Gość: zbig IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.04, 13:23 Zastanawiam się nad kupnem, może ktoś z forumowiczów już jeździ i podzieli się swoimi spostrzeżeniami. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Mar poszukaj na forum - było o tym już mnóstwo IP: *.skorosze.2a.pl 08.04.04, 13:25 ja chyba jednak bardzioej byłem zadowolony z Marei... Link Zgłoś
Gość: Feliks Re: czy STILO to dobry samachód ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.04, 13:29 Zobacz na www.autocentrum.pl - Oceń swoje auto Link Zgłoś
Gość: Braził Re: czy STILO to dobry samachód ?? IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 08.04.04, 14:01 Jak na Fiata to może i niezły. Ale Fiat to zawsze Fiat. Marna marka. Wiem bo miałem. pzdr Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: czy STILO to dobry samachód ?? 08.04.04, 14:03 Ja sobie przysieglem trzymanie sie z daleka od wszelkich produktow tej marki. -- 480 KM w 2 kawalkach. Szkoda ze nie w jednym... Link Zgłoś
andre_234 Re: czy STILO to dobry samachód ?? 08.04.04, 14:03 Zaletą Fiata jak do tej pory były niskie ceny. Stilo nawet tej zalety nie ma. pzdr Link Zgłoś
edek40 Re: czy STILO to dobry samachód ?? 08.04.04, 14:11 Racja. Jednak w salonie nie informowali o czestosci i drogosci serwisu nawet jak zakup mial sensowny poziom. Bardzo szybko odbijali sobie nizsza cene na koniecznym serwisowaniu. Link Zgłoś
Gość: Kaszana Re: czy STILO to dobry samachód ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 14:14 Odpowiadałem już raz na identyczne pytanie,ale powtórzę. Użytowałem przez coś około 5 dni Stilo kombi( to się nazywa chyba Multiwagon) 1,9 JTD 115KM,przejechałem nim kilkaset kilometrów. Z tego co pamiętam: *niska jakość wykonania - grzechotanie w drzwiach i desce rozdzielczej *zbyt miękkie zawieszenie,zniechęcające do dynamicznej jazdy *chyba najsłabszy punkt samochodu-zdecydowanie zbyt mocne,w ogóle nie dające "czucia" wspomaganie kierownicy.Nie wiem po co dodano funkcję"city",która jeszce bardziej ułatwia krecenie kierownicą *braki w ergonomii-prawie niemożliwe jest zaciągnięcie hamulca ręcznego przy opuszczonym podłokietniku *niewygodne,dziwnie wyprofilowane fotele *wersja którą ja jeździłem posiadała kierownicę,która wyglądała jak przeniesiona z auta o kilka klas niższego *mocne wibracje silnika,przenoszące się wyraźnie np. na kierownicę *silnik mało dynamiczny,ale oszczędny Więcej na razie nie pamiętam. Link Zgłoś
Gość: refiusz Re: czy STILO to dobry samachód ?? IP: 151.92.176.* 08.04.04, 14:37 > Użytowałem przez coś około 5 dni Stilo kombi( to się nazywa chyba Multiwagon) > 1,9 JTD 115KM,przejechałem nim kilkaset kilometrów. Ja uzytkuje Stilo od 2 lat - 60K km > Z tego co pamiętam: Z tego co ja pamietam ;) > *niska jakość wykonania - grzechotanie w drzwiach i desce rozdzielczej ciezko to ocenic, jezeli tak bylo to faktycznie kibel. W moi jakosc wykonczenia jest na bardzo przyzwoitym poziomie a jakosc materialu z jakiego jest deska rozdzielcza uwazam za jedna z lepszych w tej klasie aut. > *zbyt miękkie zawieszenie,zniechęcające do dynamicznej jazdy to jest subiektywne odczucie, jedni preferuja komfortowe nastawienia zawieszenia inni sportowe i sztywne. Swoja droga czy on naprawde jest az tam miekki, szczegolnie Multiwagon ktory ma inna konstrukcje tylnego zawieszenia. > *chyba najsłabszy punkt samochodu-zdecydowanie zbyt mocne,w ogóle nie dające > "czucia" wspomaganie kierownicy.Nie wiem po co dodano funkcję"city",która > jeszce bardziej ułatwia krecenie kierownicą podobnie jak wyzej, w prasie albo krytykuja albo sie zachwycaja. Generalnie jak ktos lubi lekko bedzie zadowolony jezeli preferuje bardziej przelozenia a'la alfa 147 czy Ford Focus nie bedzie zadowolony. Sytuacje poprawia (zarowno w zakresie twardosci zawieszenia jak i prowadzenia) montaz felg 16" > *braki w ergonomii-prawie niemożliwe jest zaciągnięcie hamulca ręcznego przy > opuszczonym podłokietniku no tutaj albo rybki albo akwarium. Jezeli chcesz wygodny czytaj dlugi i szeroki podlokietnik to nie da sie inaczej. Ale fakt, jak podlokietnik jest opuszczon7y ciezko jest sie dostac do recznego. Niemniej ja wole sie poswiecic i wole to rozwiazanie anizeli podlokietniki jakie spotkałem w 307 (bardzo waskie, jak podpurki w fotelach biurowych) czy tez w Corolli (bardzo krotki i twardy) > *niewygodne,dziwnie wyprofilowane fotele podobno w nowych sa lepiej wyprofilowane. Dodam ze na poczatku tez mialem takie wrazenie, teraz jestem z nich super zadowolony ale one sa inne niz w aucie ktorym jezdziles > *wersja którą ja jeździłem posiadała kierownicę,która wyglądała jak >przeniesion a z auta o kilka klas niższego ??? tzn jaka, grubosci malego palca, wielka jak w traktorze ?? > *mocne wibracje silnika,przenoszące się wyraźnie np. na kierownicę mam benzyne wiec ciezko mi ocenic, ale jezdzilem tez JTD i Mjet i jedynie w przypadku JTD na wolnych obrotach troche IMO za mocno drzy. Podczas jazdy nie czuc wibracji > *silnik mało dynamiczny,ale oszczędny no 275Nm i 115Km uwazasz ze malo dynamiczny, ja uwazam wrecz odwrotnie, szczegolnie w przypadku nowego Mjeta 140km i 305Nm > Więcej na razie nie pamiętam. i tak sporo ;) pozdrawiam, Link Zgłoś
Gość: vd takie tam przemyslenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 17:52 > *niska jakość wykonania - grzechotanie w drzwiach i desce rozdzielczej zdarza sie wszystkim nawet tym z najwyzszej polki, wszystko zalezy od egzemplarza, moje stilo po dwoch latach np.......milczy. Bylem na jezdzie probnej nowym c-maxem tam trzeszczalo z kazdej strony. > *zbyt miękkie zawieszenie,zniechęcające do dynamicznej jazdy pozory i kwestia przyzwyczajenia, dla mnie idelny kompromis pomiedzy duzym komfortem, a bezpieczenstwem (mam rodzine), nie wiem jak szybko jechales ale ja jezdzilem tym autem na granicy mozliwosci silnika i prowadzi sie idealnie. > *chyba najsłabszy punkt samochodu-zdecydowanie zbyt mocne,w ogóle nie dające > "czucia" wspomaganie kierownicy.Nie wiem po co dodano funkcję"city",która > jeszce bardziej ułatwia krecenie kierownicą dla mnie i 99% uzytkownikow fiatow funkcja CITY to rewelacja, niewyobrazam sobie ze moglbym miec auto bez takiego wynalazku, do krecenia po miescie polecam. Do mniejszego wyczucia kierownicy (mniejszego niz np. w bravie, marei) mozna sie przyzwyczaic, zalezy jakich emocji oczekujesz od pojazdu, taki pojazd sobie wybierasz, ja szukalem komfortowego, dobrze wyposazonego, jak najbardziej funkcjonalnego auta za przyzwoita kase, > *braki w ergonomii-prawie niemożliwe jest zaciągnięcie hamulca ręcznego przy > opuszczonym podłokietniku i co z tego? podlokietnik mozna podniesc (3 pozycje), o zaciagnietym recznym przypomina komputer dzwiekiem, podlokietnik w stilo jest przy tym super wygodny. ( z praktycznym schowkiem ) > *niewygodne,dziwnie wyprofilowane fotele no coz ja musze z tym zyc :) > *wersja którą ja jeździłem posiadała kierownicę,która wyglądała jak przeniesion > a > z auta o kilka klas niższego racja ale od tego mam opcje kierownica i lewarek w skorze, od razu sie zdecydowalem jak widzialem ten plastik w standardzie > *silnik mało dynamiczny,ale oszczędny jtd malo dynamiczny? , do czego porownujesz ? do subaru imprezy? pozdrawiam Link Zgłoś
kjtd Re: takie tam przemyslenia 08.04.04, 23:56 > > *silnik mało dynamiczny,ale oszczędny > > jtd malo dynamiczny? , do czego porownujesz ? do subaru imprezy? jezeli chodzi o dynamike to rewelacja, zwłaszcza silniki JTD, jezeli ktoś chce mocniejszych wrazen to polecam 2.4 JTD lub benzynowy 2.0 20V, mają umiarkowane zużycie paliwa biorąc pod uwagę uzyskaną moc Link Zgłoś
kjtd Re: takie tam przemyslenia 09.04.04, 00:25 a przepraszam, nie ma już 2.4 jtd, zamiast 2.0 zrobili 2.4 benzyne, troche bez sensu, bo te silniki wyśmienicie sprawowały się w marysi, zwłaszcza ten 2.0 Link Zgłoś
Gość: johndoe Re: czy STILO to dobry samachód ?? IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.04, 08:42 > Odpowiadałem już raz na identyczne pytanie,ale powtórzę. > Użytowałem przez coś około 5 dni Stilo kombi( to się nazywa chyba Multiwagon) > 1,9 JTD 115KM,przejechałem nim kilkaset kilometrów. > Z tego co pamiętam: > *niska jakość wykonania - grzechotanie w drzwiach i desce rozdzielczej > *zbyt miękkie zawieszenie,zniechęcające do dynamicznej jazdy ... *mocne wibracje silnika,przenoszące się wyraźnie np. na kierownicę > *silnik mało dynamiczny,ale oszczędny > Więcej na razie nie pamiętam. niech zgadne. byles 50 kierowca sluzbowego samochodu? pzdr Link Zgłoś
Gość: refiusz Re: czy STILO to dobry samachód ?? IP: 151.92.176.* 08.04.04, 14:23 Mysle, ze to pytanie powinienes zadac tutaj autokacik.pl w forum Stilo. Na tym forum nie otrzymasz odp. na zadane pytania, tylko historie w stylu Fiat to gowno itd. generalnie opinie bezuzyteczne. Ja ujezdzam Stilo od 2002 roku. Jestem zadowolony i polecam to auto. Link Zgłoś
Gość: zbig Re: czy STILO to dobry samachód ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.04, 15:17 dzięki za radę na autokącik pl faktycznie się można czegoś dowiedzieć na interesujący mnie temat, tu w większości to tylko same stereotypy: VW do dupy Fiat do niczega Francuzy jeszcze gorsze Skoda bajkowa a japońce "nigdy niewidziałem zepsutej toyoty" Link Zgłoś
Gość: AdM Re: czy STILO to dobry samachód ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 16:49 ja spróbuję tutaj. użytkuję stilo pół roku, a w zasadzie żona. 5d, silnik 1,2 80km, wyposażenie podstawowe. moje spostrzeżenia: silnik: zalety:bezszelestny, bezwibracjny, pali 7,3 po mieście, ładnie się rozkręca, wady: moc. na miasto wystarcza, na trasę to się nim bym nie zapuszczał. wnętrze: b. komfortowe, jakość niektórych plastików rewelka, ale niektóre słabe(np na drzwiach. fotele przednie jednak fatalne, plecy nie bolą jedynie przy wysokim ustawieniu siedziska. ogólnie dużo miejsca. zawieszenie: b. komfortowe, duże kółka, przechyla się na zakrętach, sprawia wrażenie ciężkiego auta, ale bez jakichś ewidentnych wad typu: odjazd tyłu, bądź przodu. co jeszcze? usterki? na razie brak, oprócz lekkiego gwizdu, ale to ewidentna wina uszczelki drzwi. w sumie to bardzo polecam, bo to miłe, komfortowe autko, porównywalne z konkurencją, może nie najlepsze (może z wyjątkiem komfortu), ale porównywalne. No i przede wszystkim tańsze od konkurencji. pzdr Link Zgłoś
Gość: vd Re: czy STILO to dobry samachód ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 17:28 mam stilo 1,6 dynamic 5d od 2 lat, przejechalem do tej pory 44000 km, plusy: duzo miejsca wewnatrz, dobre wyposazenie wersji dynamic w specyfikacji z poczatku produkcji (6xairbag, asr itp) przyzwoite wykonczenie wnetrza ponadprzecietna funkcjonalnosc, szczegolnie przydaje sie przesuwana i rozkladana tylna kanapa, duzo schowkow i funkcjonalne kieszenie w drzwiach (z przodu z wydzielonym miejscem na butelki 0,5) wazne dla kogos kto lubi porzadek :) przyzwoite zintegrowane radio CD z niezlym brzmieniem (dla kogos kto lubi bassss), duze guziki swietna, precyzyjna skrzynia biegow, niezle hamulce ASR - wspaniale urzadzenie zwlaszcza zima skuteczna klimatyzacja rozbudowany, uzyteczny komputer, fajna rzecz do zabawy na parkingu lub w korkach :) dobre komfortowe zawieszenie, niezle tlumi dziury, bardziej slychac niz czuc ale nie mozna powiedziec ze jest glosne bardzo pewne prowadzenie auta zwlaszcza przy duzych predkosciach (na autostradzie bez problemu wykrecilem 200km/h, auto jedzie jak przy 120, w srodku ciszej niz przy 140) bardzo, bardzo fajna funkcja CITY, dla leniwych do jazdy po miescie niesamowita sprawa dobre swiatla (wszystkie, te w srodku tez) elektrycznie otwierany bagaznik, dla kogos kto mial wczesniej otwierany z wewnatrz to rewolucyjne rozwiazanie klapa slinika na teleskopach akceptowalne spalanie miasto 8,4-9,2 trasa 6,9-7,4 (zalezy od klimy i nogi) podswietlenie zegarow w stylu NASA klimatyzowany schowek w desce wygodne schowki w bagazniku i pojemna szuflada pod podloga minusy kiepska pozycja za kierownica - pomimo regulacji kierownicy w dwoch plaszczyznach, wysokosci fotela i reg. ledzwiowej oraz zaglowka, ciezko jest mi sie usadowic ( mam 176 cm i 80 kg), pozycja pasazera to juz granda ergonomiczna pozycja w stylu u cioci na imieninach wystajace regulatory nawiewow zaslaniaja czesc swoich ikonek, latwo pomylic je na poczatku z gala od radia, podlokietnik troche przeszkadza w operowaniu dzwignia jesli korzystasz z niskiego ustawienia zle zamontowana dzwignia regulacji wys. fotela, wsiadajac-wysiadajac naciskasz tylkiem i trzeba poprawiac (swoja droga fiat zamienil swoje swietne rozwiazanie z bravy na badziewiarny patent VW) za glosna dmuchawa nawiewow, juz na drugim biegu halasuje jak w bravie/marei na 4, slabo wyciszony silnik, w bravie bylo znaczniej lepiej (tez 1,6) a marea to przy stilo mercedes pod tym wzgledem w zimie dlugo nagrzewa sie silnik, brava byla wyraznie szybsza silnik 1,6 to absolutne minimum do tego ciezkiego auta, na trasie nie ma problemow ale jak pojawiaja sie gory to zaczyna byc pod gorke :) kolorystyka wnetrza (szaro-czarno i ponuro) podczas jazdy po nierownosciach lekko buja na boczki usterki na poczatku skrzypialy zawiasy w drzwiach, ASiO usunelo to od reki wymieniono po roku na moje zyczenie tapicerke na siedziskach z przodu, poniewaz wyraznie sie wygniotla i zaczela przecierac, obecnie fiat wycofal ten rodzaj tapicerki ze sprzedazy, jedna spalona zarowka z przodu (fatalny dostep) wymienono gumowa nakladke na pedal sprzegla, wytarla sie (nowa tez sie juz wytarla) permanentne skrzypienie z tylnego zawieszania od poczatku, slyszalne tylko podczas zmiany srodka ciezkosci auta na boki (zakret plus dziura), podobno wada fabryczna tylnego zawieszenia dtyczaca modeli do polowy 2002, jestem w trakcie zalatwiania wymiany glupie komunikaty komputera LOW OIL LEVEL pojawiajace sie jakies 7000 km przed przegladem, choc poziom oleju jest ok ogolnie auto jest przyjemne, nie sprawia klopotow poza duperelami, ale po to mam dwa lata gwarancji, fajnie sie prowadzi i mozna powiedziec ze jest komfortowe jak na kompakt, nie bez znaczenia jest przestronnosc i naprawde duza funkcjonalnosc sprawdzona podczas wypadow wakacyjnych, dla samotnika srednio interusujaca propozycja ale dla rodzinki z dwojka dzieci idealny wybor, jak dla mnie najbardziej denerwuje mnie pozycja za kierownica, a raczej jej brak oraz za glosny silnik nie pasujacy do ogolnego wrazenia komfortu w srodku, Obecnie tankuje supreme na statoil i silnik chodzi idealnie, tzn. prawie go nieslychac, poza tym autko ciagnie jakby plynniej. Polecam to paliwo wszystkim. Najwazniejsze jednak ze po dwoch latach uzytkowania tego auta bardzo lubie nim jezdzic, praktycznie nie chce sie z niego wysiadac. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: zbig Re: czy STILO to dobry samachód ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.04, 18:33 wielkie dzięki za tak wyczerpujące info, zaczynam się coraz bardziej skłaniać do zakupu tego wózka, zewnętrznie mi się bardzo podoba jak jeszcze trafię tu i ówdzie na kilka pozytywnych opini to chyba się zdecyduję Link Zgłoś
greenblack Re: czy STILO to dobry samachód ?? 08.04.04, 18:37 A tak w ogóle to o jakim silniku myślisz? Link Zgłoś
rwrw2 Re: czy STILO to dobry samachód ?? 08.04.04, 18:44 Stilo nie jest głupie. Miałem okazje pojeździć. Szczególnie 3d wygląda ładnie. Niestety Fiat ostatnio przegiął z ceną (były podwyżki). Teraz podstawowy kosztuje 51 tys czyli tyle co Corolla. Link Zgłoś
Gość: zbig Re: czy STILO to dobry samachód ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.04, 18:47 Nie poszarżuje 1,4 5d ciężkie czasy. Masz może jakieś doświadczenia? Link Zgłoś
Gość: AdM Re: czy STILO to dobry samachód ?? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.04, 19:29 A za ile chcą ci go sprzedać ostatecznie? Link Zgłoś
popruty Re: czy STILO to dobry samachód ?? 08.04.04, 20:28 Witam, Jeździłem przez pewien czas kilkoma fiatami Stilo - samochody firmowe - silniki benzynowe 1.2, 1.6, 1.8. Z moich doświadczeń najlepiej sprawuje się silnik 1.8 - niemniej ograniczeniem jest na pewno cena. Jako autko bardzo mi się podoba choć jak mam jechać alfą 147 czy stilo to wybieram alfę (co zresztą czynię obecnie). Co do wad tych silników - prowadzone były przez moich znajomych próby na hamowni z kilkoma Stilo 1.6 wykazały, że moc często jest niższa niż w rzeczywistości, a przyrost wykresu mocy do 60 km/h to naprawdę porażka - wykres był płaski - o wartościach nie napiszę, żeby nie kompromitować marki. Testy były wiarygodne. To jeszcze nic - zaraz jak wprowadzono Stilo na rynek większość naszych silników miała problemy z urządzeniami sterującymi - wiem, że w serwisach były przeprogramowywane sterowniki wtrysku benzyny. W silnikach 1.6 sterownik Marelli potrafił napsuć krwi serwisowi np. poprzez brak komunikacji podczas programowania (czekaliśmy wtedy na nową centralkę). Do tego dochodzą problemy ze zbieżnością tylnych kół. NIe wiem czy źle regulują w fabryce, czy są inne problemy, niemniej na tylnich oponach zaczął zdzierać się bieżnik (dodam, że tylne gumy w trakcie normalnej eksploatacji zużywają się wolniej). Dostosowanie silnika do normy Euro4 spowodowało, że jazda jest trochę mulista i żeby naprawdę konkretnie przyspieszać musisz w silniku 1.2 i 1.6 mieszać ciągle biegami co jest denerwujące. Mam wrażenie, że Marea miała lepszego kopa z silnikiem 1.6 i to bez dwóch zdań. W kilku samochodach były problemy z centralnym zamkiem i zamykaniem tylnej klapy. Jednak największy problem był z dwoma silnikami 1.6, które miały problemy z przepustnicami i trzeba było w trybie serwisowym (ok 20 km/h) doczłapac się do serwisu na wymianę przepustnicy. Trochę przeszkadza mi podłokietnik, ale to już indywidualna sprawa kierowcy. Ja przy moich 180 cm dobrze znajduję miejsce za kierownicą i jest mi wygodnie. Stilo jako autko warte jest polecenia, ale czy będzie się dobrze sprawować to już loteria. Wszystko zależy jak dużo jeździsz. Jeżeli na rok będziesz robił 15000 km, to myślę, że wiele usterek może nie ujrzeć świata w okresie gwarancji. U nas w firmie przebiegi roczne rozkładają się od 35000 do 60000 km/rok. Jeżeli nie masz dużo kasy to warty mimo wszystko jest polecenia silnik 1.2. Wiadomo jest mulisty, ale z 6 biegami był oszczędny. Jednak w góry go nie polecam. Jeśli dysponujesz kasą to mniej awaryjny i zapewniający odpowiednie osiągi jest silnik 1.8. Ale w tej cenie znajdziesz kilka dobrych "japończyków" tylko ze słabszymi silnikami. Co do podsumowania to myślę, że nie jest najgorzej, choć jeśli miałbym prywatnie kupowac to autko to bym się zastanowił nad jego kupnem. Link Zgłoś
Gość: vd Re: czy STILO to dobry samachód ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 23:01 ...przepustnicy sie nie wymienia tylko czysci. Mialem to dwa razy objaw jest taki ze wariuja obroty i silnik gasnie, swieci sie komunikat ENGINE FAULT, Powodem jest osad gromadzacy sie wewnatrz przepustnicy, a wynika to m.in. z dlugotrwalej jazdy na krotkich odcinkach oraz z marnej jakosci paliwa. ( w moim i nie tylko przypadku cala akcja byla wynikiem cyklicznego tankowania na BP, teraz od prawie roku mam spokoj bo tam juz nie tankuje jak nie musze) W serwisie cala operacja trwa 10-15 minut i gotowe. Podobno wszystkie silniki typu drive by wire dreczy ten problem i fiat tutaj nie jest odosobniony. Nie zgrywam sie na cwaniaka tylko wiem to od mechanika. Zasyfiona przepustnice widzialem na wlasne oczy, wyczyszczona tez. 1,6 ciagnie faktycznie gorzej od marysi (mam tez marysie 1,6) ale jak mi sie wydaje wynika to glownie z masy ciezszego o ponad 150 kg stilo. Zawsze twierdzilem ze 1,6 to minimum do stilo, ale nie zachwycalbym sie tak 1,8 mialem okazje go przetestowac kilka dni przed zakupem i jakos nie widzialem porywajacej roznicy pomiedzy 105 KM (1,6) i 133 KM (1.8), ekonomia zakupu i eksplaatacji wskazywala na wybor wersji 1,6 Link Zgłoś
popruty Re: czy STILO to dobry samachód ?? 09.04.04, 14:40 > ...przepustnicy sie nie wymienia tylko czysci. Mialem to dwa razy objaw jest > taki ze wariuja obroty i silnik gasnie, swieci sie komunikat ENGINE FAULT, No masz rację, że najpierw się czyści, chyba że przepustnica miała feler. A niestety pierwsze silniki (ważny jest tu numer nadwozia - serwis dobrze wie które wozy są objęte tą akcją) miały wadliwe przepustnice. I właśnie taki to był przypadek. Oficjalnie jak nie trzeba to nikt się do swoich pomyłek nie przyznaje. A jak klient jest marudny to i dopnie swego. A poza tym nie pozuję ani nie zgrywam się na cwaniaka bo nie muszę. Swoje widziałem, przeżyłem i wiem jak to jest. Pozdrawiam Link Zgłoś