Dodaj do ulubionych

Nadchodzi nowy Yaris

IP: *.warszawa.mm.pl 08.12.10, 09:12
Lubię tę markę za niezawodne produkty (Yarisem przejechałem 100 tys. bez żadnej awarii - wymieniałem materiały eksploatacyjne), ale ten design... Samochód powinien być piękny, albo choćby nijaki, ale nie może być szpetny.

Szkoda, bo - jak wynika z opisu - technicznie Yaris będzie znów o krok przed konkurentami.
Obserwuj wątek
    • Gość: lukasz Re: Nadchodzi nowy Yaris IP: *.aster.pl 08.12.10, 09:25
      ten Yaris na prawdę mi się podoba, gdyby został w takiej formie jak na zdjęciach to myślę że dobrze by się sprzedał w Europie, wszystko zależy od tego co do niego włożą, i oczywiście od tego jak skalkulują cenę
    • Gość: gryzli Re: Nadchodzi nowy Yaris IP: *.stacje.agora.pl 08.12.10, 09:26
      trochę, jak stary yaris po tanim tuningu, ale... nie oszukujmy się, mogło być gorzej :-)
    • Gość: jacek Re: Nadchodzi nowy Yaris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 09:52
      Mnie się zdecydowanie bardziej podoba od poprzednika. Wygląda trochę jak Peżo z poprawionym przodem - tylko nie wiem, czy to obelga, czy komplement.
    • Gość: Gosc Re: Nadchodzi nowy Yaris IP: 6.8.7.* / 10.47.30.* 08.12.10, 09:54
      ladny - zaciaga lekko peugotem 206, ale to dobrze!
    • Gość: pan zdzieslaw Re: Nadchodzi nowy Yaris IP: *.xdsl.centertel.pl 08.12.10, 10:07
      niestety zauważalnie przód jarisa ewoluuje w kierunku tych japońskich zabaweczek:
      speedhunters.com/archive/2010/11/07/gallery-gt-gt-japanese-vanning-madness.aspx
      www.zlomnik.pl/index.php/2010/11/09/vanzoku-czyli-poza-granicami-szalenstwa/
      a dupa poszerzana jak to ktos wczesniej zauwazyl pedzio 206/207?
    • Gość: ja Re: Nadchodzi nowy Yaris IP: *.ghnet.pl 08.12.10, 10:09
      i to jest to. widzę zmiany na rynek europejski i mogę stwierdzić, że udało im się oszpecić niebrzydkie auto. tego białego ogarniętego przez TTE brałbym w ciemno. Czy to może już jest robota TTE? :)
    • Gość: Lukasz Re: Nadchodzi nowy Yaris IP: *.tktelekom.pl 08.12.10, 11:09
      A ja mam Reno Clio Storia 1.5 dci, przez 2 lata zrobiłem 100000 km bez awarii...wszystko zależy jak się trafi, znam yariski, które sprawiają problemy...
    • Gość: Antek Re: Nadchodzi nowy Yaris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 11:18
      Yaris, którym przejechałem ponad 110tys km, jawi mi się jako tania, troszkę nijaka mała popierdziawka. Głosny, 3 cylindrowy silniczek o tragicznej kulturze pracy, potworne plastiki na desce rozdzielczej i mikro bagażnik.
      Tyle tylko, że spalania po mieście śmiesznie niskie (max 6l przy dynamicznej jeździe z klimą), wnętrze bardzo obszerne (jak na tą wielkość auta) i zero, ale to absolutnie zero awarii przez 110 tys km. Pomimo swoich wad, uważam go za najlepsze auto miejskie w swojej klasie.
    • remo29 Re: Nadchodzi nowy Yaris 08.12.10, 12:39
      Styliści Toyoty przechodzą ewidentny kryzys... To co się dzieje (zdjęcie pierwsze) w przedniej części bryły to masakra jakaś. Taką ilość przecinających się chaotycznie krzywizn można z lotu ptaka zobaczyć po zderzeniu się dwóch pociągów towarowych...
      --
      parada karzełków
    • Gość: krzysiekd47 Re: Nadchodzi nowy Yaris IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.10, 13:19
      MAM MAZDE2 TO CO WIDZE TO MOJA MAZDA
    • Gość: Pero Re: Nadchodzi nowy Yaris IP: *.man.poznan.pl 08.12.10, 14:51
      trochę taki peugeot 207
    • Gość: ... Re: Nadchodzi nowy Yaris IP: *.4web.pl 08.12.10, 15:00
      Pasztecik...
    • Gość: klm Re: Nadchodzi nowy Yaris IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.10, 16:13
      beznadziejnie nudny jak Auris...
    • Gość: yaris ts Re: Nadchodzi nowy Yaris IP: *.acn.waw.pl 08.12.10, 17:24
      mam yarisa ts od nowości 2005 rok i nie chce go sprzedawać bo nic się totalnie nie psuje! model ten przyjechał z japonii 3 miechy na niego czekałem, totalnie niezawodne auto, jedynie w jednym miejscu pod drzwiami mała korozja a tak nic mechanicznie przejechane niecałe 100tys
    • Gość: van der Cyc Re: Nadchodzi nowy Yaris IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.10, 18:37
      Nic specjalnego ale i tak wygląda lepiej od nowej Micry.
    • Gość: gary Re: Nadchodzi nowy Yaris IP: *.raciborz.vectranet.pl 08.12.10, 20:08
      Spalanie 3,8l na silniku benzynowym to całkiem niezły wynik. Ciekawe jaki wynik bedzie w dieslu, silniki BMT w Polo spalają 3,2l ale słyszałem że mają wrzucić mniejszy silnik trzycylindrowy ze spalaniem ok 2,5l
    • Gość: led Re: Nadchodzi nowy Yaris IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.10, 21:25
      Nowy Yaris jeżeli będzie jak poprzedni tak bardzo usterkowy to nigdy więcej yarisa ,
      cz toyota już nie będzie produkowac normalnych samochodów to znaczy bezustrrkowych
    • okoni Re: Nadchodzi nowy Yaris 08.12.10, 21:30
      na yarisa złego słowa nie dam powiedzieć , pięć lat jazdy i oprócz klocków, wycieraczek i akumulatora nic nie wymagało wymiany czy naprawy. racja, że to auto brzydko-nijakie , ale tym "maluchem" przy parkowaniu dało się wcisnąć dosłownie wszędzie. no i spalanie : 6 litrów po mieście to max. na warszawskie korki jak znalazł.
    • Gość: ada Re: Nadchodzi nowy Yaris IP: 46.113.156.* 08.12.10, 22:46
      Jeździłam testowo i oglądałam kiedyś Yarisa i powiem wam, że większej tandety nie widziałam. Małe to, brzydkie, kiepsko jeżdżące i słabo wykonane, z silnikiem chyba z kosiarki.
      Kupiłam nowe Clio - jest 100 razy lepsze i wygodniejsze.
      Jeździłam też Grande Punto, które też jest znacznie lepsze od Yarisa.
    • Gość: Jerry Re: Nadchodzi nowy Yaris IP: *.warszawa.mm.pl 09.12.10, 12:30
      Ada kupuje auto dla urody i wysokiej jakości plastików. Więc Renault w sam raz. Ja kupuję samochód do jeżdżenia - więc wybieram Toyotę. Proste...

I nie chodzi o rankingi. Jeździłem różnymi autami. Japońskie były najbardziej niezawodne.
    • Gość: ada Re: Nadchodzi nowy Yaris IP: 10.227.19.* 09.12.10, 13:40
      Jerry - jesteś na pewno poważnym, dorosłym facetem z jajami?
      Yaris to małe, słabe, cienko wykonane gooowienko, głównie dla kobiet, do miasta.
      Jeździłam różnymi małymi autami, w tym japońskimi.
      Grande Punto i Clio były najwygodniejsze, tanie w utrzymaniu i najmniej problemowe. Normalnie jeżdżony Yaris, normalnie się psuje, z tą różnicą, że dodatkowo Yarisem musiałam odstawiać do serwisu co rok, a Grande Punto wystarczył robić serwis co 2 lata. Jest różnica?
      Jak widzisz - ile ludzi, tyle opinii :)
    • Gość: erys Re: Nadchodzi nowy Yaris IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.10, 23:24
      Yaris to totalne nieporozumienie ,chyba że kupisz wraz z serwisem w nim wszystko po kolei wysiada z dawnej toyoty pozostała tylko marka odradzam
      za te pieniądze można kupic coś fajnego i bezawaryjnego
    • Gość: gruzin Re: Nadchodzi nowy Yaris IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.11, 16:49
      Toyota byla i jest dominacja pod kazdym wzgledem nie pomoga wam zadne krytykito dobre auta bezawaryjne nigdy opla nigdy francuza zadnego Fiata i skody zegnam bez urazy ;;;;;;

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka