Gość: Gość IP: *.cdma.centertel.pl 04.10.10, 17:13 Taktyka jest dobra - Seat podupada ostatnimi czasy więc danie niższej ceny brata bliźniaka powinno pomóc... choć różnica mogłaby być troszkę większa bo ciężko odwieźć potencjalnych klientów od vw Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: xyz* Re: Alhambra tańsza od Sharana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.10, 18:26 Seat należy do VAG czyli i tak kasa zostaje "w rodzinie" :D Link Zgłoś
Gość: hm Re: Alhambra tańsza od Sharana IP: *.jmdi.pl 04.10.10, 19:55 VAG zawsze da Seatowi "ciut" gorsze plastiki albo tapicerkę, więc przy braku różnicy w cenie (bo różnica 4 tys. przy kwotach rzędu 100 tys. to śmiech) sprzedaż Alhambry będzie śladowa. O ile w PL w ogóle znajdą się chętni na nowe vany VAG-a po 120-130 tys. z rozsądnym silnikiem i konfiguracją Link Zgłoś
Gość: frodo Re: Alhambra tańsza od Sharana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 20:22 Pójdziesz potargować się w VW i też zejdziesz o te 3-4tyś. Jakie teraz upusty oferują. Można popatrzeć. Albo będą kontynuować obecną ofertę kredytową. Nie wiem czy to pomoże Seatowi konkurować. Link Zgłoś
Gość: Ambitny Re: Alhambra tańsza od Sharana IP: *.static.ptr.magnet.ie 04.10.10, 21:55 No troche niewieleka ta roznica cenowa, jak na Seata. Mogli by sie troche bardziej postarac. -------------------- Zobacz profil F1 2010 - Gra na Facebooku. Najświeższe informacje o F1 2010 - symulacji Formuły 1 firmy Codemasters. www.facebook.com/pages/F1-2010-Gra/149181418444071?ref=sgm Link Zgłoś
hoovercraft Re: Alhambra tańsza od Sharana 04.10.10, 23:31 Jeżeli opcje w VW są wycenione tak absurdalnie jak zawsze, a w Seacie będzie część z nich w standardzie, to realna różnica w cenie może całkiem znacznie uróść. Poza tym, część osób wybierze Seata tylko dlatego, że im się bardziej podoba, albo że mają złe skojarzenia z VW, na przykład posiadacze 2.0 TDI-PD :D Link Zgłoś
Gość: v Re: Alhambra tańsza od Sharana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 00:01 @hoovercraft: realna różnica w cenie może całkiem znacznie __uróść__. Haha gościu! Polszczyzna! Co do tematu, moim zdaniem różnica w cenie jest pomijalna. Na granicy negocjacji w salonie. Nie oglądałem i nie przymierzałem się do tych aut (i nie mam zamiaru, nie interesują mnie vany), ale logicznym wyborem wydaje się VW. Seat jest jak Skoda, cena powinna być dużo niższa. Link Zgłoś
Gość: Bejbe Re: Alhambra tańsza od Sharana IP: *.chello.pl 05.10.10, 07:26 Jak ktoś dobrze ponegocjuje w salonie VW dostanie Sharana w podobnej cenie co Alhambrę a jak uczy doświadczenie to potem zaprocentuje przy odsprzedaży. Niby auta identyczne ale VW jakoś bardziej trzyma cenę Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Alhambra tańsza od Sharana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 10:48 Właśnie koncern VW dał narzędzie do ręki kupującym dla których znaczek na masce ( VW czy Seat) nie jest najważniejszy. Bo sumarycznie i tak kasa zostanie w rodzinie VW, pytanie tylko którzy dealerzy zarobią lub czy zarobią wogóle ---------------------------- trynid.pl - auta na stokach u dealerów Link Zgłoś
Gość: Samar Re: Alhambra tańsza od Sharana IP: *.chello.pl 06.10.10, 07:02 Faktem jest, że Seat od kilku lat przynosi Volkswagenowi poważne straty. Stylistyka większości modeli Seata rozmija się jak widać z gustami klientów i pwenie dlatego Alhambra tak mocno przypomina Sharana. Niemcy nie chcą już eksperymentować i chcą uporządkować Seata Link Zgłoś
Gość: Spoko Re: Alhambra tańsza od Sharana IP: *.chello.pl 02.11.10, 07:26 Nawet te 5 tys zł różnicy jest sensowne bo te auta są naprawdę takie same. Jak pokazuje poziom cen używanych Seatów nie są one wcale tańsze od porównywalnych modeli VW. Magia marki VW rozciąga się też na Seaty Link Zgłoś