Motodziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 13:21 Nie wydaje mi się, żeby generalnie elektroniki było za dużo w samochodach, bo bez niej niewiele nowoczesnych układów i systemów jest w stanie istnieć lub funkcjonować na tyle dobrze, by zadowolić kierowców. Tam, gdzie elektronika zastąpiła układy mechaniczne, wzrosła funkcjonalność i niezawodność (np. tempomat). Inne systemy bez elektroniki praktycznie są nie do zrobienia (np. kontrola stabilności jazdy). Niestety, wpadki Volvo, czy wcześniejsze problemy Mercedesa oraz BMW (pokazane kiedyś w MD) dają do myślenia. Wygląda na to, że nawet firmy słynne z solidności i dbałości o bezpieczeństwo potrafią wypuścić na drogi ewidentnie buble. Jeśli Volvo sobie z tym nie radzi, to mam wierzyć, że poradzi sobie Fiat, Ford albo Renault? Przy okazji elektroniki, to jeśli ktoś dokładnie śledził rozwój sytuacji z pedałem gazu Toyoty, mógł się przekonać, że właśnie elektronika była jedynym solidnym i bezpiecznym elementem systemu. Pedały bywały za długie, właziły pod dywanik, dostawały oporów mechanicznych, ale z ich elektroniką można było bez obaw lecieć w kosmos. Jak dotychczas nawet NASA nie znalazła tam nic złego. Może tak naprawdę tylko Japończycy są w stanie wykazać się wystarczającą starannością, cierpliwością i uporem, by takie systemy testować i poprawiać latami, aż będzie zupełnie pewne, że to już działa bez zarzutu? Może właśnie dlatego najbardziej zaawansowanych systemów jeszcze nie oferują? Link Zgłoś