edda12 14.10.10, 20:02 Bardzo prosze o pomoc mam w asx felgi alumki a chcę wymienic na zimę na felgio stalowe a co z śrubami muszę kupić nowe czy tamte będa pasować? Link Zgłoś Obserwuj wątek
v-6 Re: Proszę ! felgi mitsubishi asx 14.10.10, 21:49 Prawie na pewno musisz kupić śruby do tych stalowych felg. Chyba że kupujesz oryginalne felgi stalowe w ASO, wtedy może być różnie. W samochodach Volkswagen AG śruby do fabrycznych felg alu i stalowych są identyczne. Ale np. miałem toyotę z oryginalnymi felgami stalowymi i dokupionymi w ASO oryginalnymi alu i potrzebne były dwa komplety śrub. Ale to oczywiście w ASO Mitsubishi ci powiedzą. Pozdrawiam v-6 Link Zgłoś
gringo68 Re: Proszę ! felgi mitsubishi asx 19.11.10, 14:01 też trzeba dokupić, z reguły stalowki mają 4 śruby na koło, alufelgi 5 Link Zgłoś
qqbek Re: Proszę ! felgi mitsubishi asx 19.11.10, 16:19 miralon napisał: > Ty to na poważnie ? Albo się nabijał, albo ktoś mu gdzieś dodatkową dziurkę wywiercił i przez przypadek lobotomii się dopuścił ;) Link Zgłoś
v-6 Re: Proszę ! felgi mitsubishi asx 20.11.10, 00:05 miralon napisał: > Ty to na poważnie ? Gdyby jednak na poważnie, to uprzedzam, iż należy przykręcać 4-o otworową felgę do 5-o otworowej piasty. Nigdy odwrotnie, albowiem widać będzie ten niepotrzebny otwór w feldze. Pozdrawiam v-6 Link Zgłoś
mrukmrukmruk Re: Proszę ! felgi mitsubishi asx 19.11.10, 13:20 Zobacz na stronę 1234opony.pl, oni mają spory wybór felg, co do śrub powinni także doradzić. Mają spoko wyszukiwarkę, znajdzie ci odpowiednie felgi do twojego auta. Link Zgłoś
dewulot1 Panowie doktorzy 19.11.10, 19:43 Nie dawajcie diagnozy bez obejrzenia pacjenta. Sruby pasujace do obecnych felg aluminiowych moga nie pasowac nawet do jakichs innych felg aluminiowych, a co dopiero do stalowych. Ze wzgledu na ksztalt "gniazda" pod lbem, albo ze wzgledu na dlugosc sruby. Do autorki watku: Jedyne co mozesz zrobic to pojechac do warsztatu z nowymi felgami i tam Ci powiedza po pierwsze czy te felgi pasuja do samochodu i po drugie czy potrzebujesz nowych srub. Link Zgłoś