Gość: Zdzisiek Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 21:11 Czyste kpiny, jak kupowałem w salonie samochód za około 350,000 zł to wynegocjowałem od cennika 30,000 rabatu, czyli autko za 320,000 brutto. Ponieważ samochód jest z kratką, to teraz odliczę od niego 110,000 zł VAT i dochodowego i w ten sposób z 350,000 mam do zapłaty w sumie około 210,000. Czyli akurat tyle, ile ten samochód będzie wart za 3 lata. W ten sposób kupiłem, nowy samochód z salonu, pojeżdżę nim 3-4 lata i sprzedam praktycznie bez straty (no może z minimalną). I to się nazywa interes. W miarę luksusowy samochód prawie za darmo, he, he. Tylko oczywiście trzeba mieć trochę kasy do wyłożenia. Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 23:52 @Zdzisiek, dolicz ubezpieczenie, dolicz przeglądy w ASO, dolicz wymianę części po tych 4 latach, trochę się zużyje, jeżeli ze 150 tys. nim przejedziesz... strata Ci wyjdzie kilkadziesiąt tysięcy, czyli tyle ile kosztuje zwykłe auto... te 30 tys. rabatu to standard, 7-9%, nikt nie bierze tego pod uwagę w kalkulacjach, na dzień dobry się odejmuje taką kwotę... VAT odliczysz, ale jako przedsiębiorca operujesz kwotami netto, więc i do netto porównuj... co to za korzyść, że VAT odliczysz jak zawsze i wszędzie się go odlicza i należy się to jak psu buda? a jak sprzedasz to auto? będziesz wtedy musiał ten VAT doliczyć... więc proponuję operować na kwotach netto... nikt z ulicy nie kupie od Ciebie auta za 210 tys, też będziesz musiał fakturę wystawić, to 210 tys. będzie na niej kwotą brutto... ten kto kupi też będzie chciał sobie w koszty wrzucić... super biznesu nie zrobiłeś, bo na zakupie auta się zrobić nie da, ale reszta jest ok, masz w miarę tanio luksusowe auto.. tylko co to za pocieszenie, jak niemal każde auto w takich cenach jest kupowane tym sposobem... Link Zgłoś
Gość: M Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.centertel.pl 16.01.11, 00:08 Slabo mi sie robi jak slysze o kupowaniu uzywanych, zadbanych aut 4 letnich uzywanych przez lekarza, kobiete czy emeryta. Nieliczne takie fury ida od razu w rodzinie albo znajomych. nikt nie wystawia ich na alegro. Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.centertel.pl 16.01.11, 11:29 słabo mi sie robi jak ktoś opowiada bajki że wszystkie używane 4 letnie auta to wraki i złomy z przebiegami po 200 tys.km....Moje 11-letnie Polo ma prawdziwego przebiegu 130 tys.km...czyli około 12 tys.km rocznie... Naprawde są tacy ludzie którzy mało jeżdżą tylko trzeba ruszyć DÓUÓPE i poszukać a nie marudzić że nie ma takich aut i że tylko nowe jest idealne!!! Link Zgłoś
Gość: M Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.centertel.pl 16.01.11, 18:19 Pomysl chwile logicznie - ilu ludzi prywatnie sprzedaje np. wypasionego 4 latka z przebiegiem 60-80tys? Naprawde niewielu. Ja przed 200tys nawet nie mysle o sprzedazy. Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.centertel.pl 16.01.11, 19:40 Pomyśl przez chwile logicznie...w chwili zakupu nie wiesz ci sie stanie za 4 lata....nie potrafisz przewidywać przyszłości i nie wiesz czy za 4 lata nie stracisz pracy i czy nie bedziesz musiał sprzedać swoje 4 letnie autko za 50% wartości nowego...albo przeciwnie...może za 4 lata uskładasz np. 100 tys.zł , znudzi ci sie to autko i bedziesz chciał kupić lepsze a to sprzedasz.... Co do przebiegów to różnie bywa...ja na przykład robie przebiegi około 10-12 tys.km rocznie ... samochód służy mi do dojazdów do pracy a pracuje 5 km od domu...pokonuje krótkie odcinki po mieście...w dalekie trasy wyjeżdżam rzadko...nie każdy nawali 4 - latkowi 200 tys.km jak ty...każdy ma inne potrzeby...pewnie jesteś przedstawiciel handlowy i stąd takie przebiegi? Takich ludzi przy zakupie trzeba unikać...nie szanują auta bo to nie ich własność tylko firmy.. Link Zgłoś
Gość: Ry-chu Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 21:42 @m ,pomysl chwile logicznie,jakbys może jeszcze sprzedal nerke,albo oddawal sie na centralnym bogatym "wujkom",to stac byloby cie na nowy pojazd.. Link Zgłoś
Gość: AXN Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.11, 07:30 Tylko po co to ilustrować zdjęciami Skody? wiadomo że Skoda i Volkswagen w Polsce sprzedają się same i to niezależnie od ceny ... niech się tyl lepiej zajmie Toyota Link Zgłoś
marco6-90 Nowe auto 20 proc. taniej 18.01.11, 17:05 czego to się nie robi by zdobyć klienta?! thebestmaszyna.blogspot.com/ Link Zgłoś
Gość: s Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.11, 16:16 Ja tam się nigdzie nie zapisywałam i nie musiałam czekać na innych chętnych :) i dostałam ok 16 tys zniżki za Leona z 2010 a do tego blokadę skrzyni biegów i nawigację. Wystarczyło poszperać na otomoto,pl .Polecam Super Auto. Link Zgłoś
pullandbeer Re: Nowe auto 20 proc. taniej 04.06.11, 15:05 Trzeba wziąc pod uwage, że nie tylko otrzymamy nowe auto po nizszej cenie, ale także mozemy uzyskac porade, jaki samochod wybrac. To cenna możliwosc szczególnie jesli klientkami sa kobiety. Link Zgłoś