Dodaj do ulubionych

70 lat Jeepa

IP: *.xdsl.centertel.pl 16.01.11, 12:06
Kawał pięknej historii
Obserwuj wątek
    • Gość: pawel Re: 70 lat Jeepa IP: *.xdsl.centertel.pl 16.01.11, 12:53
      www.youtube.com/watch?v=qxPKqIkPXvw&feature=player_embedded
      :)
    • Gość: mrc68 Re: 70 lat Jeepa IP: *.mrc.tychy.pl / 10.10.66.* 16.01.11, 16:06
      Warto dodać, że firma American Bantam w tym czasie była w trudnej sytuacji finansowej. Rząd USA obawiając się, że tak mała i zagrożona bankructwem firma nie podoła zamówieniu, przekazał plany jej samochodu Willysowi i Fordowi do wykorzystania.
    • Gość: 4x4 Re: 70 lat Jeepa IP: *.static.maxnet.net.pl 16.01.11, 16:49
      ehhh, jednak ta marka ma "coś" w sobie. Niedawno byłem zmuszony sprzedać mojego Jeepka, ale już się czaję na następnego.
      Nie ma to jak dźwięk V8-ki, no ewentualnie rzędowej 6-ki.
      Polecam stronę: jeepnieci.pl/ - sporo cennych informacji dla właścicieli Jeepów.
    • Gość: wedrowiec Re: 70 lat Jeepa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 17:47
      A gdzie sie podziała cała jedna generacja Granda ? chyba dziś najpopularniejsza w Polsce z mercedesowskimi 2.7 CRD... Autorze kochany dodaj, bo wstyd
    • cracken001 Re: 70 lat Jeepa 16.01.11, 18:17
      Akurat miesiac temu kupilem Grand Cherokee 2011.W porownaniu z land Roverem zony jest znacznie wygodniejszy,wiekszy i charakteryzuje sie bardzo cicha praca silnika,oraz nieco mniejszym zuzyciem paliwa
    • pamejudd Re: 70 lat Jeepa 16.01.11, 18:33
      @4x4: testy aut zmaieszczone na jeepnietych urzekaja swoim "obiektywizmem"...
    • Gość: Marian Re: 70 lat Jeepa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 20:24
      Jedzilem ostatnio tym najnowszym Grand Cheerokie, zadna rewelacja. A jakosc godna aktualnego wlasciciela - fiata.
      ------------
      Najdziksza wersja iQ, tylko na Fan Klub Toyota
      www.fanklubtoyota.pl/co-nowego/44/133.html
    • Gość: Odjeepiony Re: 70 lat Jeepa IP: *.range81-156.btcentralplus.com 16.01.11, 20:54
      Zrobilem dwa podejscia do kupna urzeczony ta legenda.Pierwszy raz chcialem sobie kupic taki troche wiekszy,solidny samochod 4x4. Wybor padl na Grand Cherokee.Z zewnatrz jak z zewnatrz - ale srodek mnie zachwycil. Ciasnota koszmarna i plastiki rodem z Poloneza.Nie wspomne o drewnianych elementach nie bardzo pasujacych do calosci i jakosci montazu. No coz mam sentyment do Poloneza ale nie do tego stopnia zeby kupowac taki badziew za cena jaka zyczyl sobie dealer.Zwlaszcza , ze tuz przed ogladaniem Jeepa ogladalem Lexusy.
      Podejscie drugie -Cherokee z silnikiem diesla .Nie za duzy , w sam raz dla zony- dzieci przewiezc i na plaze pojechac. No coz - wspomniany powyzej Polonez wydawal sie przy tym Jeepie szczytem techniki. Silnik pracujacy jak w traktorze, badziewne plastiki, zadne wlasciwosci trakcyjne - slowem jeden z gorszych samochodow jakim kiedykolwiek jechalem. Od tej pory trzymam sie z daleka od tej marki - nie jestem farmerem ani milosnikiem jazdy po bezdrozach.A legenda najlepsza jest na obrazkach -tych powyzej.
    • Gość: autoR Re: 70 lat Jeepa IP: *.dip.t-dialin.net 16.01.11, 21:04
      Jestem laikiem wozow terenowych, bo chyba o nich mowa, czy nie?
      Jesli kupie terenowke albo SUV-a, to musi umiec jezdzic nie tylko po terenie ale i po zalodzonych ulicach, a moim zdaniem chwilowo nie da sie kupic auta "na marke" bez testowania danego modelu.
    • mariohudds Re: 70 lat Jeepa 16.01.11, 22:05
      @autoR
      'Na markę' mozaesz spokojnie kupić Forda Explorera (dostępny w US) na każdą pogodę. Cudo!
    • Gość: pawel Re: 70 lat Jeepa IP: *.xdsl.centertel.pl 16.01.11, 23:34
      @Odjeepiony
      Mówisz pewnie o nowych Jeepach a więc jeśli chodzi o diesla to chyba tam montowali wyłącznie silniki Mercedesa :)
    • Gość: Gość Re: 70 lat Jeepa IP: 212.180.165.* 17.01.11, 01:21
      Mimo wszystko wydaje mi sie że taki UAZ-469 ma więcej do opowiedzenia niz przeciętny jeepik :)
    • Gość: telef Re: 70 lat Jeepa IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.11, 07:10
      Bardzo lubię tę markę. Moim faworytem jest Wrangler - marzenie dzieciństwa.
      -----
      goo.gl/DF67q - telefon do przyjaciela?
    • Gość: E.T. Re: 70 lat Jeepa IP: *.dyn.optonline.net 17.01.11, 07:35
      Moj maz ma Sahare, matko jaki to niewygodny samochod. Zaglowki jak kamienie, ciasno, nawet lusterka dla pasazerki nie ma ;) A na wybojach jak trzesie. Tylko na mezczyznie cos takiego moze robic wrazenie - bo oczywiscie moj maz jest zachwycony, ma byc glosno i terenowo. Bagaznik tez w zasadzie miniaturowy ale trzeba przyznac ze na sniegi, lod i tym podobne atrakcje samochod jest swietny. I nawigacja jest najlepsza z jaka sie dotad spotkalam. Moj maz kupil go sobie gdy skonczyl 40 (kryzys wieku sredniego ;)), po prostu stwierdzil ze zawsze chcial miec Wranglera, dotychczasowego Jeep'a oddal w prezencie, ale wczesniej pojechal do dealera po nowego. Mialo byc tak fajnie, a juz na poczatku okazalo sie ze jazda bez dachu nie jest taka jak na filmach he he, a rozkladanie i skladanie stelaza jest bardzo uciazliwe (Wrangler przyszedl z dachem 3w1) i teraz ten stelaz chce sprzedac. A za te pieniadze moglo byc piekne FX, ech mezczyzni i ich zabawki, z nimi zle, a bez nich jeszcze gorzej ;)
    • Gość: Eryko Re: 70 lat Jeepa IP: *.centertel.pl 17.01.11, 12:38
      a dlaczego nie ma pokazanego Jeepa Phenixa www.google.pl/images?hl=pl&q=Jeep+Phoenix&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=Who0TZncLpDHswa2h72KCg&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=2&ved=0CDcQsAQwAQ&biw=1280&bih=649
    • Gość: 4x4 Re: 70 lat Jeepa IP: *.static.maxnet.net.pl 17.01.11, 13:39
      @pamejudd: To jest storna stworzona, przez pasjonatów marki, więc wszytko poza Jeepem jest gorsze ;-) Nie twierdzę, że jest obiektywna. Tam jest po prostu masa informacji, których nie znajdziesz w innym miejscu. To jest strona dla właścicieli Jeepa lub osoby, która chce mieć Jeepa a nie zastanawia się czy Jeep to dobry wybór ;-)
      Ja jestem pasjonatem samochodów 4x4 od lat. Jednak od ok 2 jeżdżę Jeepem i jestem bardzo zadowolony. Samochód ma swoje minusy - jak każdy inny. Mi odpowiada i to bardzo.
      No i na Boga, nie kupujcie Jeepa z silnikiem diesla (zwłaszcza starych modeli) bo potem jest właśnie narzekanie, że słaby, że głośny i awaryjny.
      Więcej nieobiektywnych informacji można znaleźć na www.jeep.org.pl/
    • Gość: desti Re: 70 lat Jeepa IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.11, 15:34
      ah ten grand cherokee wk w wersji hemi ten to wymiata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka